Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Παρέλαση με άρματα και αεροσκάφη
  • [02] ΔΗΜΑΡ: Δεν είναι επιβράβευση ή αποδοκιμασία της κυβέρνησης οι αυτοδιοικητικές εκλογές
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ρίξει στις θεωρίες συνωμοσίας
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες
  • [05] Χρ. Αϊδόνης: Η οριοθέτηση απέναντι στη συντήρηση είναι η βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς
  • [06] Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του»
  • [07] Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη μεταφορά μεταλλευμάτων της "Ελληνικός Χρυσός", ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] Σε δημόσια διαβούλευση αύριο, ο Μεταναστευτικός Κώδικας
  • [09] Σε καθεστώς ρύθμισης 49.774 οφειλέτες στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ
  • [10] Γ. Άσμουσεν: «Είναι θέμα της Ελλάδας να πράξει τα απαραίτητα»
  • [11] Διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [12] Κατάλογο με 250 έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [13] Χ. Σταϊκούρας: Επίκειται αμεσότατη παρέμβαση για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [14] Παράταση ζωής για το θέατρο «Βικτώρια»

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Παρέλαση με άρματα και αεροσκάφη

    H παρέλαση θα γίνει κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί, με τη συμμετοχή μηχανοκινήτων τμημάτων που βρίσκονται σε μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 και ενδεχομένως και μαχητικών αεροσκαφών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

    Με αφορμή δε τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι «από την ώρα που γίνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις αυτές θα γίνονται με δόξα και τιμή», «όπως πρέπει» και όχι «μίζερα». Ανέφερε, εξάλλου, ότι δεν υπήρχε διαφωνία με τη λοιπή πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο θέμα.

    Αναφορικά με το ύψος της σχετικής δαπάνης, το επιπλέον κόστος ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο σε 35.000 ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή εκπαίδευση. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις τμημάτων από την Αθήνα ή από άλλες πόλεις, παρά μόνο από μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ γνωστοποίησε ότι ήλθε σε γνώση του προσφορά επιχειρηματία που διαθέτει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση.

    Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον όμιλο Βαρδινογιάννη και η προσφορά έγινε αποδεκτή.

    [02] ΔΗΜΑΡ: Δεν είναι επιβράβευση ή αποδοκιμασία της κυβέρνησης οι αυτοδιοικητικές εκλογές

    Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αποτελούν επιβράβευση ή αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής, ούτε και δημοψήφισμα κατά του μνημονίου, αλλά αντίθετα αποτελούν ένα πεδίο συναινέσεων και προγραμματικών συγκλίσεων, για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό περιεχόμενο.

    Σ΄αυτό το πολιτικό περιεχόμενο κατέληξε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ελλάδα, η οποία σηματοδότησε και την έναρξη της προετοιμασίας του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

    Αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να υποστηρίξει συνδυασμούς που θα προκύψουν με γνώμονα ευρύτερες προοδευτικές συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ρίξει στις θεωρίες συνωμοσίας

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

    «Αφού δεν του βγήκαν οι καταστροφικές προβλέψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ρίξει στις θεωρίες συνωμοσίας. Δυστυχώς η γελοιότητα των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται τη θεσμικά επικίνδυνη ανευθυνότητά του» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [04] Π. Σκουρλέτης: Στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες

    «Αυτήν τη στιγμή, ουσιαστικά, βρισκόμαστε απέναντι σε έναν σχεδιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης, που δεν έχει γνωρίσει παρόμοιο μετά το '74, σε ένταση και ακρότητα, η πολιτική ζωή.

    Εννοώ έναν σχεδιασμό στο πλαίσιο της θεωρίας των άκρων, που στοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και την Αριστερά. Πρόκειται για ένα πολύ ακραίο παιχνίδι πολιτικής αποσταθεροποίησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ερωτηθείς για τα περί δύο άκρων.

    [05] Χρ. Αϊδόνης: Η οριοθέτηση απέναντι στη συντήρηση είναι η βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

    «Η οριοθέτηση απέναντι στη συντήρηση είναι η βασική προϋπόθεση για εμάς. Δεν μπορείς να ταυτίζεσαι με κυβερνητικές πολιτικές, να ενσωματώνεσαι, να αποτελείς συνιστώσα και να συγκαλείς μετά, σε μία διαδικασία προθέσεων, να αποδείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τον χώρο σου» επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Χρήστος Αϊδόνης και προσθέτει:

    «Εμείς δεν μπήκαμε σε μία γενικόλογη καταγραφή προθέσεων [...]. Εκείνο που εμείς θέλουμε είναι να μπορέσουμε αυτό το οποίο θα αποτυπωθεί να είναι μία προσπάθεια της επαναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης και όχι η ταύτισή του με ένα κεντροδεξιό πόλο, το οποίο βλέπουμε σήμερα μέσα από επιλογές που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες ηγεσίες».

