Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μέχρι πέρυσι είχαμε αγωνία για το ΕΣΠΑ. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι δεν χωράνε πια άλλα προγράμματα», τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης
  • [02] Δεσμεύθηκε το φορτίο του «Nour-M»
  • [03] Αδ. Γεωργιάδης: Οι αποφάσεις είναι δικές μου
  • [04] Από σήμερα οι αιτήσεις για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ
  • [05] «Φθορά» για CDU και SPD λόγω της καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [06] Φιλιππίνες: Λεηλασίες, πυροβολισμοί και πτώματα στους δρόμους

  • [01] «Μέχρι πέρυσι είχαμε αγωνία για το ΕΣΠΑ. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι δεν χωράνε πια άλλα προγράμματα», τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης

    «Δεν χωράνε πια άλλα προγράμματα στο ΕΣΠΑ που είναι ενεργό ενώ έρχεται το επόμενο ΕΣΠΑ και αυτοί που δεν θα ενταχθούν στο σημερινό, μπορούν να καλυφθούν από το καινούργιο». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης σε εκδήλωση στην Περιφέρεια Αττικής με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την υπογραφή συμβάσεων για νέα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

    Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι: «Η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Είναι αποτέλεσμα σωστού σχεδιασμού, επιμονής και δουλειάς. Σήμερα εδώ έχουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς. Διότι, η ανάπτυξη είναι έργα. Το ΕΣΠΑ είναι έργα. Το ΕΣΠΑ είναι στήριξη της ποιότητας της ζωής μας. Το ΕΣΠΑ είναι ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Αυτό είναι που σήμερα προωθείται».

    [02] Δεσμεύθηκε το φορτίο του «Nour-M»

    Τη δέσμευση του φορτίου του φορτηγού πλοίου «Nour-M» με σημαία Σιέρα Λεόνε, που φέρεται να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα οπλισμού και πυρομαχικών και κρατείται από τις λιμενικές Αρχές στη Ρόδο, διέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο του πλοίου είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη, η οποία ωστόσο έχει χαρακτηρισθεί από το 2011 εμπόλεμη ζώνη και στην οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο όπλων και καυσίμων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Στα 9 από τα 59 εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου έχουν εντοπιστεί σφαίρες μικρού διαμετρήματος, για Καλάσνικοφ και μεγάλου διαμετρήματος για αντιαεροπορικά, ενώ οι αρχές εκτιμούν, ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν και όπλα ΑΚ-47 κάτι που αναφέρεται και στα συνοδευτικά έγγραφα του πλοίου.

    [03] Αδ. Γεωργιάδης: Οι αποφάσεις είναι δικές μου

    Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αν μετά την αξιολόγηση των δομών του Οργανισμού κριθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ή ειδικότητες γιατρών που δεν χρειάζονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

    «Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

    Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας θα υπάρξει ένωση των δύο αυτών συστημάτων, είπε ο υπουργός και σε αυτή τη φάση θα «δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού».

    [04] Από σήμερα οι αιτήσεις για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

    Οι άνεργοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση της Πράξης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα», θα μπορούν από σήμερα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για 27.948 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε διάφορους φορείς της χώρας, μετά την έγκριση από το ΑΣΕΠ της Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ.

    Η διορία για την υποβολή αιτήσεων, που θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), είναι έως τις 20 Νοεμβρίου, ενώ ήδη έχει αναρτηθεί η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

    Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά άνεργους ειδικοτήτων ΠΕ ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Κατηγορίας.

    [05] «Φθορά» για CDU και SPD λόγω της καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Η δυσκολία στην επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας κοστίζει τόσο στους Χριστιανοδημοκράτες όσο και στους Σοσιαλδημοκράτες, καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

    Σύμφωνα με την έρευνα, οι CDU/CSU χάνουν μισή μονάδα και πέφτουν στο 41%, ενώ το SPD, από το 25,7% που πέτυχε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, περιορίζεται στο 24%.

    Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι ωστόσο ιδιαίτερα αρνητικά και για την ηγεσία του SPD. Μόνο το 33% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος θα είναι, πιθανότατα, ο επόμενος αντικαγκελάριος, προκειμένου να βγάλει το κόμμα του από την κρίση, ενώ το 58% απαντά αρνητικά.

    [06] Φιλιππίνες: Λεηλασίες, πυροβολισμοί και πτώματα στους δρόμους

    Χιλιάδες Φιλιππινέζοι προσπαθούν μάταια να εγκαταλείψουν την πόλη Τακλομπάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Λέιτε, που έχει καταστραφεί από τον τυφώνα Χαγιάν, όπου πτώματα εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να κείτονται στους δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ολοένα και πιο τεταμένη εξαιτίας της εξαιρετικά αργής διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Οι αρχές των Φιλιππίνων αναγκάστηκαν σήμερα να αναβάλουν έναν ομαδικό ενταφιασμό στην Τακλομπάν εξαιτίας πυροβολισμών.

    Αποθήκες με τρόφιμα και ποτά, αλλά και φάρμακα λεηλατήθηκαν στην πόλη Πάλο της επαρχίας Λέιτε.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Τακλομπάν Τέκσον Τζον Λιμ, το 90% της πόλης, όπου ζουν 220.000 άνθρωποι, έχει καταστραφεί, και μόλις το 20% των κατοίκων λαμβάνουν βοήθεια. Τώρα οι επιζώντες λεηλατούν τα σπίτια, καθώς οι αποθήκες είναι πλέον άδειες, πρόσθεσε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 November 2013 - 15:30:22 UTC