Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιμένει σε απεργιακή κινητοποίηση η ΟΛΜΕ
  • [02] Μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Φθιώτιδας
  • [03] Ληστεία σε ξενοδοχείο στο λιμάνι της Ραφήνας
  • [04] Εισαγγελική παρέμβαση για τη ροζ μπογιά σε μνημείο
  • [05] ΔΗΜΑΡ: Υποχρεωτική επιλογή η προστασία της πρώτης κατοικίας
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: "Αγοράζουν χρόνο" για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών
  • [07] Φωτιά στην Ασπροβάλτα

  • [01] Επιμένει σε απεργιακή κινητοποίηση η ΟΛΜΕ

    Ακαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο έπειτα από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης τόνισε ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν πείσθηκε από τη συνομιλία που είχε με τον υπουργό και ότι θα επιμείνει στην πρόθεσή του για απεργιακή κινητοποίηση με την έναρξη του σχολικού έτους.

    Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, από την πλευρά του, διεμήνυσε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. «Τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός διαβεβαίωσε, επίσης, «με τον πλέον κατηγορητικό τρόπο» ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού» και πρόσθεσε ότι η διαδικασία των μετατάξεων εξελίσσεται ομαλά, τονίζοντας ότι στη διαδικασία θα ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις τους.

    [02] Μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Φθιώτιδας

    Από 40% δωρεάν κρατική αρωγή και κατά 60% άτοκο δάνειο, θα αποτελείται η στεγαστική συνδρομή για την κατασκευή ή επισκευή των κτισμάτων που επλήγησαν από τους σεισμούς στη Φθιώτιδα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών.

    Οι συγκεκριμένες πιστωτικές διευκολύνσεις θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών που προωθείται προς δημοσίευση.

    Επιπλέον, θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους των οποίων η μόνιμη και κύρια κατοικία τους έχει πληγεί, με ποσό από 200 ευρώ έως 300 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας και για χρονικό διάστημα μέχρι 2 έτη για τους ιδιοκτήτες και 6 μήνες για τους ενοικιαστές.

    Ακόμα θα χορηγηθούν λυόμενοι οικίσκοι για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπλήκτων ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες και τις τοπικές συνθήκες.

    Συνολικά διενεργήθηκαν 1.566 αυτοψίες σε κτίρια, από 70 μηχανικούς της ΥΑΣ και διαπιστώθηκε ότι εξ αυτών τα 940 (ποσοστό 60%) ήταν κατοικήσιμα και τα 626 μη κατοικήσιμα (ποσοστό 40%). Στις αυτοψίες αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα σχολεία της περιοχής, καθώς και τα δημόσια και δημοτικά/κοινοτικά κτίρια και οι ιεροί ναοί. Στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν επικινδυνότητες, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

    [03] Ληστεία σε ξενοδοχείο στο λιμάνι της Ραφήνας

    Ληστεία από τέσσερις κουκουλοφόρους με λοστούς, σημειώθηκε στο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ, που βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ραφήνας.

    Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ραφήνας, οι δράστες αφού απομόνωσαν τον υπάλληλο υπηρεσίας του ξενοδοχείου, εισήλθαν σε παρακείμενο δωμάτιο και απέσπασαν χρηματοκιβώτιο που εναπόθεσαν σε όχημα, στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους.

    Στη συνέχεια, αφού αφαίρεσαν κουτί με 3.000 ευρώ από το γραφείο υποδοχής διέφυγαν.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν χρήματα.

    Παρά τις έρευνες στη γύρω περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος των δραστών. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

    [04] Εισαγγελική παρέμβαση για τη ροζ μπογιά σε μνημείο

    Προδικαστικές διαδικασίες κατά αγνώστων δραστών για χουλιγκανισμό κίνησε το Περιφερειακό Γραφείο του Εισαγγελέα της Σόφιας, μετά το βάψιμο του μνημείου που απεικονίζει στρατιώτες της Σοβιετικής Ένωσης - που βρίσκεται στη βουλγαρική πρωτεύουσα από άγνωστους δράστες. Το μνημείο βάφτηκε με ροζ μπογιά, από αγνώστους που έγραψαν, επίσης, πάνω σ' αυτό στη βουλγαρική και την τσεχική γλώσσα: "Η Βουλγαρία ζητά συγνώμη".

    [05] ΔΗΜΑΡ: Υποχρεωτική επιλογή η προστασία της πρώτης κατοικίας

    «Στην περίοδο της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να αποτελεί υποχρεωτική επιλογή της Πολιτείας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου για μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

    Η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει, επίσης, πως «η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εξαιρεθούν από την άρση των πλειστηριασμών μόνο οι επιτήδειοι, δηλαδή όσοι έχουν καταθέσεις και δεν πληρώνουν, εάν δεν συνοδεύεται από πολύ αυστηρά κριτήρια, εγκυμονεί τον κίνδυνο να συμπαρασύρει στρώματα της κοινωνίας που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν».

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: "Αγοράζουν χρόνο" για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

    Την εκτίμηση ότι «οι δύο κυβερνητικοί εταίροι φαινομενικά ανακρούουν πρύμνα μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών», κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σύσκεψη των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς.

    Στην πραγματικότητα, προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αγοράζουν χρόνο για να σχεδιάσουν τη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ενώ υλοποιούν με τυφλή και απόλυτη εμμονή την εγκληματική πολιτική που οδηγεί ολοένα και περισσότερους πολίτες στην ανεργία και την απόγνωση και τα νοικοκυριά στην αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι η αυτονόητη συνέχιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο, τονίζει, να συνοδευτεί από πολιτικές στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με μερική ή ολική διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων, στη λογική της προστασίας των ασθενέστερων και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως έχει περιγραφεί στη σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

    [07] Φωτιά στην Ασπροβάλτα

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση με πουρνάρια στην περιοχή της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

    Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη έκταση, χωρίς όμως να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 August 2013 - 14:30:22 UTC