Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 7 Δεκεμβρίου η ψήφιση του προϋπολογισμού
  • [02] Αύξηση της απασχόλησης από τα μέτρα για την αδήλωτη εργασία
  • [03] Οι «δεξαμενές» των 15.000 απολύσεων
  • [04] Νέα κλήση του εισαγγελέα στον πρώην υπουργό Γ. Παπαντωνίου
  • [05] Συνεχίζουν την απεργία και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [06] Δικογραφία σε βάρος δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ που χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες στα οχήματά τους
  • [07] «Κόκκινες γραμμές» απαιτούν πολλοί δήμαρχοι από την ΚΕΔΕ
  • [08] Για πρωτογενές πλεόνασμα σημαντικού ύψους κάνει λόγο η Alpha Bank
  • [09] Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στο Ιράν
  • [10] Έξι «ηρωικοί» οπαδοί του ΠΑΟΚ στο παγωμένο Καζακστάν

  • [01] Στις 7 Δεκεμβρίου η ψήφιση του προϋπολογισμού

    Την προσεχή Τρίτη 3 Δεκεμβρίου εισάγεται στην Ολομέλεια ο Προϋπολογισμός του Κράτους του 2014, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, με ονομαστική ψηφοφορία που θα αρχίσει τα μεσάνυχτα.

    Κατά τη σημερινή Διάσκεψη, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας ζήτησε την επίσπευση της συζήτησης στην Ολομέλεια της πρότασης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την κατασκευή των υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ.Ειδικότερα, ο κ. Ρήγας ζήτησε να συζητηθεί η πρόταση αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014.

    [02] Αύξηση της απασχόλησης από τα μέτρα για την αδήλωτη εργασία

    Το μέτρο της επιβολής του υψηλού προστίμου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοινώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο, πρώτο μήνα της εφαρμογής του, η απασχόληση εκτοξεύθηκε κατά 63.000 εργαζόμενους.

    «Πρόκειται για πολύ υψηλό νούμερο σε βάθος δεκαετίας, αφού πέρασαν από την αφανή στην επίσημη εργασία 63.000 εργαζόμενοι. Απεικονίζεται δε αύξηση στα έσοδα του ΙΚΑ» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο σε βάση αναλογικότητας (με βάση τον αριθμό των απασχολούμενων σε κάθε επιχείρηση).

    [03] Οι «δεξαμενές» των 15.000 απολύσεων

    Οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM».

    Επίσης, για τις 11.000 απολύσεις που, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, είπε ότι αυτές θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη διαθεσιμότητα, από υπαλλήλους δηλαδή που δεν θα επανατοποθετηθούν, από την επιτάχυνση απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ως απόρροια αξιολόγησης όλων των ΝΠΙΔ.

    [04] Νέα κλήση του εισαγγελέα στον πρώην υπουργό Γ. Παπαντωνίου

    Κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», σε βαθμό κακουργήματος, για τα έτη 2010 και 2009, απέστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

    Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση αφορά συμπληρωτική έρευνα στη δικογραφία για ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, υπόθεση για την οποία ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον, περασμένο Απρίλιο. Η υπόθεση για την οποία καλείται εκ νέου ο πρώην υπουργός αφορά το ποσό ύψους περίπου 1,33 εκατομμυρίων ευρώ, που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζα της Ελβετίας, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, αλλά ούτε και τα επόμενα έτη.

    [05] Συνεχίζουν την απεργία και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Τον δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοί τους στο ΕΜΠ, ακολούθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών κηρύσσοντας τρεις 24ωρες απεργίες για αύριο Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη.

    Με τη σημερινή τους απόφαση οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν να αποσυρθεί η κοινή υπουργική απόφαση περί διαθεσιμότητας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποδέχθηκαν την πρόταση πέντε σημείων του κ. Αρβανιτόπουλου.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη. Αν πάντως δεν ανοίξουν τα δύο Ιδρύματα την ερχόμενη εβδομάδα, το εξάμηνο θα χαθεί οριστικά.

