Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί, το ύψος της επικουρικής σύνταξης και το εφάπαξ
  • [02] Αντεπίθεση του λαού για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, της πολιτικής της ΕΕ και διαγραφή χρέους ,πρότεινε ο Δημ. Κουτσούμπας
  • [03] Μέρκελ και Στάινμπρουκ ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες
  • [04] Γερμανία: Τα έξοδα των κομμάτων για την προεκλογική εκστρατεία και οι δωρεές των εταιρειών
  • [05] Ένα από τα αφεντικά της μαφίας της Καλαβρίας συνελήφθη στην Ολλανδία

  • [01] Ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί, το ύψος της επικουρικής σύνταξης και το εφάπαξ

    Ανάλογη με τις εισφορές, που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου θα είναι η επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ, που θα πάρει κάθε ασφαλισμένος, από την 1/1/2015 που θα ισχύσει ο νέος μαθηματικός τύπος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σε συνέντευξή του, σε ιστότοπο, σημειώνει ότι «στο παρελθόν και για πολλά χρόνια, οι συντεχνιακές πιέσεις για επίπεδα εφάπαξ πολύ υψηλότερα των εισφορών που είχαν πραγματικά καταβληθεί και οι διάχυτες πελατειακές λογικές του πολιτικού προσωπικού, οδήγησαν σε μια προβληματική διαχείριση του ζητήματος».

    «Διασφαλίζουμε, ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ελλείμματα στο μέλλον και ότι θα μπορέσουν και οι επόμενες γενιές να λαμβάνουν παροχές εφάπαξ», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας ο οποίος αναφερόμενος στην αδήλωτη εργασία τόνισε ότι «τα ψέματα τελείωσαν και το φαινόμενο στο εξής θα αντιμετωπίζεται πλέον με αποτελεσματικότητα και συνέπεια».

    [02] Αντεπίθεση του λαού για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, της πολιτικής της ΕΕ και διαγραφή χρέους ,πρότεινε ο Δημ. Κουτσούμπας

    «Ο δρόμος της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων είναι ο μόνος δρόμος για το λαό. Εδώ και τώρα μπορεί και πρέπει να οργανωθεί η αντεπίθεση κάτω απ' τη σημαία των λαϊκών αναγκών», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του, στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ίλιον.

    Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι το ΚΚΕ με το 19ο Συνέδριό του ανέδειξε τον δρόμο ανάπτυξης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την εργατική λαϊκή εξουσία.»

    "Όλες οι άλλες προτάσεις διαχείρισης και εξουσίας δίνουν φιλί ζωής στο σύστημα που ψυχορραγεί και γι' αυτό γίνεται ακόμα πιο εχθρικό και αποκρουστικό για την εργατική τάξη και τον λαό, φιλί ζωής στο σύστημα και τρόπους και χρόνο να ξεπεράσει την κρίση του θα δώσει και οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί όπως κι αν ονομαστεί, αριστερή αντιμνημονιακή ή εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει φιλί ζωής στο σύστημα γιατί αυτό την ίδια ώρα θα είναι γροθιά στην καρδιά του εργατικού λαϊκού κινήματος, του κινήματος που πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθεί σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης", υπογράμμισε ο κ Κουτσούμπας.

    [03] Μέρκελ και Στάινμπρουκ ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες

    Ολοκληρώνοντας την προεκλογική της εκστρατεία, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει η μάχη στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται αύριο να είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη.

    «Απευθύνω προσωπικά έκκληση στους Γερμανούς: δώστε μου μια ισχυρή εντολή ώστε να υπηρετήσω τη Γερμανία για άλλα τέσσερα χρόνια», είπε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

    Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους Χριστιανοδημοκράτες και στους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) τις περισσότερες ψήφους, περίπου 40%, αλλά το ποσοστό του ελάσσονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αναμένεται να συρρικνωθεί από το 15% που είχαν λάβει πριν από τέσσερα χρόνια περί το 5%. Αυτό το ποσοστό μπορεί να μην της δώσει ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ωθώντας την να στραφεί στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ώστε να σχηματίζουν έναν «μεγάλο συνασπισμό».

    Ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Πέερ Στάινμπρουκ έκανε την τελική του προεκλογική εμφάνιση στη Φραγκφούρτη. «Μόνο 28 ώρες ακόμα και θα απαλλαγείτε από αυτούς», δήλωσε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση της Μέρκελ. Χαρακτήρισε την απερχόμενη κυβέρνηση την «πιο αδρανή, οπισθοδρομική, εριστική και επαιρόμενη» των τελευταίων 20 ετών και υποστήριξε ότι σύντομα θα είναι «ιστορία».

    [04] Γερμανία: Τα έξοδα των κομμάτων για την προεκλογική εκστρατεία και οι δωρεές των εταιρειών

    Περίπου 58 εκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα της Γερμανίας για την προεκλογική εκστρατεία τους, η οποία ολοκληρώνεται αύριο. Τα κεφάλαια όμως δεν προήλθαν αποκλειστικά από την κρατική επιχορήγηση, αλλά και από μεγάλες γερμανικές εταιρείες, οι οποίες τις περισσότερες φορές φροντίζουν να χρηματοδοτήσουν περισσότερα από ένα κόμματα.

    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, οι Σοσιαλδημοκράτες ξόδεψαν για την καμπάνια τους περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ, έξι εκατομμύρια λιγότερα από το 2009, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες ξόδεψαν 20 εκατομμύρια, όσα και την προηγούμενη φορά. Οι Φιλελεύθεροι περιόρισαν κατά ένα εκατομμύριο τα έξοδά τους, στα τέσσερα, οι Πράσινοι αύξησαν τα προεκλογικά τους έξοδα κατά 1,8 στα 5,5 εκατομμύρια, όσα και η Αριστερά.

    Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι οι επιχειρήσεις δεν ήταν φέτος τόσο γενναιόδωρες όσο στις προηγούμενες εκλογές.

    [05] Ένα από τα αφεντικά της μαφίας της Καλαβρίας συνελήφθη στην Ολλανδία

    Ο Φραντσέσκο Νίρτα, ένας από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες Ιταλούς κακοποιούς κι ένα από τα «αφεντικά» της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, συνελήφθη χθες Παρασκευή στην Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα, χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή, η ιταλική κυβέρνηση.

    Ο Νίρτα, 39 ετών, φυγάς από το 2007, συνελήφθη σε διαμέρισμα σε προάστιο της Ουτρέχτης, μαζί με άλλα τέσσερα πρόσωπα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης.

    Τον Ιούλιο του 2011, ο Νίρτα είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια για το φόνο του Μπρούνο Πιτσάτα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί την 4η Ιανουαρίου 2007 στην Καζινιάνα, στην Καλαβρία, εν μέσω συγκρούσεων ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ομάδες της μαφίας.

    Στην ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση ανέφερε ότι η σύλληψη «καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στην Ντράνγκετα», ενώ επανέλαβε ότι «ο αγώνας εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος παραμένει απόλυτη προτεραιότητα» για αυτήν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 September 2013 - 18:30:19 UTC