Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Να ξαναμπεί στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ
  • [02] Μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τα γεγονότα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής
  • [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Στήριξη αντιμνημονιακών υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές
  • [04] «Ναι» πέντε κομμάτων στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ
  • [05] Διαψεύδει το υπουργείο τα περί ειδοποιητηρίων για τα ΚΤΕΟ
  • [06] Γ. Προβόπουλος: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να παραμείνουν στα Βαλκάνια
  • [07] Γερμανία: Το πλεόνασμά μας δεν αποτελεί πρόβλημα
  • [08] Κηδεύτηκε η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου
  • [09] Φ. Σάντος: «Υποχρέωσή μας προς τους Έλληνες η πρόκριση»

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Να ξαναμπεί στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

    «O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Άρα, αυτό, εμένα, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ραδιοσταθμό Real και πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς προκειμένου να ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

    «Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η αριστερά της ευθύνης κατά τη γνώμη μου, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία - χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι πρέπει ο κ. Σαμαράς «να καλέσει τον κ. Κουβέλη σε μία συζήτηση για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και για μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορούσε να μας οδηγήσει την επόμενη διετία».

    [02] Μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τα γεγονότα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

    Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τα αυτόφωρα πλημμελήματα και κακουργήματα που διαπράχθηκαν, όπως υποστηρίζουν, το περασμένο το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής (πρώην ΕΡΤ).

    Την μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης και Βασίλης Χατζηλάμπρου και από την πλευρά των ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή.

    [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Στήριξη αντιμνημονιακών υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές

    Τη στήριξη αντιμνημονιακών υποψηφίων στοις επικείμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    Με απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία συνεδρίασε σήμερα και εξέλεξε - όπως είχε αποκαλύψει από χθες το ΑΠΕ - το βουλευτή Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλο στη θέση του γραμματέα της και τη βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως αναπληρώτρια γραμματέα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προχωρήσουν, με δική τους πρωτοβουλία, «στη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου, ενόψει της μάχης των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών».

    Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, στη δε επιλογή των προσώπων θα έχουν βασικό ρόλο οι αποφάσεις των κατά περιφέρεια συντονιστικών επιτροπών, καθώς και των πολιτευτών, ενώ εξετάζεται και η αυτόνομη κάθοδος υποψηφίων των ΑΝΕΛ «κατά περίπτωση».

    [04] «Ναι» πέντε κομμάτων στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ

    Η προσπάθεια για τη διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας ένωσε σήμερα στη Βουλή πέντε κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «ναι» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συμφώνησαν επίσης η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδεχθεί οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας. Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο, δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, αν και ξεκαθάρισαν ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει την παραγωγική της λειτουργία και να αναπτυχθεί.

    Τις δραματικές διαπραγματεύσεις για την ΕΑΣ ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα αποτυπώνει η ομιλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, η οποία είπε ότι «σε αυτή την πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε μήνυμα ότι η αμυντική βιομηχανία είναι ένα ζήτημα που ενώνει και δεν διχάζει». Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο αγκάθι την έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, «αγκάθι» που η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει με το μικρότερο δυνατό κόστος.

    [05] Διαψεύδει το υπουργείο τα περί ειδοποιητηρίων για τα ΚΤΕΟ

    Για «ανακριβή πληροφόρηση» κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών με αφορμή τον «θόρυβο» και τα δημοσιεύματα σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα στα μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ αυτοκίνητα.

    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής».

    [06] Γ. Προβόπουλος: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να παραμείνουν στα Βαλκάνια

    Την παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α Ευρώπης στηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Προβόπουλος μιλώντας σήμερα από την Αλβανία στο πλαίσιο του εβδόμου Ελληνοαλβανικού Φόρουμ, υποστήριξε, ότι η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη συνιστά στρατηγική επιλογή που συνδέεται με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ευρύτερης περιοχής. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η παρουσία αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με κάποιες συγχωνεύσεις, ώστε οι ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν μερίδια αγοράς που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία τους.

    Ο κ. Προβόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εντυπωσιακή» όπως τη χαρακτήρισε αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου, υποστηρίζοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά τη θύελλα που πέρασε είναι πλέον καλά κεφαλαιοποιημένο και ανακτά την ανταγωνιστικότητα του.

    Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, προέβλεψε ότι το 2014 θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι «ήδη οι αγορές δείχνουν να το αντιλαμβάνονται αυτό».

    [07] Γερμανία: Το πλεόνασμά μας δεν αποτελεί πρόβλημα

    Απέρριψε το σκεπτικό της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ελέγξει τη Γερμανία για ενδεχόμενη μακροοικονομική ανισορροπία λόγω των μεγάλων εμπορικών πλεονασμάτων της το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι το πλεόνασμα δεν αποτελεί πρόβλημα, όταν προκύπτει από μεγάλη ανταγωνιστικότητα- όπως συμβαίνει στην Γερμανία.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κατά το παρελθόν δηλώσει ότι τα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών δεν αποτελούν πρόβλημα, όταν είναι - όπως στη Γερμανία - αποτέλεσμα υψηλής ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων σε λειτουργούσες αγορές» δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μαριάνε Κοτέ και πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να περιορίζονται οι ανισορροπίες.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η γερμανική ανταγωνιστικότητα -«θα ήθελα και άλλες Γερμανίες στην Ευρωζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- αλλά τόνισε ότι «πρέπει να διερευνηθεί εάν η Γερμανία θα μπορούσε να συμβάλει περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη», ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Βερολίνο.

    [08] Κηδεύτηκε η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου

    Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια την μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, η οποία έφυγε την Δευτέρα από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών. Με την «αναχώρησή της» το ελληνικό θέατρο δεν χάνει μία από τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριές του, αλλά και μια προσωπικότητα που ζούσε κι ανέπνεε για το σανίδι.

    Σεμνή και ουσιαστική, πραγματική καλλιτέχνης, με τεράστιο ρεπερτόριο, που καλύπτει 60 και πλέον χρόνια πορείας στο ελληνικό θέατρο, η Αντιγόνη Βαλάκου τίμησε την τέχνη της όσο λίγοι. Με λουλούδια στα χέρια οι στενοί συνεργάτες της αλλά και απλός κόσμος παρευρέθηκαν στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου σήμερα το μεσημέρι για να αποχαιρετίσουν την «αιώνια ενζενί».

    [09] Φ. Σάντος: «Υποχρέωσή μας προς τους Έλληνες η πρόκριση»

    Υποχρεωμένοι να προκριθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας αισθάνονται ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς, προκειμένου να δώσουν μια νότα ανάτασης στο σκληρά δοκιμαζόμενο από την κρίση ελληνικό λαό.

    Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, ενόψει της διπλής αναμέτρησης με τη Ρουμανία στις 15 και 19 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2014.

    Αρχικά ο κ. Σάντος ρωτήθηκε για το αμυντικό «προφίλ» της Εθνικής ομάδας: «Πιστεύω πως έχει να κάνει με το πώς έχει χτιστεί η συγκεκριμένη ομάδα, κι ένα φυσικό στιλ που έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα από το Euro 2004. Αυτή η διοργάνωση άλλαξε κατά κάποιο τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού, δίνοντας περισσότερη έμφαση στον αμυντικό τομέα. Μετά από αυτό η ταυτότητά της ως ομάδα καθορίστηκε, κι αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει» απάντησε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 November 2013 - 17:30:25 UTC