Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό
  • [03] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την «ισχυρή θέση» της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή
  • [04] Συμφωνία ΗΠΑ - Ν. Κορέας για αποτροπή της χρήσης πυρηνικών από τη Β. Κορέα
  • [05] Ένοπλος επιτέθηκε και τραυμάτισε με ψαλίδι πέντε άτομα σε πάρκο της Ν. Υόρκης
  • [06] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Washington Post
  • [07] «Το μυθιστόρημα που ήθελα να γράψω θα ήταν και αντίδωρο στον τόπο που πρωτοείδα το φως και το σκοτάδι»
  • [08] Σκοτώθηκε ο ηθοποιός Τζουλιάνο Τζέμα, γνωστός από τα «σπαγγέτι γουέστερν»
  • [09] Η άσκηση εξίσου αποτελεσματική με πολλά φάρμακα

  • [01] Απολογείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος

    Απολογείται αυτή την ώρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, ο τελευταίοςεκ των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ,οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.

    Μετά τις απολογίες όλων των βουλευτών θα ληφθεί απόφαση για το αν θα προφυλακιστούν.

    Σημειώνεται πως,οι απολογίες των συλληφθέντων βουλευτών ήταν μαραθώνιες καθώς ενώ η πρώτη απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης είχε ολοκληρωθεί μόνο η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου. Ακολούθησε η απολογία τουΓιάννη Λαγού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι' αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό

    "Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Απευθυνόμενος σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες μερικούς από τους σημαντικότερους policy makers της Ουάσινγκτον ο κ. Σαμαράς περιέγραψε την πορεία για την έξοδο από την κρίση και τις προοπτικές της χώρας.

    Αναφερόμενος στην κρίση είπε: "Τα τελευταία έξι χρόνια χάσαμε 25% του ΑΕΠ, 40% του βιοτικού επιπέδου μας, έχουμε 27% ανεργία και πάνω από 60% στους νέους. Δεν νομίζω ότι άλλη χώρα έχει περάσει παρόμοια κρίση, συγκρίνεται μόνο με την κρίση του 1930 στην Αμερική. Οι Έλληνες έζησαν έναν εφιάλτη. Έλεγαν ότι μία Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες. Τους διαψεύσαμε. Το ποσοστό ανεργίας για πρώτη φορά εμφανίζει σημάδια μείωσης, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται, το έλλειμμα έχει μηδενιστεί από το 15% που ήταν το 2009.Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδο από τη κρίση".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πολιτικό θέμα που δημιουργείται από τη οικονομική κρίση καθώς ενισχύεται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός. Έκανε ρητή αναφορά στο νεοναζιστικό κόμμα, στην Χρυσή Αυγή το οποίο η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να συντρίψει καθώς η ηγεσία της Χρυσής οδηγήθηκε στην φυλακή.

    Σημειώνεται πως, για τις 13:30 τοπική ώρα Ουάσινγκτον κανονίστηκε το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Παρά τα προβλήματα στην λειτουργία του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τα μέλη της γερουσίας και της αμερικανικής βουλής θα εξελιχθεί κανονικά.

    Στις 15:45 θα συναντηθεί με την επικεφαλής των Δημοκρατικών κα Νάνσι Πελόζι και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στις 16:55 θα συναντηθεί με μέλη της Hellenic Caucus -πρόκειται για ομάδα βουλευτών που προωθούν τα ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο.

    Στις 17:00 θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Γερουσίας στο Καπιτώλιο. Πάντως λόγω του κλεισίματος του ομοσπονδιακού κράτους ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεση βυζαντινής τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την «ισχυρή θέση» της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή

    Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κρ. Λαγκάρντ

    [03] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την «ισχυρή θέση» της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή

    Την «ισχυρή θέση» της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, χαιρέτισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, απαντώντας σε ερώτηση για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.

    Συγκεκριμένα, η κα Ψάκι χαιρέτισε την «ισχυρή θέση», όπως ανέφερε, «που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση κατά της βίας των εξτρεμιστών της Χρυσής Αυγής».

    Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «μας ανησυχούν βαθύτατα», προσθέτοντας ότι «καταδικάζουμε δηλώσεις και ενέργειες που αποδίδονται στο κόμμα της Χρυσής Αυγής που δείχνει να επιδιώκει την υποκίνηση της ξενοφοβίας, της εχθρότητας προς τις μειονότητες και τον αντισημιτισμό».

