Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζεται η ΠΝΟ
  • [02] "Ο Ν. Μαζιώτης συμμετείχε στη ληστεία της Εθνικής στα Μέθανα"
  • [03] Ανοίγει η συζήτηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
  • [04] Γιοχάνες Χαν: «Στην Ελλάδα βελτιώνονται πραγματικά η οικονομική κατάσταση και το επενδυτικό κλίμα»
  • [05] Δίκαιη κατανομή του βάρους της μετανάστευσης, ζητά ο Μ. Σουλτς
  • [06] "Πρόοδος στις συνομιλίες Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων"
  • [07] «Από την τραγωδία, στον θρίαμβο» είναι ο τίτλος αφιερώματος του BBC 4 στην Εθνική Λυρική Σκηνή

  • [01] Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζεται η ΠΝΟ

    Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την ημέρα της γενικής απεργίας που θα αποφασίσει η ΓΣΕΕ, προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί.

    Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, έχει εισηγηθεί προς τη διοίκηση της συνομοσπονδίας, η γενική απεργία να γίνει στις 6 Νοεμβρίου.

    [02] "Ο Ν. Μαζιώτης συμμετείχε στη ληστεία της Εθνικής στα Μέθανα"

    Ο Νίκος Μαζιώτης, που αναζητείται από τις αρχές για τη συμμετοχή του στην υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ταυτοποιήθηκε, μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ως ένας εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας τον περασμένο Ιούλιο.

    Η λεία των δραστών ήταν 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας.

    Από την αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα δεκαπέντε φωτογραφίες από την παραπάνω ένοπλη ληστεία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο Νίκος Μαζιώτης εμφανίζεται στις πρώτες εννέα φωτογραφίες.

    Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αναζητούμενου φυγόποινου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα ετών και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

    [03] Ανοίγει η συζήτηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

    Σε... τροχιά μείωσης του καπνίσματος είναι οι Έλληνες, οι οποίοι εμφανίζονται πολύ θυμωμένοι με τη μη εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους για την προστασία των παθητικών καπνιστών. Πιστεύουν πλέον ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα η μείωση του καπνίσματος και προτείνουν την ανάπτυξη δραστηριοτήτων με κύρια στόχευση τη σχολική ηλικία.

    Αυτό δείχνει πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία ΚΑΠΑresearch για λογαριασμό του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος HEART II.

    Ποσοστό 99,2% των ερωτηθέντων έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο σε χώρους, όπου έχει απαγορευτεί το κάπνισμα, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να καπνίζουν. Από αυτούς, 74% είναι θυμωμένοι (53,1%) και μάλλον θυμωμένοι (20,8%), ενώ 24,8% δεν ενοχλούνται. Εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και ανάμεσα στους καπνιστές, 48,3% δηλώνουν θυμό για το συγκεκριμένο θέμα.

    Τα στοιχεία παρουσιάσθηκαν σήμερα από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Παναγιώτη Μπεχράκη, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη.

    Ο υπουργός τόνισε ότι στα μέσα Νοέμβριου θα ανοίξει η συζήτηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νομού. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι οι διατάξεις το νομού επαρκούν, αρκεί να εφαρμοστούν. Ο υπουργός μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι έλεγχοι για την τήρησή του να γίνονται ακόμη κι από αστυνομικούς και όχι δημοτικούς αστυνομικούς, όπως συμβαίνει σήμερα.

    [04] Γιοχάνες Χαν: «Στην Ελλάδα βελτιώνονται πραγματικά η οικονομική κατάσταση και το επενδυτικό κλίμα»

    «Στην Ελλάδα φαίνεται πως τώρα βελτιώνονται πραγματικά η οικονομική κατάσταση και το επενδυτικό κλίμα, με τον τουρισμό να έχει αυξηθεί φέτος κατά 20%» τονίζει ο Αυστριακός επίτροπος στην Ευρωπαική Ένωση, αρμόδιος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, σε μακρά συνέντευξή του στο σημερινό τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού «Προφίλ».

    Ο ίδιος θεωρεί πως στην Ελλάδα υπάρχει εμφανής πρόοδος, ωστόσο, η χώρα δεν μπορεί ακόμη να αντεπεξέλθει χωρίς βοήθεια, συμπληρώνοντας ότι στο θέμα της απασχόλησης υπήρξαν θετικά αποτελέσματα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε ιδιωτικά προγράμματα, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.

    Ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής επισημαίνει πως η Ελλάδα, με ένα ποσοστό 65%, βρίσκεται στην έκτη θέση ως προς την απορρόφηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία, σαφώς πάνω από το μέσο όρο στην Ευρωπαική Ένωση.

    [05] Δίκαιη κατανομή του βάρους της μετανάστευσης, ζητά ο Μ. Σουλτς

    Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίκαιη κατανομή των βαρών που συνεπάγεται η μετανάστευση, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επισημαίνοντας ότι χώρες όπως η Μάλτα, η Ιταλία και η Ελλάδα τελούν υπό ασφυκτική πίεση.

    «Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που έχουν οι γερμανικοί δήμοι και κοινότητες, εάν δεχθούν και άλλους πρόσφυγες. Είμαστε όμως η πλουσιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν διαθέσουμε τους απαραίτητους πόρους στους δήμους και τις κοινότητες, τότε η Γερμανία, που κάνει ήδη πολλά, μπορεί σίγουρα να κάνει ακόμη περισσότερα», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Γερμανία δεν μπορεί ασφαλώς να λύσει μόνη της το πρόβλημα.

    «Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβάλουν. Για αυτό είμαι λίγο απογοητευμένος που ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών διατείνεται ότι κάνουμε ήδη αρκετά. Θα έπρεπε να καλέσει τους υπόλοιπους να κάνουν όλοι μαζί περισσότερα», πρόσθεσε ο γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της σχέσης μεταξύ των εμφυλίων πολέμων σε χώρες προέλευσης μεταναστών και των ευρωπαϊκών εξαγωγών όπλων.

    [06] "Πρόοδος στις συνομιλίες Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων"

    Οι επικεφαλής στη γερουσία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων «σημειώνουν πρόοδο» στην προσπάθειά τους να επιλύσουν το δημοσιονομικό αδιέξοδο με το οποίο είναι αντιμέτωπες οι ΗΠΑ, όμως μένει να συμφωνήσουν σε δύο βασικά σημεία: τη διάρκεια της αύξησης του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους και το χρηματοδοτικό νομοσχέδιο για να λειτουργήσει ξανά το κράτος, δήλωσε στέλεχος των Δημοκρατικών.

    Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος απέρριψε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ηγέτη των Δημοκρατικών στη γερουσία Χάρι Ρέιντ και του ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακόνελ έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία «μέσα στις επόμενες 24 ώρες», αν και προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί νέες συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών.

    [07] «Από την τραγωδία, στον θρίαμβο» είναι ο τίτλος αφιερώματος του BBC 4 στην Εθνική Λυρική Σκηνή

    Εκτενές ρεπορτάζ για την Εθνική Λυρική Σκηνή, στην εκπομπή Broadcasting House του Πάντι Ο Κόννελ, μετέδοσε το ραδιόφωνο BBC 4 το πρωί της Κυριακής, 13 Οκτωβρίου.

    Ο ρεπόρτερ ανέφερε ότι, παρά την οικονομική κρίση, «η Εθνική Λυρική Σκηνή διπλασίασε τις παραστάσεις της, βγήκε στους δρόμους και σύντομα μετακομίζει στο νέο της σπίτι, το οποίο έχει σχεδιάσει ένας από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες της εποχής». Το ρεπορτάζ, με τίτλο «Εθνική Λυρική Σκηνή: από την τραγωδία στον θρίαμβο» επιμελήθηκε ο απεσταλμένος του BBC στην Αθήνα, Άντριου Μπόμφορντ.

    Ο Μπόμφορντ μίλησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ, Μύρωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος χαρακτήρισε «εφιάλτη» το καθεστώς, που ανέλαβε πριν δύο χρόνια, αφού αντιμετώπισε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, μεγάλο χρέος και κακό ισοζύγιο. «Επί των ημερών της διοίκησης Μιχαηλίδη, το χρέος της ΕΛΣ μειώθηκε κατά 75% σε δύο χρόνια»επεσήμανε ο ρεπόρτερ.

    Στο αναλυτικό ρεπορτάζ έγινε ειδική μνεία στους νέους τρόπους, που η Λυρική έχει εφεύρει για να συναντήσει το κοινό της εκτός του θεάτρου. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ο δημοσιογράφος μίλησε για τη συναυλία στη Βαρβάκειο Αγορά, την ανοιχτή δοκιμή στο Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και το αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 October 2013 - 16:30:22 UTC