Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
  • [02] Αδ. Γεωργιάδης: Αν ο ασφαλισμένος επιλέγει πρωτότυπο φάρμακο, θα επωμίζεται και το κόστος
  • [03] Οι καθηγητές των σχολείων απεργούν στις 6/11 και διαδηλώνουν στις 31/10
  • [04] Απολογείται στον ανακριτή η φερόμενη ως μητέρα της μικρής Μαρίας
  • [05] Λ. Γρηγοράκος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Τεστ DNA σε μη πιστοποιημένες γεννήσεις
  • [06] Θέσπιση ορίου ακατάσχετου των μισθωμάτων που αποτελούν το μοναδικό εισόδημα του οφειλέτη στο Δημόσιο, προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη
  • [07] Στο 9% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε, τo 2012, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας
  • [08] Ενιαίους κανόνες αξιολόγησης των τραπεζικών δανείων ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή εν όψει stress tests
  • [09] Η αστυνομία της Νάπολης κατέσχεσε 3.200 κιλά "τοξικού" ψωμιού
  • [10] Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν λαμπτήρα που εκπέμπει σήμα Wi-Fi
  • [11] Με Ρουμανία κληρώθηκε η Ελλάδα

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

    Την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Joseph Muscat.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο των νότιων ευρωπαϊκών χωρών, και, ειδικότερα για τη χώρα μας, είπε ότι η ανεργία είναι 27% και έχουμε πολλούς ανέργους και πολλούς παράνομους μετανάστες, κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί.

    «Στην περίπτωση της Ελλάδας, κάνουμε όπως γνωρίζετε, και περνάμε δια πυρός και σιδήρου, ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, δημοσιονομική εξυγίανση, σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν την Ελλάδα πίσω στην ομαλότητα, στην οικονομική ομαλότητα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς εξηγώντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ανεργίας.

    Για κοινό μέτωπο με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έκανε λόγο και ο Μαλτέζος πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΕ που θα έχουν διαδοχικά το 2014 η Ελλάδα και η Ιταλία.

    «Μία λύση δεν μπορεί να έρθει με μαγικό τρόπο αλλά δείχνουμε αποτελέσματα και αυτό το θέμα δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεός του, ούτε να ελπίζουμε ότι ο χειμώνας έρχεται και θα υπάρξουν άλλες διελεύσεις», σημείωσε ο κ. Joseph Muskat.

    [02] Αδ. Γεωργιάδης: Αν ο ασφαλισμένος επιλέγει πρωτότυπο φάρμακο, θα επωμίζεται και το κόστος

    «Ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ασφαλισμένο του φάρμακο καλό -και μάλιστα με τη μισή συμμετοχή, αν ο ασφαλισμένος το επιλέξει- για να γίνει καλά» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για την αύξηση, από σήμερα, της συμμετοχής των ασφαλισμένων, όταν αγοράζουν πρωτότυπα φάρμακα αντί για γενόσημα.

    «Αν ο ασφαλισμένος επιλέξει να πάρει φθηνότερο φάρμακο από την τιμή αναφοράς τού χαρίζουμε και τη μισή συμμετοχή, από το 25% πηγαίνει στο 12,5%. Αν όμως κάποιος αποφασίζει να επιλέγει το ακριβότερο πρωτότυπο φάρμακο, γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο και όχι η επιστήμη, τότε αυτός, εφόσον κάνει μόνος του αυτή την επιλογή, θα πρέπει να επωμιστεί και το κόστος» σημειώνει ο υπουργός Υγείας και προσθέτει: «Αν κάποιος θέλει να κάνει σπατάλη, αυτό δεν μπορεί να επιβαρύνει το σύστημα, θα επιβαρύνει το πρόσωπο».

    ΕΡ: Κύριε υπουργέ, αυξάνεται από σήμερα η συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, όταν επιλέγουν να αγοράσουν πρωτότυπα φάρμακα αντί για γενόσημα. O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων?

