Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εθελοντική, διαδημοτική κινητικότητα προχωρούν οι δήμοι
  • [02] Αγωνιούν οι Φιλιππινέζοι που ζουν στην Ελλάδα, για τους συγγενείς τους μετά το φονικό χτύπημα του τυφώνα
  • [03] Στην τελική ευθεία το σχέδιο νόμου για το Επενδυτικό Ταμείο
  • [04] Η Αlitalia ενέκρινε νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης με περικοπές και απολύσεις
  • [05] Να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εφόσον γίνουν δεκτές κεντρικές θέσεις του καλεί το SPD ο Π. Στάινμπρουκ
  • [06] Ένας αιώνας ιστορίας της Θάσου μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

  • [01] Σε εθελοντική, διαδημοτική κινητικότητα προχωρούν οι δήμοι

    Στην εθελοντική, ενδο-δημοτική κινητικότητα συμφώνησαν σήμερα, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Οι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, θα περάσουν από διαθεσιμότητα για περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις και θα συμμετάσχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης στις περιπτώσεις που προκύψει ανάγκη. Προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούσαν 14 υπογραφές, οι μετακινήσεις θα γίνονται με δυο υπογραφές (του δήμου από τον οποίον φεύγει ο υπάλληλος και του δήμου στον οποίον τοποθετείται εκ νέου).

    Όπως σημειώθηκε, με το νέο σύστημα αντικαθίσταται «το χαοτικό καθεστώς των μετατάξεων».

    [02] Αγωνιούν οι Φιλιππινέζοι που ζουν στην Ελλάδα, για τους συγγενείς τους μετά το φονικό χτύπημα του τυφώνα

    Κορυφώνεται η αγωνία των Φιλιππινέζων που ζουν στην Ελλάδα για την τύχη των συγγενών τους μακριά στην πατρίδα, μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν.

    Η 69χρονη Ντελίντα ζει 33 χρόνια στην Ελλάδα. Έχει τέσσερα παιδιά, τα δύο από αυτά, μια κόρη και ένας γιος, ζουν με τις οικογένειές τους στις Φιλιππίνες, στην επαρχία Λέιτε που είναι η πλέον πληγείσα.

    Επικοινώνησε για τελευταία φορά μαζί τους μια ημέρα πριν το χτύπημα του τυφώνα. «Δεν έχω κανένα νέο από το απόγευμα της Πέμπτης. Μακάρι να είναι όλοι καλά» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και αναφέρεται στην τελευταία τους συνομιλία. «Μου είπαν ότι περίμεναν τον τυφώνα και έκαναν προετοιμασίες. Άλλωστε δεν είναι κάτι άγνωστο για αυτούς, περίπου 24 τυφώνες έχουν πλήξει τις Φιλιππίνες τους τελευταίους μήνες. Δεν ένιωσα ότι ανησυχούσαν πολύ. Τόσο μεγάλη καταστροφή δεν την περίμεναν». «Δεν μπορώ να είμαι στο σπίτι, δεν μπορώ να βλέπω στην τηλεόραση τις εικόνες της καταστροφής. Δεν μπορώ να κάθομαι. Θέλω να κάνω κάτι να βοηθήσω» τονίζει και πράγματι, στις 28 Νοεμβρίου θα προσπαθήσει να πάει στην πατρίδα της να δει από κοντά τι έχει συμβεί στα αγαπημένα της πρόσωπα και στον τόπο που γεννήθηκε. Θα την συνοδεύει η 20χρονη εγγονή της. «Πρέπει να δει και αυτή την πραγματικότητα. Έτσι είναι η ζωή, με χαρά και με λύπη. Θα μείνω για περίπου ένα μήνα, να κάνω κάτι, να βοηθήσω όσο μπορώ».

    [03] Στην τελική ευθεία το σχέδιο νόμου για το Επενδυτικό Ταμείο

    Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

    Όπως δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, «μετά από αρκετούς μήνες προσπαθειών δημιουργήθηκαν πια επαρκείς προϋποθέσεις για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου. Το νομοσχέδιο αυτό υπογραμμίζει επίσης τη σαφή δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση του Ταμείου χωρίς καθυστερήσεις. Αυτή είναι η προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή και πιστεύω βαθύτατα ότι το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα δώσει ελπίδα στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα έχει σίγουρα προστιθέμενη αξία σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία».

    Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα επενδύσει το ποσό των 350 εκατ. ευρώ, με χρηματοδοτικές πηγές το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ. Το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα διαχειρίζεται το ταμείο θα γίνει γνωστό όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές.

    [04] Η Αlitalia ενέκρινε νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης με περικοπές και απολύσεις

    Παρά την χθεσινή έγκριση του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας αερομεταφορών Alitalia, το οποίο περιλαμβάνει σειρά περικοπών, ο όμιλος Air France-KLM έκανε γνωστό σήμερα ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην προγραμματισμένη αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας «λόγω, κυρίως των ανεπαρκών μέτρων για την μείωση των χρεών που έχουν συσσωρευθεί».

    Όπως υπογραμμίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η ιταλική αεροπορική εταιρία καλείται τώρα να αναζητήσει νέο στρατηγικό επενδυτή. Θεωρείται πιθανός νέος κύκλος επαφών με την ρωσική Aeroflot αλλά και με την Emirates, την αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Alitalia στην Ρώμη, εποχικοί και μόνιμοι εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εταιρίας, με αίτημα να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας τους σε μια φάση έντονης οικονομικής κρίσης.

    [05] Να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εφόσον γίνουν δεκτές κεντρικές θέσεις του καλεί το SPD ο Π. Στάινμπρουκ

    «Χάσαμε τις εκλογές, αλλά όχι και το μυαλό μας», δήλωσε ο πρώην υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ και ζήτησε από το κόμμα του, παρά την εκλογική ήττα του, να διαπραγματευτεί με αυτοπεποίθηση με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

    Κατά την έναρξη του τριήμερου συνεδρίου του SPD στην Λειψία, στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να αναδειχθεί και πάλι πρόεδρος του κόμματος ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Στάινμπρουκ αναγνώρισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτικό, αλλά τόνισε ότι, «εάν γίνουν αποδεκτές κεντρικές σοσιαλδημοκρατικές απαιτήσεις, το SPD πρέπει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση».

    [06] Ένας αιώνας ιστορίας της Θάσου μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

    Φόρο τιμής σε όλους όσοι συμμετείχαν, επώνυμοι και ανώνυμοι, στο σημαντικό έργο της διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θάσου, αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας για τα 100 χρόνια ανασκαφών της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, που από χθες το βράδυ φιλοξενείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Ξάνθη.

    Η έκθεση, που περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία των ανασκαφών στο νησί, πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θάσο το 2011, οπότε συμπληρώθηκαν ακριβώς 100 χρόνια (1911), και μέχρι σήμερα περιόδευσε σε πολλές πόλεις κάνοντας ευρύτερα γνωστό το έργο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

    Μέλη της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, αρχαιολόγοι και ερευνητές άλλων ειδικοτήτων, Έλλην]ες και ξένοι, ντόπιοι εργάτες και εργάτριες, φύλακες των χώρων, "ζωντανεύουν" μέσα από σπάνιες φωτογραφίες που καλύπτουν έναν αιώνα και συνδέονται με σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 November 2013 - 13:30:21 UTC