Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Μνημόνιο οδηγεί σε «κραχ» τα ασφαλιστικά ταμεία τόνισε ο Αλ. Μητρόπουλος
  • [02] Ικανοποίηση βουλευτών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις τροποποιήσεις στον νέο φόρο ακινήτων
  • [03] Το πόρισμα ορκωτών λογιστών αναμένει η Βουλή για το αν θα ανοίξουν οι λογαριασμοί των Αλ. Μητρόπουλου και Βασ. Καπερνάρου
  • [04] «Η πρώτη κατοικία εκείνων, που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν, θα προστατευθεί» σημείωσε ο Σ. Κεδίκογλου
  • [05] Έντονη αντίδραση των γιατρών στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας
  • [06] Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία εργαζομένων προς τη Βουλή
  • [07] Μηχανισμός για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου
  • [08] Ιω. Βρούτσης: Σταδιακή η μείωση της κρατικής δαπάνης στο ασφαλιστικό σύστημα
  • [09] Η πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό των ΜμΕ της Ευρωζώνης έγινε δυσκολότερη το περασμένο εξάμηνο
  • [10] Στο 27,3% η ανεργία τον Αύγουστο
  • [11] ΕΛΣΤΑΤ: Η ύφεση περιορίζεται τρίμηνο με τρίμηνο
  • [12] Η Βεργίνα πάει... Βρυξέλλες

  • [01] Το Μνημόνιο οδηγεί σε «κραχ» τα ασφαλιστικά ταμεία τόνισε ο Αλ. Μητρόπουλος

    «Το Μνημόνιο κατέστρεψε το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας. Όταν το υποστηρίζαμε από την έναρξη του Μνημονίου, φαινόταν παρακινδυνευμένο σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το φορτίο των λέξεων και τους ευφημισμούς των ρυθμίσεων. Για τους προσεκτικούς όμως μελετητές του, επρόκειτο περί στοχευμένης κατάρρευσής του. Για να περάσουν τα σχεδιασμένα μέτρα της αποδόμησης, προβλήθηκαν συνήθη περιστατικά ως γενικοί κανόνες, ώστε να αμβλυνθεί η πίστη των πολιτών στο σύστημα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σήμερα στο ετήσιο συνέδριο Labour and Inssurance.

    [02] Ικανοποίηση βουλευτών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις τροποποιήσεις στον νέο φόρο ακινήτων

    Με θετικό τρόπο βλέπει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την πρόταση που έχει σχηματιστεί αναφορικά με τον φόρο ακινήτων, ενώ βουλευτές εξέφραζαν, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, την εκτίμηση ότι η πρόταση ενσωματώνει το σύνολο των παρατηρήσεων που είχαν κάνει, επισημαίνοντας ότι «όταν πιέζουν, καταφέρνουν αποτελέσματα».

    Όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση, η τελική τοποθέτησης τη ΚΟ θα γίνει μετά «την επεξεργασία της νομοτεχνικής διατύπωσης του σχεδίου αυτού και των παραδειγμάτων που θα αποδεικνύουν τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν, καθώς και των προβλεπόμενων απαλλαγών και μειώσεων όπως έχει προταθεί (αύξηση των εισοδηματικών κλπ κριτηρίων για τις εκπτώσεις, απομειώσεις και απαλλαγές)».

    Τη νέα πρόταση για τον φόρο ακινήτων, συζήτησαν σήμερα και οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Όπως γίνεται γνωστό από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, «από τη συζήτηση προέκυψε ότι το νέο σχέδιο ενσωματώνει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ και οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό, πιο αναλογικό, πιο προοδευτικό και πιο ρεαλιστικό».

    [03] Το πόρισμα ορκωτών λογιστών αναμένει η Βουλή για το αν θα ανοίξουν οι λογαριασμοί των Αλ. Μητρόπουλου και Βασ. Καπερνάρου

    Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα περιμένει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για να αποφασίσει αν θα πρέπει να ζητήσει ή όχι άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών Αλέξη Μητρόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλη Καπερνάρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων.

