Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σταματά να απαντά σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής
  • [02] Νέα πολύνεκρη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Συρία
  • [03] Στη δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτου που ενδέχεται να εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜαΚάν
  • [04] Την πρώτη πλήρη καταγραφή της Αρχιτεκτονικής του 19ου και 20ου αιώνα στην Αθήνα, επιχειρεί η «Monumenta»
  • [05] Κοντά σε συμφωνία με τη Λότους ο Φελίπε Μάσα

  • [01] Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σταματά να απαντά σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής

    Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι το πρώτο υπουργείο που σταματά να απαντά σε ερωτήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις.

    Έγγραφο που διαβιβάστηκε στη διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξεκαθαρίζει: «Κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 Π.Κ.) σε βάρος πλειάδας στελεχών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και της διαταχθείσας προσωρινής κράτησης, μεταξύ άλλων, του γενικού γραμματέα και δύο ακόμη βουλευτών αυτού ως επικίνδυνων για τέλεση νέων εγκλημάτων (άρθρο 282 Π.Κ.), ευρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον η διεκπεραίωσή τους, ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση και αυτοί παραμένουν στην εν λόγω ομάδα και κόμμα, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια».

    Το έγγραφο του κ. Δένδια διαβιβάστηκε σε απάντηση τριών ερωτήσεων από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τους Αντώνη Γρέγο, Ηλία Παναγιώταρο και Χρήστο Παππά. Η ερώτηση του κ. Γρέγου αφορούσε την εγκληματική δράση Αλβανών στα χωριά του Γράμμου και είχε κατατεθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2013. Η ερώτηση του κ. Παναγιώταρου αφορούσε στις κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και είχε κατατεθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 και η ερώτηση του κ. Παππά αφορούσε επίσης στη δράση των Αλβανών στον Γράμμο και είχε κατατεθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

    Μετά την ξεκάθαρη θέση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι σταματά να ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ερώτημα τίθεται τι θα πράξουν τα άλλα υπουργεία. Μέχρι στιγμής πάντως, στις δύο από τις τρεις ερωτήσεις έχουν απαντήσει εγγράφως τα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών. Από τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του κ. Δένδια προκύπτει επίσης πως ο ίδιος δεν προτίθεται να απαντά εφεξής ούτε και στις επίκαιρες ερωτήσεις που τυχόν θα κατατεθούν από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συζητώνται στην Ολομέλεια. Προκύπτει επίσης ότι το υπουργείο επιφυλάσσει την ίδια αντιμετώπιση και για τους βουλευτές που είναι προφυλακισμένοι και για όσους δεν είναι.

    [02] Νέα πολύνεκρη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Συρία

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη βόρεια συριακή πόλη Νταρκούς, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στην αγορά της Νταρκούς, μίας μικρής πόλης που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και απέχει δύο χιλιόμετρα από την τουρκική μεθόριο. Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στην Τουρκία.

    Το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στο Λονδίνο και καταγράφει τα περιστατικά βίας στη Συρία μέσω ενός δικτύου ακτιβιστών, αλλά και μέσω ιατρικών και στρατιωτικών πηγών, ανέφερε ότι 12 από τους νεκρούς αναγνωρίστηκαν, αλλά οι σοροί των άλλων οκτώ ήταν απανθρακωμένες και ήταν αδύνατη η αναγνώρισή τους.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] Στη δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτου που ενδέχεται να εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜαΚάν

    Η αστυνομία που διενεργεί διεθνή έρευνα για την τύχη της Μαντλίν ΜαΚάν, της μικρής Βρετανής που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία, έχει καταλήξει σε μία νέα εκδοχή των γεγονότων σχετικά με την πιθανή απαγωγή της και μάλιστα στοχεύει να ανακρίνει έναν άνδρα.

    Η Μαντλίν, η οποία ήταν τότε τριών ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007 την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε κοντινό εστιατόριο.

