Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Το υπουργείο διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς
  • [02] Συνελήφθη και ο τρίτος δραπέτης των αλβανικών φυλακών
  • [03] Συνελήφθη ακόμη ένας δραπέτης των αλβανικών φυλακών
  • [04] Συνάντηση της ΕΚΠΟΙΖΩ με την τρόικα
  • [05] Έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για θέρμανση σχολείων
  • [06] «Στη ζωή μου έκανα ό,τι θεωρούσα καθήκον» λέει ο Εμμανουήλ Κριαράς που κλείνει σήμερα τα 107
  • [07] Την καυτή ανάσα του Ήλιου θα αγγίξει απόψε ο «κομήτης του αιώνα»

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Το υπουργείο διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς

    Το υπουργείο διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ενώ διεμήνυσε προς τους απεργούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι δεν πρόκειται ν΄αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος».

    «Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι [...] γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Πάντως, δήλωσε έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει «ανοιχτό» το γραφείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

    [02] Συνελήφθη και ο τρίτος δραπέτης των αλβανικών φυλακών

    Συνελήφθη πριν από λίγο, σε χαράδρα η οποία απέχει περίπου 2 χλμ. από το σημερίο της χθεσινής συμπλοκής, και ο τρίτος δραπέτης των αλβανικών φυλακών Ρεΐς Χατζίραϊ.

    Τον Αλβανό κακοποιό εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί. Ο Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμιά απολύτως αντίσταση.

    [03] Συνελήφθη ακόμη ένας δραπέτης των αλβανικών φυλακών

    Συνελήφθη γύρω στις 07:30 το πρωί, κοντά στο Επταχώρι Κοζάνης, ένας ακόμη δραπέτης των αλβανικών φυλακών, ο οποίος, χθες, μαζί με έναν ακόμη κακοποιό, κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη, κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς σε παλιό εργοστάσιο ξυλείας, κοντά στο Πευκόφυτο του Γράμμου.

    Πρόκειται για τον Έντουαρντ Λούλο, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστεία και ανθρωποκτονία. Η αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή συνεχίζεται για τον εντοπισμό και σύλληψη και του τρίτου Αλβανού δραπέτη Ρεΐς Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε και συνελήφθη ο 31χρονος Γκεζίμ Τόμα, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για την ανθρωποκτονία ενός 25χρονου, επειδή τού έκλεψε τα καυσόξυλα.

    [04] Συνάντηση της ΕΚΠΟΙΖΩ με την τρόικα

    Με εκπροσώπους της καταναλωτικής ένωσης ΕΚΠΟΙΖΩ συναντήθηκε με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαβούλευσης σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.

    Διαπιστωθηκε, όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, η αναγκη προστασιας των ευπαθων ομαδων καθως και η υπαρξη ενος μεταβατικου σταδιου προσαρμογης των οφειλων, ενω η χαραξη μιας τουλαχιστον 10ετους στρατηγικης για την αντιμετωπιση της υπερχρεωσης και των μη εξυπηρετουμενων δανειων κρινεται απολυτα αναγκαια.

    [05] Έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για θέρμανση σχολείων

    Σε έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικώνμετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπoυργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Όσον αφορά τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σε όλους τους δήμους της χώρας 42.014.057 εκατ. ευρώ (τρίτη και τέταρτη δόση).

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στο νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να παρέχουν στις σχολικές επιτροπές ό,τι είναι απαραίτητο για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, όπως πετρέλαιο θέρμανσης.

    [06] «Στη ζωή μου έκανα ό,τι θεωρούσα καθήκον» λέει ο Εμμανουήλ Κριαράς που κλείνει σήμερα τα 107

    «Το ξέρω καλά. Οι περισσότεροι- ειδικά κάποιοι νεόκοποι από τις τηλεοράσεις που έρχονται να με δουν, να μου ζητήσουν 'δηλώσεις', δεν είναι γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο και την προσωπικότητά μου. Είναι η ηλικία μου που τους κάνει εντύπωση. Δεν επεπόθησα ξέρετε τόσο μακρύ βίο... Έγινε. Δεν θέλω πια άλλο να ζήσω. Η χαρά μου (η αγαπημένη μου σύζυγος) έφυγε. Ο έρωτας- τον οποίο η ύπαρξή της και μόνο μου ενέπνεε, ο έρωτας για τη ζωή, τη δημιουργία και την εργασία, για τη δημιουργία, δεν υπάρχει πια. Οπότε, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα δώρα αλλά... είναι πλέον περιττά. Και η εποχή μας δεν το θέλει το περιττό...»

    Ο Εμμανουήλ Κριαράς, ο φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "η γηραιότερη εν ζωή προσωπικότητα της Ελλάδας" (σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες) σβήνει σήμερα τα 107 κεριά των... περασμένων ημερών του. Με αφορμή αυτά τα 107α γενέθλια, με αιτία την απόλυτη πνευματική του διαύγεια (παραμένει παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εσχάτως, πνευματικά διαυγέστερος πολλών εξ ημών των ηλικιακά νεωτέρων...), αλλά και τη ματαιωμένη προ πολλού ανάγκη όλων μας για τη διατήρηση των "προτύπων", μια "συμβουλή" για τη διαμόρφωση μεθόδων συνέχειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχείρησε μια ακόμη συζήτηση με τον υπεραιωνόβιο καθηγητή.

    [07] Την καυτή ανάσα του Ήλιου θα αγγίξει απόψε ο «κομήτης του αιώνα»

    Κάποια στιγμή από τις 20:30 έως τις 20:45 ώρα Ελλάδος απόψε, ο «κομήτης του αιώνα» ISON, μετά από ένα ταξίδι που κράτησε πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια, θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τον Ήλιο (στο λεγόμενο περιήλιό του). Τότε θα φανεί αν θα καταφέρει να περάσει το κρίσιμο τεστ αντοχής και θα επιβιώσει ή, λόγω της τρομακτικής βαρύτητας και θερμότητας του άστρου μας, θα διαλυθεί, προτού προλάβει να προσφέρει ένα πολυαναμενόμενο φωτεινό θέαμα στους ουρανούς της Γης εντός του Δεκεμβρίου.

    Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, με διαστημικά (STEREO, SOHO, SDO, Hinode) και επίγεια τηλεσκόπια, θα παρακολουθούν την παράτολμη βουτιά του κομήτη μέσα στην καυτή ανάσα του Ήλιου, όπου θα συναντήσει θερμοκρασίες άνω των 2.000 βαθμών Κελσίου, οι οποίες θα μπορούσαν να λιώσουν ακόμα και σίδηρο. Ορισμένοι επιστήμονες, σύμφωνα με το BBC και το Space.com, πιστεύουν ότι ήδη ο κομήτης (με την επίσημη ονομασία C/2012 S1) δείχνει σημάδια αποσύνθεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 November 2013 - 9:30:22 UTC