Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τουλάχιστον 1300 νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία"
  • [02] Ηλικιωμένος πέθανε από τον ιό του Δυτικού Νείλου
  • [03] Α. Μέρκελ: Δεν ξέρω τι ποσό ενδέχεται να χρειαστεί η Ελλάδα
  • [04] Κάθειρξη 35 ετών για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στο WikiLeaks
  • [05] "Προαιρετική κινητικότητα στο Δημόσιο"
  • [06] Πυρκαγιά στο Μεσολόγγι

  • [01] "Τουλάχιστον 1300 νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία"

    Περισσότεροι από 1.300 είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά αέρια που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στη Δαμασκό, υποστηρίζει ο αντιπολιτευόμενος Συριακός Εθνικός Συνασπισμός.

    Σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη ο Ζορζ Σάμπρα, εκ των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, είπε ότι από τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι.

    "Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και η απροθυμία των ΗΠΑ σκοτώνουν τον συριακό λαό" είπε ο Σάμπρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η σφαγή αυτή δίνει τη "χαριστική βολή" στις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, πρόσθεσε.

    "Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς κάνει χρήση χημικών όπλων. Όμως τα σημερινά εγκλήματα συνιστούν ένα σημαντικό σημείο καμπής στις επιχειρήσεις του καθεστώτος. Αυτή τη φορά έγιναν για να εξοντώσουν και όχι για να τρομοκρατήσουν" τον λαό, πρόσθεσε.

    Οι συριακές αρχές διαψεύδουν τις καταγγελίες των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης ότι ο στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις επιχειρήσεις αυτές. Ωστόσο σε βίντεο από τις συνοικίες ανατολικά της πρωτεύουσας διακρίνονται άνθρωποι να βήχουν καθώς πνίγονται, κάποιοι έχουν αφρούς στο στόμα ενώ πολλοί κείτονται νεκροί, χωρίς σημάδια από εμφανή τραύματα.

    [02] Ηλικιωμένος πέθανε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου, μετά και τον θάνατο ηλικιωμένου, με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε 35, με τα περισσότερα να καταγράφονται στην Αττική και ακολουθούν οι περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.

    Από τα 35 κρούσματα, τα 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα- μηνιγγίτιδα), ενώ τα υπόλοιπα 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία άτομα σε κλινικές και δύο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    «Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    [03] Α. Μέρκελ: Δεν ξέρω τι ποσό ενδέχεται να χρειαστεί η Ελλάδα

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το μέγεθος ενός ενδεχόμενου νέου πακέτου αρωγής για την Ελλάδα.

    «Δεν μπορώ να πω σήμερα τι ποσό, εάν χρειαστεί, θα μπορούσε να απαιτηθεί. Θα μπορούμε να το πούμε στα μέσα του επόμενου έτους» δήλωσε η Μέρκελ, μιλώντας στον γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TV Sat 1.

    «Δεν μπορώ να ορίσω, ή να επιβεβαιώσω ένα ποσό», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας. «Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    'Ολι Ρεν: Ενα τρίτο πρόγραμμα στήριξης δεν είναι η μόνη επιλογή για την Ελλάδα

    Στα μέσα του 2014 θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση στην Ελλάδα, λέει το Βερολίνο

    ΕΕ: «Το επόμενο σημαντικό βήμα για την Ελλάδα είναι η αξιολόγηση της τρόικας»

    Sueddeutsche Zeitung: Με πόρους από διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ το τρίτο πακέτο βοήθειας

    [04] Κάθειρξη 35 ετών για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στο WikiLeaks

    Σε κάθειρξη 35 ετών καταδικάστηκε σήμερα ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη διαρροή χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks.

    Μετά από δικαστική διαδικασία που διήρκησε δύο μήνες, η στρατοδίκης Ντενίζ Λιντ, που τον περασμένο μήνα είχε κρίνει ένοχο τον Μάνινγκ για 20 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατασκοπείας και της κλοπής, αποφάσισε επίσης την ατιμωτική αποστράτευση του 25χρονου και του επέβαλε στέρηση μέρους του μισθού που λάμβανε.

    Το 2010 ο στρατιώτης παρέδωσε περισσότερους από 700.000 απόρρητους φακέλους, βίντεο από μάχες και διπλωματικά τηλεγραφήματα στον ιστότοπο του Τζούλιαν Ασάνζ που τα δημοσίευσε προκαλώντας διεθνή σάλο.

    Μεταξύ αυτών ήταν και το βίντεο από ένα ελικόπτερο Απάτσι του αμερικανικού στρατού που άνοιξε πυρ εναντίον "ύποπτων" στη Βαγδάτη, το 2007, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και δύο εργαζομένων για το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Στον ιστότοπο μάλιστα το βίντεο αυτό έφερε τον τίτλο "Παράπλευρος Φόνος".

    [05] "Προαιρετική κινητικότητα στο Δημόσιο"

    Την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού προαιρετικής κινητικότητας στο Δημόσιο επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου.

    Στη σχετική δήλωση προέβη μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, όπου επανέλαβε ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο αφορά μόνον το πλεονάζον προσωπικό -όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των φορέων τους- και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα μόνο μια μικρή μειοψηφία θα οδηγηθεί τελικά σε έξοδο από το Δημόσιο, σημείωσε.

    Σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία τόνισε ότι πρόθεση είναι οι Δημοτικοί Αστυνόμοι να απορροφηθούν στο σύνολό τους το συντομότερο από άλλες υπηρεσίες. Όμως, πρόσθεσε, η Δημοτική Αστυνομία δεν λειτουργούσε καλά, αν και είχε αξιόλογους ανθρώπους.

    Αναφερόμενος στις προσλήψεις, είπε ότι ήδη από φέτος θα γίνει ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη. Επιπλέον θα γίνουν άλλες 15.000 προσλήψεις για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων τη διετία 2013-2014.

    [06] Πυρκαγιά στο Μεσολόγγι

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στον Πεντάλοφο Μεσολογγίου.

    Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν εξελίσσεται κοντά σε κάποιο οικισμό.

    Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι.

    Για την κατάσβεση επιχειρούν αυτή την ώρα 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 August 2013 - 16:30:25 UTC