Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση εκπροσώπου ΝΔ για την υποψηφιότητα του Αλ.Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν
  • [02] Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά
  • [03] Δεκάδες δικογραφίες για κυκλώματα παράνομης υιοθεσίας βρεφών
  • [04] FT: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το αίτημα Ντράγκι να μη συμμετέχουν οι ομολογιούχοι στη διάσωση βιώσιμων τραπεζών
  • [05] Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Παρίσι εκλήθη στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών
  • [06] Αιματηρή βομβιστική επίθεση εναντίον επιβατηγού τρένου στο Πακιστάν

  • [01] Δήλωση εκπροσώπου ΝΔ για την υποψηφιότητα του Αλ.Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν

    "Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι λέει ο κόσμος" δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ 'Αννα Ασημακοπούλου σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

    "Κόμματα του περιθωρίου, μαρξιστικά, τροτσκιστικά και φανατικά ταγμένα εναντίον του ευρώ και της ευρωζώνης, βλέπουν σαν γνήσιο εκφραστή τους τον κ. Αλέξη Τσίπρα" σημείωσε η κ. Ασημακοπούλου.

    [02] Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά, στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Αχαρνών.

    Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή Λάρισας οδηγούνται το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθούν, οι δυο αθίγγανοι οι οποίοι παρουσιαζόταν ως «γονείς» της μικρής Μαρίας, ο εντοπισμός της οποίας σε οικισμό ΡΟΜΑ στα Φάρσαλα από την Αστυνομία, έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και συγκίνηση.

    Η απολογία των δυο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, τις προηγούμενες μέρες κατά την προανακριτική διαδικασία, σύμφωνα με την Αστυνομία, περιέπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων και προέβαλαν διάφορα σενάρια, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στους αστυνομικούς κάτω από ποιές συνθήκες βρέθηκε στα χέρια τους το κοριτσάκι.

    Πάντως, η συνήγορός τους δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης, ότι η μικρή υιοθετήθηκε επειδή η μητέρα της, η οποία είναι από το εξωτερικό, δεν είχε τη δυνατότητα να τη μεγαλώσει.Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ΄ εξακολούθηση. Η προσαγωγή του ζεύγους των αθιγγάνων στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με το ανήλικο κοριτσάκι, που συγκεντρώνει τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

    Εξάλλου, εντός της ημέρας η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα, με άδεια του εισαγγελέα, τις φωτογραφίες των δυο αθιγγάνων.

    [03] Δεκάδες δικογραφίες για κυκλώματα παράνομης υιοθεσίας βρεφών

    Εκτεταμένο εμφανίζεται το φαινόμενο της ύπαρξης κυκλωμάτων εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών, βάσει στοιχείων από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας.

    Στα τέλη Αυγούστου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και σχετίζονται με τέτοια κυκλώματα ξεπερνούν τις 40, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Κρήτη.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στις 30 Αυγούστου από τον υπουργό Δικαιοσύνης μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

    Αναλυτικότερα, από τις έγγραφες απαντήσεις των Εισαγγελιών Εφετείων της χώρας προκύπτουν τα ακόλουθα:

    -Εισαγγελία Εφετών Θράκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας εκκρεμεί μια υπόθεση με εμπλεκόμενο ιατρό σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας.

    -Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας: Με αφορμή καταγγελία ιδιώτη προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 323α Π.Κ. από ιδιωτική κλινική, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

    -Εισαγγελία Εφετών Λάρισας: στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σχηματίστηκε προκαταρκτική ποινική δικογραφία.

    -Εισαγγελία Εφετών Αθηνών: μετά από έγγραφο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού, σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας λόγω αρμοδιότητας. Επίσης, μετά από μήνυση πολίτη κατά παντός υπευθύνου σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δικογραφία η οποία εκκρεμεί.