    [06] Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του»

    Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του», τόσο για τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και για τις υποθέσεις Μαρφίν και Σκουριών Χαλκιδικής, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια συνολική του ανάλυση για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και τη γενικότερη πολιτική στάση του πρωθυπουργού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη στάση του έναντι των φαινομένων βίας, τα οποία καταδικάζει «κατηγορηματικά και απερίφραστα» και εκτιμά ότι «δεδομένης της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής που προκαλεί η κυβερνητική, μνημονιακή πολιτική, ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι σε συνθήκες δημοκρατικής σταθερότητας η κυβέρνησή του θα καταρρεύσει, όπως οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις».

    Έτσι, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός καταφεύγει στην ένταση και την ακραία πόλωση, επιχειρώντας να διχάσει τον ελληνικό λαό και μάλιστα με πρακτικές και ιδεοληψίες μετεμφυλιακής κοπής, συμψηφίζοντας τα εγκλήματα των νεοναζί με τη δράση της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Ίσως να μην περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από έναν πολιτικό που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη δεκαετία του '80, κόντρα στις επιλογές του ιδρυτή της ΝΔ, πρωτοστατούσε σε γιορτές μίσους στον Μελιγαλά. Πόσο μάλλον σήμερα, όταν ο ίδιος βρίσκεται υπό το κράτος πανικού, καθώς συνειδητοποιεί ότι πλησιάζει το πολιτικό του τέλος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο πανικόβλητος Σαμαράς αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τη Δημοκρατία, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Από την πρώτη στιγμή, αναφέρει η ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα έκανε λόγο για προσπάθειες αποσταθεροποίησης και κάλεσε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει το κάλεσμα στον ελληνικό λαό να ενωθεί στους αντιφασιστικούς -αντιμνημονιακούς αγώνες με στόχο τη δημοκρατική ανατροπή, που θα ανακόψει τον κατήφορο της χώρας, ανοίγοντας δρόμους προοδευτικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας, αναφέρει.

    Ειδικότερα, για την υπόθεση της Μαρφίν, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι ευθύνες. Επιπλέον, προσθέτει, σήμερα «διατυπώνουμε εύλογες απορίες γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, ενώ έχουν περάσει τριάμισι χρόνια κι ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία ήδη από τον περασμένο Μάιο. Μήπως για να διευκολυνθεί η επικοινωνιακή χυδαιότητα των υπογείων της Ρηγίλλης;».

    [07] Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη μεταφορά μεταλλευμάτων της "Ελληνικός Χρυσός", ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη μεταφορά μεταλλευμάτων της "Ελληνικός Χρυσός" ζητούν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά διαρροών φορτίων.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, έκαναν λόγο για μεταφορά επικίνδυνων και τοξικών συμπυκνωμάτων, έθεσαν ζήτημα ελέγχων και ασφάλειας στη διαδικασία και ζήτησαν την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων δειγμάτων που ελήφθησαν κατά το περιστατικό στη Ρεντίνα και κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αποθήκη της εταιρείας που μεταφέρει τα φορτία.

    Τη διεξαγωγή επίσημων ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η σύσταση των φορτίων της "Ελληνικός Χρυσός", ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, και έκανε λόγο για μη αδειοδότηση λειτουργίας αποθήκης της εταιρείας που πραγματοποιεί τις μεταφορές και βρίσκεται στη Σίνδο.

    Το μέλος της Γραμματείας Περιβάλλοντος του κόμματος, Γιάννης Γρηγοριάδης, μίλησε για ευθύνες "του δήμου Δέλτα (επειδή δεν φροντίζει να επιβλέπει την τήρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που, λόγω της οδηγίας Seveso, απαγορεύει την εγκατάσταση της αποθήκης της εταιρείας μεταφορών), των υπηρεσιών της Περιφέρειας (επειδή, λόγω της αδειοδότησης που έδωσε το ΥΠΕΚΑ, δεν λειτούργησαν σύμφωνα με το "γράμμα του νόμου") και του ΥΠΕΚΑ που έδωσε την αδειοδότηση".

