Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές του Κ. Παπούλια στην Αλβανία
  • [02] Το απόγευμα η κηδεία του νεαρού, που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο
  • [03] Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ
  • [04] Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ
  • [05] Την επομένη Δευτέρα «ανοίγει» η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας στο Taxisnet
  • [06] Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων
  • [07] Αύριο το απόγευμα η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα
  • [08] Τα «αγκάθια» στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα
  • [09] Οκτώ νεκροί από τη συντριβή δικινητήριου αεροπλάνου σε περιοχή του Αμαζονίου
  • [10] YouTube Music Awards: Μεγάλος νικητής ο Eminem

  • [01] Επαφές του Κ. Παπούλια στην Αλβανία

    Με συναντήσεις με τα μέλη της ελληνικής ομογένειας και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο άρχισε την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αλβανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Στη συνάντηση με τον κ. Παπούλια, ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής Βαγγέλη Ντούλε έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς που παραμένει άλυτο, όπως ανέφερε ο κ. Ντούλε- τα προβλήματα της εκπαίδευσης κλπ.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τους "φίλους Αλβανούς ηγέτες" θα συζητήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλα τα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο θέμα τον πεσόντων του έπους του '40 και την ανάγκη να έχουν έναν τάφο αυτοί που πολέμησαν τον φασισμό μαζί με τους ίδιους τους Αλβανούς. Επίσης,ο κ. Παπούλιας εξήρε την συμβολή και το ρόλο της ελληνικής μειονότητας στην ανάπτυξη της αλβανικής κοινωνίας και επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της παρά τις δύσκολες ώρες που περνά και θα στηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

    Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας και μετά θα ταξιδέψει αεροπορικά στη νότια Αλβανία όπου θα επισκεφθεί τις περιοχές της ελληνικής μειονότητας στο Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα.

    [02] Το απόγευμα η κηδεία του νεαρού, που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο

    Όλους τους φίλους, «όχι σαν χρυσαυγίτες, αλλά σαν φίλους», καλεί η οικογένεια του Γιώργου Φουντούλη στην κηδεία του νεαρού, που έπεσε νεκρός αργά το απόγευμα της Παρασκευής, σε ένοπλη επίθεση αγνώστων, μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Ηράκλειο Αττικής.

    Σε μήνυμα, που ανήρτησαν τα μέλη της οικογένειας Φουντούλη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κοινοποιούν ότι η κηδεία θα γίνει στις 3 το απόγευμα, σήμερα Δευτέρα, στο Παλαιό Ηράκλειο και σημειώνουν «Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε ΤΙΜΗ, γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ».

    Σε κοιμητήρι της Αρτέμιδας θα γίνει η κηδεία του Μανόλη Καπελώνη, του δεύτερου θύματος των ενόπλων δραστών, στη ίδια επίθεση.

    [03] Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ

    Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας για το 2014 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεώρηση των βιβλιαρίων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, είναι να έχουν εξοφληθεί όλες οι ασφαλιστικές εισφορές της τελευταίας τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2013.

    Αντίστοιχα, για έκδοση βιβλιαρίου θα πρέπει να έχουν καταβληθεί όλες οι απαιτητές υποχρεώσεις τουλάχιστον μια τριετία πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης. Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος παραλάβει την αυτοκόλλητη ετικέτα για τη θεώρηση βιβλιαρίου, σημαίνει ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και αυτόματα ανανεώνεται η ισχύς του βιβλιαρίου για όλο το επόμενο έτος, κάτι που ισχύει για τον ίδιο και για τα προστατευόμενα τέκνα, ηλικίας έως 18 ετών.

    [04] Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

    Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν σήμερα οι αιτήσεις αναστολής των πανεπιστημίων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Με τις αιτήσεις τους αυτές ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    Κατά τη συζήτηση, η οποία δεν θα είναι δημόσια, θα παραστούν και πρυτάνεις από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας. Εισηγητής των υποθέσεων αυτών είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλαος Μαρκουλάκης.

    Η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

    [05] Την επομένη Δευτέρα «ανοίγει» η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας στο Taxisnet

    Την επομένη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέσω Taxisnet, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων και μοτοσυκλετών για το 2014, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση των τελών είναι η 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στα οχήματα ιδιοκτησίας τους, στο τραπεζικό γκισέ προσκομίζοντας το έντυπο που θα εκτυπώσουν από την ειδική εφαρμογή του Taxisnet.

    Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 δεν έχουν μεταβληθεί, σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.

    Ωστόσο, όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 θα καταβάλουν και τον φόρο πολυτελείας του 2013.

    Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι τα δύο ειδοποιητήρια να δοθούν ταυτοχρόνως στο κοινό, ωστόσο εάν η ειδική εφαρμογή για το φόρο πολυτελείας δεν είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη της εβδομάδος, τότε θα δοθεί πρώτη σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας.

    [06] Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων

    Τα ευρήματα των αποκλίσεων που εντοπίστηκαν κατά τη διασταύρωση των δηλωθεισών εισφορών με την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ) και αντίστοιχα των καταβληθεισών εισφορών για το εννεάμηνο του 2013 καθώς και τα μέτρα αντιμετώπισης και οριστικής πάταξης και αυτής της μορφής της εισφοροδιαφυγής, θα ανακοινώσουν σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    [07] Αύριο το απόγευμα η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα

    Αύριο το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Στη συνάντηση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τεθεί το θέμα της μαύρης τρύπας των 500 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ηγεσία του υπουργείου έχει επανηλειμμένα διακηρύξει ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις πέραν εκείνων που έχουν ήδη νομοθετηθεί.

