Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασίες και συμπράξεις για τις ευρωεκλογές»
  • [02] Στη Θεσσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [03] Τα βρετανικά ΜΜΕ για τη μικρή Μαρία που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά

  • [01] «Δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασίες και συμπράξεις για τις ευρωεκλογές»

    Δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη της σημερινής έκφρασης του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει τη δική της πρόταση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου-του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού- και είναι ανοικτή στο δημιουργικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου. Αυτό το εναλλακτικό σχέδιο έχει σαφές μέτωπο όχι μόνο με τον αριστερό λαϊκισμό, αλλά και με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

    Τη θέση αυτή της ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα τα Νέα του Σαββάτου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι με σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασίες και συμπράξεις για τις ευρωεκλογές .

    «Τέτοιες συμπράξεις, ερήμην των ουσιαστικών πολιτικών στοιχείων που θα τις στήριζαν, είναι θνησιγενείς, πολιτικά μηχανιστικές και αδιάφορες για την κοινωνία. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα τον οποίο προσδιορίζουν οι τοπικές κοινωνίες», ανέφερε και τόνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Επίσης ευελπιστεί ότι η συμπαράταξη με το κόμμα του κ. Λοβέρδου κάποια στιγμή θα πάρει συγκεκριμένη μορφή και απαντά στον Κώστα Σημίτη για την κριτική πρός τη ΔΗΜΑΡ για «αριστερό κομφορμισμό».

    «Δικαίωμά του να κρίνει τη ΔΗΜΑΡ με τον τρόπο που ο ίδιος επιλέγει και δικαίωμά μας να λέμε ότι «κομφορμισμός», με τα δεδομένα που υπήρξαν, θα ήταν να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Αν παρέμενε, αυτό θα ήταν κομφορμισμός και σε καμία περίπτωση μάλιστα αριστερός», τονίζει ο κ. Κουβέλης και επισημαίνει ότι έχει ήσυχη την πολιτική του συνείδηση για την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα του και εκφράζει ο ίδιος.

    [02] Στη Θεσσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι αφίχθη στη Θεσσαλονίκη, από το Άγιον Όρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η επίσημη υποδοχή του οποίου θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

    Κατόπιν, η πομπή θα κινηθεί προς τον καθεδρικό ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), όπου θα γίνει υποδοχή της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Σου?ελά.

    Θα ακολουθήσει δοξολογία και τα αποκαλυπτήρια Προσφυγικού Μνημείου στον αύλειο χώρο του ναού.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και τον Άγιο Δημήτριο.

    [03] Τα βρετανικά ΜΜΕ για τη μικρή Μαρία που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά

    Η ιστορία της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων απασχολεί σήμερα σχεδόν όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιες εφημερίδες όπως η Daily Mirror και η Daily Star κάνουν το θέμα πρωτοσέλιδο με την φωτογραφία της μικρής Μαρίας.

    Όλα τα δημοσιεύματα αναφέρονται εκτενώς στο θέμα. Από το πώς βρέθηκε το μικρό κορίτσι, που βρίσκεται τώρα, για το τέστ DNA, και φυσικά για το τι μέλλει γενέσθαι. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η ελληνική αστυνομία έχει απευθύνει διεθνή έκκληση για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του 4χρονού κοριτσιού.

    Daily Mirror

    Μάλιστα στην Daily Mirror το θέμα φιλοξενείται σε όλη την πρώτη σελίδα, με τον τίτλο: «Γονείς της Μαντελίν: «Το κλεμμένο κορίτσι μας δίνει ελπίδες»». Το ρεπορτάζ τονίζει ότι η «εύρεση» της μικρής Μαρίας δίνει ελπίδες στην οικογένεια της Μαντλίν ΜαΚάν πως μπορεί η κόρη τους να βρεθεί ζωντανή. «Αυτό δίνει στην Κέιτ και τον Γκέρι μεγάλη ελπίδα πως η Μαντλίν μπορεί να βρεθεί ζωντανή» λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα εκπρόσωπος της οικογένειας ΜαΚάν.