    Τέλος, χαιρέτισε εκ νέου την «ισχυρή θέση» που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση κατά της εξτρεμιστικής βίας.

    [04] Συμφωνία ΗΠΑ - Ν. Κορέας για αποτροπή της χρήσης πυρηνικών από τη Β. Κορέα

    Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία με στόχο να αποτραπεί πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων και όπλων μαζικής καταστροφής από τη Βόρεια Κορέα και να καταστεί αποτελεσματικότερη η απάντησή τους εν μέσω των αυξανόμενων απειλών από την Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.

    Οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης να επανεξετάσουν την ημερομηνία μεταβίβασης του ελέγχου των συνδυασμένων δυνάμεων τους στην κορεατική χερσόνησο (CFC), από τον αμερικανικό στρατό στον νοτιοκορεατικό, αναφέρει κοινή τους ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή τους. Η μεταβίβαση είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά στη Νότια Κορέα πληθαίνουν οι εκκλήσεις για την αναβολή της δεδομένου ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει το πρόγραμμά της κατασκευής πυρηνικών όπλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

    Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την τρίτη της πυρηνική δοκιμή τον Φεβρουάριο, δύο μήνες μετά την επιτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας μεγάλου βεληνεκούς που, σύμφωνα με την ίδια, μετέφερε δορυφόρο στο διάστημα. Η εκτόξευση είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις από τον ΟΗΕ κατά του απομονωμένου αυτού κράτους. Η εκτόξευση της ρουκέτας θεωρήθηκε ευρέως ως μία δοκιμή των πυραύλων της μεγάλου βεληνεκούς παρά τους ισχυρισμούς της Πιονγκγιάνγκ ότι αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο του ειρηνικού της διαστημικού προγράμματος.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Ένοπλος επιτέθηκε και τραυμάτισε με ψαλίδι πέντε άτομα σε πάρκο της Ν. Υόρκης

    Ένας ένοπλος τραυμάτισε με ψαλίδι πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός παιδιού μόλις ενός έτους, σε ένα πάρκο στη Νέα Υόρκη πριν τον ακινητοποιήσει και τον συλλάβει η αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη στην περιοχή Ρίβερσαϊντ Παρκ κατά μήκος του ποταμού Χάτσον και η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

    Σε μια ακολουθία επιθέσεων που κράτησε περίπου δέκα λεπτά, ο άγνωστος άνδρας επιτέθηκε αρχικά σε μια 36χρονη γυναίκα που έκανε τζόκινγκ, τραυματίζοντας την στο πίσω μέρος της πλάτης. Επιτέθηκε αμέσως μετά σε έναν 35χρονο άνδρα που είχε βγάλει το σκύλο του βόλτα τραυματίζοντας τον στην κοιλιά. Τα επόμενα θύματά του ήταν ένας 43χρονος άστεγος και μια 32χρονη γυναίκα που επίσης έκανε τζόκινγκ τους οποίους τραυμάτισε στο λαιμό.

    Ένας πατέρας που διερχόταν με το μόλις ενός έτους μωρό του το οποίο είχε βγάλει βόλτα με το καροτσάκι επιχείρησε να παρέμβει και επίσης, τραυματίστηκε στο στήθος. Το παιδί τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι. Ένας περαστικός στη συνέχεια κατάφερε να ακινητοποιήσει τον επιτιθέμενο μέχρι να φθάσει η αστυνομία. Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια για τα οποία ο άγνωστος άντρας έκανε αυτές τις επιθέσεις.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Washington Post

    Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon του γίγαντα online λιανικών πωλήσεων, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Washington Post, ανακοινώθηκε από την μεγάλη αμερικανική εφημερίδα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, την Τρίτη. Το οικονομικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στο ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Τζεφ Μπέζος επικεφαλής της μεγαλύτερης στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών εταιρείας πώλησης αγαθών και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, είχε ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου, τη συμφωνία εξαγοράς της εφημερίδας η οποία είχε δημιουργήσει μεγάλο όνομα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate τη δεκαετία του 1970.

