Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της άρσης της εξίσωσης των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης η ΔΗΜΑΡ
  • [02] Πλήρης η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στον Γιάννη Στουρνάρα
  • [03] Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας στο ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας
  • [04] Ν. Αναστασιάδης: Μην πωλούν περιουσίες τους στα κατεχόμενα
  • [05] Σκυταλοδρομία στη Θεσσαλονίκη εναντίον του καρκίνου
  • [06] Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Π. Γκιώνης
  • [07] Ο Φέτελ νικητής στο γκραν πρι της Ιαπωνίας

  • [01] Υπέρ της άρσης της εξίσωσης των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης η ΔΗΜΑΡ

    Στην άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς να περιμένει την έγκριση της τρόικας πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζοντας πως η εξίσωση φόρων μείωσε κατακόρυφα την κατανάλωση και αποδείχθηκε ότι έχει αρνητική επίπτωση στα δημόσια έσοδα και στην υγεία των πολιτών.

    «Τα ελληνικά νοικοκυριά δεν πρέπει να κρυώσουν τον χειμώνα αναμένοντας την «ωρίμανση» της οικονομικής σκέψης των επιτελείων της τρόικας» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνοντας πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της έχει ήδη καταθέσει τροπολογία για το θέμα αυτό.

    [02] Πλήρης η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στον Γιάννη Στουρνάρα

    Η κυβέρνηση διαψεύδει δημοσιεύματα που μιλούν περί προβλημάτων στις σχέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι τα όσα γράφονται για τον πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    «Ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιω. Στουρνάρας: «Όχι» σε μείωση μισθών και κύριων συντάξεων

    [03] Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας στο ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, πέντε εκπαιδευτικοί, καθώς και οκτώ υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ζητούν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καταργήθηκαν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, όπως επίσης καταργήθηκαν και 1.230 θέσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (πολιτικό προσωπικό) στο ΥΕΘΑ και τέθηκαν όλοι σε διαθεσιμότητα.

    Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, καθώς και την Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και νομολογία.

    Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν σε σωρεία Συνταγματικών διατάξεων, όπως είναι αυτές που αφορούν την ισότητα των πολιτών, την προστασία της αξίας του ανθρώπου, το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, ενώ παραβιάζουν και άλλα άρθρα του Συνταγματικού χάρτη, όπως είναι τα άρθρα 16, 25, 101 και 103.

    Τέλος, υπογραμμίζεται στην προσφυγή των εκπαιδευτικών ότι με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παρέχεται η δυνατότητα στην Πολιτεία «αυθαιρέτως να υπαγάγει μια κατηγορία υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ οι λόγοι περί εξυγίανσης της δημόσιας διοίκησης και την εξασφάλιση της κινητικότητας προβάλλεται προσχηματικά». «Κύριος και αποκλειστικός σκοπός», σημειώνεται στην προσφυγή, «παραμένει η μείωση του εργασιακού κόστους και η περιστολή των δημοσίων δαπανών σε βάρος των εκπαιδευτικών και των μαθητών».

    [04] Ν. Αναστασιάδης: Μην πωλούν περιουσίες τους στα κατεχόμενα

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί αυξάνονται οι Ελληνοκύπριοι που πωλούν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα.

    Μιλώντας στην αντικατοχική πορεία των εκτοπισμένων από την Μόρφου ο πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε όσους προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων να συνειδητοποιήσουν ότι αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή και ιδιαίτερα για εδαφικές αναπροσαρμογές. Τους κάλεσε επίσης να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

    Ο Κύπριος πρόεδρος , σχολιάζοντας τις αναφορές Τούρκων αξιωματούχων περί λύσης τάχιστα, συμφώνησε ότι μπορεί να υπάρξει λύση έως τα Χριστούγεννα.

    Όμως, τόνισε, η Άγκυρα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι «πρέπει να κάνει εκείνα τα τολμηρά βήματα, αλλά και να σεβασθεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και όσα απορρέουν από την προσπάθειά της για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι θα ήταν αδιανόητο να αρχίσει διάλογος χωρίς να υπάρχει αποδοχή του αυτονόητου, που είναι «ένα κράτος, με μια κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια και να είναι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    Στην εκδήλωση ο Έλληνας πρέσβης, Βασίλης Παπαϊωάννου, μετέφερε μήνυμα του αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι για την Ελλάδα παραμένει ύψιστη εθνική προτεραιότητα η βιώσιμη λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις αρχές του διεθνούς δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και επίτιμος δημότης Μόρφου, Δημήτριος Σιούφας, τόνισε ότι η λύση του κυπριακού πρέπει να είναι λειτουργική για να είναι και βιώσιμη, διαφορετικά δεν θα είναι λύση.

