Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ
  • [02] Σε εξέλιξη, εν μέσω διαμαρτυριών, το συνέδριο της ΚΕΔΕ
  • [03] Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί
  • [04] Οι Γερμανοί «Σοφοί» διαφωνούν με την αύξηση των δημοσίων δαπανών
  • [05] Τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις στην ευρωζώνη πέτυχε η Ελλάδα
  • [06] Ταχύτερους ρυθμούς στην επιστροφή ΦΠΑ υπόσχεται προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης
  • [07] Στις 12 Απριλίου Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τους Ρομά
  • [08] Ο Καναδάς επέτρεψε στην NSA εκτενείς παρακολουθήσεις στη σύνοδο της G20 το 2010
  • [09] Απελευθερώθηκε και το τελευταίο μέλος της Greenpeace από τις ρωσικές φυλακές
  • [10] Στη 12η θέση της κατάταξης της FIFA η Εθνική

  • [01] Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ

    Νέο αδιέξοδο διαγράφεται στην ανωτάτη εκπαίδευση μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να κηρύξουν 24ωρη απεργία για αύριο με την κάλυψη του συλλόγου τους και 48ωρη για την προσεχη Δευτέρα και Τρίτη με την κάλυψη της Ομοσπονδίας. Σε εξέλιξη είναι ως αυτή την ώρα η γενκή συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών.

    [02] Σε εξέλιξη, εν μέσω διαμαρτυριών, το συνέδριο της ΚΕΔΕ

    Εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων μεταξύ των δημάρχων, αλλά και διαμαρτυριών, νωρίς το πρωί, από δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες διεξάγεται το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το τελευταίο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, με θέματα αιχμής τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για νέες περικοπές, την εθελοντική κινητικότητα και την κατάργηση δομών και αρμοδιοτήτων.

    Στο συνέδριο δεν παρέστη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, τον οποίο ανέμεναν οι διοργανωτές.

    Έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

    Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων ήταν έντονες, και έκαναν λόγο για μεθοδεύσεις που έχουν ακολουθηθεί -επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία της ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρος της ΠΟΠ- ΟΤΑ, Σπύρος Δαρδαμάνης ζήτησε από τους αιρετούς να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε να ενταχθούν και οι σχολικοί φύλακες στο μέτρο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

    [03] Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί

    Παράταση της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έως τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ), «μετά και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Υγείας ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

    [04] Οι Γερμανοί «Σοφοί» διαφωνούν με την αύξηση των δημοσίων δαπανών

    Η Γερμανία δεν είναι σε θέση να αυξήσει το ύψος των δημοσίων δαπανών της, όπως προβλέπεται στην Προγραμματική Συμφωνία, υποστηρίζει ο επικεφαλής των «Σοφών» για την Οικονομία Κρίστοφ Σμιντ και προβλέπει αύξηση των φόρων ή του χρέους. Ανάλογη άποψη εκφράζει και ο συνάδελφός του, Κλέμενς Φούεστ.

    «Οι προβλεπόμενες δαπάνες μπορούν να χρηματοδοτηθούν ως το 2017, αλλά όχι πέρα από αυτό», δηλώνει ο κ. Σμιτ στην εφημερίδα Die Welt και επισημαίνει ότι οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τα χαμηλά επιτόκια, τα οποία ωστόσο, όπως λέει, δεν θα διαρκέσουν για πολύ. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο συνδυασμός αυστηρότερων ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και χαμηλότερου συνταξιοδοτικού ορίου με την εισαγωγή νέων συνταξιοδοτικών επιδομάτων» δηλώνει από την πλευρά του ο κ. Φούεστ στην Suddeutsche Zeitung.

    [05] Τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις στην ευρωζώνη πέτυχε η Ελλάδα

    Η Ελλάδα -και σε μικρότερη έκταση η Ιρλανδία- έκαναν μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματoς το πρώτο δεκάμηνο του 2013 και έχουν ξεπεράσει τους αντίστοιχους στόχους των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής τους, αναφέρει σε άρθρο του, που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, ο οικονομολόγος της Capital Economics Μπεν Μέι.

    Ο κ. Μέι υπογραμμίζει ότι το έλλειμμα που σημείωσε τελικά η Ελλάδα, ήταν κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί.