    Η Washington Post ιδρύθηκε πριν από 136 χρόνια, και τα τελευταία 80 χρόνια ήταν υπό τον έλεγχο της οικογένειας Γκράχαμ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] «Το μυθιστόρημα που ήθελα να γράψω θα ήταν και αντίδωρο στον τόπο που πρωτοείδα το φως και το σκοτάδι»

    «Το μυθιστόρημα που ήθελα να γράψω πάνω απ' όλα δεν θα 'χε μόνο θέμα ελληνικό, όπως και τα άλλα, θα ήταν και ένα αντίδωρο στον τόπο που πρωτοείδα το φως και το σκοτάδι. Έτσι η επιστροφή μου στη γλώσσα μας ήταν ζήτημα χρόνου ενώ η θητεία μου στο αγγλόφωνο μυθιστόρημα λειτούργησε και ως άσκηση προετοιμασίας για να ξαναγράψω ελληνικά».

    Αυτά δηλώνει σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στρατής Χαβιαράς ενόψει του καινούργιου βιβλίου του, που θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Άχνα» από τις εκδόσεις Κίχλη μέσα στο φθινόπωρο. Μυθιστοριογράφος του οποίου το έργο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και μεταφραστής το 2004 του Καβάφη στα αγγλικά, ο Στρ. Χαβιαράς έχει διδάξει πολλά χρόνια δημιουργική γραφή στο Χάρβαρντ, αλλά και στην Ελλάδα. Στη συνέντευξή του μιλάει για το πώς δούλεψε με το θέμα του Εμφυλίου στα «Ηρωικά χρόνια», αναφέρεται στα αυτοβιογραφικά στοιχεία του έργου του και λέει πως όποιος ενδιαφέρεται για τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής, δοκιμάζει κι αν έχει ταλέντο μαθαίνει αρκετά χρήσιμα πράγματα και προοδεύει: «Όποιος δεν το 'χει, το αντιλαμβάνεται και πηγαίνει αλλού, έχοντας στο μεταξύ γίνει καλύτερος αναγνώστης».

    [08] Σκοτώθηκε ο ηθοποιός Τζουλιάνο Τζέμα, γνωστός από τα «σπαγγέτι γουέστερν»

    Ο ηθοποιός Τζουλιάνο Τζέμα, γνωστός από τον ρόλο του "Ρίνγκο" στα "σπαγγέτι γουέστερν", σκοτώθηκε χθες το βράδυ σε ηλικία 75 ετών σε τροχαίο που σημειώθηκε κοντά στη Ρώμη, ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

    Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1938 στη Ρώμη, ο Τζουλιάνο Τζέμα ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο σε ηλικία 18 ετών ως κασκαντέρ.

    Ο Τζέμα συμμετείχε σε 73 κινηματογραφικές ταινίες και σε 25 τηλεοπτικές σειρές και συνεργάστηκε με πάρα πολλούς και γνωστούς ηθοποιούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες στη διάρκεια της καριέρας του, όπως ο Τσάρλτον Ίστον στο "Μπεν Χουρ" και ο Αλέν Ντελόν στον "Γατόπαρδο" του Λουκίνο Βισκόντι το 1962, αλλά και οι Κερκ Ντάγκλας, Ρίτα Χέιγουορθ, Χένρι Φόντα, Λιβ Ούλμαν, Φιλίπ Νουαρέ και Κατρίν Ντενέβ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [09] Η άσκηση εξίσου αποτελεσματική με πολλά φάρμακα

    Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι εξίσου -ή και περισσότερο- αποτελεσματική με τα φάρμακα που παίρνουν οι καρδιοπαθείς, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.

    Η μελέτη δείχνει ότι η άσκηση ανταγωνίζεται «στα ίσα» ορισμένα καρδιολογικά φάρμακα, ενώ υπερτερεί γενικά έναντι των φαρμάκων για το εγκεφαλικό. Οι επιστήμονες τόνισαν πάντως ότι η άσκηση πρέπει να προστεθεί στο θεραπευτικό σχήμα, χωρίς να σταματήσουν οι ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακά τους.

    Οι ερευνητές Γιάννης Ιωαννίδης, από το 2010 καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Πρόληψης Ασθενειών του πανεπιστημίου Στάνφορντ, και Χουσεΐν Νάσι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ, σύμφωνα με το BBC, αξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-επιδημιολογική ανάλυση) μια σειρά από δημοσιευμένες μελέτες, που αφορούσαν σχεδόν 340.000 άτομα και οι οποίες συνέκριναν την άσκηση με τα χάπια ως θεραπευτικό μέσο.

    Η μελέτη επισημαίνει ότι ενώ συνεχώς αυξάνεται η κατανάλωση φαρμάκων διεθνώς, λίγοι ενήλικοι κάνουν αρκετή άσκηση στον ελεύθερο χρόνο τους. Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο, γυμναστική κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 October 2013 - 6:30:23 UTC