Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε «πανεθνική πορεία» καλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι
  • [02] Διευκρινιστική εγκύκλιος για το πρόγραμμα κινητικότητας
  • [03] Eurostat: Σταθερός ο πληθωρισμός στο 1,6% τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη
  • [04] Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πατρική οικία - μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ
  • [05] «Έχω τη διαβεβαίωση, ότι οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα αυτή την ώρα στην Αίγυπτο»
  • [06] Σε εξέλιξη φωτιά στην Κυνουρία
  • [07] Δολοφονημένη βρέθηκε η 25χρονη αεροσυνοδός που αναζητείτο

  • [01] Σε «πανεθνική πορεία» καλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

    Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσουν μονάδες για να φρουρήσουν "ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις", μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενόψει των διαδηλώσεων που οργανώνουν για σήμερα οι οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    Στο Παρίσι έγινε γνωστό από το προεδρικό μέγαρο πως ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα, γύρω στις 19:30 (ώρα Ελλάδας), συνομιλία με τον Bρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αφού προηγουμένως επικοινωνήσει, γύρω στις 15:15 (ώρα Ελλάδας), με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Ο Ολάντ ζήτησε χθες Πέμπτη να σταματήσει αμέσως η βία που την προηγουμένη είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 600 ανθρώπους.

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι ριζοσπαστικές οργανώσεις υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθούν την κλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο και κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτονώσουν την ένταση αυτή.

    Αψηφώντας τις επικρίσεις από σημαντικούς δυτικούς συμμάχους της, η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου δήλωσε χθες ότι θα στρέψει τα όπλα της εναντίον οποιουδήποτε επιτεθεί στην αστυνομία ή σε δημόσιους θεσμούς.

    Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν καλέσει το λαό να πραγματοποιήσει σήμερα μια πανεθνική πορεία εκατομμυρίων ανθρώπων για να δείξει την οργή του για την καταστολή των ισλαμιστών, κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.

    Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο δήλωσε σήμερα πως η γερμανική κυβέρνηση "καταδικάζει κατηγορηματικά τη βία" στην Αίγυπτο και καλεί όλα τα μέρη να διαπραγματευθούν. "Μόνο μια καλή λύση υπάρχει, είναι αυτή την οποία προτείνουμε, είναι η επιστροφή στις συνομιλίες" δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε εξάλλου πως η χώρα επέκτεινε την προειδοποίηση που απευθύνει προς τους ταξιδιώτες στην Αίγυπτο και τους καλεί τώρα να αποφεύγουν και τα τουριστικά θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Γεροντόπουλος: «Έχω τη διαβεβαίωση, ότι οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα αυτή την ώρα στην Αίγυπτο»

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ολάντ για την Αίγυπτο

    [02] Διευκρινιστική εγκύκλιος για το πρόγραμμα κινητικότητας

    Διευκρινιστική εγκύκλιο για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Τα βήματα, για τη διαδικασία της κινητικότητας, όπως αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι:

    1. Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τη νέα δομή και τη στελέχωση των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.

    2. Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές και ενημέρωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    3. Απόφαση υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχής.

    4. Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων.

    5. Επιλογή υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.

    6. Έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετάταξης- μεταφοράς του υπαλλήλου στη νέα θέση.

    Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, όλη η διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ, το οποίο έχει αναλάβει τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υιοθέτησε τόσο για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσο και για την επανατοποθέτησή τους.

    Υπενθυμίζεται ότι ήδη, τον Ιούλιο, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κινητικότητας 4.289 υπάλληλοι. Ακολουθεί η ένταξη των υπόλοιπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 και που πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι αυτοί θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

    [03] Eurostat: Σταθερός ο πληθωρισμός στο 1,6% τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη

    Ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, αυξανόμενος με ρυθμό 1,6% σε ετήσια βάση, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, η οποία δημοσίευσε την δεύτερη εκτίμησή της για τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

    Το ποσοστό του πληθωρισμού, ο οποίος αυξήθηκε κατά 1,6% από 1,4% τον Μάιο, βρίσκεται σε πολύ πιο χαμηλό επίπεδο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Τον Ιούλιο του 2012, βρισκόταν στο 2,4%.

    Οι κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού τον Ιούλιο ήταν τα τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά και τα προϊόντα καπνού, με τον πιο υψηλό ετήσιο ρυθμό αύξησης (3,5%, από 3,2% τον Ιούνιο), η ενέργεια (1,6%, αμετάβλητος ρυθμός) και οι υπηρεσίες (1,4%, επίσης αμετάβλητος ρυθμός αύξησης των τιμών).

    Ο υψηλότερος πληθωρισμός στην Eυρωζώνη καταγράφηκε στην Εσθονία (3,9%) και στην Ολλανδία (3,1%) ενώ ο πιο αδύναμος πληθωρισμός στην Ελλάδα, όπου ο δείκτης ήταν αρνητικός (-0,5%).

