Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καλεί το ΚΚΕ
  • [02] Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε και ο Χρήστος Παππάς
  • [03] Συνελήφθη ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή και ακόμη ένα άτομο
  • [04] Στο χορό των κινητοποιήσεων στην Παιδεία μπαίνουν και τα ειδικά σχολεία
  • [05] Βαρύ το κατηγορητήριο για τους τέσσερις της επίθεσης στο Πέραμα
  • [06] Παρουσιάστηκε ένας ακόμη εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της ΧΑ
  • [07] Ρ. Σπυρόπουλος: Ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ εκτελείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα
  • [08] Άρχισαν οι διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μέρκελ και το SPD
  • [09] Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Όπερα της Νέας Υόρκης

  • [01] Σε λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καλεί το ΚΚΕ

    Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβάλλουν λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, επισημαίνει το ΚΚΕ, με σχόλιό του, και καλεί τον λαό να μην δείξει καμία ανοχή «στη συστηματική προσπάθεια του συστήματος να καλλιεργήσει τη θεωρία των δύο άκρων, τσουβαλιάζοντας την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής με την πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος και το δικαίωμα του λαού, όταν το αποφασίσει, να επιλέξει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο κοινωνικής εξέλιξης».

    Επίσης το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην αποπροσανατολίζεται εξαιτίας του δικομματικού καβγά «που έχει τα μάτια στραμμένα στις κάλπες και βρίσκεται μακριά από τις αιτίες που γεννούν και εκτρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα».

    «Ο ίδιος ο λαός πρέπει τολμηρά και αποφασιστικά να πάρει επάνω του την υπόθεση της απομόνωσης της Χρυσής Αυγής. Να απαιτήσει τη διαλεύκανση όλων των εγκληματικών ενεργειών. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στο σύστημα που γεννά τους ναζιστές εγκληματίες και τη σάπια ιδεολογία τους», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [02] Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε και ο Χρήστος Παππάς

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε πριν από λίγο ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κρατηθεί σε ειδικό χώρο του τμήματος των γυναικείων φυλακών.

    Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται ήδη ο γγ του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

    Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια θα μεταφερθεί στο κατάστημα Μαλανδρίνου και η προφυλακισθείσα ανθυπαστυνόμος, στον Ελαιώνα Θηβών.

    Στο μεταξύ, το πρωί παραδόθηκε στις Αρχές, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που ήταν καταζητούμενος.

    Το μεσημέρι παρουσιάστηκε στην Αντιτρομοκρατική και συνελήφθη και δεύτερος καταζητούμενος στην υπόθεση.

    [03] Συνελήφθη ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή και ακόμη ένα άτομο

    Στη σύλληψη του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή και ενός ακόμη ατόμου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

    Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, συνελήφθη ένας στρατιωτικός - ΕΠ.ΟΠ., ο οποίος φορούσε μαύρη μπλούζα με λογότυπα Χρυσή Αυγή - "Τ.Ο. Κομοτηνής". Ο 29χρονος εντοπίστηκε να βγαίνει από το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κινήματος και στην κατοχή του βρέθηκε ένα γκλοπ.

    Σήμερα το πρωί, συνελήφθη και ο 47χρονος γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής,καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, "σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο κοντάρια, το ένα εκ των οποίων με σημαία".

    Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ οι δράστες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, θαοδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

    [04] Στο χορό των κινητοποιήσεων στην Παιδεία μπαίνουν και τα ειδικά σχολεία

    Ελλείψεις δασκάλων, παντελής απουσία νοσηλευτικού και άλλου βοηθητικού προσωπικού και περιορισμένη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Αυτά είναι τα προβλήματα για τους μαθητές των ειδικών σχολείων ?για μερικούς από τους οποίους δεν έχει χτυπήσει ακόμη το κουδούνι φέτος? όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

    Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στις διαγνωστικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες εντοπίζονται 1.600 λειτουργικά κενά ειδικών εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

    Όπως λένε τα μέλη της Ομοσπονδίας, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αντιστοιχεί ένας ειδικός εκπαιδευτικός για 30-50 μαθητές και στη δευτεροβάθμια ένας για 100-200 μαθητές, ενώ πολλές σχολικές μονάδες στερούνται ειδικοτήτων, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και σχολικοί νοσηλευτές.

    Η έλλειψη εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στη Μαράσλειο, οδήγησε γονείς και μαθητές σήμερα το πρωί σε αποχή και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο και στη συνέχεια έξω από τη Βουλή.

    Η αποχή γονέων και μαθητών του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη, οπότε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων θα αποφασίσουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους, ενώ ο κ. Λαδάς δεν αποκλείει να κινηθούν και με νομικά μέσα.

    Εκδήλωση για την ανάδειξη των προβλημάτων της ειδικής εκπαίδευσης διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού αύριο, από τις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε' στα Προπύλαια. Θα λειτουργήσουν θεματικά περίπτερα και θα διοργανωθούν ενημερωτικές δράσεις και χάπενινγκ. Το βράδυ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία.