    ΑΠ: Νομίζω ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με όλο τον σεβασμό, κάνει λάθος. Πρέπει σε αυτήν τη χώρα να φύγουμε λίγο από την εύκολη καταγγελία κάθε μέτρου και να μπαίνουμε στην ουσία. Τι λέει αυτή η απόφαση; Λέει ότι σεβόμαστε τα χρήματα των ασφαλισμένων μας που είναι συγκεκριμένα και σκοπεύουμε να τα αξιοποιήσουμε καλύτερα για να βάλουμε και στο σύστημα νέα φάρμακα, ώστε να δώσουμε στους ασφαλισμένους φάρμακα, που σήμερα δεν έχουν.

    ΕΡ: Πώς θα συμβεί αυτό;

    ΑΠ: Η κάλυψη του 50% της διαφοράς, δηλαδή της επιμονής κάποιων ασθενών να αγοράζουν πρωτότυπα, ακριβά φάρμακα, όταν για την ίδια κατηγορία φαρμάκων υπάρχουν πολύ φτηνότερα γενόσημα και μάλιστα αυτή την επιλογή να την χρεώνουν στον ΕΟΠΥΥ, στερεί από τον ΕΟΠΥΥ κάπου 150 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, τα οποία ο Οργανισμός θα μπορούσε να αξιοποιήσει και να βάλει στην κυκλοφορία καινούρια φάρμακα που σήμερα δεν τα έχουμε και τα οποία πιθανώς θα σώσουν ζωές.

    Άρα εμείς λέμε ότι ο ΕΟΠΥΥ δίνει στον ασφαλισμένο του, ως έχει υποχρέωση, φάρμακα για να γίνει καλά. Και μάλιστα αν ο ασφαλισμένος επιλέξει να πάρει φθηνότερο φάρμακο από την τιμή αναφοράς τού χαρίζουμε και τη μισή συμμετοχή, από το 25% πηγαίνει στο 12,5%. Αν όμως κάποιος αποφασίζει να επιλέγει το ακριβότερο πρωτότυπο φάρμακο -γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο και όχι η επιστήμη- τότε αυτός, εφόσον κάνει μόνος του αυτή την επιλογή, θα πρέπει να επωμιστεί και το κόστος.

    Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κανονικά όσα ζητάει ο ΕΟΠΥΥ

    [03] Οι καθηγητές των σχολείων απεργούν στις 6/11 και διαδηλώνουν στις 31/10

    Να συμμετάσχουν στη γενική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 6 Νοεμβρίου καλεί τους εκπαιδευτικούς η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία παράλληλα διοργανώνει πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 31 Οκτωβρίου.

    «Συνεχίζουμε την κινητοποίησή μας. Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας δεν σταματάει. Κι εμείς δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

    Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης κάνοντας λόγο για 941 κενά σε 41 διευθύνσεις, «χωρίς να υπολογιστούν σε αυτά τα κενά τα καλλιτεχνικά, τα μουσικά και τα ειδικά σχολεία».

    [04] Απολογείται στον ανακριτή η φερόμενη ως μητέρα της μικρής Μαρίας

    Τον ισχυρισμό ότι η μικρή Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Ρομά, προέβαλε σήμερα στον ανακριτή ο 39χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής.

    Εξάλλου,όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του 39χρονου, ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στο διαμεσολαβητή παράδοσης του παιδιού (κατά πάσα πιθανότατα στον προαναφερόμενο Βούλγαρο), "προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση".

    Η κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί, για ένα τέταρτο περίπου η απολογία του 39χρονου, αλλά τελικά, το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση βουλεύματος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

    Για το λόγο αυτό, η απολογία του συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενώ αυτή τη στιγμή απολογείται η 40χρονη σύντροφός του, η οποία παρουσιαζόταν ως μητέρα του παιδιού.

    Όπως δήλωσε μια εκ των συνηγόρων του 39χρονου, "αποκλειστικός στόχος της υπεράσπισης είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, ούτως ώστε να βρεθεί η καταγωγή της και να γίνει γνωστή η ταυτότητά της".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.

    Επίσης, ο έτερος των συνηγόρων δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι προς το παρών δεν υπάρχει επικοινωνία της οικογενείας των αθιγγάνων με τη μικρή, ενώ σε ερώτημα σχετικό με τα υπόλοιπα παιδιά των κατηγορουμένων,για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.

