Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την ένταση στο Ραδιομέγαρο
  • [02] Απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Νταβούτογλου για το Κυπριακό
  • [03] Ένταση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
  • [04] Πάνω από 1.200 τα θύματα του φονικού τυφώνα στις Φιλιππίνες
  • [05] Διάσταση απόψεων διαφαίνεται στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν
  • [06] Νικηφόρο πέρασμα Παναθηναϊκού από το "Βικελίδης"

  • [01] Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την ένταση στο Ραδιομέγαρο

    Ευθύνες για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης επέρριψε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του κόμματος του κατηγορώντας την ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο.

    Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε, ότι έγιναν προπηλακισμοί βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, επιβεβαιώνονται από τις εικόνες που δείχνουν τα τηλεοπτικά κανάλια και το διαδίκτυο.

    « Είναι εικόνες εξοργιστικές. Δείχνουν μια μικρή ομάδα βουλευτών να απωθούνται από κρανοφόρους. Αυτή η εικόνα δεν τιμά την Δημοκρατία και την Βουλή. Σας ζητήσαμε να καταδικάσετε αυτά τα φαινόμενα. Να αναλάβετε τις βαρύτατες ευθύνες σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Παράλληλα, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη που είχε υποστηρίξει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να το βάλει στα πόδια σαν το λαγό» από τη συζήτηση, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από την πάλη στη Βουλή».

    «Θα είμαστε και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή μαζί με το λαό για να δίνουμε τις μάχες μας. Η Ελλάδα της δημοκρατίας θα υπερισχύσει του μαύρου που θέλετε να επιβάλετε», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Στον κ. Τσίπρα, απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

    «Εσείς επικαλείστε μαρτυρίες βουλευτών σας, εγώ επικαλούμαι την μαρτυρία του αρμόδιου υπουργού. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστος από τους δικούς σας βουλευτές», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης.

    Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας, επέκρινε έντονα την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει αύριο το απόγευμα, συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη προσπάθεια εκφοβισμού των βουλευτών η οποία είναι έξω από τα πολιτικά ήθη».

    Ακόμη, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την πρόταση δυσπιστίας για να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα και σημείωσε ότι μόνο ένας ανεύθυνος θέλει να κάνει εκλογές την ώρα που η χώρα δίνει μια δύσκολη και σκληρή μάχη.

    «Αν θέλετε να λύσετε τα δικά σας εσωτερικά προβλήματα, δεν μπορεί να τα πληρώσει η χώρα. Γιατί κάνατε την πρόταση την ώρα που η κυβέρνηση κάνει μια σκληρή διαπραγμάτευση; Εκτός και αν γνωρίζετε ότι η χώρα θα πετύχει και θέλετε την πρόωρη πτώση της κυβέρνησης ώστε να διαψευστούν οι προβλέψεις σας», ανέφερε ο κ. Σταμάτης .

    Σχολιάζοντας την παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παραληρήματα κινδυνολογίας και τρομολαγνείας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της συρρικνώνει την δημοκρατία και διαλύει την οικονομία.

    Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Σταμάτη για την αυριανή συγκέντρωση που έχει οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι «οι ίδιοι βουλευτές της ΝΔ πριν μια εβδομάδα έλεγαν δεν πάει άλλο».

    «Το πρόβλημα σας είναι οι διαδηλώσεις και οι αντιστάσεις του λαού; Τι θέλετε; Να μην κάνουμε διαδηλώσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος για τη δημοκρατία; Τι τρομολαγνεία είναι αυτή; Απευθύνεστε σε μια παράταξη με ιστορία. Η στρατηγική της έντασης δεν είναι δική μας επιλογή αλλά της κυβέρνησης σας γιατί αισθάνεστε να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    Ο κ. Σταμάτης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ένδεια επιχειρημάτων, σημείωσε ότι «σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως είναι η ΝΔ γίνεται διάλογος με τους βουλευτές και υπάρχουν διαφωνίες και φωνές για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

    «Εσείς δεν καταφέρατε να πείσετε ούτε τον Μανώλη Γλέζο για το πρόγραμμα σας και θέλετε να πείσετε τον ελληνικό λαό;» κατέληξε ο κ. Σταμάτης.

