Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανακριβή τα δημοσιεύματα περί "αρπαγής" της ακίνητης περιουσίας"
  • [02] Αεροπορική τραγωδία στην πόλη Καζάν της Ρωσσίας
  • [03] Έφυγε η νομπελίστρια συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ

  • [01] "Ανακριβή τα δημοσιεύματα περί "αρπαγής" της ακίνητης περιουσίας"

    Ανακριβή χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών, τα δημοσιεύματα περί δήθεν «αρπαγής» ή «δήμευσης» της ακίνητης περιουσίας,ενω τονίζει ότι δείχνουν πλήρη άγνοια του νέου φορολογικού σχεδίου. Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι όλα τα κτίσματα θα φορολογηθούν λιγότερο από φέτος, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές περιοχέςκαι η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων θα πληρώσουν λιγότερα. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το 75-80% θα πληρώσουν λιγότερα, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές περιοχές, το 15% των φορολογουμένων θα πληρώσουν περίπου τα ίδια, ανάλογα με τη σύνθεση της περιουσίας τους, δηλαδή ανάλογα με το αν η περιουσία τους είναι κυρίως σε κτίσματα ή αστικά οικόπεδα.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μόνο το 5% των φορολογουμένων (περί τις 290 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα κι όχι 400 χιλιάδες, όπως εσφαλμένα αναφέρεται) θα πληρώσουν παραπάνω από φέτος, αλλά όχι υπέρμετρα.Το υπουργείο Οικονομικών υποσρτηρίζει ότι δεν θα υπάρχει «διπλή φορολόγηση», όπως κακώς αναφέρεται. "Απλώς όσοι έχουν συνολική ατομική περιουσία πάνω από 300 χιλιάδες (εξαιρούνται τα αγροτεμάχια) θα φορολογηθούν αναλογικά περισσότερο για λόγους προοδευτικότητας. Κι αυτό αφορά μόνο το 5% των φορολογουμένων που έχουν περιουσία πάνω από 300 χιλιάδες. Κι από αυτούς δεν θα πληρώσουν όλοι περισσότερο από φέτος", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Αεροπορική τραγωδία στην πόλη Καζάν της Ρωσσίας

    Ένα αεροσκάφος Boeing 737 συνετρίβη στη ρωσική πόλη Καζάν και οι 50 επιβαίνοντες σε αυτό, επιβάτες και πλήρωμα, πιστεύεται ότι είναι όλοι νεκροί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων πριν από λίγο.

    Το επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση από την Μόσχα, έκανε μια δεύτερη προσπάθεια να προσγειωθεί και εξερράγη αμέσως μόλις προσεδαφίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 44 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα.Την πτήση έκανε μια τοπική αεροπορική εταιρεία του Ταταρστάν, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο του υπουργείου.

    [03] Έφυγε η νομπελίστρια συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ

    Η βρετανίδα μυθιστοριογράφος Ντόρις Λέσινγκ, η οποία είχε τιμηθεί το 2007 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, απεβίωσε σήμερα στο Λονδίνο σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ο πράκτοράς της, Τζόναθαν Κλόους, και επιβεβαίωσε η οικογένειά της.

    Η Ντόρις Λέσινγκ, η οποία γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου στο Κρεμανσάχ της Περσίας, του σημερινού Ιράν, είναι η συγγραφέας περίπου 50 βιβλίων τα οποία την έκαναν ίνδαλμα μαρξιστών, πολέμιων της αποικιοκρατίας και του απαρτχάιντ και φεμινιστριών.

    "Το Χρυσό Σημειωματάριο" (The Golden Notebook) είναι το γνωστότερο από τα βιβλία της, ενώ από τα άλλα έργα της ξεχωρίζουν το "Going Home" (1957) που καταγγέλλει το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και το "Η καλή τρομοκράτισσα" (1986) το οποίο έχει να κάνει με μια ομάδα από νεαρές επαναστάτριες της άκρας αριστεράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 November 2013 - 17:30:23 UTC