    Μόλις ολοκληρωθεί και η απολογία και της 40χρονης ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα προφυλακιστούν.

    [05] Λ. Γρηγοράκος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Τεστ DNA σε μη πιστοποιημένες γεννήσεις

    Όποιος δεν γεννιέται σε νοσοκομείο ή μαιευτήριο, όπου μπορεί να πιστοποιηθεί η γέννηση, με έννομα και επίσημα μέτρα, θα πηγαίνουμε στη μητρότητα- πατρότητα και το DNA, καθιστά σαφές σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

    ΕΡ: Κύριε υπουργέ, τι θα γίνει με το διάτρητο, όπως φαίνεται, καθεστώς χορήγησης πιστοποιητικών για βρέφη που γεννιούνται εκτός νοσοκομείων;

    ΑΠ: Έχουμε μια επιτροπή, η οποία μας έχει προτείνει και λειτουργεί αυτές τις ημέρες και λειτουργούσε -τα γεγονότα μας πρόλαβαν, βέβαια- άμα δείτε είναι ανηρτημένο στη σελ. του υπουργείου Εσωτερικών για διαβούλευση το Μεταναστευτικό. Εκεί, έχουμε πάρει τα μέτρα μας για τους νόμιμους μετανάστες. Δηλαδή, τι λέμε; Η Τεχνολογία και η Δικαιοσύνη θα μπορούν να αποφανθούν αν κάποιος μπορεί να γραφτεί στα Δημοτολόγια, να έχει ληξιαρχικές πράξεις και να έχει σχέση με το ελληνικό κράτος. Και τι λέω; Ότι αυτοί οι άνθρωποι, που δεν γεννιούνται σε νοσοκομεία και μαιευτήρια, θα έχουν τεστ πατρότητας και μητρότητας, δηλαδή, θα έχουμε DNA.

    ΕΡ: Αυτό θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση;

    ΑΠ: Βεβαίως. Το έχουμε ήδη αναρτήσει και το περνάμε τώρα στον καινούργιο ληξιαρχικό νόμο, το έχουμε ήδη αναρτήσει για τον Μεταναστευτικό Κώδικα και θα το περάσουμε και για τους Έλληνες πολίτες. Όποιος δεν γεννιέται σε νοσοκομείο ή μαιευτήριο, όπου μπορεί να πιστοποιηθεί η γέννηση του παιδιού, με έννομα και επίσημα μέτρα, θα πηγαίνουμε, λοιπόν, στη μητρότητα- πατρότητα και το DNA.

    ΕΡ: Αυτό θα αφορά, κύριε υπουργέ, και περιπτώσεις όπου εμφανίζονται κατά καιρούς στις δημοτικές υπηρεσίες κάποιοι με κάποια παιδιά και με δύο μάρτυρες και ζητούν να δηλωθούν ως τέκνα τους;

    ΑΠ: Δεν θα μπορούν. Καταργείται αυτή η διάταξη.

    ΕΡ: Σε ό,τι αφορά, κ. υπουργέ, σε κρούσματα που έχουμε επίορκων υπαλλήλων σε δήμους που εκδίδουν πολλαπλές ληξιαρχικές πράξεις;

    ΑΠ: Έχουμε δώσει εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών στον γγ της Αποκεντρωμένης, τον κ. Καλογερόπουλο, σε τρεις ημέρες να μας έχει το πόρισμα αυτό, πώς έγιναν όλες αυτές οι διαδικασίες και θα ακολουθήσουν και πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

    [06] Θέσπιση ορίου ακατάσχετου των μισθωμάτων που αποτελούν το μοναδικό εισόδημα του οφειλέτη στο Δημόσιο, προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη

    Να θεσπιστεί ένα όριο ακατάσχετου από το δημόσιο των μισθωμάτων όταν αυτά αποδεδειγμένα αποτελούν το μοναδικό εισόδημα του οφειλέτη, προτείνει, με έγγραφό του, στον υπουργό Οικονομικών ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος επανέρχεται στο ζήτημα των κατασχέσεων του δημοσίου. Μάλιστα, η ανεξάρτητη αρχή προτείνει στον υπουργό Οικονομικών να θεσπιστεί το όριο του ακατάσχετου των μισθωμάτων από το δημόσιο κατά αντιστοιχία και με την ίδια αιτιολογική βάση με όσα ισχύουν για το όριο ακατάσχετου μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων (1.000 ευρώ).

