Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των μαθητικών παρελάσεων
  • [03] Η αντιπολίτευση προηγείται στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές
  • [04] Η NSA διέψευσε ότι ο Μπ. Ομπάμα είχε ενημερωθεί από το 2010 για την παρακολούθηση της Α. Μέρκελ
  • [05] Ο σκληρός του Χόλιγουντ, Σταλόνε σε ρόλο ζωγράφου

  • [01] Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

    Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή και αρμάτων μάχης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

    Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα παραστεί, αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα.

    [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των μαθητικών παρελάσεων

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή σήμερα λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

    Οι ρυθμίσεις, που θα εφαρμοστούν σε όλους τους δήμους της Αττικής, περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10 το πρωί και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από τις 06.00 ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων.

    Κλειστός για λόγους ασφαλείας εν όψει της διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης είναι ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» από τις 8 το πρωί.

    [03] Η αντιπολίτευση προηγείται στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές

    Οι υποψήφιοι του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Αργεντινή Σέρχιο Μάσα κέρδισαν στις ενδιάμεσες εκλογές που διεξήχθησαν χθες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων με διαφορά 10 μονάδων στην επαρχία-κλειδί του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση εξόδου που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TN.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φιλοδοξούσαν να κερδίσουν τη συμμαχία FPV επικεφαλής της οποίας είναι η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ στις ενδιάμεσες εκλογές.

    Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, που έχει μέγεθος περίπου ίσο με αυτό της Ιταλίας, είναι η περιοχή όπου κατοικεί το 40% του πληθυσμού της Αργεντινής και όπου παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

    Ο Μάσα, δήμαρχος της πλούσιας πόλης Τίγρε του Μπουένος Άιρες, τέθηκε επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων του για το Κογκρέσο και θεωρείται πιθανός διεκδικητής της προεδρίας το 2015.

    Σύμφωνα με παρατηρητές, οι εκλογές αυτές ενδέχεται να σημάνουν την αρχή του τέλους για την πολιτική κυριαρχία της Φερνάντες δε Κίρσνερ στην Αργεντινή τα τελευταία χρόνια.

    [04] Η NSA διέψευσε ότι ο Μπ. Ομπάμα είχε ενημερωθεί από το 2010 για την παρακολούθηση της Α. Μέρκελ

    Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, η οποία χειρίζεται τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, διαβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε ενημερωθεί για την «ενδεχόμενη» κατασκοπεία σε βάρος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα σε μια γερμανική εφημερίδα.

    Ο επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ «δεν είχε συζητήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα το 2010 σχετικά με την υποτιθέμενη επιχείρηση κατασκοπείας η οποία αφορούσε την καγκελάριος Μέρκελ και δεν συζήτησε ποτέ καμιά τέτοια επιχείρηση. Τα δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν το αντίθετο δεν είναι αληθή», ανέφερε σε δήλωση την οποία απέστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της NSA.

    [05] Ο σκληρός του Χόλιγουντ, Σταλόνε σε ρόλο ζωγράφου

    Έκθεση με έργα τέχνης του χολιγουντιανού ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε, πραγματοποιείται στο ρωσικό μουσείο του κάστρου Μικαϊλόβσκι στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    Στην έκθεση περιλαμβάνονται 36 έργα του διάσημου ηθοποιού, τα οποία δημιούργησε τα τελευταία 40 χρόνια και θα είναι διαθέσιμα στο κοινό έως τις 13 Ιανουαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 October 2013 - 8:30:21 UTC