Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μέσα στον Δεκέμβριο θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα
  • [02] Εναλλακτικές λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ
  • [03] Μαθητής στην Αμαλιάδα, τραυματίστηκε από κεραυνό
  • [04] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
  • [05] «Αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία»
  • [06] Χρ. Σταϊκούρας: Οι προβλέψεις μας δεν έχουν διαψευστεί
  • [07] Νέα έκκληση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων για μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
  • [08] Δεν θα επιβληθεί ούτε το 2014 φόρος επί της κύριας κατοικίας στην Ιταλία
  • [09] Τα δημιουργικά «παντζάρια» της Θεσσαλονίκης σχεδίασαν το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας
  • [10] Η «Ηλιόχαρη» και η «Καλλιόπη» επιστρέφουν ευτυχισμένες στο φυσικό τους περιβάλλον

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μέσα στον Δεκέμβριο θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα

    Αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ περιέγραψε και τους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

    Στόχος μας είναι μία Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο αναπτυξιακή, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, μία Ευρώπη πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη που να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, μία Ευρώπη της ισορορροπίας και της αλληλεγγύης που σημαίνει ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανάπτυξη. Ευρώπη της αλληλεγγύης σημαίνει να απορρίψουμε τους διαχωρισμούς τύπου Βορράς - Νότος».

    Δίνουμε τη μάχη για την ανάπτυξη με συγκεκριμένα όπλα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς:

    Πρώτον, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ και είναι σημαντικό να πάρουμε τα χρήματα αυτά από την αρχή του χρόνου.

    Δεύτερον, με τη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις οποίες θα προκύψει η μείωση της ανεργίας. Κάλεσε δε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν τώρα που η χώρα έχει ανάγκη.

    Τρίτον, ανάπτυξη μέσω εξαγωγών και επενδύσεων, μια εκ των οποίων προανήγγειλε αναφερόμενος σε ξένο επιχειρηματικό κολοσό.

    Αυτά δείχνουν ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ που την 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει την προεδρία. Στην Ευρώπη δεν έχουμε διαφορετικής κατηγορίας κράτη, η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος. Γνωρίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την προεδρία».

    [02] Εναλλακτικές λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ

    Εναλλακτικές λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ καθώς, όπως γίνεται γνωστό, σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, διαπιστώνονται προβλήματα στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ που θα έπρεπε να ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου του 2014.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος.

    Ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει πως «η εκτίμηση ότι τα εφάπαξ βοηθήματα που χορηγούν οι Τομείς Πρόνοιας θα μειωθούν με τον νέο τρόπο υπολογισμού, σε σχέση με τις σημερινές παροχές, δεν ευσταθεί, καθότι δεν είναι δυνατό να γίνει σήμερα τέτοιος υπολογισμός, αλλά ούτε και να εκτιμηθεί, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστά σήμερα για τους τομείς, τα οικονομικά και στατιστικά δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου του 2014 και εφεξής τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στον νέο τρόπο υπολογισμού».

    Το υπουργείο μελετά, όπως γίνεται γνωστό, τις απαιτούμενες προεργασίες για την πρακτική εφαρμογή, την απαιτούμενη μηχανογραφική υποστήριξη και τη διοικητική και τεχνική υποδομή που θα απαιτηθεί από τα Ταμεία για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος και την ομαλή μετάβαση από τους παλαιούς τρόπους υπολογισμού βάσει των καταστατικών διατάξεων των Ταμείων, στη νέα τεχνική βάση.

    [03] Μαθητής στην Αμαλιάδα, τραυματίστηκε από κεραυνό

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται, στο νοσοκομείου Πύργου, ο 13χρονος μαθητής ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, σήμερα το πρωί στην Αμαλιάδα, κατά τη διάρκεια πτώσης κεραυνού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο μαθητής κατέβηκε από το λεωφορείο, έτρεξε προς ένα υπόστεγο, προκειμένου να προφυλαχθεί από τη βροχή.

    Εκείνη τη στιγμή ο 13χρονος έπεσε στο έδαφος και αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, για περαιτέρω εξετάσεις.

    Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας.

    [04] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

    Με τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.) από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και τις αντιμετωπίζουν με «επιφυλάξεις» και «καχυποψία».

    «Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης σε συνέντευξη Τύπου.

    Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και οι διοιητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    Επίσης, συνεδριάζει το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων για να εκτιμήσει την κατάσταση στα Πανεπιστήμια ενώ στη συνέχεια, μέλη του θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας.

    [05] «Αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία»

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εμφανίζει η Ελλάδα, το οποίο βαθμολογεί με Α+, εξαίρει με "ανοικτή επιστολή" στην Ιντερνάσιοναλ Νιού Γιόρκ Τάιμς, (International New York Times), που εκδίδεται στο Παρίσι, η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Japonica Partners.

    Πρόκειται για ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση με τίτλο: «η ΕΛΛΑΔΑ είναι Α+» και υπότιτλο: «Ανοικτή επιστολή και έκκληση για ανάληψη δράσης, προς τους υπεύθυνους χάραξης των δημόσιων πολιτικών, σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον».

