Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Παπαρήγα για τις περικοπές στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • [03] Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει ελληνικής Προεδρίας
  • [04] Στις 6 Δεκεμβρίου θα κριθεί εάν θα διεξαχθεί ή όχι η δίκη Β. Παπαγεωργόπουλου
  • [05] Στα λευκά ντύνεται σταδιακά η Β. Ελλάδα
  • [06] Να υπαχθούν στην ίδια διαδικασία με τους δημοτικούς αστυνομικούς ζητούν οι σχολικοί φύλακες
  • [07] Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά
  • [08] Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος, για χρέη προς το Δημόσιο
  • [09] Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση των περισσότερων τραυματιών του χθεσινού τροχαίου στα Τέμπη
  • [10] Έντονες επικρίσεις στην Τουρκία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • [11] Η ελληνικής καταγωγής Γκλόρια Μίκα στο φετινό TEDx Athens
  • [12] «Γονείς, Απλά!», βιβλίο - οδηγός για όσους υπερφορτώνουν τα παιδιά και ... τους ίδιους με άγχος
  • [13] Τέλος ο Κράβαρικ από τον Άρη

  • [01] Απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

    Την απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα και την έναρξη δεκαήμερου διαλόγου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για τη φαρμακευτική δαπάνη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή συνέντευξη τύπου. Τόνισε, επίσης, ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν δεχθεί την πρόταση αυτή, τότε σημαίνει ότι ο μόνος στόχος του είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και θα είναι υπόλογος για τους κινδυνους που θα προκαλέσει αυτή η απόφαση για τη δημόσια υγεία, στο μέλλον.

    Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον υπουργό υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη τον οποίο κατηγόρησε για συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κυβέρνηση και ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την υγεία λαού, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο κόσμος ξέρει ποιος κάνει φθηνή πολιτική και ποιος έχει στόχο το δημόσιο συμφέρον.

    Επί της τροπολογίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας μιλά για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά δεν διευκρινίζει αν αφορά τη δημόσια ή ιδιωτική δαπάνη, γιατί ενώ η δημόσια μειώνεται λόγω της πολιτικής της τρόικας, η ιδιωτική, δηλαδή των απλών πολιτών, αυξάνεται λόγω της αύξησης της συμμετοχής ή και εξαιτίας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

    Κατά συνέπεια, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν προκύπτει η ελάφρυνση των ασθενών και κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για υποκριτική ρητορεία.

    Η τροπολογία, το μόνο που υπηρετεί είναι η μνημονιακή απαίτηση για 1% ΑΕΠ φαρμακευτική δαπάνη και τις πολυεθνικές, για φθηνό κόστος και αμφίβολης ποιότητας φάρμακα. Αυτός είναι και λόγος, σημείωσε, που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία, αλλά καλεί τον πρωθυπουργό να την αποσύρει.

    [02] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Παπαρήγα για τις περικοπές στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

    Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για την «επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πολιτική περικοπών».

    Στην επίκαιρη ερώτηση, η κ. Παπαρήγα αναφέρει ότι «οι νέες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού το 2014 για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά 30%, των νοσοκομείων κατά 32%, στα φάρμακα κατά 15% και συνολικά στην Υγεία κατά 19,7%, επιβεβαιώνουν την πολιτική χρεοκοπίας της υγείας του λαού υπέρ του κεφαλαίου και της υγιούς επιχειρηματικότητας».

    [03] Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει ελληνικής Προεδρίας

    Κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ακολουθήσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Οι δύο άνδρες είχαν νωρίτερα, κατ'ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] Στις 6 Δεκεμβρίου θα κριθεί εάν θα διεξαχθεί ή όχι η δίκη Β. Παπαγεωργόπουλου

    Στις 6 Δεκεμβρίου θα κριθεί εάν θα διεξαχθεί ή όχι η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο.

    Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί για σήμερα, αλλά με δεδομένο ότι πήρε τον αριθμό 33 στο πινάκιο του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, το δικαστήριο ενημέρωσε από το πρωί τους παράγοντες της δίκης ότι δεν θα προλάβει να την ξεκινήσει σήμερα, αλλά ανάλογα με την πρόοδο του πινακίου κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής του, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Δεκεμβρίου.

    [05] Στα λευκά ντύνεται σταδιακά η Β. Ελλάδα

    Ασθενής χιονόπτωση καταγράφηκε το πρωί στον νομό Φλώρινας. Κατά τη διάρκειά της η θερμοκρασία έδειχνε 1 βαθμό Κελσίου, ενώ στην πόλη της Κοζάνης την ίδια ώρα η θερμοκρασία έφθανε τους 2 βαθμούς.

    Σε άλλες πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η θερμοκρασία, το πρωί, κυμαινόταν περίπου στους 10 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Βόρεια Ελλάδααναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

    Εν τω μεταξύ, εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν, από το πρωί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη χιονόπτωση, στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων.

    Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα αποχιονισμού κινούνται στους δρόμους προς την Βωβούσα στο Ανατολικό Ζαγόρι, στον Προφήτη Ηλία προς την Μηλιά, στο Δίστρατο της Κόνιτσας, ενώ στα λευκά ξημέρωσε και το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου.

    [06] Να υπαχθούν στην ίδια διαδικασία με τους δημοτικούς αστυνομικούς ζητούν οι σχολικοί φύλακες

    Με τον γενικό γραματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκο Στεφάνου συναντήθηκε, πριν από λίγο, αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ και των σχολικών φυλάκων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο.

    Η ΠΟΕ- ΟΤΑ ζήτησε να ισχύσει για τους σχολικούς φύλακες η ίδια διαδικασία που έχει ισχύσει για τους δημοτικούς αστυνομικούς και να συμμετάσχουν οι σχολικοί φύλακες στην ενδο- δημοτική κινητικότητα.

    Οι σχολικοί φύλακες είχαν συγκεντρωθεί, από νωρίς το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόθεσή τους ήταν να συναντηθούν με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω παρουσίας του υπουργού στην εκδήλωση για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    [07] Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά

    Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά διοργανώνει, στις 3 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ο Σύνδεσμος του κλάδου (ΣΠΕΦ).

    Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι η πρόσφατη δέσμευση του ΥΠΕΚΑ για αποπληρωμή της παραγωγής των μηνών Απριλίου και Μαΐου και κατά πιθανότητα 90% και του Ιουνίου εντός του 2013, «φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται».

    [08] Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος, για χρέη προς το Δημόσιο

    Στην Υπηρεσία Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής παρουσιάστηκε αυτοβούλως λίγο μετά τις 10 το πρωί ο παρουσιαστής και πρώην εκδότης, Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο.

    Ο πρώην εκδότης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

    [09] Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση των περισσότερων τραυματιών του χθεσινού τροχαίου στα Τέμπη

    Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση των περισσοτέρων από τους 14 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Περιφερειακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετά το φονικό τροχαίο που συνέβη χθες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στην κοιλάδα των Τεμπών, στο ύψος των παλιών διοδίων.

    Από τη σύγκρουση ενός ΙΧ, νταλίκας και λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, νεκρός ανασύρθηκε ο 45χρονος οδηγός του ΙΧ, κάτοικος εν ζωή Ραψάνης.

    Σοβαρότερη μεταξύ όλων των τραυματιών είναι η κατάσταση 23χρονης από την Κυπαρισσία, η οποία υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, υπεβλήθη σε χειρουργείο και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο αν και δεν εφημέρευε χθες ωστόσο ενεργοποιήθηκε προκειμένου να συμβάλει στην περίθαλψη των τραυματιών.

    Από τα 10 άτομα που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σοβαρότερη παρουσιάζεται η κατάσταση μιας 39χρονης, η οποία είναι πολυτραυματίας και νοσηλεύεται στη θωρακοχειρουργική κλινική καθώς και η περίπτωση 34χρονης, που παρακολουθείται για εσωτερική αιμορραγία.

    Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στα Τέμπη γύρω στις 2.40 τα ξημερώματα, καθώς η νταλίκα είχε «διπλώσει» επί του οδοστρώματος και η διαδικασία απομάκρυνσής της απαίτησε αρκετό χρόνο.

    [10] Έντονες επικρίσεις στην Τουρκία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς επικρίνει έντονα την Τουρκία για μακρόχρονες, σοβαρές και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαιτίας της συμπεριφοράς της αστυνομίας και της δικαιοσύνης έναντι διαδηλωτών.

    Σε έκθεση του που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ο Επίτροπος Μούιζνιεκς, με βάση όσα διαπίστωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη χώρα (1η-5η Ιουλίου 2013), εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας της ανάρμοστης - όπως την χαρακτηρίζει -συμπεριφοράς της τουρκικής αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών.

    «Είναι καιρός η τουρκική αστυνομία να αρχίσει να συμμορφώνεται με τις διατάξεις της (Ευρωπαϊκής) Σύμβασης Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.

    [11] Η ελληνικής καταγωγής Γκλόρια Μίκα στο φετινό TEDx Athens

    Μπορεί να έχει διανύσει χιλιόμετρα στις πασαρέλες της Ευρώπης και της Αμερικής συνεργαζόμενη με μερικούς από τους γνωστότερους οίκους μόδας, ωστόσο η πανέμορφη Γκλόρια Μίκα δεν είναι γνωστή κυρίως για την ομορφιά της. Σε ηλικία λίγο πάνω από τα 30, η ελληνικής καταγωγής Γκλόρια έχει διανύσει πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

    Έχοντας ως πεποίθηση ότι «η ανθρωπότητα έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο» η Γκλόρια Μίκα ανεβαίνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο του φετινού TEDx Athens, για να μιλήσει για τις δικές της προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο: την υπεράσπιση της διαφάνειας, των δικαιωμάτων των μεταναστών, της αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και μιας καλύτερης παγκοσμιοποιημένης εκπαίδευσης.

    [12] «Γονείς, Απλά!», βιβλίο - οδηγός για όσους υπερφορτώνουν τα παιδιά και ... τους ίδιους με άγχος

    Επειδή σήμερα τα παιδιά έχουν πάρα πολλά παιχνίδια, παρά πολλές πληροφορίες, πάρα πολλές οθόνες, πάρα πολλές συσκευές, πάρα πολλά μαθήματα, πάρα πολλές ενασχολήσεις, παρά πολλές επιλογές ... γι΄ αυτό: «Γονείς Απλά!». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου για την απλοποίηση της ανατροφής μικρών και ...μεγάλων, γραμμένο από τον Κιμ Τζον Πέιν, Βρετανό οικογενειακό σύμβουλο, σε συνεργασία με την Αμερικανίδα σύμβουλο εκδόσεων Λίζα Ρος.

    Κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, υπό την επιμέλεια της συμβούλου επικοινωνίας Λαμπρινής Σταμάτη, η οποία είναι επικεφαλής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φωτόδεντρο». Πρόκειται για μια νεωτεριστική δράση ανάπτυξης γονέων και παιδιών με επίκεντρο έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής. Το βιβλίο των 269 σελίδων, αφού παραθέσει περιπτώσεις διαταραχής από συγκεκριμένες οικογένειες, συνοψίζει την λύση προτείνοντας δομικές αλλαγές.

    [13] Τέλος ο Κράβαρικ από τον Άρη

    Ο ΠΑΟΚ υπήρξε ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική στην Α1 κατηγορία του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών επικράτησε με 3-2 του Άρη. Η ήττα αυτή οδήγησε στην απόλυση του Αντρέι Κράβαρικ από την τεχνική ηγεσία των «κίτρινων».

    Ο Αρης μετά από επτά αγωνιστικές είναι προτελευταίος στο πρωτάθλημα με μόλις πέντε βαθμούς. Ο Σπύρος Φίνος αναλαμβάνει προσωρινά την ομάδα της Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 November 2013 - 11:30:24 UTC