Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθησαν ο διοικητής του τμήματος Κολωνού κι ένας υπαρχιφύλακας για παράνομη κατοχή όπλων
  • [02] "Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα μπορεί να μην είναι πλέον ασφαλείς επενδύσεις"
  • [03] Στο «κόκκινο» το 75% των στεγαστικών δανείων
  • [04] Συνάντηση Στουρνάρα - Γεννηματά για ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ
  • [05] Ο Τζ. Ναπολιτάνο καλείται ως μάρτυρας σε υπόθεση της Μαφίας
  • [06] Πιθανότητες συμφωνίας κατά την συνάντηση CDU/CSU και SPD

  • [01] Συνελήφθησαν ο διοικητής του τμήματος Κολωνού κι ένας υπαρχιφύλακας για παράνομη κατοχή όπλων

    Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγήθηκαν σήμερα ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας του Κολωνού κι ένας υπαρχιφύλακας του ίδιου τμήματος, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για παράνομη κατοχή όπλων, ναρκωτικών και βεγγαλικών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

    Επίσης, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ η επιβολή ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος τους.

    [02] "Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα μπορεί να μην είναι πλέον ασφαλείς επενδύσεις"

    Η πολιτική σύγκρουση για την αύξηση του ομοσπονδιακού ορίου δανεισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποδεικνύει ότι τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα πιθανόν να μην είναι πλέον ασφαλείς επενδύσεις και ότι οι ομολογιούχοι θα έπρεπε να καταρτίσουν εναλλακτικούς σχεδιασμούς, ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

    Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Σεν Ντανγιάνγκ δήλωσε ότι η Κίνα, η οποία διακρατεί αμερικανικά κρατικά αξιόγραφα αξίας περίπου 1,3 τρισεκ. δολαρίων, «ελπίζει και πιστεύει» ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα βρει μια μακροπρόθεσμη λύση στην αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους.

    Όμως ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Dagong Global υποβάθμισε το αξιόχρεο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από A σε Α-, προσθέτοντας ότι «διατηρεί αρνητική προοπτική» σε ό,τι αφορά την αξιολόγησή του για τη χώρα αυτή.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα έγραψε ότι «όλο αυτό το έπος στην Ουάσινγκτον διδάσκει τους πιστωτές της Αμερικής ένα μάθημα».

    «Οι πολιτικοί των ΗΠΑ είναι έτοιμοι να αντιπαρατεθούν σε βάρος των συμφερόντων των ομολογιούχων και τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ μπορεί να μην είναι πια μια ασφαλής επένδυση», επισήμανε το πρακτορείο σε σχόλιό του μετά την συμφωνία της τελευταίας στιγμής που συνήφθη στο Κογκρέσο τις πρώτες πρωινές σήμερα.

    «Επομένως οι επενδυτές, εγχώριοι ή ξένοι, θα ήταν καλό να καταρτίσουν ένα σχέδιο Β, με δεδομένο ότι μια μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση όσον αφορά το χρέος των ΗΠΑ δεν είναι ακόμη ορατή», σύμφωνα με το ίδιο σχόλιο.

    [03] Στο «κόκκινο» το 75% των στεγαστικών δανείων

    Στο 75% έχουν εκτοξευθεί τα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που βρίσκονται στο «κόκκινο», σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι οφειλές πιστωτικών καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση φθάνουν το 15%, και των καταναλωτικών δάνειων -που πριν από δυόμισι χρόνια ήταν στο 10%- σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%.

    Συγκεκριμένα, τα δάνεια που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση ανέρχονται στα 65 δισ. ευρώ, ενώ σε προσωρινή δυσκολία εξυπηρέτησης βρίσκονται δάνεια ύψους τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ. Η μέση οφειλή ανά δανειολήπτη ξεπερνά τις 94.000 ευρώ.

    Την πρωτιά έχουν τα στεγαστικά δάνεια που ανέρχονται στο 61,6% των δανείων που έχουν χορηγηθεί και ακολουθούν τα καταναλωτικά με 31,2%. Το 25% των δανειοληπτών είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, το 27% 40 με 50 και το 29% από 50 έως 60 ετών. Το 66,7%, είναι έγγαμοι, το 17,9% διαζευγμένοι, το 13,3% άγαμοι και το 2% βρίσκονται εν χηρεία.

