Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυροβολισμοί στο υπό πολιορκία τζαμί στο Κάιρο
  • [02] «Χρειάζεται μια Ευρώπη των λαών» δηλώνει ο Ενρίκο Λέττα
  • [03] Ο πάπας ζητά να σταματήσει άμεσα η βία στην Αίγυπτο

  • [01] Πυροβολισμοί στο υπό πολιορκία τζαμί στο Κάιρο

    Πυρά με τις δυνάμεις ασφάλειας ανταλλάσσουν οι εκατοντάδες οπαδοί του Μοχάμεντ Μόρσι που έχουν καταφύγει σε τζαμί στο κεντρικό Κάιρο, δήλωσαν τρεις αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς. Πρόκειται για το τζαμί Φατχ και η ένταση πυροδοτήθηκε με την έξοδο από το τζαμί Ισλαμίστριας, δήλωσε ο ένας από τους μάρτυρες. Εως και αυτήν την ώρα, ρίπτονται αθρόα δακρυγόνα, ανταλλάσσονται σφοδρά πυρά.

    Αρχικά, έξω από το τζαμί 10 στρατιώτες συνιστούσαν περιοδικά στους έγκλειστους να απομακρυνθούν "και δεν θα κινδυνεύσετε".Πολλοί οπαδοί του Μόρσι είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα όπλα ΑΚ-47, δήλωσε έτερος αυτόπτης μάρτυρας.Στο μεταξύ, δύο ελικόπτερα της ασφάλειας πετούν σε μικρό ύψος πάνω από αυτό το τζαμί εδώ και πολλήν ώρα.

    Η αστυνομία είχε περικυκλώσει από το βράδυ της Παρασκευής το τέμενος Αλ Φάτεχ όπου είχαν ταμπουρωθεί περίπου χίλια άτομα, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου διαδηλωτή. Ο αριθμός αυτός πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

    Εξάλλου, σε εκατοντάδες συλλήψεις υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, προχώρησε η αιγυπτιακή αστυνομία, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Παρασκευής, ανέφερε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο. Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές 1.004 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι σε όλη την Αίγυπτο από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα σώματα ασφάλειας σκοτώθηκαν , χθες Παρασκευή, 173 άνθρωποι. Διευκρίνισε, συγχρόνως, ότι οι νεκροί στο Κάιρο, από τις ίδιες συγκρούσεις, είναι 95 (ενενήντα πέντε).

    Δύο πηγές των σωμάτων ασφαλείας δήλωσαν σήμερα κατ' αποκλειστικότητα στο Γαλλικό πρακτορείο ότι έχει συλληφθεί στο προάστιο Γκίζα του Καΐρου όπου και διέμενε ο αδελφός του αρχηγού της 'Αλ Κάιντα' Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, κάτοχος αιγυπτιακού διαβατηρίου.Οι πηγές (που θέλησαν να μείνουν ανώνυμες) δήλωσαν ότι τον συλληφθέντα βαρύνει η κατηγορία ότι, "υποστηρίζει τον παυθέντα (από τις ένοπλες δυνάμεις, την 3η Ιουλίου) ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι".

    Τέλος, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Χάζεμ Μπεμπλάουϊ "προτείνει" να κηρυχθεί παράνομη η Μουσουλμανική Αδελφότητα, την πρότασή του δε αυτή "η κυβέρνηση την μελετά", ενημέρωσε σήμερα στο Κάιρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σερίφ Σάουκι.

    [02] «Χρειάζεται μια Ευρώπη των λαών» δηλώνει ο Ενρίκο Λέττα

    Υπέρ μιας Ευρώπης η οποία να δώσει σαφείς απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, τάχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα, με συνέντευξή του στην ιταλική διαδικτυακή πύλη Il Sussidiario.net.

    «Δεν χρειαζόμαστε αποκλειστικά και μόνο την Ευρώπη της δημοσιονομικής αυστηρής προσαρμογής. Χρειαζόμαστε την Ευρώπη των λαών, η οποία να είναι σε θέση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στις ανάγκες και στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Ο Ενρίκο Λέττα κάλεσε, επίσης, τους συμπατριώτες του να αποδείξουν στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι «δεν πρέπει να λένε, πλέον, στην Ιταλία, ότι πρέπει να διαβάσει το μάθημά της» και «να δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους , περιορίζοντας την υποτίμηση των δυνατοτήτων τους».

    [03] Ο πάπας ζητά να σταματήσει άμεσα η βία στην Αίγυπτο

    Τον άμεσο τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο ζητά ο πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Αγία 'Εδρα.

    «Ο πάπας συνεχίζει να παρακολουθεί με εντεινόμενη ανησυχία τις ειδήσεις,περί φονικών συγκρούσεων, που φθάνουν, από την Αίγυπτο, συνεχίζει να προσεύχεται, να προσδοκά να σταματήσει η βία, με την επιλογή εκ μέρους των εμπλεκόμενων μερών του διαλόγου και της επανασυμφιλίωσης», αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν του προκαθήμενου της Καθολικής εκκλησίας.

    Στο μεταξύ, η ιταλική αεροπορική εταιρία "Αλιτάλια'" έκανε γνωστό ότι οι πτήσεις της από και προς την Αίγυπτο πραγματοποιούνται "κανονικά".

    Αντιθέτως, ένα από τα γνωστότερα πρακτορεία ταξιδίων της Ιταλίας ακύρωσε ήδη τις μιάς εβδομάδας διακοπές σε αιγυπτιακό θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, που θα πραγματοποιούσαν από σήμερα επτακόσιοι (700) Ιταλοί τουρίστες.

    Το ίδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο θα επιστρέψει στους πελάτες του τα χρήματα που κατέβαλαν, ή θα τούς προτείνει 'εναλλακτικούς' προορισμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 August 2013 - 14:30:21 UTC