    Είχαν προηγηθεί πολλές αναφορές πολιτών που διαθέτουν ως μοναδικό εισόδημα το μίσθωμα από ακίνητο και διαμαρτύρονταν επειδή επιβλήθηκε για οφειλές προς το δημόσιο, κατάσχεση του συνολικού ποσού του ενοικίου που αυτοί εισπράττουν, με αποτέλεσμα να στερούνται το μοναδικό τους βιοποριστικό μέσο.

    Ο Συνήγορος θεωρεί ότι στις περιπτώσεις αυτές η κατάσχεση του συνολικού ποσού του ενοικίου συνεπάγεται αδυναμία κάλυψης των βιοποριστικών αναγκών του οφειλέτη και του στερεί τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης, με αποτέλεσμα να αντίκειται στο άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος και στην αρχή της αναλογικότητας.

    [07] Στο 9% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε, τo 2012, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας

    Στο 9% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε, το 2012, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, ενώ το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο 156,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σε γενικές γραμμές, τα στοιχεία της Eurostat καταγράφουν μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά αύξηση των κρατικών χρεών, τόσο στην ευρωζώνη, όσο και στην «ΕΕ των 28».

    Συγκεκριμένα, στην ευρωζώνη, το μέσο δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε, το 2012, στο 3,7% του ΑΕΠ, από 4,2% του ΑΕΠ, το 2011. Στην «ΕΕ των 28», το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ, έναντι 4,4% του ΑΕΠ, το 2011.

    Αντιθέτως, το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, κατά μέσο όρο, στην ευρωζώνη, από το 87,3% το 2011 σε 90,6% το 2012, ενώ στην «ΕΕ των 28» το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 82,3% το 2011, στο 85,1% το 2012.

    Το υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην ΕΕ σημειώθηκε, το 2012, στην Ισπανία (10,6%), στην Ελλάδα (9%), στην Ιρλανδία (8,2%), στην Πορτογαλία και στην Κύπρο (6,4%). Το χαμηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα σημειώθηκε στην Εσθονία και στη Σουηδία (-0,2%), ενώ η Γερμανία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που παρουσίασε δημοσιονομικό πλεόνασμα (+0,1%).

    Συνολικά, επτά κράτη- μέλη της ευρωζώνης παρουσίασαν έλλειμμα άνω του ορίου του 3% του ΑΕΠ. Σε σχέση με το 2011, 15 κράτη- μέλη μείωσαν το έλλειμμά τους, 12 εμφάνισαν αύξηση και σε ένα κράτος- μέλος η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη.

    Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, το 2012, 14 κράτη-μέλη εμφάνισαν ποσοστά άνω του 60%, ενώ σε έξι κράτη παρατηρήθηκε βελτίωση σε σχέση με το 2011 και σε 22, επιδείνωση.

    Το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ εμφανίζει η Ελλάδα (156,9%) και ακολουθούν η Ιταλία (127%), η Πορτογαλία (124,1%), η Ιρλανδία (117,6%), το Βέλγιο (99,8%) και η Γαλλία (90,2%).

    Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν ότι το 2012, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε στα 193,7 δισ. ευρώ από 208,5 δισ. ευρώ το 2011 και το χρέος μειώθηκε στα 303,9 δισ. ευρώ (156% του ΑΕΠ) από 355,1 δισ. ευρώ (170,3% του ΑΕΠ). Οι δημόσιες δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, αυξήθηκαν από 52%, το 2011 σε 53,6%, το 2012, ενώ τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν από 42,4%, σε 44,6%.

