Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η παρέλαση
  • [02] Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δρόμοι του αθηναϊκού κέντρου μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης
  • [03] Οι Έλληνες ο λιγότερο "ευτυχισμένος" λαός της Ευρώπης
  • [04] «Πουλάμε τα παιδιά μας επειδή δεν έχουμε να φάμε», υποστηρίζουν συγχωριανοί των βιολογικών γονέων της μικρής Μαρίας
  • [05] Ανοιξιάτικος ο καιρός. Τους 27 βαθμούς θα φθάσει το θερμόμετρο
  • [06] Προτάσεις για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα
  • [07] Με τα δημοσιονομικά και την ευρωπαϊκή πολιτική αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις CDU - SPD
  • [08] Λογισμικό σκέφτεται σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και μπορεί να αναγνωρίσει γράμματα
  • [09] Τριακόσιες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από ψωρίαση

  • [01] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η παρέλαση

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

    Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι απαγορεύεται η παρουσία κόσμου και η είσοδος στην εν λόγω περιοχή γίνεται μόνον με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο.

    Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γίνεται η παρέλαση.

    [02] Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δρόμοι του αθηναϊκού κέντρου μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης

    Άνοιξαν πριν λίγο οι κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα, οι οποίοι παρέμεναν κλειστοί από τις 8 το πρωί, χάριν της μαθητικής παρελάσεως που διεξήχθη στο πλαίσιο του εορτασμού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Στην κυκλοφορία δόθηκαν όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, από την Λεωφ.Βασ.Σοφίας, έως την οδό Όθωνος και την Σταδίου ενώ λειτουργεί εκ νέου και ο σταθμός μετρό στο «Σύνταγμα».

    [03] Οι Έλληνες ο λιγότερο "ευτυχισμένος" λαός της Ευρώπης

    Ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων και δημοσιεύεται από το οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche». Στον αντίποδα, οι πιο ευτυχισμένοι είναι οι Δανοί.

    Οι γερμανοί επιστήμονες Μπερντ Ραφελχούσεν και Ρενάτε Κέχερ, στην ετήσια μελέτη «'Ατλας της Ευτυχίας», επισημαίνουν ότι το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων διευρύνεται πλέον και σε ό,τι αφορά την ευτυχία. Ποτέ, όπως τονίζουν, από το 2002 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη, η διαφορά μεταξύ των χωρών της Ευρώπης δεν υπήρξε μεγαλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ Ελλάδας και Δανίας η διαφορά βρισκόταν τότε στις 3,4 μονάδες, ενώ σήμερα έχει διευρυνθεί στις 5,5 μονάδες.

    [04] «Πουλάμε τα παιδιά μας επειδή δεν έχουμε να φάμε», υποστηρίζουν συγχωριανοί των βιολογικών γονέων της μικρής Μαρίας

    Tην ευκαιρία να δουν πως έχουν τα πράγματα στον «μαχαλά» των Τσιγγάνων στο χωριό Νικολάεβο στους πρόποδες του Αίμου, στην κεντρική Βουλγαρία, τόπο κατοικίας της Σάσα και τουΑτανά Ρούσεφ, προτού ακόμα φανεί ότι πρόκειται πράγματι για τους βιολογικούς γονείς της μικρής Μαρίας, είχαν εκπρόσωποι του Τύπου.

    Τα περισσότερα σπίτια είναι μονώροφα, κατασκευασμένα από ξεραμένα λασπότουβλα κι έχουν ένα μόνο δωμάτιο. Εκεί κοιμούνται οι φαμίλιες: οι πατεράδες, στο κρεβάτι (αν υφίσταται), τα παιδιά στο πήλινο πάτωμα. Η ετοιμόρροπη, φαινομενικά, κατοικία των Ρούσεφ δεν αποτελεί εξαίρεση, παρόλο που, για την ακρίβεια, αντί για κρεβάτι διαθέτει την «πολυτέλεια» ενός παμπάλαιου ντιβανιού. Ούτε ίχνος άλλων «πολυτελειών», όπως νερό και τουαλέτα μέσα στο σπίτι, ούτε ψυγείο, κουζίνα κλπ.

    Εξάλλου, μοναδική πηγή παροχής πόσιμου νερού στη γειτονιά είναι ο πλαστικός σωλήνας από τον οποίο το (φυσικά, απλήρωτο) νερό τρέχει συνεχώς. Η καλή είδηση είναι, ότι υπάρχει μπόλικη λάσπη για κατασκευή νέων κατοικιών. Ίσως παραπάνω, πολύ παραπάνω από μπόλικη, όπως είπε ντόπιος Ρομά, κατά τα λόγια του οποίου οι (χωματο)δρόμοι της γειτονιάς γίνονται ..βάλτος με κάθε ισχυρή βροχή. Τα ενδύματα και τα υποδήματα είναι ανεπαρκή έως ελάχιστα, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μικρότερα μέλη της κοινότητας. Μπάνιο; Παραμένει «επτασφράγιστο μυστήριο». Πνευματική ζωή: Μόνο δορυφορική τηλεόραση, με συνδρομή 9 έως 15 λέβα το μήνα. Και, φυσικά, αρκετό τσίπουρο.

    Πολλά από τα παιδιά είτε πάνε στο τοπικό σχολειό μόνο για να πάρουν το δωρεάν πρωινό, είτε δεν πάνε καθόλου. Κατά συνέπεια, ένα από τα πλέον πικρά παράπονα των Ρομά είναι η ακύρωση του μηνιαίου παιδικού επιδόματος για τα τέκνα τους, (από το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιβίωση της εκάστοτε οικογένειας), στην περίπτωση που το παιδί απουσιάζει πέντε μέρες ή περισσότερο από τα μαθήματα.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση του Βούλγαρου σχολιαστή Μάρτιν Καρμπόφσκι, η κοινότητα των Ρομά στο Νικολάεβο (όπως και οι περισσότερες αντίστοιχες κοινότητες στη Βουλγαρία) ζει όχι στον 21ο αλλά στο 18ο αιώνα του Καρόλου Ντίκενς και θυμίζει την ατμόσφαιρα του έργου, του Βρετανού κλασικού, «Όλιβερ Τουιστ».