    [02] Απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Νταβούτογλου για το Κυπριακό

    Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκειμένου να διευκολυνθεί η απευθείας επαφή του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή με την Τουρκική κυβέρνηση, συμφώνησε να υπάρξει συνάντηση στο αντίστοιχο επίπεδο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας που προβλέπεται από το Σύνταγμα του 1960 της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι βεβαίως με εκπρόσωπο του ψευδοκράτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Επίτροπο Στέφαν Φούλε, στην Άγκυρα, στις οποίες γίνεται εσφαλμένη αναφορά στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης Βενιζέλου - Νταβούτογλου, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως «τέτοιες συναντήσεις, στο ύψιστο, μάλιστα, επίπεδο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας γίνονται πολύ συχνά, χωρίς πότε να τεθεί ζήτημα έμμεσης αναγνώρισης του ψευδοκράτους που άλλωστε απαγορεύεται από ρητή σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

    «Οι συναντήσεις αυτές, όπως έχει, επίσης, κατ? επανάληψη, τονιστεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, ούτε συνιστούν έμμεση τετραμερή διάσκεψη, ούτε προοιωνίζονται κάτι τέτοιο που έχει αποκλειστεί και από την κυπριακή και από την ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες σέβονται και στηρίζουν την αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ» υπογράμμισε ο κ. Κούτρας.

    [03] Ένταση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

    Πολλοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ μεταδίδεται το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ έριξαν χημικά και ξυλοκόπησαν συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο και βουλευτές.

    Στις τέσσερις το απόγευμα αστυνομικοί συνόδευσαν τεχνικούς της Δημόσιας Τηλεόρασης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ο κ. Σαββίδης επισήμανε πως οι τεχνικοί μπήκαν κρυφά, από την πίσω πόρτα. Η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι βουλευτές ζήτησαν να είναι παρόντες, καθότι στην ΕΡΤ βρίσκονται πανάκριβα μηχανήματα, τα οποία είναι ακόμα χρεωμένα στους εργαζομένους, καθότι δεν έχει γίνει παράδοση-παραλαβή και η αστυνομία αρνήθηκε. «Δεν ξέρουμε τι κάνανε με τα μηχανήματα, αφού δεν μας επέτρεψαν να είμαστε παρόντες. Έχουμε πληροφορίες πως πήραν μαζί τους κάποια» δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η είσοδος στην ΕΡΤ έγινε χωρίς εισαγγελική άδεια, γεγονός που επιβεβαίωσε μετά από τηλεφώνημά της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    [04] Πάνω από 1.200 τα θύματα του φονικού τυφώνα στις Φιλιππίνες

    Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες εκφράζονται φόβοι ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους στις Φιλιππίνες, όπου άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές προτού μετακινηθεί σήμερα στο Βιετνάμ, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παράκτια πόλη Τακλομπάν και τουλάχιστον 200 στην επαρχία Σαμάρ εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν, δήλωσε σήμερα η Γκουεντολίν Πανγκ, γενική γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων επικαλούμενη τις πρώτες πληροφορίες από τις ομάδες του Ερυθρού Σταυρού στις δυο αυτές περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το χθεσινό πέρασμα του τυφώνα.

    "Πάνω από 1.000 πτώματα εθεάθησαν στην Τακλομπάν. Στη Σαμάρ, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 200", τόνισε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται η καταμέτρηση των θυμάτων στις περιοχές αυτές.

    Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων, πάντως, είναι 138, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

    Ο Χαϊγιάν από την κατηγορία 5 του "σούπερ τυφώνα" εξασθένησε σήμερα στην κατηγορία 4, αλλά οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι μπορεί να ενισχυθεί εκ νέου πάνω από την Θάλασσα της Νότιας Κίνας καθ΄οδόν προς το Βιετνάμ.

    Ο τυφώνας πέρασε χθες από τις Φιλιππίνες και κατευθύνεται προς το Βιετνάμ με ανέμους που πνέουν με 185 χιλιόμετρα την ώρα.

    Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ απέστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Τακλομπάν, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που απέστειλε σήμερα η ανθρωπιστική οργάνωση από την Γενεύη. Η οργάνωση πρόκειται να αποστείλει 40 τόνους επισιτιστικής βοήθειας με τους οποίους μπορούν να τραφούν 120.000 άτομα σε μία μέρα ή 17.000 σε μία εβδομάδα. Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οργάνωση αποφάσισε την εκταμίευση δύο εκατομμυρίων δολαρίων ως βοήθεια για τις Φιλιππίνες.

    Ο Σεμπάστιαν Ρόουντς Στάμπα, επικεφαλής μίας ομάδας συντονισμού και αξιολόγησης των Ηνωμένων Εθνών, παρομοίασε την καταστροφή που προκάλεσε ο Χαϊγιάν με εκείνη από το τσουνάμι στη νοτιοανατολική Ασία το 2004 που ακολούθησε τον σεισμό των 9 βαθμών.

    "Η τελευταία φορά που είδα κάτι τέτοιο αυτής της κλίμακας ήταν μετά το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό", είπε ο ίδιος.

    Ο Στάμπα έφθασε στην Τακλομπάν των 220.000 κατοίκων και πλέον για να προετοιμάσει την έλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά όπως είπε η "επιχείρηση θα είναι πολύ δύσκολη" καθώς οι δρόμοι μεταξύ του αεροδρομίου και των πόλεων που επλήγησαν είναι αδιάβατοι.

    Ο στρατός των Φιλιππίνων μεταφέρει βοήθεια, φάρμακα, ομάδες ιατρών και διασωστών στις πληγείσες περιοχές με αεροσκάφη C130 και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

    Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τις Φιλιππίνες.

    "Εχοντας πολύ πρόσφατα ματαιώσει την επίσκεψή μου στις Φιλιππίνες εξαιτίας μίας άλλης ισχυρής καταιγίδας, γνωρίζω ότι αυτές οι φοβερές φυσικές καταστροφές είναι ένα βάρος με το οποίο έχετε παλέψει κι έχετε αντιμετωπίσει με θάρρος στο παρελθόν. Το ηθικό σας είναι υψηλό", είπε ο Κέρι.

    Ο πάπας Φραγκίσκος μέσω Twitter δήλωσε: "Ζητώ από όλους εσάς να προσευχηθείτε μαζί με εμένα για τα θύματα από τον τυφώνα Χαϊγιάν (Γιολάντα για τους ντόπιους) και ειδικά εκείνους στα αγαπημένα νησιά των Φιλιππίνων".

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο Χαϊγιάν είναι ο σφοδρότερος τυφώνας στον κόσμο μετά τον τυφώνα Τιπ, ο οποίος τον Οκτώβριο του 1979 στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους στην Ιαπωνία και τη νήσο Γκουάμ.

    Είναι ο ισχυρότερος που πλήττει τις Φιλιππίνες, όπου καταγράφονται τουλάχιστον 20 κυκλώνες κάθε χρόνο και είναι σφοδρότερος από τον Μπόπα, ο οποίος άφησε πίσω του περισσότερους από 1.800 νεκρούς ή αγνοούμενους στη νότια περιοχή του Μιντανάο το 2012--το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Φιλιππίνες.

    [05] Διάσταση απόψεων διαφαίνεται στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν

    Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και στην ομάδα των 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία) και Γερμανία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αναμένεται να ολοκληρωθούν απόψε χωρίς την επίτευξη συμφωνίας καθώς προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ της Γαλλίας και των άλλων δυτικών δυνάμεων, σύμφωνα με διπλωμάτες.

    Ο τελευταίος κύκλος των συνομιλιών ξεκίνησε την Πέμπτη και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφθασε χθες απροειδοποίητα στη Γενεύη με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφωνίες και να επιτευχθεί μία συμφωνία, η οποία θα προέβλεπε το πάγωμα μέρους του ατομικού προγράμματος του Ιράν σε αντάλλαγμα για την άρση των εις βάρος του κυρώσεων.

