Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος ο Χρήστος Παππάς - Στον Κορυδαλλό ο Νίκος Μιχαλολιάκος
  • [02] Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της VPRC
  • [03] Συνελήφθη ένα άτομο για την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα
  • [04] "Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους"
  • [05] Ο καθηγητής του ΕΜΠ Γ. Προκοπάκης πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ
  • [06] Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Προφυλακιστέος ο Χρήστος Παππάς - Στον Κορυδαλλό ο Νίκος Μιχαλολιάκος

    Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    Ο κ. Παππάς απολογήθηκε επί περίπου επτά ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση για την προφυλάκισή του έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εγκαίρως ενώπιον των διωκτικών αρχών.

    Το απόγευμα, στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Μαζί του μεταφέρθηκαν ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ο βουλευτήςΓιάννης Λαγός και η ανθυπαστυνόμος που έχει συλληφθεί για την υπόθεση.

    Ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός θα κρατηθούν σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά, στις γυναικείες φυλακέςΚορυδαλλού και θα προαυλίζονται ξεχωριστά.

    Ο«πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, θα μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου Βόλου και η ανθυπαστυνόμος στον Ελαιώνα Θηβών.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνελήφθη ένα άτομο για την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

    Δεν έπεισαν Μιχαλολιάκος- Πατέλης για όσα έγιναν τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

    [02] Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της VPRC

    Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία VPRC, και η οποία δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «rizopoulospost.com».

    Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει τότε το 14,5% των ερωτηθέντων.

    Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% (28,5% τον Ιούλιο) και η ΝΔ 29% (28%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5% (14,5%), το ΚΚΕ με 7,5% (7,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (5,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (2,5%). Άλλο Κόμμα επιλέγει το 8,5% (6,5%) των ερωτηθέντων.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 2,1% και «Κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό είναι ότι το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

    [03] Συνελήφθη ένα άτομο για την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

    Παραδόθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην Αντιτρομοκρατική, άτομο που σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή και αναζητείτο για την υπόθεση της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου. Το συγκεκριμένο άτομο παραδόθηκε μόνο του και λίγο αργότερα συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση.

    [04] "Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους"

    Στις 21.563 έχει φθάσει ο αριθμός των υπό επεξεργασία δηλώσεων υπαγωγής, κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής τού νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, ενώ τα καταχωρημένα πρόστιμα ανέρχονται στο ποσό των 121.954.527 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των δηλώσεων υπαγωγής. Επιπλέον, στο στάδιο της αρχικής υποβολής βρίσκονται 3.794 δηλώσεις με καταχωρημένα πρόστιμα ύψους 13.566.763 ευρώ, σε προσωρινή υπαγωγή βρίσκονται 2.148 με τα πρόστιμα να φθάνουν στα 8.286.956, ενώ οριστικά έχουν υπαχθεί 2.008 δηλώσεις με βεβαιωμένα πρόστιμα της τάξης των 2.990.059 ευρώ, σε σύνολο 29.513 αυθαιρέτων.

    «Όσο περισσότερο εξοικειώνονται οι μηχανικοί, οι υπηρεσίες και οι πολίτες με τις διατάξεις του νόμου, τόσο περισσότερο θα κάνουν χρήση των ρυθμίσεων που φέραμε. Για αυτό τον λόγο το ΥΠΕΚΑ ξεκινά δράσεις ενημέρωσης μηχανικών και υπηρεσιών στην περιφέρεια, ξεκινώντας αύριο από τη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης.

    Ο κ. Καλαφάτης τόνισε μάλιστα, ότι «ο νέος νόμος είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου και από εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

    [05] Ο καθηγητής του ΕΜΠ Γ. Προκοπάκης πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

    Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης Α.Ε. (ΝΕΡΙΤ), μετά τον διορισμό των μελών του από το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ).

    Στη συνεδρίαση, το Συμβούλιο επέλεξε για πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο τον σύμβουλο επιχειρήσεων, χημικό μηχανικό του ΕΜΠ, Γεώργιο Προκοπάκη, και μέλη την Κατερίνα Ευαγγελάκου, τον Θεόδωρο Καρούνο, τον Νικόλαο Ξανθούλη και τον Κωνσταντίνο Πολυζωγόπουλο, που θα καλύψει τη θέση του νομικού, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ ΑΕ.

    «Είχαμε περισσότερες από 130 αξιόλογες υποψηφιότητες για την κάλυψη των θέσεων του ΔΣ και καταλήξαμε βάσει των κριτηρίων, που ορίζει ο νόμος σε αυτές τις ανεξάρτητες προσωπικότητες με σκοπό να αναδιοργανωθεί η δημόσια τηλεόραση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Θεόδωρος Φορτσάκης.

    [06] Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

    Ισόπαλος χωρίς τέρματα παραμένει στο ημίχρονο, ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ στην Ολλανδία για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ελληνική ομάδα είχε δοκάρι στο 8΄ με τον Τζιόλη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 October 2013 - 18:30:21 UTC