    Την συμπαράσταση της Ελληνικής Βουλής μετέφερε με σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

    [05] Σκυταλοδρομία στη Θεσσαλονίκη εναντίον του καρκίνου

    Παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, γιόγκα και άλλες δράσεις κάτω από το Λευκό Πύργο πήραν τη... σκυτάλη, με την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής δράσης, που σημειώθηκε σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης: τη σκυταλοδρομία "Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο".

    Στη σκυταλοδρομία που είχε ως αφετηρία και τέρμα τον Λευκό Πύργο συμμετείχαν όλοι όσοι θέλησαν να μεταφέρουν το μήνυμα της ανάγκης για δράση, κίνηση και άσκηση ως μέσων πρόληψης πολλών σύγχρονων ασθενειών, όπως είναι o διαβήτης, η στεφανιαία νόσος και διάφορες μορφές καρκίνου.

    Στην τελική ευθεία της σκυταλοδρομίας, από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες.

    Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MOVE. Mε περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις σε 32 χώρες για το 2013, η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία NowWeMove 2012-2020 έχει ως στόχο 100 εκ. Ευρωπαίοι να δραστηριοποιηθούν στον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση έως το 2020.

    H Eυρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια των "Ειδικών Ετήσιων Εκδηλώσεων". H διοργάνωση του 2013 συντονίζεται από τη Διεθνή Ένωση Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) και του Εurosport.

    [06] Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Π. Γκιώνης

    Με το χάλκινο μετάλλιο θα επιστρέψει στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ, που φιλοξενήθηκε στο Σβέσατ της Αυστρίας, ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στον ημιτελικό με 4-2 από τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, όμως η είσοδός του στα ημιτελικά του απλού σήμανε αυτομάτως και μετάλλιο, αφού δεν διεξάγεται αγώνας για τις θέσεις 3-4.

    Ο Γκιώνης πάλεψε δυνατά απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου στερεώματος και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 4ο σετ, όταν προηγήθηκε 7-0, να ισοφαρίσει σε 2-2 και να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ελληνική αποστολή μεγαλούργησε στη διοργάνωσης, καθώς της σημερινής επιτυχίας είχε προηγηθεί η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από την Εθνική Ανδρών, στο ομαδικό.

    [07] Ο Φέτελ νικητής στο γκραν πρι της Ιαπωνίας

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο πρώτος πιλότος που είδε την καρό σημαία στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, στην πίστα της Σουζούκα. Ο Γερμανός, που βρίσκεται πια ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τέταρτου συνεχούς παγκόσμιου τίτλου του και σήμερα πανηγύρισε την 35η νίκη στην καριέρα του (9η φετινή, 5η κατά σειρά και 4η στη Σουζούκα), άφησε στη δεύτερη θέση τον Μαρκ Γουέμπερ και στην τρίτη τον Ρομέν Γκροσάν.

    Ο Φέτελ, που ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση αλλά μόλις μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε να κυνηγά εκτός του Γουέμπερ και τον Γκροσάν, θα πανηγυρίσει τον τίτλο αν στο επόμενο γκραν πρι βρεθεί μεταξύ των πρώτων πέντε που θα βαθμολογηθούν. Παρά τη νέα νίκη του Γερμανού, πάντως, την παράσταση έκλεψε ο Γάλλος πιλότος της Lotus, ο οποίος πίεσε πάρα πολύ τους δύο οδηγούς της Red Bull, είχε την ευκαιρία να τερματίσει πρώτος αλλά πλήρωσε τη λάθος τακτική της ομάδας του.

    Μοιραία για την προσπάθεια του Γκροσάν υπήρξε η επιλογή της Lotus για το δεύτερο πιτ στοπ. Ο Γάλλος άλλαξε ελαστικά οκτώ γύρους πριν από τον Φέτελ, κάτι που είχε ως συνέπεια ο Γερμανός να τον προσπεράσει με ευκολία όταν βρέθηκε πίσω του με νέα λάστιχα. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο Γκροσάν φαινόταν να κρατά τη δεύτερη θέση, αλλά στον προτελευταίο γύρο τον προσπέρασε ο Γουέμπερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 October 2013 - 16:30:21 UTC