Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση
  • [02] Ανάληψη ευθυνών, άμεσα, και πολιτική αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση του φασισμού, ζητάει η Προεδρία της Δημοκρατίας
  • [03] Επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος των ΑνΕλ, Π. Καμμένος, ενώ κατευθυνόταν προς τον χώρο του συλλαλητηρίου στο Κερατσίνι
  • [04] Απορρίπττει συμμετοχή του σε μεγάλο συνασπισμό ο Π. Στάινμπρουκ
  • [05] Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε πίσω του τον Πούσκας

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση

    Το πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τις πράξεις που έχουν τελεστεί, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και πως θα υπάρξουν συμπληρώσεις. Σημείωσε ακόμα ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ότι θα πρέπει να επιβληθούν το κράτος και η νομιμότητα και πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση.

    [02] Ανάληψη ευθυνών, άμεσα, και πολιτική αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση του φασισμού, ζητάει η Προεδρία της Δημοκρατίας

    Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου, γιατί όλοι έχουμε καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στον φασισμό, ούτε καν μία χαραμάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

    Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφραστεί με λέξεις. «Αυτό που δυστυχώς δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο, είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της Δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών και άμεσα» υπογραμμίζεται.

    Η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει, ακόμη, ότι «η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ν. Δένδιας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής

    Ευ. Βενιζέλος: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση

    Σκληρή καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα

    [03] Επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος των ΑνΕλ, Π. Καμμένος, ενώ κατευθυνόταν προς τον χώρο του συλλαλητηρίου στο Κερατσίνι

    Επίθεση από διαδηλωτές, που μετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, δέχθηκε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και άτομα της προσωπικής του φρουράς, προπηλακίστηκαν καθ΄οδόν για τον τόπο της συγκέντρωσης και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από στενότατο συνεργάτη του, που βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί του, «άνοιξε η μύτη του, μετέβη στον χώρο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον εξετάσει και είναι καλά».

    Το ίδιο στέλεχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο κ. Καμμένος ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που τόλμησε να πάει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο» και υποστήριξε πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «δέχθηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση από εγκάθετους εξτρεμιστές της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς».

    [04] Απορρίπττει συμμετοχή του σε μεγάλο συνασπισμό ο Π. Στάινμπρουκ

    Αγωνίζεται για να υπάρξει μια κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων κι απορρίπτει ένα "μεγάλο συνασπισμό", στον οποίο δηλώνει ότι δεν θα συμμετείχε, αφού δεν θέλει να γίνει εκ νέου "δεκανίκι" για την άνοδο της Άγγελας Μέρκελ στην εξουσία, ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας στις εκλογές της Κυριακής για την Ομοσπονδιακή Βουλή, Πέερ Στάινμπρουκ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ.

    Ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, ο οποίος -όπως υπενθυμίζει και ο ίδιος- είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών από το 2005 έως το 2009 στην τότε γερμανική κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού" υπό την κα Μέρκελ, απορρίπτει επίσης μια κυβερνητική συνεργασία του κόμματός του με το κόμμα Η Αριστερά (Ντι Λίνκε), το οποίο, όπως σημειώνει, αποτελείται από τρία κόμματα : από ένα "ανατολικογερμανικό" με υπευθυνότητα, μια κομμουνιστική πλατφόρμα και ένα κόμμα από "δυτικογερμανούς αιρετικούς". Με έναν τέτοιο "θίασο", είπε, δεν μπορεί κάποιος να κυβερνήσει τη χώρα.

    [05] Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε πίσω του τον Πούσκας

    Λίγα 24ωρα μετά την επέκταση του συμβολαίου του με τη Ρεάλ Μαδρίτης έως το 2018, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στα κύπελλα Ευρώπης με την φανέλα της «βασίλισσας».

    Ο CR7 άρχισε να «κάνει λογαριασμό» στα ματς πρωταθλήματος με Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ, για να συνεχίσει το σερί του και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με το χατ τρικ που πέτυχε χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη στο επιβλητικό 6-1 επί της Γαλατασαράι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της «βασίλισσας» στα ευρωπαϊκά κύπελλα με 38 γκολ σε 41 αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τρία περισσότερα από τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας, ενώ μπροστά του έχει, πλέον, τον θρύλο του συλλόγου, Αλφρέδο Ντι Στέφανο με 49 και τον πρώην άσσο των Μαδριλένων, Ραούλ Γκονζάλες, που έχει 66.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 September 2013 - 16:30:20 UTC