Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάκληση της απόφασης για συμμετοχή αρμάτων στις παρελάσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Απεργούν την Τρίτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
  • [03] Περισσότερες κατά 150.000 οι φορολογικές δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν φέτος
  • [04] Μόνο το 19,5% έχουν υποβάλει τους απαραίτητους φακέλους για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
  • [05] Στρατιωτική αποστολή στη Μεσόγειο για την αποτροπή της μετανάστευσης

  • [01] Ανάκληση της απόφασης για συμμετοχή αρμάτων στις παρελάσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Ανάκληση της απόφασης για συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ζητεί με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ.

    Όπως σημειώνει: «Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στον τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης».

    [02] Απεργούν την Τρίτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

    Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την προσεχή Τρίτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς τη Βουλή ξεκινώντας από τα γραφεία του συνδικαλιστικού τους σωματείου στην Ομόνοια.

    Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας στα υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου».

    Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία πρόκειται να συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Το ΣτΕ έχει αναστείλει προσωρινά, με απόφασή του, την εφαρμογή της εγκυκλίου.

    Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διεκδικούν επίσης την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών.

    [03] Περισσότερες κατά 150.000 οι φορολογικές δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν φέτος

    Τη 14η σειρά 145.822 εκκαθαριστικών σημειωμάτων, απέστειλε η Γενική Γραματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στους φορολογούμενους. Με αυτήν ολοκληρώνεται η εκκαθάριση όλων των εμπρόθεσμων δηλώσεων, καθώς και των χρεωστικών δηλώσεων, που επανελέγχονται, αλλά οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν προσέλθει ακόμη στις ΔΟΥ.

    Αυτό σημαίνει ότι ο φόρος που προκύπτει από τις χρεωστικές δηλώσεις της 14ης αποστολής θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, η πρώτη έως την 31η Οκτωβρίου και η δεύτερη ως την 31η Δεκεμβρίου. Η νέα σειρά εκκαθαριστικών σημειωμάτων περιλαμβάνει 87.719 χρεωστικές δηλώσεις, 55.414 πιστωτικές και 2.689 μηδενικές.

    Έως σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 5.568.605 δηλώσεις, εκ των οποίων οι 2.733.813 χρεωστικές, οι 1.122.874 πιστωτικές και οι 1.711.918 μηδενικές. Μάλιστα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων, που εκκαθαρίστηκαν, υπερβαίνει κατά 150.000 δηλώσεις τον περυσινό, ενώ συγκριτικά με το 2011 εκκαθαρίστηκαν 950.000 περισσότερες δηλώσεις.

    Το σύνολο του φορολογούμενου εισοδήματος βάση των δηλώσεων αυτών ανήλθε σε 82,724 δισ. ευρώ, και ο συνολικός φόρος σε 3,635 δισ. ευρώ. Από τον συνολικό φόρο τα 2,495 δισ. ευρώ είναι ο φόρος εισοδήματος, τα 740,910 εκατ. ευρώ είναι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τα 399,888 εκατ ευρώ είναι το τέλος επιτηδεύματος.

    [04] Μόνο το 19,5% έχουν υποβάλει τους απαραίτητους φακέλους για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

    Μόνο οι 447 γυναίκες από τις 2.444 που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», έχουν υποβάλει τους απαραίτητους φακέλους για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος.

    Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο Τρίτη, 15 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για τις γυναίκες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», προκειμένου να προσκομίσουν στον ΕΦΕΠΑΕ τα δικαιολογητικά οριστικοποίησης της ένταξής τους.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργες, απολυμένες, απειλούμενες από την ανεργία και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, από 18 έως 64 ετών στις Περιφέρειες: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος. Οι ενισχύσεις δίνονται προκειμένου οι επιτυχούσες να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες ύψους από 10.000 - 20.000 ευρώ για διάστημα 18 μηνών και επιπλέον 12.000 ευρώ για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους εφόσον η επιχείρηση προχωρήσει στην πρόσληψη ανέργου.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, μετά από την αύξηση του προϋπολογισμού από 40 σε 77 εκατ. ευρώ που αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 2.444 γυναίκες. Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών άρχισε στις 26 Αυγούστου, ωστόσο μέχρι την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, μόνον οι 447 - το 19,52% του συνόλου- είχαν υποβάλει τους φακέλους τους στους φορείς του ΕΦΕΠΑΕ, απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ένταξη.

    [05] Στρατιωτική αποστολή στη Μεσόγειο για την αποτροπή της μετανάστευσης

    Η Ιταλία αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα μια στρατιωτική αποστολή στη Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον θάνατο και άλλων μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τη θάλασσα για να φτάσουν στο έδαφός της, καθώς ο αριθμός των νεκρών στα δύο πρόσφατα ναυάγια συνεχίζει να αυξάνει.

    «Μια ιταλική στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή, με τη συμμετοχή πλοίων και αεροπλάνων, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα για να φυλάσσεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου, που έχει μετατραπεί σε τάφο τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε αργά χθες Σάββατο ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

    «Θα ξοδέψουμε πολλά χρήματα, θα τριπλασιάσουμε τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα στενά της Σικελίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο Λέτα επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο ενόψει μιας μεγαλύτερης επέμβασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν το θέμα αυτό στη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

    Στο μεταξύ σήμερα οι διασώστες βρήκαν ακόμη δύο σορούς από το ναυάγιο στις 3 Οκτωβρίου πλοίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, γεγονός που ανεβάζει τον απολογισμό των νεκρών σε 362.

    Εξάλλου το πρακτορείο ANSA μετέδωσε ότι το ναυτικό της Μάλτας περισυνέλεξε τη σορό ενός τρίχρονου παιδιού από τη θάλασσα, ανεβάζοντας σε 35 τον αριθμό των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο της Παρασκευής, νότια της Μάλτας και της Λαμπεντούζα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δεκάδες οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Σικελίας

    Iταλική ανθρωπιστική αποστολή στη Μεσόγειο

    Εν. Λέττα: Με το νέο ναυάγιο επιβεβαιώνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το μεταναστευτικό

    Τους 339 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο ανοικτά της Λαμπεντούζα στις 3 Οκτωβρίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 October 2013 - 14:30:21 UTC