    Ο πρώτος για περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και ο δεύτερος για 5,5 εκατ. ευρώ.

    Τους φακέλους με τα δικαιολογητικά που είχαν ζητηθεί και είχαν καταθέσει οι δύο βουλευτές, διαβίβασε χθες ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας προκειμένου η Επιτροπή να τα ελέγξει.

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, πρότεινε να κληθούν στην Επιτροπή οι δύο βουλευτές για να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις, ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.

    [04] «Η πρώτη κατοικία εκείνων, που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν, θα προστατευθεί» σημείωσε ο Σ. Κεδίκογλου

    «Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα, αλλιώς θα πρέπει να κόψουμε άλλες δαπάνες...» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, για τον φόρο ακινήτων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σημείωσε: «Θα έχουμε μια ελάφρυνση για τους περισσότερους. Μεσοσταθμικά υπολογίζεται στο 15%».

    Σε ό,τι αφορά την άρση των πλειστηριασμών υπογράμμισε: «Επειδή βρίσκεται και αυτό το ζήτημα σε διαβούλευση, αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν, θα προστατευθεί».

    [05] Έντονη αντίδραση των γιατρών στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων για να απαντήσουν στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις απολύσεις γιατρών, επισημαίνοντας ότι «ο ολισθηρός δρόμος που έχει διαλέξει δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πανίσχυρο Πανυγειονομικό Μέτωπο που θα αγωνιστεί για να περισώσει τη δημόσια Υγεία».

    « Η "δόξα" των απολύσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι ολόκληρη για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη! Ας μην ανησυχεί!» αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), προσθέτοντας ότι «οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Υγείας προκαλούν την κοινωνία και τους ιατρούς, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν και θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές που είναι έξω από τη λειτουργία μιας ευνομούμενης κοινωνίας, με κανόνες δημοκρατικής αντίληψης και δεοντολογίας».

    [06] Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία εργαζομένων προς τη Βουλή

    Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία προς τη Βουλή από εργαζόμενους στο Δημόσιο, πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ, διοικητικούς υπαλλήλους του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα και της στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ.

    Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν καθορισμένη για τις 13:00 στα Προπύλαια και μία ώρα αργότερα η πορεία ξεκίνησε και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή.

    Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει, επίσης, την αντίθεσή της προς την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ με το «σαθρό», σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ επιχείρημα, ότι δεν απογράφηκαν, καθώς απεργούσαν.

    Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση της, σημειώνει ότι «ο παράνομος αποκλεισμός του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορεί να συνεχιστεί, την στιγμή μάλιστα που δεν υφίσταται καμία νομική βάση για όσα απαράδεκτα εξελίσσονται εδώ και 7 ημέρες».

    Για τις 19:00 είναι προγραμματισμένη συναυλία στο προαύλιο του Πολυτεχνείου με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», που διοργανώνουν απολυμένοι της ΕΡΤ και οι υπάλληλοι των πανεπιστημίων.

    [07] Μηχανισμός για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου

    Στη συγκρότηση συστήματος παρακολούθησης μισθολογικών δαπανών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 11 Νοεμβρίου.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, με την οποία ζητούσε από κάθε υπουργείο να διαβιβάσει στοιχεία για τον μέσο μισθό των υπαλλήλων και στοιχεία για τους φορείς εποπτείας τους.

    Για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η αντιπαραβολή του μισθολογικού κόστους του εκάστοτε δημόσιου φορέα με όσα προβλέπονται για τους βασικούς μισθούς και τα μισθολογικά κλιμάκια κάθε βαθμού κατά κατηγορία υπαλλήλων, πρέπει να γίνεται υπό το πρίσμα των διατάξεων του άρθρου 29 του Ν. 4024/2011, που αφορούν στη σταδιακή κατανομή των μισθολογικών μειώσεων κατά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

    [08] Ιω. Βρούτσης: Σταδιακή η μείωση της κρατικής δαπάνης στο ασφαλιστικό σύστημα

    Για σταδιακή μείωση της συμμετοχής της κρατικής δαπάνης στο ασφαλιστικό σύστημα στα επόμενα χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα στο 3ο ετήσιο Συνέδριο «Labor & Insurance» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου».