    [05] Ανοιξιάτικος ο καιρός. Τους 27 βαθμούς θα φθάσει το θερμόμετρο

    Με καλό καιρό θα διεξαχθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς από το πρωί επικρατεί ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες για την εποχή, σε όλη την επικράτεια.

    Οι άνεμοι θα παραμείνουν χαμηλής έντασης ενώ η θερμοκρασία κατά τόπους θα αγγίξει και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

    [06] Προτάσεις για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα

    Σε ένα «δεκάλογο» νέων προτάσεων, που θα αποσταλούν στον πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης συμφώνησαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων Κυκλάδων, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου 2013 στη Σαντορίνη.

    Η ΕΣΕΕ πραγματοποίησε διευρυμένο ΔΣ με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη να δηλώνει τα εξής:

    «Σε μία παράλογη περίοδο οι άνθρωποι του ελληνικού εμπορίου καταφέραμε να δώσουμε λογικές απαντήσεις και να καταθέσουμε σοβαρές προτάσεις.

    Στη νησιωτική Ελλάδα ο τουρισμός υποδέχεται τους καταναλωτές και το εμπόριο οφείλει να τους ακολουθήσει με τη δημιουργία νέων εμπορικών αγορών στους τουριστικούς προορισμούς.

    Οι Έλληνες μικρομεσαίοι της αγοράς δυναμώνουμε τουριστικά, συνεργαζόμαστε εμπορικά και συνεχίζουμε τον πολυμέτωπο αγώνα της δύσκολης καθημερινότητας μας».

    [07] Με τα δημοσιονομικά και την ευρωπαϊκή πολιτική αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις CDU - SPD

    Με το θέμα της οικονομίας αρχίζουν το απόγευμα επισήμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοκοινωνιστών(CSU) και Σοσιαλδημοκρατών(SPD) για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού.

    Στην συζήτηση που θα αφορά ζητήματα προϋπολογισμού, φορολογίας και σχέσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τα κρατίδια, επικεφαλής θα είναι από την πλευρά του CDU ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του SPD θα είναι ο κυβερνήτης του Αμβούργου Όλαφ Σόλτς.

    Παράλληλα θα αρχίσει τις εργασίες της και η υπο-ομάδα που θα διαπραγματευτεί τα ευρωπαϊκά θέματα, με επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών τον ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Ρόιλ (CDU) και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (SPD). Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η πολιτική διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης αλλά και η τραπεζική ένωση.

    Αύριο θα συναντηθούν και οι ομάδες εργασίας οι οποίες θα διαπραγματευτούν την πολιτική για την ανάπτυξη και την εισαγωγή του κατώτατου μισθού.

    [08] Λογισμικό σκέφτεται σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και μπορεί να αναγνωρίσει γράμματα

    Η εταιρεία τεχνολογικής έρευνας Vicarious ανακοίνωσε ότι κατασκευάσε ένα λογισμικό ικανό να αναγνώρισει γράμματα - όπως αυτά που εμφανίζονται για να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι άνθρωπος και όχι κάποιος ηλεκτρονικός υπολογιστής που επιχειρεί να τον αντικαταστήσει-, από διάφορες υπηρεσίες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τα γνωστά CAPTCHA - με τον ίδιο τρόπο που τα αναγνωρίζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

    Η Vicarious, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, γνωστοποίησε ότι δημιούργησε έναν αλγόριθμο, ο οποίος επιτρέπει στο λογισμικό να σκέφτεται όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

    Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη του αλγόριθμου έγινε για καθαρά ερευνητικούς λόγους και τόνισε ότι δεν προτίθεται να τον πουλήσει για εμπορική χρήση.

    [09] Τριακόσιες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από ψωρίαση

    Στις τριακόσιες χιλιάδες ανέρχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει ψωρίαση στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για μια συχνή, χρόνια, φλεγμονώδη αυτοάνοση δερματοπάθεια που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού και διαφέρει ανάλογα με τη φυλή, το γεωγραφικό πλάτος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

    Στους πάσχοντες απόψωρίαση,το αμυντικό σύστημα του οργανισμού είναι «λανθασμένα» ενεργοποιημένο, με αποτέλεσμα να αναγκάζει τα κύτταρα του δέρματος να "ωριμάσουν" και να πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα και κατόπιν να συσσωρεύονται στα ανώτερα στρώματα του, δημιουργώντας τις λεγόμενες ψωριασικές «πλάκες». Η συνήθης ηλικία έναρξης είναι η 3η - 4η δεκαετία της ζωής, ενώ περίπου το 10-15% των ασθενών εμφανίζουν τη νόσο πριν την ηλικία των 10 ετών. Στην περίπτωση αυτή προσβάλλεται μεγαλύτερη έκταση του σώματος και η νόσος ανταποκρίνεται σημαντικά λιγότερο στην τοπική θεραπεία.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης (29 Οκτωβρίου 2013) στοχεύοντας στην κοινωνική αποστιγματοποίηση της νόσου, μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και με σύνθημα: «Οι πληροφορίες μεταδίδονται η Ψωρίαση όχι!», το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» θα βρίσκεται αύριο (29/10) στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό (9.00-16.00).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 October 2013 - 10:30:22 UTC