Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών
  • [02] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη
  • [05] Συγκροτήθηκε σε σώμα το Εποπτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών

    «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξαιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για το θέμα των πλειστηριασμών.

    Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

    Γραπτή δήλωση για το θέμα των πλειστηριασμών έκανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

    [02] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο

    Ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης Χρίστου Τζούρα, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι τρεις συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στο ΕΜΠ, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή από κοινού και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε έναν εξ αυτων και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

    Οι τρεις κατηγορούμενοι που προέρχονται από Παλαιστίνη, Κουβέιτ και Λίβανο παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειδικείο.

    Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, στον χώρο της σύλληψης τους βρέθηκαν: 1 βαριοπούλα, 1 ξύλινο στιλιάρι, ένας κάλυκας όλμου, τρεις φορητοί υπολογιστές ένας σκληρός δίσκος και ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που είχε εκδοθεί από το Α.Τ. Καμινίων και είχε δηλωθεί η απώλεια του στις 22 του περασμένου Μαίου.

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς

    Δήλωση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά αναμένεται σε λίγη ώρα μετά και τησυνάντησηπου είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ιω.Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

    Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

    Την εκτίμηση ότι το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε, μετέφερε ο κ. Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Συγκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών εκείνος απάντησε «νομίζω πως ναι». Είπε ακόμη ότι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη

    "Έχω πει κατ' επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε γραπτή δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τα στοιχεία που έχει υπόψη του "δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα" και πως "υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας".

    Υπογράμμισε δε ότι "το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας".

    [05] Συγκροτήθηκε σε σώμα το Εποπτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης

    «Βασικό μας μέλημα είναι να εγγυηθούμε τη διαφάνεια της διαδικασίας και την ανεξαρτησία του νέου φορέα από κάθε κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα διεθνών ραδιοτηλεοπτικών φορέων» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, Θεόδωρος Φορτσάκης.

    Το Εποπτικό Συμβούλιο, μετά από την πρώτη χθεσινή του συνεδρίαση, συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε ομοφώνως πρόεδρο τον Θεόδωρο Φορτσάκη, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Ζούλα. Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία και την οργάνωση του νέου φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ).

    Το αμέσως επόμενο διάστημα, βασική προτεραιότητα του Εποπτικού Συμβουλίου είναι η επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γίνει με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    Στο μεταξύ, σταδιακά εμπλουτίζεται το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Χθες το πρωί, στις 8, βγήκε στον αέρα από το στούντιο της Κατεχάκη η «Πρωινή Ενημέρωση», με παρουσιαστές τους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Οντίν Λιναρδάτου. Το ζωντανό πρόγραμμα συνεχίστηκε το βράδυ με τη μετάδοση αγώνων για τα προκριματικά του Champions League και την περιγραφή του αγώνα Σάλκε- ΠΑΟΚ, ενώ οι αθλητικές μεταδόσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή με το βελγικό Γκραν Πρι της «Φόρμουλα 1» και, από τις 27 έως και τις 29 Αυγούστου, θα καλυφθεί και το τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις» από το κλειστό του ΟΑΚΑ.

    Τέλος, η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την απόφαση 392/13, απέρριψε χθες αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλει ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ, Γ. Κόκκας και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας. Ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ και τη λύση των εργασιακών συμβάσεων όπως και μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την πρόσληψη του ειδικού διαχειριστή, τις διαδικασίες προσλήψεων κλπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 August 2013 - 12:30:24 UTC