    [08] Σε δημόσια διαβούλευση αύριο, ο Μεταναστευτικός Κώδικας

    Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται αύριο ο Κώδικας Μετανάστευσης, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η εφαρμογή της Οδηγίας για τους «Επί μακρόν Διαμένοντες», για όσους νομίμως εργάζονται στην Ελλάδα επί χρόνια. Κύριοι δικαιούχοι της άδειας, που τώρα θα αρχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα αν και έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό Δίκαιο από το 2006, θα είναι όσοι κατέχουν τις «Εθνικές Άδειες» δεκαετούς νόμιμης διαμονής. Όσοι λάβουν την άδεια του «Επί μακρόν Διαμένοντος», που αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία η οποία βασίζεται στον κανονισμό περί ελεύθερης κυκλοφορίας πολιτών, θα έχουν τη δυνατότητα να εργασθούν νομίμως σε όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ.

    Επίσης, με τον Κώδικα Μετανάστευσης, το καθεστώς του «Επί μακρόν Διαμένοντος» θα δίνεται και στα παιδιά των γονέων, που έχουν υπάρξει επί χρόνια νόμιμοι στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όλα τα παιδιά που ενηλικιώνονται θα λαμβάνουν την πενταετή άδεια του «Επί μακρόν Διαμένοντος» και θα έχουν τη δυνατότητα να την ανανεώσουν για άλλη μια πενταετία, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στη χώρα και εάν θα υποβάλουν αίτηση για ελληνική υπηκοότητα.

    [09] Σε καθεστώς ρύθμισης 49.774 οφειλέτες στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

    Σε καθεστώς ρύθμισης βρίσκονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 49.774 από τους περίπου 350.000 οφειλέτες, με ρυθμιζόμενο ποσό οφειλών άνω των 2.000.000.000 ευρώ.

    Εξάλλου, από την έναρξη των διατάξεων ρυθμίσεων οφειλών στον ΟΑΕΕ και μέχρι 10.09.2013, έχουν υποβληθεί 3.466 αιτήσεις στην πάγια ρύθμιση και 8.645 αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση «νέας αρχής».

    Τα στοιχεία για τον αριθμό των οφειλετών που έχουν τεθεί σε καθεστώς ρύθμισης, έχουν περιληφθεί σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.

    Όπως, πάντως, σπεύδει να επισημάνει ο υπουργός, «παρά τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών και νομικών προσώπων, ανταποκρίνονται στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους, αλλά και στην τακτοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών μέσω των παγίων ή άλλων ρυθμίσεων, μετά τη σχετική αποστολή υπηρεσιακού σημειώματος, καθώς επίσης και με τις διατάξεις του Ν. 4152/2013 για οφειλές μέχρι 31.12.2012 (ρύθμιση νέας αρχής) καθώς και για τις οφειλές από 1.1.2013 και εφεξής (πάγια ρύθμιση).

    [10] Γ. Άσμουσεν: «Είναι θέμα της Ελλάδας να πράξει τα απαραίτητα»

    Eίναι θέμα των ελληνικών Αρχών να πράξουν τα απαραίτητα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που έχει διακοπεί και είναι σημαντικό να κλείσουν το «σημαντικό» δημοσιονομικό κενό που υπάρχει για το 2014, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

    Ο Γ. Άσμουσεν υπογράμμισε ακόμη ότι το σημερινό Eurogroup θα προχωρήσει σε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του σημερινού προγράμματος, που υπάρχει στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και εκτιμάται σε 5 -6 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ, πρέπει να βρούμε τρόπο να κλείσουμε αυτό το κενό, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με μετακύλιση ομολόγων, καθώς αυτό σημαίνει νομισματική χρηματοδότηση, κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη.

    [11] Διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Την διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την αύξηση του ποσού επιδότησης στα 0,35 ευρώ/ λίτρο αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

    «Η Κυβέρνηση, σε σχέση με τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2013-2014, με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε:

    1. Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:

    Εισοδηματικά κριτήρια:

    - Άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ).

    - Έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

    - Μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

    Περιουσιακά κριτήρια:

    - Άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ).

    - Έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ).

    - Το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.

    2. Την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 ευρώ/λίτρο, από 0,28 ευρώ/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

    Από το συνδυασμό της διεύρυνσης των ως άνω κριτηρίων, προκύπτει ότι περίπου 580 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Για όσους συμπολίτες μας λάβουν το εν λόγω επίδομα η τελική λιανική τιμή ανά λίτρο θα διαμορφωθεί κάτω του ενός ευρώ (1ευρώ/ λίτρο) περίπου, δηλαδή σε ύψος συγκρίσιμο με αυτό που ίσχυε προ της περυσινής εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων ρευστότητας των ελληνικών νοικοκυριών, προχωρά στη θέσπιση άμεσης προκαταβολής ύψους 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούνται, στους συμπολίτες μας που θα υποβάλλουν με βάση τα κριτήρια αυτά τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους».

