Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστυνομική επιχείρηση στην Αρκαδία για την πάταξη της εγκληματικότητας
  • [02] Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ διαθέτει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τους άνεργους νέους
  • [03] Απεβίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αρεοπαγίτης Ρούσσος Παπαδάκης
  • [04] Στον ανακριτή δύο, από τα τέσσερα άτομα της επίθεσης στο Πέραμα
  • [05] ΥΠΕΚΑ: Έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού
  • [06] Ένα δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται "πιάσει" το Twitter στο Χρηματιστήριο
  • [07] «Η Εκκλησία πρέπει να εγκαταλείψει τις κοσμικότητες» επανέλαβε ο πάπας Φραγκίσκος
  • [08] Δεκάδες χιλιάδες πολίτες υποβάλλονται σε βασανιστήρια, στις φυλακές του Άσαντ, καταγγέλει ανθρωπιστική οργάνωση
  • [09] Συνεδριάζει η Γερουσία για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι
  • [10] Μνημείο χαρακτηρίστηκε το περίφημο σιντριβάνι της Θεσσαλονίκης
  • [11] Επίθεση χάκερς στην εταιρία Adobe (δημιουργό των αρχείων pdf) και κλοπή δεδομένων 2,9 εκατ. πελατών
  • [12] Νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στη λίμνη Κάρλα
  • [13] Ο Σαλπιγγίδης έφτασε τα 100 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

  • [01] Αστυνομική επιχείρηση στην Αρκαδία για την πάταξη της εγκληματικότητας

    Αστυνομική επιχείρηση μαμούθ πραγματοποιήθηκε χθες από το πρωί έως το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

    Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν 166 άτομα και σε 140 οχήματα.

    Προσήχθησαν συνολικά 19 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν πέντε, που κατηγορούνται, ένας για χρέη στο Δημόσιο, ύψους 979.501,74 ευρώ, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις, δύο για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και ένας αλλοδαπός, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

    Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά, 65 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

    [02] Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ διαθέτει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τους άνεργους νέους

    Στη μακροπρόθεσμη διάθεση 100 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα προχωρά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

    Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, το Ίδρυμα θα διοργανώσει συνέδριο, με τη συμμετοχή οικονομολόγων, ιδρυμάτων, φορέων διαμόρφωσης πολιτικής, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών στις αρχές του 2014 στη Νέα Υόρκη. Στόχος του συνεδρίου θα είναι η διερεύνηση καινοτόμων πρωτοβουλιών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι αξιόλογες προτάσεις που θα προκύψουν, θα εφαρμοστούν άμεσα.

    Με την ανακοίνωση της νέας του πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Νιάρχος έχει ως σκοπό να στηρίξει τους άνεργους νέους της Ελλάδας, αλλά και να αναπτύξει ένα νέο πρότυπο και έναν διάλογο για τους αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος σε παγκόσμια κλίμακα.

    [03] Απεβίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αρεοπαγίτης Ρούσσος Παπαδάκης

    Απεβίωσε αργά χθες το βράδυ σε ηλικία 65 ετών ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αρεοπαγίτης Ρούσσος - Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο οποίος έπασχε από καρκίνο.

    Γεννήθηκε το 1948 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Οκτώβριο του 1975, ενώ στον βαθμό του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου προήχθη τον Σεπτέμβριο του 2006.

    Τον Μάρτιο του 2012 αναδείχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Σάββατο, στη μία μετά το μεσημέρι, από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

    [04] Στον ανακριτή δύο, από τα τέσσερα άτομα της επίθεσης στο Πέραμα

    Στον Ε' ανακριτή Πειραιά παρουσιάστηκαν σήμερα τα δύο, από τα τέσσερα, άτομα που έχουν αναγνωρισθεί από τα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής, που τούς επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια στο Πέραμα, έξω από τις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

    Οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν παρουσία των δικηγόρων του στις 11/10.

    Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα, που έχουν αναγνωρισθεί από τα θύματα της επίθεσης, μεταξύ των οποίων και ο λεγόμενος «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον 'Αρειο Πάγο από το περασμένο Σάββατο και παραδόθηκε μόλις χθες στις αστυνομικές αρχές.

    Το τέταρτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση δεν είχε εμφανισθεί έως τις 10 το πρωί στις δικαστικές αρχές Πειραιά. Στην περίπτωση που δεν παρουσιασθεί αυτοβούλως καθώς έχει επιδοθεί κλήση σε απολογία αναμένεται να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης.

    Σύμφωνα με τις συμπληρωματικές καταθέσεις των 9 θυμάτων, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στην επίθεση εναντίον τους που έγινε στη διάρκεια αφισοκόλλησης συμμετείχαν περίπου 50 άτομα που φορούσαν διακριτικά της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν λοστούς και καδρόνια.