    Το γεγονός τούτο αντανακλά, όπως σημειώνει, τα υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα και τις χαμηλότερες του αναμενόμενου πρωτογενείς δαπάνες.

    [06] Ταχύτερους ρυθμούς στην επιστροφή ΦΠΑ υπόσχεται προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης

    Ουφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Ελλήνων εξαγωγέων στο πλαίσιο της διαρκούς επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο, υπογράμμισε ότι «οι εξαγωγές συνεχίζουν να μας δίνουν θετικά νέα καταγράφοντας νέα αύξηση 5% στο 9μηνο του 2013, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012. Ωστόσο, διακρίνουμε τον κίνδυνο "κόπωσης", καθώς η ανταγωνιστικότητα των τιμών μας επηρεάζεται από την αυξημένη φορολόγηση των επιχειρήσεων, και το υψηλό κόστος χρήματος και ενέργειας. Γι' αυτό και η επιστροφή του ΦΠΑ προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις με ρυθμούς ακόμα ταχύτερους είναι κρίσιμη για τη ρευστότητα, τη βιωσιμότητα και την επιτυχία τους».

    [07] Στις 12 Απριλίου Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τους Ρομά

    Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Ρομά θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου 2014, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) Παναγιώτα Ιακωβίδου.Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα για τους Ρομά, η κ. Ιακωβίδου σημείωσε, ότι «ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της χώρας και πρέπει να υποστηριχθούν».

    Σήμερα, πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενημερωτική συνάντηση μεταξύ κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και συντονιστή το ΕΚΚΑ, για τη νέα Εθνική Στρατηγική για τους Ρομά, αλλά και για την κατάσταση, που περιγράφεται σε σχετική έκθεση η οποία υποβλήθηκε στην ΕΕ, σχετικά με την πρόοδο στους τομείς της κατοικίας, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης και της υγείας.

    [08] Ο Καναδάς επέτρεψε στην NSA εκτενείς παρακολουθήσεις στη σύνοδο της G20 το 2010

    Ο Καναδάς επέτρεψε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ να διενεργήσει εκτενείς παρακολουθήσεις στο Τορόντο, το 2010, κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) πλουσιότερων χωρών και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Canadian Broadcasting Corp που επικαλείται στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τον πρώην τεχνικό της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν.

    Οι ΗΠΑφέρονταιότι είχανμετατρέψει την πρεσβεία τους στην Οτάβα σε κέντρο διοίκησης ασφαλείας κατά την επιχείρηση της εξαήμερης παρακολούθησης από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, καθώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνταν εκείνο τον Ιούνιο.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση δεν ήταν κρυφή από τις καναδικές αρχές. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του CBC, τα στοιχεία δεν αποκαλύπτουν τους ακριβείς στόχους της επιχείρησης της NSA, αλλά αναφέρουν ότι οι υποκλοπές στο πλαίσιο της αποστολής της NSA στη σύνοδο στο Τορόντο είχαν σκοπό την "παροχή υποστήριξης σε αυτούς που χαράσσουν πολιτική".

    [09] Απελευθερώθηκε και το τελευταίο μέλος της Greenpeace από τις ρωσικές φυλακές

    Η ρωσική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα σε δεύτερο βαθμό να απελευθερώσει με εγγύηση τον Αυστραλό Κόλιν Ράσελ που ήταν το τελευταίο προφυλακισμένο μέλος του πληρώματος του πλοίου της Γκρίνπις που αναχαιτίσθηκε από τους Ρώσους στην Αρκτική, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

    "Εξαιρετική είδηση! Ο Αυστραλός Κόλιν Ράσελ απελευθερώθηκε με εγγύηση", έγραψε η Γκρίνπις στο Twitter.

    Το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης όρισε ως εγγύηση τα 2 εκατ. ρούβλια (45.000 ευρώ), όπως είχε κάνει και για τα 29 άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν ήδη απελευθερωθεί.

    [10] Στη 12η θέση της κατάταξης της FIFA η Εθνική

    Τρεις θέσεις «ανέβηκε» -σε σχέση με τον Οκτώβριο- η εθνική ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA που δημοσιεύθηκε σήμερα, μία εβδομάδα πριν απότην κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων, ενόψει του Μουντιάλ 2014.

    Ετσι, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 12η θέση, ενώ στην κορυφή παραμένει με διαφορά η Ισπανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 November 2013 - 13:30:23 UTC