    Εξάλλου, σύμφωνα με την Eurostat, η Ευρωζώνη κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα 17,3 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, μετά το πλεόνασμα των 14,5 δισεκ. ευρώ που είχε καταγράψει τον Μάιο (αναθεωρημένα στοιχεία), όπως δείχνει η πρώτη εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για αυτό το δείκτη που επίσης δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [04] Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πατρική οικία - μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ

    Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικίας των παιδικών χρόνων (μέσα στον χώρο του σημερινού Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης) του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ πραγματοποιήθηκαν, σήμερα το πρωί, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ και τον υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, παρουσία, μεταξύ άλλων, του γενικού προξένου της Τουρκίας, υπηρεσιακών παραγόντων των δύο χωρών και εκπροσώπων του Δήμου.

    Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι κ.κ. Τσελίκ και Γεροντόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου υπουργού προς τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών κι ακολούθησε η ξενάγηση στην οικία - μουσείο, εντός της οποίας φιλοξενούνται φωτογραφικά ντοκουμέντα, εικόνες, δημοσιεύματα, ιστορικά έγγραφα και βιβλία για τη ζωή και το έργο του Κεμάλ Ατατούρκ. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται άγαλμά του, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μουράτ Ντασκίν.

    Ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, από το 1999 και μετά, συνεχώς βελτιώνονται, τονίζοντας: "Εμείς βλέπουμε τις δύο χώρες ως φίλες χώρες. Επίσης, βλέπουμε και τις μειονότητες που υπάρχουν στις δύο χώρες ως γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο λαών".

    "Εμείς, οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν" υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος.

    [05] «Έχω τη διαβεβαίωση, ότι οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα αυτή την ώρα στην Αίγυπτο»

    "Έχω τη διαβεβαίωση, ότι οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα αυτή την ώρα στην Αίγυπτο" δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην αραβική αυτή χώρα.

    Ο κ. Γεροντόπουλος υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον επιτετραμμένο μας στην Αίγυπτο, με τον πρέσβη και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πρόσθεσε:

    "Εμείς παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση και πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε οι Έλληνες να μην έχουν πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι χριστιανοί δεν θα υποστούν διώξεις και δεν θα υποστούν ίσως τις συνέπειες της διαμάχης τής εσωτερικής".

    Σε ερώτηση, εάν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων σε περίπτωση ανάγκης, ο υφυπουργός απάντησε ότι, "δεν υπάρχει μόνο για τώρα, υπάρχει πάντοτε για όλες τις χώρες, αν συμβεί κάτι".

    [06] Σε εξέλιξη φωτιά στην Κυνουρία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι, κοντά στα Κάτω Κούτρουφα Κυνουρίας.

    Η φωτιά, λόγω του ισχυρού αέρα που πνέει στην περιοχή, έχει πάρει διαστάσεις κι εξελίσσεται, κάνοντας στάχτη αγροτικές εκτάσεις με ελιές και δάσος με χαμηλή βλάστηση.

    Στο σημείο βρίσκονται κι επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο υδροφόρες των δήμων και εθελοντές πολίτες από τα Κούτρουφα και τα γύρω χωριά, ενώ κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη Καναντέρ και δύο αεροσκάφη Πεζετέλ.

    Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [07] Δολοφονημένη βρέθηκε η 25χρονη αεροσυνοδός που αναζητείτο

    Με τον πλέον τραγικό τρόπο "έκλεισε" η υπόθεση εξαφάνισης της 25χρονης αεροσυνοδού από τη Θεσσαλονίκη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την περασμένη εβδομάδα.

    Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη σε περιοχή κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου των Ευζώνων.

    Ως δράστης του εγκλήματος συνελήφθη ο ηλικίας 20 ετών σύντροφός της, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχε εναποθέσει το πτώμα της νεαρής αεροσυνοδού.

    Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με βάση το οποίο συνελήφθη.

    Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για έγκλημα ερωτικού πάθους, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η νεαρή αεροσυνοδός είχε ζητήσει από τον 20χρονο να διακόψουν τη σχέση τους.

    Οι έρευνες των αστυνομικών είχαν στραφεί από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης της 25χρονης στο περιβάλλον του δράστη. Ο τελευταίος, μάλιστα, κρυβόταν τις τελευταίες μέρες. Με δεδομένο ότι ο κλοιός στένευε γύρω από τον ίδιο, αποφάσισε να παραδοθεί τα ξημερώματα, ομολογώντας το έγκλημα που διέπραξε.

    Λεπτομέρειες για τις συνθήκες της δολοφονίας αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα.Στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας κλήθηκε ιατροδικαστής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 August 2013 - 12:30:25 UTC