    Ουπουργός Εργασίας ανέφερε: «Για το 2014 πράγματι προβλέπεται μειωμένη κρατική χρηματοδότηση η οποία ωστόσο θα αντιμετωπιστεί με δέσμη καινοτόμων διαρθρωτικών και οργανωτικών αλλαγών όπως αυτές που έχουμε ήδη ανακοινώσει χωρίς να θιγούν οι παροχές, δηλαδή οι συντάξεις.

    Πιο συγκεκριμένα η κρατική χρηματοδότηση από 12,6 δισ. ευρώ το 2013, το 2014 θα είναι ύψους 10,5 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 2,1 δισ. ευρώ ενώ για το 2015 και το 2016 θα είναι περίπου 9,7 δισ. ευρώ ενώ το ποσοστό χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό θα μειωθεί αντίστοιχα στο 42,1% το 2015 και 40,8% το 2016».

    Οκ. Βρούτσης αναφέρθηκε σε μια σειρά προγραμμάτων για τη στήριξη 125.000 ανέργων, ιδιαίτερα των νέων και των νοικοκυριών που δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «45.000 άνεργοι νέοι απέκτησαν "επιταγή εισόδου" στην αγορά εργασίας μέσα στο 2013, ενώ άλλοι 75.000 νέοι θα εισέλθουν στην απασχόληση στις αρχές του 2014».

    Ανέφερε ότι αυτή την περίοδο 50.000 άνεργοι (και άλλοι 50.000 το 2014) τοποθετούνται σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες και σε κοινωνικές υπηρεσίες του δημοσίου τις οποίες χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθειά για τη στήριξη των ανέργων. Ο κ. Βρούτσης εξήγγειλε τέλος την επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους και μακροχρόνια ανέργους, και τη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή του νέου έτους.

    [09] Η πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό των ΜμΕ της Ευρωζώνης έγινε δυσκολότερη το περασμένο εξάμηνο

    Η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρωζώνης σε τραπεζική χρηματοδότηση έγινε πιο δύσκολη το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αφορά στην περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο 2013. Τα αιτήματα δανεισμού απορρίφθηκε για το 12% των ΜμΕ της Ευρωζώνης το εξάμηνο Απριλίου - Σεπτεμβρίου έναντι 11% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στο προηγούμενο εξάμηνο.

    Η έρευνα κατέδειξε τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στη δυνατότητα δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής. Οι ελληνικές και ολλανδικές ΜμΕ είχαν το μικρότερο βαθμό επιτυχίας όσον αφορά τις αιτήσεις τους για να λάβουν τραπεζικό δάνειο, ενώ τον μεγαλύτερο είχαν οι γερμανικές και φιλανδικές επιχειρήσεις. Μόνο το 33% των ελληνικών και το 32% των ολλανδικών ΜμΕ έλαβαν το σύνολο του δανείου που ζήτησαν έναντι του 87% των γερμανικών και του 81% των φινλανδικών μικρομεσαίων.

    Εκτός από τη μεγαλύτερη δυσκολία πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση, οι ΜμΕ ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν και αύξηση στο κόστος δανεισμού τους. Αύξηση του επιπέδου των τραπεζικών δανείων ανέφερε το 50% των ελληνικών και ιρλανδικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (διαφορά μεταξύ θετικών και αρνητικών απαντήσεων), ενώ ακόμη μεγαλύτερα ήταν τα ποσοστά των ισπανικών (58%), των ιταλικών (56%) και των φινλανδικών (54%) επιχειρήσεων που κατέγραψαν επιδείνωση των όρων δανεισμού τους.

