Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Συρία δέχεται να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιό της"
  • [02] Ιταλία: Επαναπροσδιορίζεται η διάρκεια στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι
  • [03] ΤΑΙΠΕΔ: Διεθνής διαγωνισμός για αξιοποίηση τεσσάρων ιαματικών πηγών
  • [04] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Μάθιου Νίμιτς
  • [05] Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο
  • [06] Ρωσία: Η Συρία να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιό της

  • [01] "Η Συρία δέχεται να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιό της"

    Η Συρία χαιρέτισε την πρόταση της Ρωσίας να θέσει η Δαμασκός το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο προκειμένου να αποφύγει ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα από τη Δύση, όπως δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ αλ Μουάλεμ από τη Μόσχα, εξαίροντας την προσπάθεια του Κρεμλίνου να «εμποδίσει την αμερικανική επίθεση».

    «Ο υπουργός Λαβρόφ ανέλαβε μια πρωτοβουλία σχετικά με τα χημικά όπλα. Δηλώνω ότι η Συριακή Αραβική Δημοκρατία χαιρετίζει τη ρωσική πρωτοβουλία, παρακινούμενη από την ανησυχία της συριακής ηγεσίας για τις ζωές των πολιτών μας και την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά και από την εμπιστοσύνη της στη σοφία της ρωσικής ηγεσίας, που προσπαθεί να εμποδίσει την αμερικανική επίθεση εναντίον του λαού μας» δήλωσε ο Μουάλεμ.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ότι η Συρία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο, όμως υπογράμμισε ότι αυτή η συζήτηση δεν θα πρέπει να αποτελέσει μια τακτική αντιπερισπασμού.

    Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει για το θέμα της Συρίας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να ζητήσει να μεταφερθούν τα χημικά όπλα που διαθέτει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ σε συριακές πόλεις όπου θα είναι εφικτό να αποθηκευτούν με ασφάλεια και να καταστραφούν.

    [02] Ιταλία: Επαναπροσδιορίζεται η διάρκεια στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι

    Στις19 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το εφετείο του Μιλάνου για να επαναπροσδιορίσει τη διάρκεια της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία συνδέεται με την καταδίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης -τα τρία έχουν παραγραφεί- για φορολογική απάτη.

    Η χρονική διάρκειά της αναμένεται να κυμανθεί από ένα μέχρι τρία χρόνια, όπως υπέδειξε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας, αφού η προηγούμενη καταδίκη σε πενταετή στέρηση είχε κριθεί υπερβολική από αυτό.

    Στο μεταξύ, ξεκίνησε πριν λίγο η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας της Ρώμης που καλείται να εκφρασθεί σχετικά με την αποπομπή του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού.

    [03] ΤΑΙΠΕΔ: Διεθνής διαγωνισμός για αξιοποίηση τεσσάρων ιαματικών πηγών

    Σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιαματικών πηγών, που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής ακίνητα:

    Το ακίνητο ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο βρίσκεται εντός της πόλης των Λουτρών Υπάτης.

    Το ακίνητο ιαματικών πηγών Θερμοπυλών, το οποίο είναι όμορο της ιστορικής πόλης των Θερμοπυλών. Η ιαματική πηγή με τα πέντε κτίρια βρίσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου.

    Το ακίνητο ιαματικών πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, το οποίο είναι όμορο της πόλης των Καμένων Βούρλων (στη δυτική πλευρά της) και αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς. Αποτελείται από τρία τμήματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο (με το κάμπινγκ) έχει παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 800 μέτρων.

    Το ακίνητο ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο αναπτύσσεται εντός της πόλης των Καμένων Βούρλων, από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς. Αποτελείται από πέντε τμήματα, σε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνονται πέντε κτίρια.

    [04] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Μάθιου Νίμιτς

    Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας των συνομιλιών τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Όπως παρατήρησε ο κ. Νίμιτς, ο υπουργός παρουσίασε με σαφήνεια τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης επί του ζητήματος της ονομασίας, αλλά και επί της τελευταίας πρότασης που είχε υποβάλει στους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, τον περασμένο Απρίλιο. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν διατυπώθηκε γραπτώς η απάντηση του κ. Βενιζέλου, ο κ. Νίμιτς τόνισε ότι υπήρξε προφορική τοποθέτηση από την πλευρά του Έλληνα υπουργού, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν σαφέστατη.

    Αύριο, ο κ. Νίμιτς θα βρίσκεται στα Σκόπια, συνεχίζοντας τις επαφές του στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    [05] Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο

    Ξεκίνησε στο Β' θερινό τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο και η ψήφιση του θα γίνει αύριο.

    Η αυλαία της συζήτησης άνοιξε με τους εισηγητές των κομμάτων και με την κυβερνητική πλειοψηφία να υπεραμύνεται των αλλαγών, ενώ το νομοσχέδιο δέχεται τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

    [06] Ρωσία: Η Συρία να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιό της

    Η Ρωσία κάλεσε τη Συρία να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό της οπλοστάσιο για να αποφύγει μια στρατιωτική επέμβαση από τη Δύση και αναμένει την άμεση απάντηση της Δαμασκού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

    «Καλούμε τους Σύρους αξιωματούχους όχι μόνο να δεχθούν να θέσουν υπό διεθνή έλεγχο τα αποθέματα των χημικών τους όπλων και στη συνέχεια να τα καταστρέψουν, αλλά επίσης να εντάξουν τη χώρα τους στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων» δήλωσε ο Λαβρόφ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ στη Μόσχα.

    Ο Λαβρόφ έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγο αφού ο αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι είχε δηλώσει ότι ο Άσαντ θα μπορούσε να αποτρέψει μια στρατιωτική επίθεση από μέρους της διεθνούς κοινότητας, εάν παρέδιδε όλο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αλλά πρόσθεσε πως δεν θεωρεί ότι ο Σύρος πρόεδρος προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο.

    Αμέσως μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι ο Κέρι «έκανε ένα ρητορικό σχόλιο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 September 2013 - 16:30:25 UTC