Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Δεν θεωρείται πλεονάζον το προσωπικό που με την κινητικότητα μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία
  • [02] Αναστέλλει, για μια εβδομάδα, τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • [03] Έχασε και απογοήτευσε η Εθνική

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Δεν θεωρείται πλεονάζον το προσωπικό που με την κινητικότητα μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία

    Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό που είχε ενταχθεί στην πρώτη διαδικασία της κινητικότητας και μετακινήθηκε σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών. Την καθησυχαστική αυτή απάντηση δίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Είχε προηγηθεί ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, για το αν πρόκειται να τεθούν ξανά σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι που είχαν μετακινηθεί σε άλλα υπουργεία την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε το μέτρο.

    Όπως ειδικότερα διευκρινίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «με τον Ν. 4093/2012, εισήχθη ο θεσμός της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ως πάγια και διαρκής διαδικασία, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίησή του προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

    [02] Αναστέλλει, για μια εβδομάδα, τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για μια εβδομάδα, αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την υπαγωγή των διοικητικών υπαλλήλων του στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

    «Εκφράζουμε την αγωνία μας» τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Συγκλήτου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, κάνοντας γνωστό ότι θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

    «Αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις τελευταίες δεκαετίες. Για πρώτη φορά, το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο. Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Απέναντι στο δίλημμα "μείωση της κρατικής επιχορήγησης ή διαθεσιμότητα" θα προτιμούσα σαφώς την περικοπή, μολονότι η επιχορήγηση έχει μειωθεί ήδη στο ήμισυ σε σχέση με το 2009» πρόσθεσε.

    Ο κ. Πελεγρίνης υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών περιλαμβάνεται στο 1% των καλύτερων ανώτατων ιδρυμάτων στον κόσμο και παρουσίασε μια σειρά από συγκριτικά στοιχεία προκειμένου να καταδείξει το γεγονός ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια υπολείπονται των ξένων τόσο σε διδακτικό όσο και σε διοικητικό προσωπικό.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο γενικός διευθυντής της διοίκησης του πανεπιστημίου, Παναγιώτης Φωτόπουλος, στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιστοιχούν 9,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 φοιτητές, στη Βρετανία 7,9, ενώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μόλις 2.

    Ως προς το διδακτικό προσωπικό, η αναλογία είναι 8,7 καθηγητές ανά 100 φοιτητές στις ΗΠΑ, 7,3 ανά 100 φοιτητές στη Βρετανία και μόλις 3,1 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    [03] Έχασε και απογοήτευσε η Εθνική

    Ως 3η του Δ΄ ομίλου αναχωρεί από το Κόπερ για τη Λιουμπλιάνα η εθνική ανδρών, μετά την ήττα της, 86-77, από τη Φινλανδία, στην 5η και καταληκτική αναμέτρησή της στην α΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι ολοκλήρωσαν με 8 βαθμούς την παρουσία τους στο Κόπερ, με 3 νίκες - 2 ήττες και το αρνητικό είναι πως δεν μεταφέρουν νίκη στο β΄ γύρο. Τη 2η θέση κατέλαβε η Φινλανδία (μεταφέρει μία νίκη), ενώ οριστικά 1η του Δ΄ ομίλου είναι από χθες η Ιταλία που θα μεταφέρει 2 νίκες.

    Τα δεκάλεπτα: 23-22, 35-36, 47-57, 77-86


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 September 2013 - 14:30:22 UTC