Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ώρα των εισαγγελέων στη δίκη Τσοχατζόπουλου
  • [02] Τρίτο και τέταρτο πακέτο βοήθειας θα χρειαστεί η Ελλάδα, προβλέπει μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ
  • [03] Ζ. Μπαρόζο: Εντυπωσιακές οι δημοσιονομικές αλλαγές της Ελλάδας
  • [04] Ισχυρή έκρηξη το πρωί στη Βεγγάζη
  • [05] Τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επέστρεψαν στη Γη
  • [06] Κύπριος ο πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου και Ρώσος ο αντιπρόεδρος
  • [07] Τα πρώτα βήματα του «Ιπποδάμου» σε βάθος 38 μέτρων
  • [08] Στο πόδι η ΕΜΑΚ στο Ηράκλειο για έναν ...άτακτο κύριο
  • [09] Άφησε την τελευταία του πνοή στην προσπάθειά του να σβήσει πυρκαγιά στο σπίτι του

  • [01] Η ώρα των εισαγγελέων στη δίκη Τσοχατζόπουλου

    Στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία προχωρά σήμερα η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό 'Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Η διαδικασία προχωρά στις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

    Πρώτη ξεκινά η τακτική εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, η οποία αναμενεται να είναι πολύωρη.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δικαστηρίου αύριο θα αγορεύσει ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ενώ η Παρασκευή θα είναι η μέρα των αγορεύσεων της Πολιτικής Αγωγής.

    [02] Τρίτο και τέταρτο πακέτο βοήθειας θα χρειαστεί η Ελλάδα, προβλέπει μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ

    Η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, τουλάχιστον μία ακόμη φορά και ενδεχομένως και δεύτερη, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λυκ Κοέν.

    «Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με το ελληνικό πρόβλημα. Θα χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω προσπάθειες, οπωσδήποτε μία φορά, ίσως και δεύτερη φορά ακόμη. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Κοέν, που είναι Διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere.

    «Υπάρχει βελτίωση, αλλά είναι πολύ αργή. Φυσικά, η οικονομική βάση της Ελλάδας είναι πολύ μικρή και θα πάρει αρκετό χρόνο για να αναταχθεί», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

    «Είναι αναπόφευκτο, αλλά δεν είναι πλέον τέτοιας φύσης, ώστε να θέσει σε αμφιβολία το συνολικό οικοδόμημα», δήλωσε, αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, το μέλλον της οποίας είχε αμφισβητηθεί, όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές δοκίμαζαν τη θέληση των κρατών - μελών να βοηθήσουν τα θύματα της κρίσης κρατικού χρέους. «Το πρόβλημα στην αρχή ήταν σχετικά με τη θέληση άλλων χωρών να βοηθήσουν. Αυτό έχει λυθεί από τις κυβερνήσεις και από την ΕΚΤ», δήλωσε ο κ. Κοέν.

    [03] Ζ. Μπαρόζο: Εντυπωσιακές οι δημοσιονομικές αλλαγές της Ελλάδας

    Πραγματικά εντυπωσιακές χαρακτήρισε τις δημοσιονομικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Στην αρχή της ομιλίας του, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, ο κ. Μπαρόζο, υποστήριξε ότι, μετά τις πραγματικά εντυπωσιακές (όπως τις χαρακτήρισε) αλλαγές που συντελέσθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, η χώρα πλησιάζει ήδη σε πρωτογενές πλεόνασμα.

    Λίγα λεπτά πριν, αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσίαζε η ελληνική οικονομία, μετά την έναρξη της κρίσης, υπενθύμισε ότι, εκείνη την εποχή, όλοι οι επιφανείς οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε ή θα εξαναγκαζόταν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη και ότι αυτό θα είχε επιπτώσεις ντόμινο και στις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

    Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [04] Ισχυρή έκρηξη το πρωί στη Βεγγάζη

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης στη Βεγγάζη, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει γνωστή και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οφείλεται σε ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

    Το περιστατικό συμπίπτει με την πρώτη επέτειο της επίθεσης κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις ακόμη αμερικανοί πολίτες.

    [05] Τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επέστρεψαν στη Γη

    Δύο ρώσοι κοσμοναύτες και ένας αμερικανός αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επέστρεψαν σήμερα στη Γη ύστερα από παραμονή τουλάχιστον πέντε μηνών στο διάστημα, ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου των διαστημικών πτήσεων.

