Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσχεδιασμένο το έγκλημα στο Κερατσίνι
  • [02] Με ένταση «έκλεισε» το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι
  • [03] Επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου
  • [04] «Θα μείνω για πάντα κοντά σας, ακόμη η γερουσία με αποπέμψει» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [05] «Ανανεώνεται» το iTunes της Apple

  • [01] Προσχεδιασμένο το έγκλημα στο Κερατσίνι

    Επιβεβαίωση ότι ο 34χρονος, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου οπαδού της Χρυσής Αυγής, χτες το βράδυ στο Κερατσίνι, χτυπήθηκε σε ενέδρα και όχι κατά τη διάρκεια συμπλοκής -με την στενή έννοια- αποτελεί ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για τις λεπτομέρειες και τους χρόνους που εξελίχτηκε η υπόθεση, η οποία κατέληξε στην δολοφονία.

    Είναι, δε, χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έφτασαν τη στιγμή που ο 45χρονος δράστης μαχαίρωνε τον 34χρονο.

    Από αστυνομική πηγή διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο λεκτικό επεισόδιο.Έξω από την καφετέρια προκλήθηκαν αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις. Στη συνέχεια, τα άτομα αποχώρησαν από τον χώρο εξωτερικά του καταστήματος και το περιστατικό εξελίχθηκε λίγο παρακάτω, όπου, σύμφωνα και με την αρχική ενημέρωση της ΕΛΑΣ, εμφανίστηκε ο 45χρονος δράστης και μαχαίρωσε τον 34χρονο.

    Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι ο δράστης δεν ήταν μέσα στο κατάστημα πριν από το επεισόδιο, αλλά έφτασε μετά με το αυτοκίνητο του.

    Στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκε αρχικά ο δράστης, προσήχθησαν και άλλα εννέα άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση και αποχώρησαν.

    Λίγο μετά 20:15, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης , στο Κερατσίνι, η σύζυγός του και μία ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο.

    Ο 45χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων.

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, καθώς έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

    Εξάλλου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, το οποίο «έκλεισε» με ένταση. Ακόμη, επίθεση δέχθηκε ο Π. Καμμένος, ενώ κατευθυνόταν προς τον χώρο του συλλαλητηρίου.

    Ωστόσο, ένας «πόλεμος» με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και χημικά, είναι σε εξέλιξη στις γειτονιές του Κερατσινίου. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περί τα 500 άτομα, που νωρίτερα συμμετείχαν στο αντιφαστικό συλλαλητήριο, έστησαν οδοφράγματα στη συμβολή των δρόμων Γρηγορίου Λαμπράκη και Σαλαμίνος και εκσφενδονίζουν πέτρες, ξύλα και μολότοφ εναντίον άνδρών της αστυνομίας, οι οποίοι απαντούν με χημικά.

    [02] Με ένταση «έκλεισε» το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι

    Με πορεία στους δρόμους τους Κερατσινίου, που διακόπηκε από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών της αστυνομίας, ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργανώθηκε νωρίτερα στην πλατεία Ζαρντέν, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, χθες το βράδυ, από οπαδό της Χρυσής Αυγής.

    Λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκε ένταση, όταν την ώρα που το "σώμα" της πορείας περνούσε μπροστά από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, διαδηλωτές εκσφενδόνισαν ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά.

    Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών «έσπασε» τερματίζοντας τη διαμαρτυρία και στην περιοχή παραμένουν μικρές ομάδες και αστυνομικοί, που επιδίδονται σε κυνηγητό στα στενά του Κερατσινίου.

    [03] Επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου

    Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα, έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου έχει φτάσει η πορεία η οποία ξεκίνησε από το σημείο που έπεσε νεκρός χθες αργά το βράδυ ο 34χρονος.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται εκεί για την προστασία του τμήματος με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

    Οι αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση χημικών και αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην περιοχή.

    [04] «Θα μείνω για πάντα κοντά σας, ακόμη η γερουσία με αποπέμψει» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Την διαβεβαίωση ότι πρόκειται να μείνει πάντα κοντά στους ψηφοφόρους του, έστω και αν αποπεμφθεί από τη Γερουσία της Ιταλίας, έδωσε σήμερα το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο πολυαναμενόμενο μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό μήνυμά του.

    «Ενάντια στο πρόσωπό μου υπήρξε ένας πρωτοφανής κατατρεγμός, η δικαιοσύνη εισέβαλε σε κάθε πτυχή της προσωπικής μου ζωής, όπως και της επαγγελματικής», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επανέλαβε ότι καταδικάστηκε χωρίς λόγο, τον περασμένο Αύγουστο, από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας.

    [05] «Ανανεώνεται» το iTunes της Apple

    Ενημερώσεις για το iTunes παρουσίασε η Apple ενόψει της έλευσης του νέου της λογισμικού iOS 7.

    Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησαν τα «ανανεωμένα» iTunes για τα Mac και τα Windows.

    Η έκδοση 11.1 είναι πλέον διαθέσιμη και υποστηρίζει το νέο λογισμικό iOS 7 καθώς και την υπηρεσία iTunes Radio.

    Μια ακόμη προσθήκη στα iTunes είναι το Genius Shuffle, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τις δικές τους προσωπικές δυναμικές λίστες τραγουδιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 September 2013 - 18:30:21 UTC