    Πρόσθεσαν ότι οι δράστες της επίθεσης, όταν έφθασαν στο σημείο άρχισαν να φωνάζουν και να ρωτούν ποιος είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Αφού άρχισαν να διαπληκτίζονται με τα μέλη και τον πρόεδρο του συνδικάτου, στη συνέχεια τούς επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: «αυτά που ξέρετε μέχρι τώρα στη ζώνη να τα ξεχάσετε».

    Η αστυνομία τότε για την επίθεση είχε ταυτοποιήσει τέσσερα άτομα, ενώ μετά τις σημερινές καταθέσεις, η εισαγγελία δεν αποκλείεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

    Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίθεση τότε, είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες και για τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

    [05] ΥΠΕΚΑ: Έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού

    Την ενεργοποίηση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με απόφασή του αποδέχεται την κοινή αίτηση των εταιρειών "ENERGEAN OIL & GAS S.A." και "RATIO OIL EXPLORATION LTD" (υπεβλήθη στις αρχές Σεπτεμβρίου), με την οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών στις συγκεκριμένες περιοχές.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα ακολουθήσει προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους.

    Η διακήρυξη θα περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία συναγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη διενέργεια του διαγωνισμού και την επιλογή του αναδόχου. Θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές σε 90 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση.

    Οι υπό παραχώρηση περιοχές θα προσδιοριστούν με Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τις γεωγραφικές συντεταγμένες των περιοχών.

    [06] Ένα δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται "πιάσει" το Twitter στο Χρηματιστήριο

    Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε το σχέδιο της να αντλήσει 1 δισ. δολάρια από την εισαγωγή μετοχών της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ελπίζοντας ότι θα προσελκύσει επενδυτές χάρη στην ταχύτατη αύξηση των εσόδων της, αν και την τελευταία τριετία δεν είχε κερδοφόρο αποτέλεσμα.

    Η εταιρεία Twitter, που ιδρύθηκε το 2006 στο Σαν Φρανσίσκο και αποτελεί το μέσο επικοινωνίας που προτιμούν διάσημα πρόσωπα και πολιτικοί, έδωσε χθες στους επενδυτές μία πρώτη εικόνα των οικονομικών του στοιχείων, καταθέτοντας την αίτηση εισαγωγής μετοχών της στο χρηματιστήριο μαζί με τα σχετικά έγγραφα. Τα έσοδα της εταιρείας - κυρίως από διαφημίσεις - σχεδόν τριπλασιάσθηκαν το 2012 φθάνοντας τα 316,9 εκατ. δολάρια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, τα έσοδα έφθασαν τα 253,6 εκατ. δολάρια, αλλά η εταιρεία κατέγραψε ζημιές ύψους 69,3 εκατ. δολαρίων.

    Το Twitter κατάφερε να έχει στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 μέσο έσοδο ανά χρήστη 64 σεντς έναντι σχεδόν 1,60 δολάρια που είναι τα αντίστοιχο έσοδο για το Facebook, σύμφωνα με υπολογισμούς του Ρόιτερ.

    [07] «Η Εκκλησία πρέπει να εγκαταλείψει τις κοσμικότητες» επανέλαβε ο πάπας Φραγκίσκος

    Νέα έκκληση υπέρ μιας απλής και άμεσης Εκκλησίας, απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος από την Ασσίζη, όπου και πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    «Η εκκλησία πρέπει να εγκαταλείψει τις κοσμικότητες, που αποτελούν πραγματικό καρκίνο», τόνισε ο πάπας Βεργκόλιο, ο οποίος προσευχήθηκε στην κρύπτη του αγίου Φραγκίσκου. «Δεν μπορούμε να υπηρετούμε συγχρόνως τον Θεό και το χρήμα», πρόσθεσε.

    «Ζούμε σε έναν άγριο κόσμο που δεν προσφέρει εργασία, που δεν βοηθά, δεν νοιάζεται για το αν υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν της πείνας και οικογένειες που χάνουν την αξιοπρέπειά τους » τόνισε ο ποντίφικας, ο οποίος θέλησε να αναφερθεί και πάλι στο χθεσινό τραγικό ναυάγιο της Λαμπεντούζα.

    Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο «ο κόσμος αυτός δεν ενδιαφέρεται αν πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την πείνα και να αναζητήσουν την ελευθερία, όπως είδαμε και χθες, με την τραγωδία Λαμπνετούζα». Ο πάπας, χαρακτήρισε την σημερινή «ημέρα δακρύων».

