Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι
  • [02] Απεργούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ
  • [03] Νέες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας
  • [04] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της τρόικας
  • [05] Το ρωσικό Μπόινγκ που συνετρίβη είχε χρησιμοποιηθεί επί 23 χρόνια από 7 εταιρείες
  • [06] Η Μπατσελέτ προηγείται στις προεδρικές εκλογές της Χιλής
  • [07] Στους πέντε οι νεκροί από σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
  • [08] Πολύνεκρη σύγκρουση τρένου με δύο οχήματα, στην Αίγυπτο
  • [09] Στην κηδεία Κληρίδη αύριο Σαμαράς, Βενιζέλος, Μεϊμαράκης, Αβραμόπουλος

  • [01] Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι

    Την απόφασή τους να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει, γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, τονίζοντας ότι η συνάντηση, στις 15 Νοεμβρίου,με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ήταν μεν χρήσιμη απο πλευράς ενημέρωσης, "αλλά δυστυχώς λάβαμε αόριστες διαβεβαιώσεις σχετικά με το μέλλον του κλάδου στη διάρκεια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2014-2020, γεγονός που εντείνει την αγωνία μας για το τι μέλλει γενέσθαι', υπογράμμισε.

    Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα η ΠΕΚ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμπούρης κάλεσε εκ νέου όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Επισημαίνεται ότι οι κτηνοτρόφοι προτίθενται στη συνέχεια να μεταβούν στα Τέμπη , αλλά και στην Αθήνα, απαιτώντας 'απο τον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων να φέρουν το θέμα της κτηνοτροφίας στη Βουλή".

    [02] Απεργούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

    Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για σήμεραη Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ θα συνεδριάσουν οι σύλλογοι των υπαλλήλων τουΠανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ απέρριψε την περασμένη βδομάδα την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν, στο μεταξύ, καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων και μαθημάτων προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Στις προθέσεις των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων είναι να ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα, με το Καποδιστριακό να έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Ωστόσο, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που συνιστά ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

    [03] Νέες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας

    Με «κόκκινη γραμμή» ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το ύψος του οποίου πλέον υπολογίζεται από την κυβέρνηση σε 1,3 δισ. ευρώ, θα κλείσει αποκλειστικά και μόνο με διαρθρωτικές παρεμβάσεις και όχι με νέα δημοσιονομικά μέτρα (περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και αύξηση της φορολογίας), άρχισαν και πάλι σήμερα το πρωί οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Μετά και τη, σχεδόν ολοήμερη, σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ετοίμασε και θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των δανειστών έναν κοστολογημένο κατάλογο με τους τομείς, στους οποίους θα γίνουν οι παρεμβάσεις. Παράλληλα, θα ενημερώσει τους επικεφαλής της τρόικας ότι εκτός από το 1,3 δισ. ευρώ (0,7% του ΑΕΠ), η κυβέρνηση θα περικόψει περαιτέρω το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» που προέκυψε λόγω των αλλαγών στο νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

    Το κύριο βάρος των παρεμβάσεων καλείται να σηκώσει το υπουργείο Εργασίας, καθώς το δημοσιονομικό όφελος από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, υπολογίζεται σε 800 εκατ. ευρώ.

    [04] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της τρόικας

    Συνεχίζονται σήμερα οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας, μετά τη διακοπή για το πρόσφατο Eurogroup.

    Η στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξετάστηκε χθες σε πολύωρη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης καιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί παραμένουν και η όποια διαφορά υπάρχει με την τρόικα θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθεί, από διαρθρωτικές αλλαγές.

    Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα και να υπάρξει έγκαιρα λύση. Επεσήμανε πως δεν υπάρχει ανοιχτό θέμα, όσον αφορά τα εργασιακά, και πως μέρος του δημοσιονομικού κενού θα καλυφθεί από παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας και με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου. Πάντως ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί πως μπορεί να υπάρξει άμεσα λύση.

    Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε τις αλλαγές που προωθεί στο Ασφαλιστικό και με τις οποίες εκτιμά πως θα μπορέσει να εξοικονομήσει τουλάχιστον 600 εκ ευρώ. Σε δήλωσή του μάλιστα έκανε λόγο για «νοικοκύρεμα του Ασφαλιστικού», δηλώνοντας αισιόδοξος πως τελικά θα βρεθεί λύση.

    «Με το οργανωτικό νοικοκύρεμα που επιχειρούμε το τελευταίο διάστημα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πολύ σημαντικά ποσά, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αυτή την πολύ κρίσιμη διαβούλευση. Και πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στους στόχους που έχουμε θέσει» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βρούτσης.

    Οσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ισχύουν και πως οι φτωχοί άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται. «Όλη η συζήτηση από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται για τα μεγάλα δάνεια και τα μεγάλα "ψάρια". Αυτή είναι η κατεύθυνση μας. Είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

    [05] Το ρωσικό Μπόινγκ που συνετρίβη είχε χρησιμοποιηθεί επί 23 χρόνια από 7 εταιρείες

    Το αεροσκάφος που συνετρίβη χθες στο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης Καζάν, είχε χρησιμοποιηθεί επί 23 χρόνια από 7 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η Air France και η Uganda Airlines, και το 2001 είχε ένα σοβαρό ατύχημα στη Βραζιλία, σύμφωνα με ΜΜΕ και μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα.

    Το Μπόινγκ 737-500 της ρωσικής εταιρείας Tatarstan, το οποίο είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του το 1990, είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί από τη γαλλική εταιρεία Euralair Horizons, η οποία δεν υφίσταται από το 2005 και στη συνέχεια απο την Air France για τρία χρόνια, σύμφωνα με τον ιστότοπο AirFleets.fr. Ακολούθως το αεροσκάφος πέρασε στα χέρια της Uganda Airlines, η οποία το χρησιμοποίησε για πέντε χρόνια και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από την εταιρεία Rio Sul της Βραζιλίας, από τη ρουμανική Blue Air και από τη Bulgaria Air πριν την αγοράσει η ρωσική Tatarstan.

    Το αεροσκάφος, το οποίο προερχόταν από τη Μόσχα, συνετρίβη χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της πόλης Καζάν και πήρε φωτιά. Οι 44 επιβάτες του, ανάμεσά τους μια 53χρονη Βρετανή και τα έξι μέλη του πληρώματός του, σκοτώθηκαν.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Η Μπατσελέτ προηγείται στις προεδρικές εκλογές της Χιλής

    Η πρώην πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, προηγείται με μεγάλο προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας, οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή, ωστόσο καθώς φαίνεται θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά την αντίπαλό της, Εβελίν Ματέι.

    Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα βάσει της καταμέτρησης του 90 τοις εκατό των ψήφων, η κεντροαριστερή Μπατσελέτ κέρδισε το 46,8 τοις εκατό σε σύγκριση με το 25,1 τοις εκατό που έλαβε η συντηρητική Ματέι. Οι δύο τους βρίσκονται πολύ μπροστά σε σχέση με τους άλλους επτά υποψηφίους.

    Ωστόσο, για να κερδίσει η Μπατσελέτ πρέπει να συγκεντρώσει το 50 τοις εκατό των ψήφων.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] Στους πέντε οι νεκροί από σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ

    Τουλάχιστονπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας που έχει σαρώσει τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ με ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, χαλάζι και έντονες βροχοπτώσεις, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έλαβε 76 αναφορές για ανεμοστρόβιλους και ακόμα 40 για χαλάζι. Η καταιγίδα κινούνταν μέσα από τις πολιτείες της Αϊόβα, Μιζούρι, Ουισκόνσιν, Ιλινόις, Ιντιάνα και Μίσιγκαν το απόγευμα της Κυριακής πλήττοντας αργότερα στο Οχάιο την Πενσιλβάνια, τη Νέα Υόρκη το Τενεσί, τη Δυτική Βιρτζίνια, τη Μέριλαντ και το Κεντάκυ.

    Μεγάλες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν επίσης εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας στα αεροδρόμια του Σικάγο και της Ινδιανάπολης, ενώ εκκενώθηκε και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου λίγο μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Οι φίλαθλοι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του σταδίου μέχρις ότου εξασθενίσει η καταιγίδα.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [08] Πολύνεκρη σύγκρουση τρένου με δύο οχήματα, στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί στην Αίγυπτο κατά τη σύγκρουση τρένου με δυο οχήματα σε ισόπεδη διάβαση στο νότιο Κάιρο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Το εμπορικό τρένο συγκρούσθηκε με ένα φορτηγό και ένα μικρό πούλμαν, το οποίο μετέφερε οικογένεια που επέστρεφε από γάμο, δήλωσε στην τηλεόραση ο διοικητής της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η τηλεόραση, το τραίνο συγκρούσθηκε με τρία οχήματα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Η πλειοψηφία των νεκρών είναι μέλη μιας οικογένειας που επέστρεφε από γάμο. Ο μηχανοδηγός επέζησε. Η αμαξοστοιχία μετά τη σύγκρουση συνέχισε την πορεία της για ένα χιλιόμετρο περίπου πριν σταματήσει.

    Επιμέλεια: κ. Λευτάκη

    [09] Στην κηδεία Κληρίδη αύριο Σαμαράς, Βενιζέλος, Μεϊμαράκης, Αβραμόπουλος

    Στην αυριανή κηδεία του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη, θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και ο υπουργός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Επίσης, αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών.

    Η οικογένεια του εκλιπόντος ανακοίνωσε την επιθυμία και παράκληση της, αντί στεφάνων κατά την κηδεία να κατατίθενται εισφορές για ενίσχυση του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου θα εκτεθεί σήμερα η σορός του αποβιώσαντος πρώην προέδρου για λαϊκό προσκύνημα. Του προσκυνήματος θα προηγηθεί τρισάγιο. Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντος, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2013 - 7:30:26 UTC