Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πάρτι στην Υγεία περιορίστηκε, αλλά η διαφθορά δεν έχει εξαλειφθεί, τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης
  • [02] «Με τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας» τόνισε ο Φ. Κουβέλης
  • [03] Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την κατάργηση περίπου 2.000 οργανικών θέσεων στα υπουργεία
  • [04] Ο φιλέλληνας Αμερικανός φωτογράφος Τζόσουα Γκάρικ εκθέτει πρωτότυπες οπτικές γωνίες αρχαίων αγαλμάτων και γλυπτών

  • [01] Το πάρτι στην Υγεία περιορίστηκε, αλλά η διαφθορά δεν έχει εξαλειφθεί, τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Τη χαμηλότερη συμμετοχή για ασφαλισμένους, που επιλέγουν γενόσημα, αλλά και τα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για τη χρήση τους, αποκαλύπτει ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν θα έχουμε νέα φάρμακα, εάν δεν προτιμήσουμε τα γενόσημα» σημειώνει.

    Επιπλέον, αναφέρεται στο θέμα της κινητικότητας, διευκρινίζοντας πως όσοι δεν κάνουν αιτήσεις για την κινητικότητα, κινδυνεύουν με απόλυση. Εκτιμά ότι η κινητικότητα θα περιορίσει και δεν θα αυξήσει τα ράντζα. «Θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που είναι ανάγκη να γίνουν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία στην περιφέρεια» τονίζει, ενώ κάνει γνωστό πως, μέσω διαγωνισμού, το «Ερρίκος Ντυνάν» θα περάσει σε ιδιώτες «για να σωθεί».

    Επίσης, αναφέρεται σε «ανάσα» 500 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΠΥ, λόγω καλής τουριστικής περιόδου και αυξημένων εισφορών, και παρατηρεί ότι το «πάρτι» στην Υγεία περιορίσθηκε, αλλά...συνεχίζεται.

    Τέλος, μιλά για «δίχτυ ασφάλειας» έως το τέλος του χρόνου για τους απόρους και ανασφάλιστους, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αναφερόμενος στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς περί ... γκρινιάρηδων και στρουμφακίων προς τους δημοσιογράφους λέει: «Έκανα χιούμορ».

    [02] «Με τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας» τόνισε ο Φ. Κουβέλης

    «Με τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατή μια συνεργασία μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τι επιλέγει: «Τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, τη στάση πληρωμών;» είπε χαρακτηριστικά.

    Στη συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψή του στην 78η ΔΕΘ, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως είναι «καταστροφική» η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται με το σύνθημα του «ή αυτοί ή εμείς» και τροφοδοτεί μόνο έναν «κακέκτυπο δικομματισμό» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ερώτηση αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό, απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ουσία της πολιτικής που ακολουθείται. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, σημείωσε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση.

    [03] Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την κατάργηση περίπου 2.000 οργανικών θέσεων στα υπουργεία

    Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα υπόλοιπα υπουργεία, για τον καθορισμό των καταργούμενων οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, που θα περιληφθούν στις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να υπογραφούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ενώ αύριο θα συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Έτσι, αναμένεται μέχρι, το αργότερο, την προσεχή Δευτέρα, να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων, για την κατάργηση συνολικά περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του μηνός και πριν την άφιξη της τρόικας. Στο μεταξύ, προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση για την άρνηση των πρυτάνεων να δώσουν τα στοιχεία για τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους, κάτι που αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Παιδείας.

    [04] Ο φιλέλληνας Αμερικανός φωτογράφος Τζόσουα Γκάρικ εκθέτει πρωτότυπες οπτικές γωνίες αρχαίων αγαλμάτων και γλυπτών

    Πρωτότυπες οπτικές γωνίες αρχαίων αγαλμάτων και γλυπτών, που «ξαναζωντανεύουν» χάρη στον μαγικό φακό του Τζόσουα Γκάρικ, του καταξιωμένου Αμερικανού φωτογράφου, καθηγητή, μα πάνω από όλα σπουδαίου φιλέλληνα, φιλοξενούνται από σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Αποτυπώνοντας το αρχαίο κάλλος», που θα διαρκέσει ως τις 8 Ιανουαρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 μμ., ενώ μετά το πέρας της θα μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και στον εκθεσιακό χώρο του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη.

    «Με την κάμερά μου προσπαθώ να δείξω κάποιες λεπτομέρειες των υπέροχων γλυπτών, τιμώντας τους καλλιτέχνες που τα φιλοτέχνησαν και ελπίζοντας οι επισκέπτες που θα δουν τις φωτογραφίες να κοντοσταθούν έστω για ένα λεπτό και να πουν: "αυτό δεν το παρατήρησα". Με άλλα λόγια, στόχος της δουλειάς μου είναι να δημιουργήσει την επιθυμία για μια δεύτερη ματιά στο αυθεντικό έργο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τζόσουα Γκάρικ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσία του αναπληρωτή διευθυντή του μουσείου δρα Γεωργίου Κακαβά και της επιμελήτριας της έκθεσης, ιστορικού της τέχνης, Ίριδας Κρητικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 September 2013 - 12:30:23 UTC