    Η Μάντελιν ΜαΚάν χάθηκε σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας πριν από 6 χρόνια μέσα από το διαμέρισμα όπου παραθέριζε μαζί με τους γονείς της. Πρόσφατα η ιστορία της ήρθε ξανά στο προσκήνιο, μετά και την παρέμβαση του βρετανού πρωθυπουργού καθώς βρέθηκαν νέα στοιχεία που αφορούν την εξαφάνιση στης. Έτσι ο φάκελος της ξανάνοιξε από την Σκότλαντ Γιάρντ. Είναι αξιοσημείωτο ότι μόλις πριν από μερικές μέρες δόθηκαν στην δημοσιότητα τα σκίτσα δύο αντρών που θεωρούνται ύποπτοι για την αρπαγή του τότε 3χρόνου κοριτσιού.

    Επιπλέον στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και παραλληλισμός και με την άλλη ιστορία απαγωγής μικρού παιδιού που απασχολεί εδώ και χρόνια την κοινή γνώμη στην Βρετανία. Του μικρού Μπεν που χάθηκε στην Κω τον Ιούλιο του 91.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα το 1996 ένας φυλακισμένος στις φυλακές της Λάρισας είχε πει στην αστυνομία ότι τον Μπεν κρατούσε μια οικογένεια τσιγγάνων στην Λάρισα.

    Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Αντώνης Μπέντζιος και όπως υποστηρίζει είχε βρεθεί στον εν λόγω καταυλισμό καθώς αναζητούσε τον δικό του γιο. Εκεί είδε «ένα αγόρι που έμοιαζε ξένο με την οικογένεια.» Έτσι, λοιπόν ρώτησε από πού είναι το παιδί για να λάβει την απάντηση από τον πατέρα της οικογένειας «τον έχουμε από την Κω».

    Daily Star

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Star: ««Μαντλίν» Βρέθηκε στην Ελλάδα». Ανανεώνονται οι ελπίδες καθώς το «κλεμμένο» κορίτσι βρέθηκε σώο σε καταυλισμό τσιγγάνων».

    Daily Mail

    Η εφημερίδα Daily Mail με την σειρά της, λέει στον τίτλο της «Το μυστήριο της Μαρία βαθαίνει καθώς οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν ότι το τετράχρονο ξανθό κορίτσι που έχει «απαχθεί από τσιγγάνους» μιλάει μόνο μια δυσνόητη γλώσσα των Ρομά».

    Η εφημερίδα μιλάει για σπείρα των τσιγγάνων σε όλη την Ευρώπη η οποία «εμπορεύεται εκατοντάδες παιδιά σε διάφορες χώρες της ηπείρου. Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για ένα «διεθνές κύκλωμα εγκληματιών» που αγοράζει και πουλάει παιδιά από την μια χώρα στην άλλη.

    Επίσης τονίζει ότι πολλά παιδιά, «μικρά αγόρια και κορίτσια της ηλικίας των 10 ετών» χρησιμοποιούνται από το οργανωμένο έγκλημα για απάτες. Τα παιδιά αυτά βγάζουν πάνω από 2400 ευρώ τον μήνα, υποστηρίζει η εφημερίδα. «Πιστεύεται ότι περίπου 200 παιδιά βρίσκονται μπλεγμένα σε αυτό το κύκλωμα», επισημαίνει η Daily Mail.

    The Times

    Η εφημερίδα Times με την σειρά της λέει: « Μυστήριο από την «απαγωγή ενός κοριτσιού 4 ετών που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στην Ελλάδα».

    Το θέμα απασχολεί και τα τηλεοπτικά δίκτυα.

    Το BBC εστιάζει την προσοχή του στην έκκληση που έχει κάνει η Ελληνική αστυνομία για να βρεθούν οι γονείς της Μαρίας. « Η Ελληνική αστυνομία κάνει έκκληση για το μυστήριο ξανθό κορίτσι» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.

    Ανάλογη είναι και η προσέγγιση του Sky News «Μυστήριο για το ξανθό παιδί που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά.»

    Αντίστοιχα και τo Channel 4 στο ρεπορτάζ του μιλάει για το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 October 2013 - 14:30:20 UTC