    Οι Ρώσοι Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν καθώς και ο Αμερικανός Κρις Κάσιντι πάτησαν στη Γη την προγραμματισμένη ώρα, στις 08.58 τοπική ώρα (05.58 ώρα Ελλάδος) στις στέπες του Καζακστάν, της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας στην κεντρική Ασία της οποίας η Ρωσία εκμεταλλεύεται το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ.

    Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού κέντρου ελέγχου δείχνει τους τρεις άνδρες να βγαίνουν από την κάψουλα και να μεταφέρονται πάνω σε καθίσματα υπό τον πρωινό ήλιο.

    Οι τρεις άνδρες είχαν φθάσει στο ΔΔΣ στις 29 Μαρτίου αφού είχαν πραγματοποιήσει πτήση εξπρές, διάρκειας ρεκόρ, μικρότερης των έξι ωρών --έναντι δύο ημερών που χρειάζονταν παλαιότερα-- με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ.

    [06] Κύπριος ο πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου και Ρώσος ο αντιπρόεδρος

    Πρόεδρος του νέου ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου εξελέγη ο Κρίστης Χασάπης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και αντιπρόεδρος ο Ρώσος, Βλαντιμίρ Στραλκόφσκι, πρώην επικεφαλής του κολοσσού μεταλλουργίας, Νόριλσκ και, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Moscow Times, πρώην συνάδελφος του προέδρου Πούτιν στην KGB.

    Το συμβούλιο θα είναι δεκαοκταμελές. Χθες εξελέγησαν δεκαέξι μέλη, έξι από τα οποία είναι Ρώσοι, ενώ θα προστεθούν από το Δ.Σ άλλα δύο εκτελεστικά μέλη.

    Η εκλογή των διοικητικών συμβούλων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνεχίζει την εξέταση των βιογραφικών τους για να διαπιστωθεί κατά πόσον πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας που προνοούνται από τις οδηγίες για τη σύνθεση διοικητικών συμβουλίων.

    Ικανοποίηση για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντικότατο βήμα, που αποδεικνύει ότι έχει ξεπεραστεί η περίοδος των φοβερών κινδύνων για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

    [07] Τα πρώτα βήματα του «Ιπποδάμου» σε βάθος 38 μέτρων

    «Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές» προκειμένου να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του καλοκαιριού του 2017, η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, που θα ενώσει το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Το εργοτάξιο του Φρέατος Εκκίνησης TBM (μετροπόντικας)

    Αυτές τις ημέρες, τουλάχιστον ογδόντα άνθρωποι εργάζονται πυρετωδώς 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, στο εργοτάξιο του Φρέατος Εκκίνησης TBM (μετροπόντικας) στην Αγία Βαρβάρα για να «βοηθήσουν» τον «Ιππόδαμο» να κάνει τα πρώτα του βήματα. Ο μετροπόντικας, που πήρε το όνομά του από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα, μαθηματικό και φιλόσοφο της αρχαιότητας, Ιππόδαμο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε βάθος 38 μέτρων και είναι έτοιμος για να αρχίσει το ταξίδι, που θα τον οδηγήσει από τη δυτική Αττική στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

    [08] Στο πόδι η ΕΜΑΚ στο Ηράκλειο για έναν ...άτακτο κύριο

    Ένας ασβός κινητοποίησε σήμερα το πρωί τις αρχές του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηρακλείο και τελικά εντοπίσθηκε και «ακινητοποιήθηκε» από άνδρες της ΕΜΑΚ.

    Ο ασβός -γνωστότερος στην Κρήτη ως άρκαλος - μπήκε -άγνωστον πώς- στον χώρο εμπορευμάτων της Olympic Air.

    Εργαζόμενοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τον ακινητοποιήσουν και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ, άνδρες της οποίας έπειτα από επιχείρηση τον εγκλώβισαν και τον παρέδωσαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

    Η παρουσία του τετράποδου στον χώρο του αεροδρομίου δεν δημιούργησε προβλήματα πλην της κινητοποίησης εργαζομένων και των πυροσβεστών για τον εντοπισμό του.

    [09] Άφησε την τελευταία του πνοή στην προσπάθειά του να σβήσει πυρκαγιά στο σπίτι του

    Ένας ηλικιωμένος άνδρας άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στην προσπάθεια του να σβήσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του στο χωριό Αμυγδάλοι στη Νεάπολη Λασιθίου.

    Πρόκειται για ένα 77χρονο που επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά και βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του, από τους πυροσβέστες φέροντας ελαφρά εγκαύματα.

    Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου άνδρα αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 September 2013 - 8:30:28 UTC