Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα, η τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων
  • [02] Απαγόρευση απόπλου του "ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ"
  • [03] Προβλήματα από τις καταιγίδες που έπληξαν Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα και άλλες περιοχές της Δ. Ελλάδας
  • [04] Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Βίλφριντ Μαρτένς
  • [05] «Ο πρωθυπουργός Ζεϊντάν συνελήφθη, δεν απήχθη»
  • [06] Οργάνωση πρώην ανταρτών απήγαγε τον πρωθυπουργό της Λιβύης
  • [07] Πετάξτε το τηλεκοντρόλ και αλλάξτε κανάλι με ένα «τιτίβισμα»
  • [08] Ανακάλυψη - ορόσημο ίσως ανοίξει τον δρόμο για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ

  • [01] Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα, η τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

    Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί τελικά η τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που διώκονται για ποινικά αδικήματα.

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διευκρινίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί γρήγορα η σχετική ρύθμιση και έτσι δεν κατατίθεται στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση υπόδικων και κατάδικων με άδεια, το οποίο συζητείται σήμερα σε Β' ανάγνωση αλλά η ψήφιση του στην Ολομέλεια θα γίνει ύστερα από δύο εβδομάδες.

    Την ίδια ώρα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει ότι, σε περίπτωση που σημαντικά στελέχη κόμματος καταδικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, να δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή, κατόπιν ερωτήματος του προέδρου της Βουλής, να αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία δηλαδή με πάνω από 180 βουλευτές, για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του. Σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τότε να διακόπτεται οριστικά η χρηματοδότηση του ενώ αν υπάρξει αθωωτική απόφαση να επιστρέφονται αναδρομικά και άτοκα τα παρακρατηθέντα στον δικαιούχο.

    [02] Απαγόρευση απόπλου του "ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ"

    Δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» από το λιμάνι του Λαυρίου για Αγ. Ευστράτιο- Λήμνο- Καβάλα και επιστροφή, καθώς απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

    Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει χθες το βράδυ, αλλά έγινε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ότι δεν λειτουργούσε η αντλία ψύξης των ηλεκτρογεννητριών, η κύρια αντλία πυρκαγιάς, καθώς και το σύστημα απόρριψης ελαιωδών καταλοίπων σεντινών μηχανοστασίου.

    Επιβιβάστηκαν επί του πλοίου επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, οι οποίοι διαπίστωσαν τα καταγγελλόμενα, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους.

    [03] Προβλήματα από τις καταιγίδες που έπληξαν Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα και άλλες περιοχές της Δ. Ελλάδας

    Προβλήματα δημιούργησαν οι καταιγίδες που έπληξαν σήμερα το πρωί την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

    Η Πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών έχει δεχθεί περισσότερες από 35 κλήσεις για την απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής έχουν επέμβει σε 21 περιπτώσεις, ενώ η καταιγίδα έχει πλήξει κυρίως τις ανατολικές και νότιες συνοικίες της Πάτρας.

    Επίσης, στον Πύργο της Ηλείας η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από αρκετά σημεία, κυρίως του κέντρου της πόλης.

    Τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί, λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, που σκόρπισε η βροχή στους δρόμους. Ακόμη και στην περιοχή της Αμαλιάδας καταγράφονται προβλήματα από την πρωινή καταιγίδα που έπληξε την πόλη και τα γειτονικά διαμερίσματα.

    [04] Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Βίλφριντ Μαρτένς

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς πέθανε τη νύκτα σε ηλικία 77 ετών.

    Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε σπό το Χριστιανοδημοκρατικό Φλαμανδικό Κόμμα και επιβεβαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο Βίλφριντ Μαρτένς γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1936. Διετέλεσε πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1979 μέχρι το 1992. Ηταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το 1990.

    Επικεφαλής κυβερνητικού συνασπισμού χριστιανοκοινωνιστών και φιλελεύθερων, συμμετείχε στην εξέλιξη του Βελγίου ως ομοσπονδιακού κράτους εδραιώνοντας την νομοθετική αυτονομία της Βαλλονίας και της Φλάνδρας.

    Την Τρίτη ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει προσωρινά τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] «Ο πρωθυπουργός Ζεϊντάν συνελήφθη, δεν απήχθη»

    Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν συνελήφθη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    "Ο Ζεϊντάν συνελήφθη από την υπηρεσία δίωξης εγκλήματος" και "δεν απήχθη", μετέδωσε το πρακτορείο Rana επικαλούμενο αξιωματούχους του τμήματος δίωξης εγκλήματος του υπουργείου.

    Η ταξιαρχία των πρώην ανταρτών "Επιχειρησιακό Κέντρο των Επαναστατών της Λιβύης" που θεωρητικά λειτουργεί υπό τις εντολές των λιβυκών αρχών, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν με "εντολή της εισαγγελίας".

    Ο Αλί Ζεϊντάν "συνελήφθη βάσει του λιβυκού ποινικού κώδικα, με εντολή της γενικής εισαγγελίας", ανακοίνωσε η οργάνωση στην σελίδα της στο Facebook.

    Σύμφωνα με την ταξιαρχία αυτή, η οποία ανήκει ανεπίσημα στα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών, ο Ζεϊντάν συνελήφθη σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα για "εγκλήματα και αδικήματα κατά του κράτους" και για "εγκλήματα και αδικήματα κατά της ασφάλειας του κράτους".

    Το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ωστόσο στην σελίδα του στο Facebook ότι "δεν είναι ενήμερο για τυχόν άρση της ασυλίας ή για εντολή σύλληψης".

    Νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την απαγωγή του Ζεϊντάν ο οποίος "οδηγήθηκε σε άγνωστη κατεύθυνση".

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] Οργάνωση πρώην ανταρτών απήγαγε τον πρωθυπουργό της Λιβύης

    Οργάνωση πρώην ανταρτών στη Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγαγε τον πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν από ξενοδοχείο της Τρίπολης για τον ρόλο της κυβέρνησής του στη σύλληψη από Aμερικανούς κομάντος του Αμπου Ανας αλ-Λίμπι, βασικού υπόπτου, φερόμενου ως αρχηγού της Αλ Κάιντα στη λιβυκή πρωτεύουσα.

    "Η σύλληψή του πραγματοποιείται μετά την δήλωση του Τζον Κέρι, σύμφωνα με την οποία, η λιβυκή κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την επιχείρηση", δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης που ονομάζεται Επιχειρησιακό Κέντρο των Επαναστατών της Λιβύης, αναφερόμενη στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Ο Αμπου Ανας αλ-Λίμπι, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ναζίχ Αμπντούλ Χαμέντ αλ-Ράγιε, κατεζητείτο από τις ΗΠΑ οι οποίες τον κατηγορούν για τη συμμετοχή του στις αιματηρές επιθέσεις του 1998 κατά των αμερικανικών πρεσβειών στην Τανζανία και την Κένυα που είχαν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων.

    Επιμέλεια:Α.Γεωργίου

    Διαβάστε επίσης:

    Απήχθη ο πρωθυπουργός της Λιβύης

    [07] Πετάξτε το τηλεκοντρόλ και αλλάξτε κανάλι με ένα «τιτίβισμα»

    Το κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε επίσημα την ενεργοποίηση μιας νέας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες του να παρακαλουθούν ζωντανά προγράμματα τηλεόρασης απλώς ακολουθώντας έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο, που βρίσκεται ενσωματωμένος στα διάφορα «τιτιβίσματα» που διαβάζουν.

    Το νέο «κουμπάκι» See It δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Twitter να απαλλαγούν από το... τηλεκοντρόλ τους, μετατρέποντας το κοινωνικό δίκτυο σε μια «δεύτερη τηλεοπτική οθόνη».

    Η καινοτόμος εφαρμογή δίνει άλλη διάσταση στην έννοια «κοινωνική διαδικτυακή τηλεόραση». Σύμφωνα με την Γιάνα Μέσερσμιντ, υποδιευθύντρια υπηρεσιών στο Twitter, το κοινωνικό δίκτυο «κάθε ημέρα φιλοξενεί συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο σχετικές με διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα που εκείνη την ώρα προβάλλονται ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα».

    Επομένως, υπάρχουν πολλά σχετικά tweets, τα οποία αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με τα συγκεκριμένα προγράμματα οπότε είναι δεδομένο ότι αρκετοί επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν» προσθέτει η Γιάνα Μέσερσμιντ.

    Προκειμένου να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο, να δώσει δηλαδή πρόσβαση στους χρήστες του στα τηλεοπτικά προγράμματα που τους ενδιαφέρουν, το Twitter συνεργάστηκε με τον πάροχο δικτύου Comcast καθώς και την εταιρεία NBCUniversal.

    Έτσι, κάθε χρήστης του Twitter που ακολουθεί τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο See It, μέσω του «έξυπνου» κινητού του τηλεφώνου ή ενός υπολογιστή - ταμπλέτα, θα επανακατευθύνεται στην ιστοσελίδα του NBC προκειμένου να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί. Με τον τρόπο αυτό, τα ειδικά «κουμπάκια» θα τοποθετούνται από το Twitter σε όλα τα «τιτιβίσματα» που παραπέμπουν σε τηλεοπτικά προγράμματα.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [08] Ανακάλυψη - ορόσημο ίσως ανοίξει τον δρόμο για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ

    Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα χαρακτηρίζεται «ιατρικό ορόσημο» και «ιστορική καμπή» από πολλούς ειδικούς, καθώς μπορεί ν' ανοίξει για πρώτη φορά τον δρόμο για την ανάπτυξη ενός χαπιού που θα θεραπεύει τη νόσο Αλτσχάιμερ, καθώς και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Πάρκινσον, σταματώντας την καταστροφή των κυττάρων (νευρώνων) του εγκεφάλου.

    Πάντως η σχετική έρευνα, που έγινε με επιτυχία σε ποντίκια, βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία εωσότου υπάρξει κάποιο νέο φάρμακο - χωρίς κάτι τέτοιο να είναι καν εγγυημένο. Παρ' όλες όμως τις επιφυλάξεις των επιστημόνων, είναι η πρώτη φορά, όπως αναγνωρίζεται από τους ειδικούς, που μια χημική ουσία λαμβάνεται από το στόμα, φθάνει στον εγκέφαλο και φαίνεται να σταματά πλήρως μια νευροεκφυλιστική πάθηση.

    «Αν και η έρευνα έγινε σε ποντίκια, όχι σε ανθρώπους, ενώ αφορά τη νόσο των πριονίων και όχι το Αλτσχάιμερ, επειδή είναι παρόμοιος ο τρόπος που πεθαίνουν οι νευρώνες σε αυτές τις δύο ασθένειες, αυτό το εύρημα, υποπτεύομαι, θα κριθεί από την ιστορία ως ένα σημείο καμπής στην έρευνα για φάρμακα που θα σταματήσουν τη νόσο» σχολίασε ο καθηγητής Χημείας Ρότζερ Μόρις του King' s College του Λονδίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 October 2013 - 8:30:21 UTC