Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: «Είναι θλιβερό, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στο κοινοβούλιο»
  • [02] Άρχισε το 180ό Oktoberfest
  • [03] Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή: 2-0
  • [04] Στην pole position ο Φέτελ

  • [01] Ν. Δένδιας: «Είναι θλιβερό, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στο κοινοβούλιο»

    Την ανάγκη, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News υπογραμμίζει πως, είναι θλιβερό ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στο Kοινοβούλιο με την ψήφο του ελληνικού λαού και αποκαλύπτει πως έχει ήδη αποστείλει πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, έτσι ώστε να διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση σε κόμματα για τα οποία εκκρεμεί δικαστική έρευνα σχετικά με το αν, αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών τους προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι βάσει συγκεκριμένων περιστατικών στα οποία έχουν εμπλακεί μέλη της ΧΑ προκύπτει σαφώς ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ήδη, με επιστολή του προς τον 'Αρειο Πάγο, ζητά να αποφανθεί σχετικά.

    [02] Άρχισε το 180ό Oktoberfest

    Οι τέντες στη γιγάντια πλατεία κοντά στο κέντρο του Μονάχου όπου άρχισε σήμερα το 180ό Oktoberfest, η παραδοσιακή ετήσια γιορτή της μπίρας, ήταν ήδη γεμάτες ανυπόμονους πότες ώρες πριν ο δήμαρχος της πόλης, Κρίστιαν Ούντε, κάνει τα επίσημα εγκαίνια, χτυπώντας με μια ξυλόσφυρα τριών κιλών μια βρύση για ν' ανοίξει το πρώτο βαρέλι.

    Ο Ούντε, φορώντας ένα βαυαρικό κοντό δερμάτινο παντελόνι και μια πράσινη ποδιά, χοροστάτησε σ' αυτή την παραδοσιακή τελετή το μεσημέρι, κι αφού μπήκε η βρύση πρόσφερε ποτήρια με μπίρα στους επίτιμους προσκεκλημένους. Πλάι του ήταν ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

    Ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος προειδοποίησε τους επισκέπτες να μην το παρακάνουν με το ποτό.

    Το Oktoberfest, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει ως την 6η Οκτωβρίου, αναμένεται να προσελκύσει 6 εκατ. επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

    Η γιορτή είναι η εκατοστή ογδοηκοστή αφότου είχε γίνει για πρώτη φορά το 1810, με μια ιπποδρομία για να διασκεδάσει το κοινό προς τιμή των τότε βαυαρικών βασιλικών γάμων.

    [03] Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή: 2-0

    Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή του στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του.

    Οι Αρκάδες νίκησαν 2-0 την Καλλονή στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και υποχρέωσαν την έκπληξη του πρωταθλήματος, που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 24΄ (2η κίτρινη ο Αναστασιάδης), στη δεύτερη ήττα της. Ο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ στο 69΄ για τους Αρκάδες, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από τον Καράσκο στις καθυστερήσεις.

    [04] Στην pole position ο Φέτελ

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει από την pole position στο αυριανό γκραν πρι της Σιγκαπούρης, καθώς σήμερα ήταν ο ταχύτερος από τους υπόλοιπους οδηγούς στα επίσημα δοκιμαστικά της Μαρίνας Μπέι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 September 2013 - 16:30:20 UTC