    -Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες, αναφορικά με υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, εκκρεμεί για εκδίκαση δικάσιμη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σερρών, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Θεσσαλονίκης, δικογραφία, για τις πράξεις της μεσολάβησης από κοινού σε υιοθεσία κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας-απλή συνέργεια στη μεσολάβηση σε υιοθεσία-ηθική αυτουργία στην παράδοση και μεσολάβηση σε υιοθεσία, παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία-ψευδορκία μάρτυρα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

    -Εισαγγελία Εφετών Κρήτης: εκδικάστηκε το 2011 ποινική δικογραφία από το ΜΟΕ Κρήτης και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον πρώτο κατηγορούμενο και κάθειρξη πέντε ετών στο δεύτερο. Επίσης, το 2007 εκδικάστηκε από το ΜΟΕ Κρήτης υπόθεση και επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

    -Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίων έχουν εισαχθεί δύο δικογραφίες. Η μία κατά δύο προσώπων για μεσολάβηση σε υιοθεσία αποκομίζοντας οι ίδιοι και προσπορίζοντας σε άλλους αθέμιτο όφελος κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατά ενός προσώπου για παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία αποκομίζουσα η ίδια και προσπορίζοντας σε άλλον αθέμιτο όφελος με πρόθεση κερδοσκοπίας. Επίσης σχηματίστηκε άλλη δικογραφία κατά 6 προσώπων για παράνομη υιοθεσία, μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη η οποία εκδικάσθηκε, ασκήθηκε στη συνέχεια έφεση και εκκρεμεί για προσδιορισμό.

    -Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έχουν σχηματιστεί επτά δικογραφίες.

    [04] FT: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το αίτημα Ντράγκι να μη συμμετέχουν οι ομολογιούχοι στη διάσωση βιώσιμων τραπεζών

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμμένει στη θέση ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να προχωρούν σε «κούρεμα» των ομολόγων χαμηλής διαβάθμισης που έχουν εκδώσει πριν λάβουν κρατική βοήθεια, αγνοώντας το αίτημα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι να εξαιρεθούν από τη διαδικασία αυτή οι βιώσιμες τράπεζες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Ντράγκι είχε ζητήσει τον Ιούλιο με επιστολή του - η οποία διέρρευσε το Σαββατοκύριακο - από τον Επίτροπο της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια να είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε κρατική χρηματοδότηση των τραπεζών, όταν αυτές έχουν τα ελάχιστα υποχρεωτικά κεφάλαια, αλλά τους ζητηθεί να τα αυξήσουν στο πλαίσιο των ασκήσεων αντοχής που αναμένεται να γίνουν το επόμενο έτος. Η επιστολή εστάλη πριν από την έναρξη εφαρμογής την 1η Αυγούστου 2013 των αναθεωρημένων κανόνων της ΕΕ για τη χορήγηση κρατικής βοήθειας στις τράπεζες, οι οποίοι προβλέπουν το «κούρεμα» των ομολογιούχων χαμηλής διαβάθμισης (junior bondholders).

    [05] Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Παρίσι εκλήθη στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε σήμερα ότι "κάλεσε " τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παρίσι μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφγημερίδας Le Monde για την μαζική παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών στη Γαλλία.

    "Κάλεσα αμέσως τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών , ο οποίος θα γίνει σήμερα κιόλας το πρωί δεκτός στο υπουργείο Εξωτερικών", δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς προσερχόμενος σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο.

    [06] Αιματηρή βομβιστική επίθεση εναντίον επιβατηγού τρένου στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση επιβατηγού τρένου στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν στο νοτιο-δυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. "Επρόκειτο για βομβιστική επίθεση, ο στόχος ήταν ένα επιβατηγό τρένο. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας η οποία πλήττεται από τοπικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα και τη δραστηριότητα των ταλιμπάν.

    Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στη σιδηροδρομική γραμμή Ραβαλπίντι-Κουέτα. Η έκρηξη προκάλεσε τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας. Εξι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στα μέσα του Αυγούστου, δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάκρεια επίθεσης με ρουκέτα εναντίον επιβατηγού τρένου στην ίδια επαρχία.

    Η επαρχία του Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, είναι θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στις ένοπλες αυτονομιστικές δυνάμεις της περιοχής και τον πακιστανικό στρατό και επιθέσεων σουνιτικών οργάνωσεων κατά της σιιτικής μειοψηφίας. Ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε τον περασμένο μήνα τον θάνατο 400 ανθρώπων στην επαρχία αυτή που παραμένει η φτωχότερη του Πακιστάν παρά τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, χαλκού και χρυσού που διαθέτει.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 October 2013 - 10:30:21 UTC