    Η επίτευξη συμφωνίας απόψε φαντάζει αδύνατη, εκτιμά το Ρόιτερς, αλλά δυτικοί διπλωμάτες δηλώνουν ότι οι συνομιλίες αναμένεται να επαναληφθούν εντός εβδομάδων.

    Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ αποκάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν "διαφορές απόψεων" ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και είπε ότι αν δεν επιτευχθεί απόψε συμφωνία, οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σε επτά με δέκα ημέρες.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, ανέτρεψαν τα επίσημα προγράμματά τους για να βρεθούν στη Γενεύη, με την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα καταλήξουν σε συμφωνία. Η Κίνα απέστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει "καμιά βεβαιότητα" σε αυτό το στάδιο για την επίτευξη μιας συμφωνίας .

    Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι "ανησυχίες" του Ισραήλ για τα θέματα ασφάλειας.

    "Υπάρχει ένα αρχικό κείμενο, το οποίο δεν αποδεχόμαστε. Δεν έχω καμιά βεβαιότητα ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία την ώρα αυτή που σας μιλώ", δήλωσε από τη Γενεύη ο Φαμπιούς στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

    "Υπάρχει ένα ολόκληρο απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου κατά 20%, και είναι πολύ. Πώς θα μειωθεί αυτό το απόθεμα σε εμπλουτισμένο ουράνιο κατά 5%, που είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο;", τόνισε.

    "Αν τα θέματα αυτά δεν διευθετηθούν, τότε δεν θα είναι δυνατή η συμφωνία", υπογράμμισε ο Φαμπιούς επαναλαμβάνοντας τη "βούληση" να υπάρξει μια συμφωνία.

    "Πρέπει να ληφθούν πλήρως υπόψη οι ανησυχίες για τα θέματα ασφαλείας του Ισραήλ και της περιοχής", δήλωσε ενώ το εβραϊκό κράτος εξέφρασε την αντίθεσή του στην σύναψη μιας συμφωνίας με το Ιράν και επανέλαβε το δικαίωμά του να εγγυηθεί την ασφάλειά του.

    Πριν από λίγο, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν χαρακτήρισε "ιστορικό λάθος" την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία.

    Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε, σε δηλώσεις του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα "βρίσκεται πιο κοντά σε μία λογική λύση".

    Δυτικός διπλωμάτης, που γνωρίζει για τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι Γάλλοι επιχειρούν να επισκιάσουν τις άλλες δυνάμεις.

    "Οι Αμερικανοί, οι ΕΕ και οι Ιρανοί εργάζονται εντατικά από κοινού επί μήνες για αυτή την πρόταση κι αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από μία προσπάθεια του Φαμπιούς να εισέλθει στις διαπραγματεύσεις ετεροχρονισμένα", είπε ο διπλωμάτης στο Ρόιτερς διατηρώντας την ανωνυμία του.

    Οπως εκτιμά το Ρόιτερς, οι Αμερικανοί και οι Ιρανοί, οι χώρες των οποίων έχουν διακόψει τους διπλωματικούς δεσμούς εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, είναι εκείνοι που διαθέτουν τη δύναμη να συνάψουν ή όχι μία συμφωνία.

    [06] Νικηφόρο πέρασμα Παναθηναϊκού από το "Βικελίδης"

    Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, σε μια αναμέτρηση που «σκιάστηκε» από το σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Μαρινάκη, σε σύγκρουση με τον Μιχάλη Κύργια.

    Από τις κυριακάτικες αναμετρήσεις δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

    Σε αγώνες του Σαββάτου ο Πλατανιάς επικράτησε στα Χανιά του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, ενώ νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» του ΟΦΗ με 2-1.

    Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Πανιώνιος- Ατρόμητος (15.00), Βέροια - Καλλονή (17.15), Εργοτέλης-Πανθρακικικός (17.15) και Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (17.15) και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19.30).

    Η αυλαία της τρέχουσας αγωνιστικής πέφτει με τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης- Ξάνθη (19.30).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 November 2013 - 21:30:23 UTC