    [12] Κατάλογο με 250 έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Τον κατάλογο με 250 έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας που θα μπορούν να είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση ύψους 5,85 δισ. ευρώ παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ειδικότερα, πρόκειται για «έργα κοινού ενδιαφέροντος», για τα οποία θα προβλέπονται ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στον χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη», στο πλαίσιο του οποίου έχουν δεσμευθεί 5,85 δισ. ευρώ για διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές την περίοδο 2014- 20.

    Στόχος της Επιτροπής είναι να επιτευχθεί η ταχύτερη υλοποίηση των έργων και η προσέλκυση επενδυτών. Όπως αναφέρει η Επιτροπή για την Ελλάδα έχουν επιλεγεί:

    - H ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Βουλγαρίας, μεταξύ Ανατολικής Μαρίτσα- Νέα Σάντας.

    - Η διασύνδεση Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας (Χαντέρα-Αττική).

    - Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Αμφιλοχία.

    - Η διασύνδεση Κομοτηνής- Στάρα Ζαγορά (φυσικό αέριο).

    - Οι σταθμοί αποθήκευσης LNG (φυσικό αέριο) στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

    - Παρεμβάσεις στους υπάρχοντες αγωγούς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μεταξύ Κούλα-Σιδηροκάστρου.

    - Παρεμβάσεις στους σταθμούς στους Κήπους, αλλά και στον αγωγό μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας (ITGI).

    - Ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου- Ελλάδας μέσω Κρήτης.

    [13] Χ. Σταϊκούρας: Επίκειται αμεσότατη παρέμβαση για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Για «άμεση, αμεσότατη παρέμβαση στο ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης που θα βελτιώνει την υπάρχουσα κατάσταση» δεσμεύτηκε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Εξάλλου, ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, δήλωσε πως λαμβάνεται μέριμνα «ώστε να μην εξοντώνονται πολίτες που είδαν δραματικές μειώσεις στο εισόδημά τους, ή έχασαν τη δουλειά τους» και πως στόχος είναι «να αποδίδει η φορολόγηση των ακινήτων, όσο στον μέσο όρο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ».

    Στο μεταξύ, μιλώντας επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2014, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε εκ νέου πως το προβλεπόμενο οικονομικό αποτέλεσμα των 4 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να προέλθει από υπερφορολόγηση, αλλά ως αποτέλεσμα της ανάσχεσης της ύφεσης, η οποία εκτιμάται πως θα κλείσει φέτος στο 4%, για να δώσει του χρόνου τη θέση της σε ανάπτυξη 0,6%.

    [14] Παράταση ζωής για το θέατρο «Βικτώρια»

    Η πρόσφατη ανακοίνωση για το οριστικό κλείσιμο του θεάτρου «Βικτώρια», κινητοποίησε εκπροσώπους του θεατρικού χώρου, με αποτέλεσμα μία παραγωγή να βοηθήσει το θέατρο που ίδρυσε ο Γιώργος Θεοδοσιάδης να αποφύγει, προσωρινά, το «λουκέτο» και να του δώσει μία τρίμηνη παράταση ζωής.

    Με πρωτοβουλία του ηθοποιού Σπύρου Πούλη, μαθητή του αείμνηστου Γ. Θεοδοσιάδη, οι παραγωγοί της παράστασης «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» αποφάσισαν, πριν την προγραμματισμένη περιοδεία τους σε Θεσσαλονίκη και Αυστραλία, να κάνουν μια τρίμηνη στάση στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Βικτώρια.

    «Η κίνηση αυτή είναι απ' αυτές που τιμούν τον χώρο μας και χαρακτηρίζουν το ήθος του πολιτισμού που θα έπρεπε να θεωρούμε αυτονόητο ενώ δεν είναι» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Δημήτρης Κομνηνός και προσθέτει: «Ελπίζω αυτή η τρίμηνη παράταση ζωής που τόσο γενναιόδωρα προσφέρθηκε στο θέατρο Βικτώρια, να δώσει και την ανάσα που χρειάζεται για να κάνει μια καινούρια αρχή. Πράγμα που, μέχρι σήμερα και πριν τη συνεργασία αυτή, ήταν αδύνατο».

    «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» σε διασκευή και σκηνοθεσία των Ρέππα- Παπαθανασίου, θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου μετά την ολοκλήρωση της παράστασης «Γελώντας άγρια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 October 2013 - 14:30:40 UTC