    [08] Δεκάδες χιλιάδες πολίτες υποβάλλονται σε βασανιστήρια, στις φυλακές του Άσαντ, καταγγέλει ανθρωπιστική οργάνωση

    Δεκάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν ειρηνικά κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι έγκλειστοι σε συριακές φυλακές και προφανώς υποβάλλονται σε βασανιστήρια, σύμφωνα με την ΜΚΟ που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, την Human Rights Watch (HRW) ή Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Επικαλούμενη μαρτυρίες πρώην κρατουμένων, η οργάνωση αναφέρει σε έκθεσή της ότι κρατούμενοι έχουν πέσει θύματα βιασμού και κακοποίησης, περιλαμβανομένων ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα και ξυλοδαρμού με γκλομπ, καλώδια, μεταλλικές ράβδους και σύρμα.

    Η έκθεση αναφέρει ότι οι δυνάμεις των ανταρτών που μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ έχουν επίσης διαπράξει εγκλήματα με την απαγωγή και κράτηση δημοσιογράφων, εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και ακτιβιστών, αλλά και με τις εκτελέσεις κρατουμένων.

    "Πίσω από τη φρικτή βαρβαρότητα των εχθροπραξιών στη Συρία βρίσκεται η αθέατη κακοποίηση των πολιτικών κρατουμένων--οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια, ακόμη και οι δολοφονίες (ανθρώπων) επειδή με ειρηνικό τρόπο άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ή βοήθησαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη", δήλωσε ο Τζο Στορκ, διευθυντής του παραρτήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της οργάνωσης.

    [09] Συνεδριάζει η Γερουσία για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι

    Στις εννέα και μισή ώρα Ιταλίας (δέκα και μισή ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας της Ρώμης για την αποπομπή από το σώμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρός της, Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» ο οποίος δεν εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εκπέσει από το αξίωμα του γερουσιαστή, αλλά αναφέρθηκε μόνον στις μέχρι τώρα εργασίες της επιτροπής.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην συνεδρίαση και ούτε να κάνει χρήση του δικαιώματος να παρέμβει για να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

    Πριν από έξι ημέρες, με γραπτό του υπόμνημα, ο «πρώην Καβαλιέρε» ζήτησε την αντικατάσταση όλων των μελών της επιτροπής της Γερουσίας που έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν κατά της παραμονής του εντός του κοινοβουλίου «από την στιγμή που αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι αμερόληπτοι».

    Η τελική ψήφος της επιτροπής προβλέπεται για απόψε, μετά από πολύωρη συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» και η αποπομπή του «πρώην Καβαλιέρε» θεωρείται δεδομένη.

    Στην συνέχεια, όμως, θα πρέπει να εκφραστεί σχετικά το σύνολο της ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας, σε συνεδρίαση που δεν έχει ακόμη ορισθεί.

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα πρέπει να υποβάλει επίσημα αίτηση για την μετατροπή του ενός έτους φυλάκισης που πρέπει να εκτίσει, σε δυνατότητα να προσφέρει σε κοινωνικά χρήσιμη εργασία.

    Στις 19 του μηνός, τέλος, η εισαγγελία του Μιλάνου θα επανακαθορίσει την ακριβή διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ζάμπλουτου πρώην πρωθυπουργού.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, όμως αναμένεται να προσφύγουν στον 'Αρειο Πάγο, σε μια ακόμη προσπάθεια να καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού.

    [10] Μνημείο χαρακτηρίστηκε το περίφημο σιντριβάνι της Θεσσαλονίκης

    Αποτελεί τόπο συνάντησης των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και ένα από τα τοπόσημα της πόλης. Το χαρακτηριστικό σιντριβάνι, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης, με την πολυκύμαντη ιστορία, χαρακτηρίστηκε χτες μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

    Το σιντριβάνι, αξιόλογο στοιχείο ιστορικού αστικού εξοπλισμού της πόλης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περίοδο δράσης του Οθωμανού διοικητή Σαμπρί Πασά, κατά την τελευταία περίοδο της Οθωμανικής κατοχής, και της μεγάλης κλίμακας πολεοδομικής παρέμβασης που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της διαδικασίας εκσυγχρονισμού της πόλης στη διάρκεια της περιόδου αυτής.