    Ως επιχειρήματα για την έκκλησή της αυτή, η Japonica επισημαίνει ότι: «Είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία, που συνιστά επίδοση Α+. Αυτή είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παρούσα, οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα να έχουν επιτόκια κάτω από 5%. Αυτή είναι η στιγμή να αναγνωριστεί ότι αυτή η λογιστική είναι το μόνο μεγάλο και πολύ εύκολο να παραμεριστεί εμπόδιο, σε μια απαράμιλλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και, τώρα είναι η στιγμή για τα κέντρα αποφάσεων να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη λογιστική και την παρουσίαση που αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα, που βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων και αυξάνει την υπευθυνότητα».

    Όπως σημειώνεται στην ίδια καταχώρηση, «η Ελλάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία πριν πέντε χρόνια, στους δύο πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων, ένα κατόρθωμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη τώρα να επαναλάβει αυτή την καταπληκτική επίδοση με μια καταπληκτική ανάπτυξη.

    [06] Χρ. Σταϊκούρας: Οι προβλέψεις μας δεν έχουν διαψευστεί

    Την επιτυχή υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2014 προεξόφλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με δεδομένη την επιβεβαίωση των προβλέψεων του αντίστοιχου για το 2013.

    «Οι προβλέψεις μας για την ύφεση και το πρωτογενές έλλειμμα δεν έχουν διαψευστεί - και ήταν συντηρητικές. Η εκτίμησή μας ήταν προϊόν ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι για πανηγυρισμούς. Ακόμα και το προσχέδιο Προϋπολογισμού που καταθέσαμε πριν από ένα μήνα, αναθεωρήθηκε, αλλά επί τα βελτίω - και γι' αυτό δεν ακούσαμε τίποτε από την αντιπολίτευση» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

    [07] Νέα έκκληση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων για μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

    Τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα τζάκια στην υγεία των πολιτών επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, για να ζητήσει εκ νέου τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει τέλος ότι με την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το λαθρεμπόριο καυσίμων παραμένει ανεξέλεγκτο, τα δημόσια έσοδα παρέμειναν και θα συνεχίσουν να είναι μειωμένα, μερικοί καταναλωτές μπαίνουν εκ νέου στην περιπέτεια επιδότησης με νέα προαπαιτούμενα και η υγεία των πολιτών των μεγάλων αστικών κέντρων εκτίθεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

    [08] Δεν θα επιβληθεί ούτε το 2014 φόρος επί της κύριας κατοικίας στην Ιταλία

    Ο φόρος επί της κύριας κατοικίας δεν θα επιβληθεί από μέρους του ιταλικού δημοσίου ούτε και το 2014, όπως αποφάσισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα και ενσωμάτωσε σε ειδική τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί μέχρι σήμερα το βράδυ.

    Ωστόσο εξαίρεση πρόκειται να αποτελέσουν και το 2014 μόνον οι πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες θα φορολογηθούν κανονικά.

    [09] Τα δημιουργικά «παντζάρια» της Θεσσαλονίκης σχεδίασαν το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας

    Είναι τα δημιουργικά «παντζάρια» της Θεσσαλονίκης, η ομάδα που κέρδισε για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις με το λογότυπο που δημιούργησε για την επικείμενη Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    Οι «Beetroot», οι οποίοι αγάπησαν το παντζάρι επειδή «είναι ό,τι ακριβώς συμβαίνει στο κεράσι, όταν συνουσιάζεται μ' ένα καρότο?», διαβάζοντας το «Άρωμα του Ονείρου» του Τομ Ρόμπινς, είναι η δεκαεξαμελής ομάδα που, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει να επιδείξει σπουδαία «δείγματα» γραφής και βραβείων: τον Οκτώβριο του 2011 κατέκτησε το βραβείο Red Dot Agency of the Year με την έκθεση/εγκατάσταση με τίτλο «The Greek Monsters», το 2008, το European Agency of the Year, ενώ το καλοκαίρι κέρδισε τις εντυπώσεις με την καμπάνια του ΕΟΤ που επιμελήθηκε, με σλόγκαν "Ελλάδα, η πλουσιότερη χώρα του κόσμου".

    «Για την Ελληνική Προεδρία θέλαμε κάτι απλό και λιτό που να κουβαλάει και το DNA της Ελλάδας, τη θάλασσα και να μη «φωνάζει», για να ταιριάζει έτσι με την εποχή» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξης Νίκου από το δημιουργικό γραφείο που σχεδίασε το βασικό λογότυπο που θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της Ευρώπης για τους επόμενες έξι μήνες.

    [10] Η «Ηλιόχαρη» και η «Καλλιόπη» επιστρέφουν ευτυχισμένες στο φυσικό τους περιβάλλον

    Δύο μικρές θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta, οι οποίες είχαν βρεθεί τραυματισμένες, πριν από 17 μήνες η μία και επτά μήνες η άλλη, και είχαν μεταφερθεί στον χώρο του Ενυδρείου Κρήτης, επέστρεψαν σήμερα υγιείς και μαρκαρισμένες στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά τη φροντίδα και την περίθαλψη των ενυδρειολόγων.

    Η απελευθέρωση και το «βάπτισμα» των δύο χελωνών, που πήραν τα ονόματα «Ηλιόχαρη» και «Καλλιόπη» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο, παρουσία του διευθυντή, των επιστημόνων και του προσωπικού του Cretaquarium, εκατοντάδων μαθητών και πλήθους κόσμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 November 2013 - 13:30:25 UTC