    Χθες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα που, μετά την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου από την 1-1-14, αναμένεται να φθάσουν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 30%. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες και διευκρίνισε ότι «δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση αναδρομική προσαρμογή των εφάπαξ».

    [08] Τα «αγκάθια» στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα

    Με σημαντικές, μεταξύ τους, διαφορές ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, και οι επικεφαλής της τρόικας, θα αρχίσουν από αύριο έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, από τους πλέον σημαντικούς έως τώρα. Πρώτιστος στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι δεν απαιτούνται για το επόμενο έτος πρόσθετα μέτρα ύψους 2- 2,5 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να υπάρξει άμεσα αποδοχή για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους τουλάχιστον 344 εκατ. ευρώ εφέτος.

    «Αγκάθι» παραμένουν έως σήμερα και τα δύο από τα τέσσερα προαπαιτούμενα, βάσει των οποίων θα εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ, που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο. Το πρώτο αφορά στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση έχει προτείνει τον διαχωρισμό του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος για τις αμυντικές βιομηχανίες και τη συνέχιση λειτουργίας του πρώτου, ενώ για τη ΛΑΡΚΟ ζητεί να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, με τη διατήρηση μέρους των εργαζομένων της. Στον αντίποδα, η τρόικα επιζητεί ουσιαστικά το «λουκέτο» για τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, αμφισβητώντας την υλοποίηση των παραγγελιών από το εξωτερικό, αλλά και τους λόγους άμυνας που προβάλλει η κυβέρνηση. Για τη ΛΑΡΚΟ, δέχεται την ιδιωτικοποίησή της, αλλά με βάση το «μοντέλο ΕΡΤ».

    Στο σκέλος της διαθεσιμότητας, η κυβέρνηση πρέπει, να πείσει την τρόικα ότι αφενός καλύφθηκε ο στόχος των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με την ένταξη των υπαλλήλων στα ΑΕΙ, ο οποίος και αποτελεί το πρώτο «κύμα» (έπρεπε να έχει υλοποιηθεί, βάσει του Μνημονίου, έως το τέλος του Σεπτεμβρίου). Και αφετέρου, ότι πρέπει να υπάρξει δίμηνη παράταση για το δεύτερο «κύμα» (με επίσης 12.500 δημοσίους υπαλλήλους), που, σύμφωνα επίσης με το Μνημόνιο, πρέπει να υλοποιηθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, επιζητεί να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό των απολύσεων, αυτές των εργαζομένων στην ΕΡΤ, των επίορκων και των υπαλλήλων των ΝΠΙΔ που θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν. Όμως, η τρόικα εμφανίζεται να μην δέχεται τις αιτιάσεις της κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αύριο το απόγευμα η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα

    [09] Οκτώ νεκροί από τη συντριβή δικινητήριου αεροπλάνου σε περιοχή του Αμαζονίου

    Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι έξι τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη συντριβή ενός μικρού αεροπλάνου σε περιοχή του Αμαζονίου στο έδαφος της Βολιβίας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων(AFP) η αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος αλλά και τοπικές νοσοκομειακές αρχές.

    Το δικινητήριο αεροπλάνο που ανήκε στην εταιρεία Αεροκόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης στην μικρή πόλη Ριμπεράλτα, στη βορειοανατολική Βολιβία, κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας. «Υπάρχουν οκτώ νεκροί, άνδρες και γυναίκες, και προφανώς παιδιά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω τηλεφώνου πηγή του νοσοκομείου της πόλης Ριμπεράλτα, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν επίσης έξι τραυματίες τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες».

    Η ιδιωτική εταιρεία Αεροκόν ιδιοκτήτρια του αεροσκάφους ανέφερε ότι θα δημοσιοποιήσει τη λίστα των επιβαινόντων και των θυμάτων τις αμέσως επόμενες ώρες.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [10] YouTube Music Awards: Μεγάλος νικητής ο Eminem

    Τα πρώτα μουσικά βραβεία της ιστοσελίδας Youtube, με τίτλο YouTube Music Awards δόθηκαν την Κυριακή σε μια τελετή σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Νέα Υόρκη. Μεγάλος νικητής ήταν ο αμφιλεγόμενος ράπερ Eminem, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς. Καλύτερο βίντεο κλιπ της χρονιάς ανακηρύχθηκε το τραγούδι με τίτλο «I Got a Boy» του δημοφιλούς στο χώρο του διαδικτύου νεανικού γυναικείου νοτιοκορεάτικου συγκροτήματος New Generation.

    Το συγκεκριμένο συγκρότημα επικράτησε μεταξύ πολλών γνωστών ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η Miley Cyrus , ο Justin Bieber , η Lady Gaga , το συγκρότημα One Direction και ο επίσης νοτιοκορεάτης ράπερ Psy . Στην τραγουδίστρια Taylor Swift απονεμήθηκε το βραβείο «φαινόμενο YouTube» για το βίντεο «I Knew You Were Trouble».

    Η τελετή που μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας Youtube δεν είχε όμως την αναμενόμενη επιτυχία καθώς δεν κέντρισε το μεγάλο ενδιαφέρον των χρηστών οι οποίοι παραπονέθηκαν για διακοπές στο live webcast του Youtube. Οι νικητές των συγκεκριμένων νεοσύστατων μουσικών βραβείων αναδεικνύονται αποκλειστικά και μόνο από το κοινό μέσω του Facebook του Twitter ή του Google.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 November 2013 - 7:30:23 UTC