    Ως προς τη γεωγραφική κατανομή, το υψηλότερο ποσοστό υπερχρέωσης καταγράφεται στην Αθήνα (44%) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (18,4%) και τα Χανιά (14,4%).

    Η Ένωση υποστηρίζει επίσης ότι οι υπερχρεωμένοι συμπολίτες μας εμφανίζουν κατάθλιψη σε ποσοστό 45% στα αστικά κέντρα και σε υψηλότερο ποσοστό στην περιφέρεια.

    Τα στελέχη της Ένωσης εκτιμούν ότι όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, ενώ, αν υπάρξει άρση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία, είναι ορατός ο κίνδυνος να ακολουθήσει «πλημμύρα πλειστηριασμών».

    [04] Συνάντηση Στουρνάρα - Γεννηματά για ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ

    Με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, συναντάται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αντικείμενο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας.

    Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), όμως διαφωνίες με την τρόικα υπάρχουν και για την άλλη αμυντική βιομηχανία (ΕΛΒΟ), αλλά και για τη ΛΑΡΚΟ.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν, από την πλευρά τους, ότι κατά τη συνάντηση θα αποφασιστεί και το εάν θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία είχε αρχικά προγραμματισθεί για την προηγούμενη Πέμπτη.

    [05] Ο Τζ. Ναπολιτάνο καλείται ως μάρτυρας σε υπόθεση της Μαφίας

    Δικαστήριο στη Σικελία θα καλέσει τον πρόεδρο της Ιταλίας να καταθέσει στο πλαίσιο μιας έρευνας για μυστικές συνομιλίες οι οποίες φέρεται ότι έγιναν ανάμεσα στη μαφία και το κράτος, αναφορικά με αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από δύο δεκαετίες, δήλωσαν σήμερα δικαστικές πηγές.

    Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κατονομάσθηκε ως μάρτυρας στην έρευνα. Η σικελική Μαφία φέρεται ότι είχε προσφερθεί να τερματίσει τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ανάμεσα στους οποίους και στους δικαστές Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, με αντάλλαγμα ηπιότερες ποινές φυλάκισης και καλύτερες συνθήκες κράτησης για καταδικασμένους γκάνγκστερ.

    Σε δήλωση που εξέδωσε, το γραφείο του Ναπολιτάνο αναφέρει πως ο πρόεδρος περιμένει να δει το πλήρες κείμενο της δικαστικής εντολής. Ο νυν πρόεδρος της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο, πρώην εισαγγελέας κατά της Μαφίας στο Παλέρμο όπου διεξάγεται η έρευνα, θα κληθεί επίσης να καταθέσει.

    Το Παλέρμο ήταν η πόλη των Φαλκόνε και Μπορσελίνο, που ήταν από παλιά φίλοι και σκοτώθηκαν εξαιτίας των προσπαθειών τους να πολεμήσουν τη Μαφία. Οι φόνοι τους εξακολουθούν να καλύπτονται από μυστήριο παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια σειρά από δίκες.

    Δικαστικές πηγές δήλωσαν πως ο αρχηγός του κράτους θα ερωτηθεί σχετικά με συνομιλίες ανάμεσα στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Νικόλα Μαντσίνο και τον πρώην νομικό σύμβουλο του προέδρου Λόρις Ντ' Αμπρόζιο, όμως στον Ναπολιτάνο δεν θα τεθούν ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των αμφισβητούμενων υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τον Μαντσίνο.

    [06] Πιθανότητες συμφωνίας κατά την συνάντηση CDU/CSU και SPD

    Με κεντρικό ζήτημα τον κατώτατο μισθό και σημαντικές πιθανότητες συμφωνίας συναντώνται σήμερα για τρίτη φορά οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

    Ο αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ εμφανίστηκε σήμερα ανοιχτός στο θέμα του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού στα 8,50 ευρώ την ώρα, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει αύξηση των φόρων. Εξέφρασε μάλιστα την κατανόησή του για την ανάγκη του SPD, το οποίο είχε θέσει το ζήτημα του κατώτατου μισθού ως πρωταρχικό στην προεκλογική του εκστρατεία, να μπορεί να παρουσιάσει κάποια επιτυχία στο πλαίσιο της συνάντησης της ηγετικής του ομάδας το Σαββατοκύριακο, όπου θα αποφασιστεί εάν υπάρχει έδαφος για την έναρξη κυβερνητικών διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 October 2013 - 14:30:22 UTC