Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση το όπλο της διπλής ανθρωποκτονίας
  • [02] Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα
  • [03] Η κρίση στον αραβικό κόσμο αναγκάζει τον Τζον Κέρι να επιστρέψει με νέο ταξίδι στη Μέση Ανατολή

  • [01] Δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση το όπλο της διπλής ανθρωποκτονίας

    Όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν και περισυνελλέγησαν από την αστυνομία στο σημείο της διπλής δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, προέρχονται από το ίδιο όπλο τύπου Zastava, διαμετρήματος 9 mm.

    Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας είχαν περισυνελλεγεί, δώδεκα κάλυκες. Ύστερα από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση στο παρελθόν.

    Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της δολοφονίας προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες άφησαν τη μοτοσικλέτα, μάρκας Honda Varandero, σκούρου χρώματος, λίγο πιο πάνω από τα γραφεια της Χρυσής Αυγής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, γύρισαν με τα πόδια στο σημείο, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα και ο ένας τους πυροβόλησε με το εννιάρι πιστόλι. Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς".

    Μετά τη διπλή δολοφονία, από την εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν διάφορες κλεμμένες μοτοσικλέτες, αλλά δεν διαπιστώθηκε άν είνα κάποια απ' αυτές των δραστών.

    [02] Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίεςχθες το απόγευμα , οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.

    [03] Η κρίση στον αραβικό κόσμο αναγκάζει τον Τζον Κέρι να επιστρέψει με νέο ταξίδι στη Μέση Ανατολή

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, μεταβαίνει εκ νέου το Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, για ένα νέο γύρο επαφών, σχετικά με τη δύσκολη διαδικασία της ισραηλο-παλαιστινιακής ειρήνης, τον συνεχιζόμενο εμφύλιο στη Συρία, καθώς και το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Πρώτος σταθμός του 17ου ταξιδιού του κ. Κέρι στην περιοχή τους τελευταίους οκτώ μήνες, θα είναι η Σαουδική Αραβία όπου την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών-συμμάχων μετά την πολιτική του μη στρατιωτικού παρεμβατισμού που επέλεξε η Ουάσιγκτον στη Συρία και στο Ιράν.

    Μετά το Ριάντ, ο κ. Κέρι αναμένεται έως τις 11 Νοεμβρίου στην Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, το Αμμάν, το Αμπού Ντάμπι, το Αλγέρι και το Ραμπάτ. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA ανέφερε επίσης την Παρασκευή ότι πιθανώς να υπάρξει μια μικρή στάση την Κυριακή για «λίγες ώρες» στο Κάιρο.

    Στο Ριάντ , ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σύμφωνα με διπλωματικές πηγές «θα επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας», και θα συζητήσει επίσης την προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, την πρόοδο στην Αίγυπτο, καθώς επίσης τις διαπραγματεύσεις με την αποκαλούμενη ομάδα Π5 +1 και το Ιράν για τα πυρηνικά στις 7 και 8 Νοεμβρίου στη Γενεύη.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 November 2013 - 8:30:21 UTC