    Σε ανακοίνωσή της χθες Κυριακή με αφορμή την προβολή της εκπομπής Crimewatch του BBC, που θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ, η βρετανική αστυνομία αναφέρει ότι πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα (με τη βοήθεια της τεχνολογίας και βάσει των περιγραφών δύο μαρτύρων) μία σειρά από φωτογραφίες υπόπτων που θέλει να ανακρίνει. "Ο σκοπός της έκκλησης είναι να επιχειρηθεί η αναγνώριση αυτών των ανδρών, να αποκλειστούν όσοι είναι αθώοι ή να διακριβωθεί αν συνδέονται (με την υπόθεση) με οποιονδήποτε τρόπο", ανέφερε η αστυνομία. "Η ακολουθία των γεγονότων στην οποία καταλήξαμε δίνει νέα βαρύτητα σε πρόσωπα και κινήσεις", σημειώνει.

    Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε δική της έρευνα για τις συνθήκες εξαφάνισης της Μάντλιν τον Ιούλιο θεωρώντας ότι η μικρή μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Την πρώτη πλήρη καταγραφή της Αρχιτεκτονικής του 19ου και 20ου αιώνα στην Αθήνα, επιχειρεί η «Monumenta»

    Το ραντεβού είχε οριστεί για τις πεντέμισι το απόγευμα, έξω από το «Μικρό Πολυτεχνείο», στην οδό Πατησίων. Εκεί περισσότερα από 20 άτομα, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να καταγράψουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Κυψέλης.

    Σε μια πόλη που κινδυνεύει να χάσει μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς, λόγω των πολλών κατεδαφίσεων των κτιρίων τον τελευταίο, κυρίως, αιώνα, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, αρχαιολόγοι, τοπογράφοι, φοιτητές, φωτογράφοι, ιστορικοί και άλλοι εθελοντές συνεργάζονται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την Προστασία της Φυσικής και της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς «Monumenta», σε πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά με στόχο την ολοκληρωμένη καταγραφή και ανάδειξη της Αρχιτεκτονικής του 19ου και 20ου αιώνα.

    Κτίρια νεοκλασικά, εκλεκτικά, του μεσοπολεμικού και του μεταπολεμικού μοντερνισμού, όλα του 19ου και του 20ου αιώνα, που παραμένουν όρθια παρά το χρόνο και τη συχνή εγκατάλειψη, καταγράφονται καθημερινά από περίπου 150 εθελοντές.

    Στάση στην οδό Κεφαλληνίας, στην περιοχή της Πατησίων. Εκεί ορθώνεται μια πολυκατοικία του μοντέρνου κινήματος της δεκαετίας του '30 με χαρακτηριστικά καμπύλα μπαλκόνια και διακοσμητική διάθεση στα παράθυρα.

    Ακριβώς δίπλα της, στη γωνία των οδών Κεφαλληνίας και Κομνά Τράκα, βρίσκεται το πολυσυζητημένο, από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, νεοκλασικό της δεκαετίας του '30. Στην οδό Κεφαλληνίας βρίσκονται και δύο πολύ ενδιαφέροντα κτίρια θεάτρων, το «Τόπος Αλλού» και το «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας».

    Στη συνέχεια οι εθελοντές κατευθύνονται στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κυκλάδων.

    Εκεί θα καταγράψουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρ ντεκό κτίρια, του αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιου, που ανήκε στη γλύπτρια Ιωάννα Σπιτέρη και το σύζυγό της Τώνη Σπιτέρη.

    [05] Κοντά σε συμφωνία με τη Λότους ο Φελίπε Μάσα

    Ο Φελίπε Μάσα αναμένεται να είναι στο μονοθέσιο της Λότους στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ μόνο η ανακοίνωση της Λότους απομένει για να επισημοποιηθεί η μετακίνηση του Βραζιλιάνου πιλότου στην ομάδα.

    Ο Μάσα θα πάρει τη θέση του Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος του... πήρε τη θέση στη Φεράρι. Στο μεταξύ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ είναι κοντά σε συμφωνία για να πάρει τη θέση του οδηγού στη Force india. Ο Γερμανός πιλότος της Ζάουμπερ βρίσκεται στην ένατη θέση του φετινού πρωταθλήματος και έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 October 2013 - 10:30:24 UTC