    Η κατασκευή του από λευκό μάρμαρο στο τέλος του 19ου αιώνα έγινε με τον συνδυασμό οθωμανικών και δυτικότροπων στοιχείων και ήταν επηρεασμένη από τις πολυάριθμες κρήνες της οθωμανικής αυτοκρατορίας που κοσμούσαν την πόλη. Το ανώτερο τμήμα του χαρακτηρίζεται από κλασική δυτικοευρωπαϊκού τύπου μορφή, ενώ ο οβελίσκος παραπέμπει σε αιγυπτιακά πρότυπα. Το σιντριβάνι εγγράφεται σε κυκλική βάση και αποτελείται από τρία ημικύκλια (γούρνες). Τα διαχωριστικά ελικωτά φουρούσια φέρουν διάκοσμο με ανθέμια και ανάγλυφο στέφανο με κορδέλα (χαρακτηριστικός δυτικοευρωπαϊκός διάκοσμος της εποχής). Στο πίσω μέρος κάθε γούρνας υπάρχει διάκοσμος με σταγόνες, που παραπέμπει στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική των ναών και το νεοκλασικισμό. Το νερό κυλά μέσα από λεοντοκεφαλές, στοιχείο που συναντάται στη λαϊκή αρχιτεκτονική του τόπου.

    Σήμερα το σιντριβάνι αποτελεί τοπόσημο για την πόλη, ενώ παρά την πολύπαθη ιστορία του δεν εμφανίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά περιορισμένες φθορές (τοπικές θραύσεις, ρηγματώσεις, βιολογική κρούστα λόγω περιβαλλοντικής ρύπανσης και γκράφιτι).

    [11] Επίθεση χάκερς στην εταιρία Adobe (δημιουργό των αρχείων pdf) και κλοπή δεδομένων 2,9 εκατ. πελατών

    Η αμερικανική εταιρία λογισμικού Adobe, μεταξύ άλλων δημιουργός των διάσημων αρχείων pdf, επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα σοβαρής κυβερνο-επίθεσης και ότι οι χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 2,9 εκατ. πελατών της. Μεταξύ των στοιχείων στα οποία οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση, περιλαμβάνονται ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί ασφαλείας (passwords) και κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών.

    Εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη του για το περιστατικό που συνέβη» και εκτίμησε ότι οι χάκερς δεν υπέκλεψαν αποκρυπτογραφημένα στοιχεία χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

    Η Adobe ήδη ξεκίνησε να αναδιαμορφώνει τους κωδικούς ασφαλείας των λογαριασμών που πιθανώς παραβιάστηκαν και οι αντίστοιχοι χρήστες- πελάτες της θα λάβουν σχετική ειδοποίηση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τις αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία συστήνει στους πελάτες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ιδίως αν χρησιμοποιούν τους ίδιους και σε άλλες ιστοσελίδες.

    Η Adobe ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές ασφαλείας και ήδη προσπαθεί να εντοπίσει τους χάκερς.

    [12] Νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στη λίμνη Κάρλα

    Εκατοντάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στον ταμιευτήρα της λίμνης Κάρλας από τον φορέα Διαχείρισης Κάρλας -Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου, ύστερα από επιτόπια έρευνα.

    Όπως διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας από το επιστημονικό προσωπικό του φορέα, ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυξία λόγω της έλλειψης νερού, τα περισσότερα από τα ψάρια ήταν γόνοι, ενώ υπήρχαν και μερικά ενήλικα. Τα συμπτώματα που εμφάνιζαν ήταν χαρακτηριστικά συμπτωμάτων ασφυξίας, ενώ δενέφεραν εξωτερικές αλλοιώσεις ή έλκη.

    Στο πλαίσιο εξέτασης των αιτιών του φαινομένου, λήφθηκαν δείγματα νερού για την πραγματοποίηση αναλύσεων και παρακολουθείται η εξέλιξή του. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Φορέα διαχείρισης, το φαινόμενο οφείλεται στην αναστροφή των κλιματολογικών συνθηκών, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ανησυχητικά μειωμένη στάθμη νερού στον ταμιευτήρα, για την ανάγκη άμεσου ελέγχου όλων των πηγών ρύπανσης στην ευρύτερη λεκάνη απορροής, για τον κίνδυνο δημιουργίας μη αναστρέψιμων συνθηκών όσον αφορά στην υποβάθμιση του ταμιευτήρα και για ανάγκη ολοκλήρωσης, το ταχύτερο δυνατόν, όλων των ημιτελών τεχνικών έργων.

    [13] Ο Σαλπιγγίδης έφτασε τα 100 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

    Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έφτασε τα 100 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με το τέρμα του στην Ολλανδία κόντρα στην Αλκμααρ (1-1), για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα λιγκ.

    Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της για τον διεθνή επιθετικό και σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η Αλκμααρ, άλλωστε, είναι ο αγαπημένος του αντίπαλος στην Ευρώπη. Όποτε τη βρίσκει μπροστά του την... περιποιείται. Τρεις φορές έχει παίξει ο ΠΑΟΚ με τους Ολλανδούς, τρία γκολ έχει ο Σαλπιγγίδης. Ενα σε κάθε ματς. Είπαμε, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ειδικά ο Σαλπιγγίδης.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 October 2013 - 10:30:27 UTC