Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε μια εβδομάδα θα κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [02] Δεν έπεισαν οι απολογίες Μιχαλολιάκου - Πατέλη τους ανακριτές
  • [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό
  • [04] Σε ειδικά κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθούν ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Ι. Λαγός
  • [05] Αποσύρθηκε η διάταξη για πρόστιμο 1.000 ευρώ σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης
  • [06] Κύπρος: Πέντε τρισ. κυβικά πόδια το φυσικό αέριο στην "Αφροδίτη"

  • [01] Σε μια εβδομάδα θα κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Σε μία το πολύ εβδομάδα, θα κατατεθεί εκ μέρους της κυβέρνησης νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής βίας, το οποίο θα αποτελεί συγκερασμό των τεσσάρων προτάσεων νόμου που έχουν κατατεθεί (από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και θα υλοποιεί την απόφαση - πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

    Εξάλλου, στην Ολομέλεια της Βουλής και όχι σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Βιρβιδάκης, στην αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων, στο οποίο έχει κατατεθεί η σχετική τροπολογία, αυτή είναι εκπρόθεσμη και για αυτό μόνο στον Ολομέλεια μπορεί να ψηφιστεί.

    [02] Δεν έπεισαν οι απολογίες Μιχαλολιάκου - Πατέλη τους ανακριτές

    Ο κύκλος των τηλεφωνημάτων των Γ. Ρουπακιά, Γ. Πατέλη, Ι. Λαγού και Ν. Μιχαλολιάκου, πριν και μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αποτελεί ισχυρή απόδειξη, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους ανακριτές της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή.

    Οι απολογίες των Ν. Μιχαλολιάκου και του πυρηνάρχη της τοπικής του κόμματος στη Νίκαια Γ. Πατέλη, αν και εκτιμάται ότι επιχειρήθηκε να συμπλεύσουν, φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους δύο ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα «στην κοινή λογική» όπως ο ισχυρισμός του Ν. Μιχαλολιάκου ότι το επίμαχο βράδυ που έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός, «κοιμήθηκε νωρίς και ξύπνησε αργά».

    Χαρακτηριστική είναι η φράση του Γ. Πατέλη ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει: «Ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία μού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε "σκότωσα άνθρωπο". Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη ΧΑ ήξερε κάτι».

    Κορυφαία αντίφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κατά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών αποτελεί ο ισχυρισμός του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν γνωρίζει τον Πατέλη, τη στιγμή που ο ίδιος ο συγκατηγορούμενός του αναφέρει ότι εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

    Η ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων περί το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, η συζήτηση ήταν «πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική», σε μια περίοδο που σηματοδοτείται από «προσδοκίες αλλά και αποφασιστικότητα» - τόσο από τις δύο πλευρές της Κύπρου, όσο και από την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά και από το ΓΓ του ΟΗΕ - για λύση του Κυπριακού.

    Απαντώντας, εξ άλλου, σε ερώτηση για τη διαδικασία των συνομιλιών, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα θα διαμορφωθεί το σχήμα των συνομιλιών, παρατηρώντας πως «σημασία δεν έχει μόνον η ουσία αλλά και η διαδικασία».

    [04] Σε ειδικά κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθούν ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Ι. Λαγός

    Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θα κρατηθούν οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, γγ του κόμματος, και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Επίσης έγινε γνωστό ότι θα προαυλίζονται ξεχωριστά.

    Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, θα μεταφερθεί στο κατάστημα Μαλανδρίνου Βόλου και η προφυλακισθείσα ανθυπαστυνόμος στον Ελαιώνα Θηβών.

    [05] Αποσύρθηκε η διάταξη για πρόστιμο 1.000 ευρώ σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης

    Αποσύρθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η διάταξη που προέβλεπε την επιβολή επιτόπιου προστίμου ύψους 1.000 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων, ακόμη και από άνδρες της ΕΛΑΣ, η οποία είχε περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

    [06] Κύπρος: Πέντε τρισ. κυβικά πόδια το φυσικό αέριο στην "Αφροδίτη"

    Oι ακαθάριστοι πόροι του τεμαχίου «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ κυμαίνονται από 3,6 τρισ. έως 6 τρισ. κυβικά πόδια (TCF) του φυσικού αερίου, με μέσο όρο περίπου 5 τρισ. κ. π., ανακοίνωσε η εταιρεία Nοble Energy, μετά την πρώτη επιβεβαιωτική γεώτρηση.

    Τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης ανακοίνωσε, σε διάσκεψη Τύπου, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, και διαβεβαίωσε ότι η στρατηγική για χερσαίο τερματικό υγροποίησης παραμένει αναλλοίωτη.

    Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής της Noble Κύπρου Τζον Τόμιτς ανέφερε ότι πρόκειται για μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, καλής ποιότητας, και ότι η συνεργασία της εταιρείας με τις κυπριακές Αρχές για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης παραμένει μέσα στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 October 2013 - 16:30:21 UTC