    [06] Δικογραφία σε βάρος δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ που χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες στα οχήματά τους

    Για χρήση πλαστών πινακίδων στα αυτοκίνητά τους, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ενός 48χρονου αστυνόμου και ενός 47χρονου υπαστυνόμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι δύο αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας.

    Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ένας εκ των δύο συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

    Συνελήφθη ακόμα 49χρονος ιδιοκτήτης τυπογραφείου, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται στην υπόθεση.

    [07] «Κόκκινες γραμμές» απαιτούν πολλοί δήμαρχοι από την ΚΕΔΕ

    Αν ψηφισθούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για νέες μειώσεις, οι περισσότεροι δήμοι, τουλάχιστον της Αττικής, δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε μισθοδοσία, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Νίκος Σαράντης, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και σημείωσε ότι μόνο στους δήμους της Δυτικής Αττικής, τα έσοδα από δημοτικά τέλη έχουν μειωθεί κατά 25%, εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Πρόσθεσε πως όταν κόβονται χρήματα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κόβονται από άπορους, άστεγους, ανήμπορους, ΑΜΕΑ και ότι αυτήν τη στιγμή η στήριξη των αδυνάμων κοινωνικών κατηγοριών έχει πέσει αποκλειστικά στους ώμους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Να τραβήξουμε, έστω και την ύστατη ώρα, κόκκινη γραμμή» σημείωσε ο κ. Σαράντης. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις και των υπόλοιπων δημάρχων.

    [08] Για πρωτογενές πλεόνασμα σημαντικού ύψους κάνει λόγο η Alpha Bank

    «Ο προϋπολογισμός του 2013 φαίνεται τελικά να κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα σημαντικού ύψους, νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματισθεί, με προοπτική περαιτέρω βελτίωσης το επόμενος έτος όπως αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό του 2014 που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε. Η εντυπωσιακή αυτή επιτυχία στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής, που επιβεβαιώνεται ουσιαστικά και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Κεντρικής Κυβέρνησης στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013, δημιουργεί ένα πολύ σταθερό έδαφος για την καλύτερη, επίσης, από ό,τι προγραμματίζεται, υλοποίηση και του προϋπολογισμού του 2014», αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

    [09] Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στο Ιράν

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά του Μπουσέρ, όπου βρίσκεται ένα πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο του Ιράν, σύμφωνα με στοιχεία του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (USGS). Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα ή υλικές ζημιές.

    Σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στην Σαουδική Αραβία ο σεισμός, ο οποίος κατά τις πρώτες εκτιμήσεις σημειώθηκε σε βάθος 16,4 χιλιομέτρων, έγινε αισθητός στην ανατολική επαρχία του βασιλείου, στην άλλη πλευρά του Κόλπου, αντίκρυ στο Ιράν.

    [10] Έξι «ηρωικοί» οπαδοί του ΠΑΟΚ στο παγωμένο Καζακστάν

    Την ολόθερμη συμπαράσταση... έξι οπαδών του από τη Θεσσαλονίκη, που ταξίδευαν επί μια εβδομάδα διανύοντας με μίνι-μπας έξι χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Καζακστάν έχει στο παγωμένο στάδιο "Αρένα" της πρωτεύουσας Αστάνα, ο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται αυτή των ώρα απέναντι στη Σαχτέρ για το Γιουρόπα Λιγκ.

    Οι τολμηροί ΠΑΟΚτσήδε φτασαν νωρίς το πρωί στον προορισμό τους και, παρότι κατάκοποι, δίνουν τη «μάχη της εξέδρας». Μετά το ματς θα επιβιβαστούν στο λεωφορειάκι για άλλα έξι χιλιάδες χιλιόμετρα που απαιτεί η επιστροφή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 November 2013 - 15:30:23 UTC