    [05] Βαρύ το κατηγορητήριο για τους τέσσερις της επίθεσης στο Πέραμα

    Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καλούνται να καταθέσουν στον Ε' ανακριτή Πειραιά, την Παρασκευή 11/10, τα τέσσερα άτομα που έχουν αναγνωρισθεί από μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν με λοστούς και κοντάρια, έξω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, στη διάρκεια αφισοκόλλησης τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

    Οι τρεις παρουσιάστηκαν σήμερα στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν παρουσία των δικηγόρων τους τη συγκεκριμένη ημέρα.

    Ο τέταρτος, που θεωρείται ως «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, και για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Άρειο Πάγο από το περασμένο Σάββατο, παραδόθηκε μόλις χθες στις αστυνομικές Αρχές και πρόκειται να προσαχθεί στα δικαστήρια του Πειραιά το απόγευμα. Και αυτός αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την ίδια ημέρα.

    Τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα είχαν καταγγείλει στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.

    Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, μία από αυτές τις ιδιοκατασκευές εντοπίστηκε, κρυμμένη επιμελώς πίσω από μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος, στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, το απόγευμα της επόμενης ημέρας και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    [06] Παρουσιάστηκε ένας ακόμη εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της ΧΑ

    Ένας ακόμα από τους καταζητούμενους με εντάλματα σύλληψης, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παρουσιάστηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συνελήφθη, προκειμένου να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

    Είναι ο δεύτερος που παραδίδεται σήμερα στις Αρχές, μετά τον απόστρατο αξιωματικό, ο οποίος φέρεται να έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη δολοφονία του Π. Φύσσα και εμφανίστηκε το πρωί στο Εφετείο, απ' όπου οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Με τις δύο σημερινές περιπτώσεις, οι συλλήψεις για την υπόθεση έφτασαν τις 29 και υπολείπονται τρία ακόμη πρόσωπα, τα οποία διαφεύγουν, από τη λίστα των 32, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.

    [07] Ρ. Σπυρόπουλος: Ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ εκτελείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα

    «Ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ για το 2013 εκτελείται σε απόλυτη ισορροπία των όσων είχαμε προβλέψει και αυτό θα συμβεί και το 2014» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του οργανισμού, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και προσθέτει ότι «τέθηκαν κάποιοι στόχοι που θα διασφαλίσουν τη διεύρυνση των εσόδων, αφορούν δηλαδή δράσεις που κυρίως στοχεύουν στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις που νομίζω θα διευρύνουν την εισπραξιμότητα που συντελείται από το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία».

    Ο διοικητής του ΙΚΑ τονίζει ότι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η υποχώρηση των εσόδων «είναι ένα θέμα, αλλά όχι αγκάθι» για τον ασφαλιστικό οργανισμό και προσθέτει: «Έχουμε διαψεύσει όσους προέβλεπαν κατάρρευση της δυνατότητας για παροχή συντάξεων. Τρία χρόνια τώρα δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να πείσω εκείνους που πάντα βλέπουν προβλήματα».

    Ο κ. Σπυρόπουλος τονίζει την ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και σημειώνει: «Έχουμε τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές σε όλη την Ευρώπη. Αυτό μειώνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα βέβαια οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι ότι σώνει και καλά διαμορφώνουν και υψηλά έσοδα, σημαίνει και υψηλή πίεση για εισφοροδιαφυγή».

    [08] Άρχισαν οι διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μέρκελ και το SPD

    Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ άρχισε σήμερα στο Βερολίνο, επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), τις διερευνητικές συνομιλίες με αντιπροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για να επιχειρηθεί ο σχηματισμός ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

    Νικήτρια των βουλευτικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, η Μέρκελ, συνοδευόμενη από αντιπροσώπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και του αδελφού της κόμματος στη Βαυαρία, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), έφθασε στις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) στο χώρο όπου θα διεξαχθούν οι συζητήσεις, ένα κτίριο παράρτημα της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου) στο Βερολίνο.

    Από την πλευρά του SPD, ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας στην οποία μετέχει ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο αποτυχών αντίπαλος της καγκελαρίου στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

    [09] Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Όπερα της Νέας Υόρκης

    Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Όπερα της Νέας Υόρκης χθες Πέμπτη αφότου ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.

    Μία επείγουσα έκκληση εξεύρεσης πόρων από την 70χρονη εταιρεία, που ονομάστηκε "Η Όπερα του Λαού", απέφερε μόλις σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια από τα επτά που απαιτούνται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Αυτή την εποχή, η εταιρεία παρουσίαζε την όπερα "Άννα Νικόλ", μία όπερα βασισμένη στη ζωή και τον θάνατο της Άννας Νικόλ Σμιθ -μίας στριπτιζέζ από το Τέξας που έγινε γνωστή κυρίως από τον γάμο της με τον υπέργηρο μεγιστάνα πετρελαίων Τζ.Χάουαρντ Μάρσαλ, όταν εκείνος ήταν 89 κι εκείνη 26 ετών.

    Η Όπερα της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1943 και ονομάστηκε "Η Όπερα του Λαού" από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Φιορέλο Λα Γκουάρντια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εταιρεία βοήθησε να εκτοξεύσει τις καριέρες πολλών διασήμων καλλιτεχνών της όπερας, μεταξύ των οποίων και του Πλάσιντο Ντομίνγκο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 October 2013 - 12:30:22 UTC