    [10] Στο 27,3% η ανεργία τον Αύγουστο

    Στο 27,3% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Αύγουστο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να διαμορφώνεται σε 1.365.406 άτομα.

    Αν και, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, η ανεργία σημείωσε ουσιαστικά μηδενική μεταβολή (λόγω, κυρίως, της τουριστικής κίνησης και του γεγονότος ότι η αύξηση των απασχολούμενων υπερκάλυψε την αύξηση των ανέργων κατά 3.220 άτομα), μέσα σε έναν χρόνο προστέθηκαν στον «μαύρο κατάλογο» 95.326 άτομα.

    Ειδικότερα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής:

    Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 27,3% τον Αύγουστο εφέτος, έναντι 25,5% τον Αύγουστο πέρυσι και 27,3% τον Ιούλιο 2013. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 95.326 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (αύξηση 7,5%) και κατά 6.557 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 (αύξηση 0,5%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.631.430 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 88.242 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (μείωση 2,4%) και αυξήθηκαν κατά 9.777 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 (αύξηση 0,3%).

    Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.360.334 άτομα και μειώθηκε κατά 620 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (μείωση 0,02%) και κατά 9.068 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο 2013 (μείωση 0,3%).

    [11] ΕΛΣΤΑΤ: Η ύφεση περιορίζεται τρίμηνο με τρίμηνο

    Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσε η ύφεση στη χώρα το γ΄ τρίμηνο εφέτος, καθώς, το ΑΕΠ, «υποβοηθούμενο» κυρίως από την τουριστική κίνηση, μειώθηκε κατά 3%, ενώ το γ΄ τρίμηνο πέρυσι είχε καταγραφεί πτώση του ΑΕΠ κατά 6,7%.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), εφέτος η ύφεση περιορίζεται τρίμηνο με τρίμηνο (5,5% το α΄ τρίμηνο, 3,7% το β΄ τρίμηνο και 3% το γ΄ τρίμηνο), με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να μειώνεται κατά 4,07% στο 9μηνο (το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 6,6%).

    Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θεωρούν ότι η πορεία αποκλιμάκωσης του ΑΕΠ θα συνεχιστεί και το δ΄ τρίμηνο εφέτος, ώστε να μειωθεί κατά 4% σε μέσα επίπεδα το 2013 (στην ίδια εκτίμηση έχει προβεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή). Μάλιστα, παράγοντες της οικονομίας αναφέρουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι είναι πιθανόν, η ύφεση να περιορισθεί ακόμη περισσότερο, στο επίπεδο του 3,6%- 3,8%. Για το 2014, εκτιμάται ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της τάξης του 0,6%.

    [12] Η Βεργίνα πάει... Βρυξέλλες

    Στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κεντρικό χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χτυπά για λίγες μέρες η καρδιά της αρχαίας Μακεδονίας.

    «Arts and crafts in Greek antiquity: Selected finds from a royal necropolis in Northern Greece» είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης με εκθέματα φωτογραφίες των ευρημάτων αλλά και της ιστορίας της ανασκαφής στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας που διοργανώνεται από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη (καθηγήτρια της αρχαιολογίας του ΑΠΘ και εκ των ανασκαφέων της Βεργίνας με τον αείμνηστο δάσκαλό της Μανόλη Ανδρόνικο).

    Η εικαστική περιήγηση στο ανάκτορο, το θέατρο, την αγορά και το νεκροταφείο της αρχαίας πόλης συνοδεύεται με απεικονίσεις έργων γλυπτικής, μικρογλυπτικής, επιτύμβιων στηλών, κοσμημάτων, όπλων και τεφροδόχων αγγείων που αντανακλούν τη μέγιστη σημασία του αρχαιολογικού χώρου για την ιστορία και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων και την καίρια συμβολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης στην ανασκαφή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 November 2013 - 15:30:25 UTC