    Τέλος, σημειώνεται ότι η Eurostat αναθεώρησε προς τα κάτω το έλλειμμα της Ελλάδος το 2012, σε σχέση με την εκτίμησή της τον περασμένο Απρίλιο (10% του ΑΕΠ). Όπως σημειώνει, η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στο ποσό που δεν χρειάστηκε να διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    [08] Ενιαίους κανόνες αξιολόγησης των τραπεζικών δανείων ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή εν όψει stress tests

    Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA) ανακοίνωσε ενιαίους ορισμούς όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα δάνεια σε αναδιάρθρωση που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες εν όψει των επικείμενων ασκήσεων αντοχής στις οποίες θα υποβληθούν.

    Στους δύο προηγούμενους γύρους πανευρωπαϊκών ασκήσεων αντοχής, οι οποίες επικρίθηκαν ότι δεν ήταν αρκετά αυστηρές, οι εθνικές Αρχές είχαν τη δυνατότητα να ορίζουν οι ίδιες ποια δάνεια θεωρούνται προβληματικά και ποια τελούν υπό ρύθμιση (forbearance). Αυτή τη φορά, η πανευρωπαϊκή εποπτική Αρχή καθόρισε λεπτομερείς κανόνες για να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση. Ως μη εξυπηρετούμενα (non - performing) όρισε η EBA τα δάνεια, όταν καθυστερεί η καταβολή των δόσεων περισσότερο από 90 ημέρες ή όταν η αποπληρωμή τους είναι απίθανη. Ο δεύτερος κοινός ορισμός αφορά το ποια δάνεια έχουν ρυθμισθεί, δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις η τράπεζα έχει επιτρέψει στον δανειολήπτη να μην πληρώνει ή να καταβάλλει μικρότερο ποσό. Η EBA ανακοίνωσε ότι ρυθμισμένα δάνεια μπορεί να υπάρχουν τόσο στα χαρτοφυλάκια των εξυπηρετούμενων όσο και στα χαρτοφυλάκια των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Οι κανόνες της EBA θα χρησιμοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στον επικείμενο έλεγχο της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών που θα κάνει στις 130 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες.

    Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την Τετάρτη τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα διεξαχθούν οι ασκήσεις της.

    [09] Η αστυνομία της Νάπολης κατέσχεσε 3.200 κιλά "τοξικού" ψωμιού

    Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε 3.200 κιλά πιθανόν τοξικού ψωμιού που παρήγαγαν παράνομα αρτοποιεία και πωλούσαν μισοτιμής σε καταναλωτές και ιδιοκτήτες εστιατορίων στην περιοχή της Νάπολης, αναφέρουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Μέρος του ψωμιού αυτού ψήθηκε χρησιμοποιώντας ξύλα με ίχνη μπογιάς και καρφιά, γεγονός που καθιστά το τελικό προϊόν επικίνδυνο αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο, αναφέρει η εφημερίδα "Ιλ Ματίνο" της Νάπολης.

    Η αστυνομία έκλεισε 17 παράνομα αρτοποιεία και ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος περίπου 50 προσώπων για παραβίαση κανονισμών για την υγεία, την ασφάλεια και το λιανικό εμπόριο, προσθέτει η "Ιλ Ματίνο".

    [10] Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν λαμπτήρα που εκπέμπει σήμα Wi-Fi

    Επιστήμονες του πανεπιστημίου Φουντάν της Σανγκάης ανακάλυψαν λαμπτήρα, ο οποίος εκπέμπει σήμα Wi-Fi, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi και ο πρωτότυπος λαμπτήρας εκπέμπει καλύτερο σήμα Wi-Fi συγκριτικά με τις κοινές διαδικτυακές συνδέσεις στην Κίνα.

    Τέσσερις υπολογιστές τοποθετημένοι σε κοντινή απόσταση από τον λαμπτήρα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εκπομπή σήματος Wi-Fi αξιοποιεί τις συχνότητες του φωτός σε αντίθεση με τις κοινές ασύρματες συνδέσεις που αξιοποιούν ραδιοκύματα.

    [11] Με Ρουμανία κληρώθηκε η Ελλάδα

    Η Ρουμανία θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που έγινε πριν από λίγο στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη.

    Η «γαλανόλευκη» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Νοεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 19 του ίδιου μήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 October 2013 - 12:30:23 UTC