Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί άγονη τη σύγκρουση για την Υγεία
  • [02] Τροπολογία για τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, κατέθεσαν 34 βουλευτές της ΝΔ
  • [03] Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] «Και εθελούσιες αποχωρήσεις, περιλαμβάνει η συμφωνία με την τρόικα»
  • [05] Αντ. Σαμαράς: H ελληνική Προεδρία της ΕΕ θα προωθήσει την Ανατολική Εταιρική Σχέση
  • [06] Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισκεφθεί ο Αντώνης Σαμαράς
  • [07] Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός
  • [08] Η απεργία συνεχίζεται, διαμηνύουν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ
  • [09] Εορταστικό ωράριο από τις 12 Δεκεμβρίου
  • [10] Κοινή αντιμετώπιση ανεργίας και «μαύρης» εργασίας από Ελλάδα και Κύπρο
  • [11] Επιταχύνονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [12] Στις ελπίδες για ανάκαμψη το 2014, αναφέρεται για την Ελλάδα η Handelsblatt
  • [13] Ξεκίνησε η δίκη των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός βρετανού στρατιώτη

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί άγονη τη σύγκρουση για την Υγεία

    Άγονη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σύγκρουση στον χώρο της υγείας και καλεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει άμεσα τη μελέτη και τις προτάσεις του για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αρχίσει ένας σοβαρός διάλογος, αλλά και τους γιατρούς να πάρουν μέρος σε αυτόν, επισημαίνει δε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με τα νοσοκομεία ανοιχτά.

    Απευθυνόμενο στον υπουργό Υγείας, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Ο Υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού. Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης».

    [02] Τροπολογία για τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, κατέθεσαν 34 βουλευτές της ΝΔ

    Τροπολογία με την οποία προτείνεται η μείωση στα 62 χρόνια, του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, με 40 χρόνια ασφάλισης, κατέθεσαν σήμερα 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή.

    Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ήδη δεσμευθεί στη Βουλή, τον περασμένο μήνα, πως σχετική ρύθμιση θα εισαχθεί στο υπό συζήτηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    [03] Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας και την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα από τα τετελεσμένα που δημιουργεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, κανένα από τα αντισυνταγματικά μέτρα που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και απαξιώνουν τη λειτουργία τους». Επισημαίνει επίσης, ότι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων είναι ένα μέτρο καταστροφικό για τα πανεπιστήμια και την κοινωνία και προσθέτει ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και τις κλειστές σχολές.

    [04] «Και εθελούσιες αποχωρήσεις, περιλαμβάνει η συμφωνία με την τρόικα»

    Όχι μόνο απολύσεις, αλλά και εθελούσιες αποχωρήσεις, που δεν θα αποτελούν προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, περιλαμβάνει η συμφωνία με τη τρόικα, σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου, η οποία, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει, ότι δεν θα έχουν σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών. Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε πως «πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους».

    Τόνισε δε, ότι «έχουν ψηφιστεί συγχωνεύσεις φορέων αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διοικητικό επίπεδο οι αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών τους. Πρέπει να σταματήσουμε να πατάμε σε δυο βάρκες. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να συμβάλει στη διοικητική διαδικασία και να έχει γνώμη, όμως η αξιολόγηση γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία».

    [05] Αντ. Σαμαράς: H ελληνική Προεδρία της ΕΕ θα προωθήσει την Ανατολική Εταιρική Σχέση

    «Η Ελλάδα, ως η επόμενη χώρα Προεδρίας της ΕΕ, θα λειτουργήσει με προθυμία στην εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται σήμερα, προκειμένου να προωθήσει την επόμενη φάση του προγράμματος της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης» δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

    Αναφερόμενος στην Ουκρανία, σημείωσε ότι «η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να παραμείνει ανοικτή για μία μελλοντική υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης», και παράλληλα καλωσόρισε τη συμφωνία για σύνδεση εκτενούς και ολοκληρωμένης ζώνης ελευθέρων συναλλαγών με τη Γεωργία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

    [06] Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισκεφθεί ο Αντώνης Σαμαράς

    Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε η Πία Αρενκίλντε, εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Η Πία Αρενκίλντε δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες μαζί με ομάδα υπουργών και θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων, την ερχόμενη Τετάρτη. Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, θα είναι μία ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων ενόψει της ελληνικής προεδρίας.

    Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, δηλώνει στοΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η επίσκεψη Σαμαρά«σηματοδοτεί την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της και αποτελεί-ως μια κατ' εξαίρεσιν συνύπαρξη του κορυφαίου οργάνου της ΕΕ με την πολιτική ηγεσία μιας χώρας - την ευκαιρία για μια θεσμική και ουσιαστική ενημέρωση για τις επιτυχίες, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελλάδας και παράλληλα θα στείλει θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές».

    [07] Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός

    Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο το απόγευμα ο καιρός. Στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, της Πελοποννήσου, σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

    Την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία θα επεκταθούν στη Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις ενώ θα συνεχιστεί και η χιονόπτωση στις παραπάνω περιοχές. Το ίδιο περίπου σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα.

    [08] Η απεργία συνεχίζεται, διαμηνύουν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

    «Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    «Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

    [09] Εορταστικό ωράριο από τις 12 Δεκεμβρίου

    Ανοικτά θα είναι τις τρεις τελευταίες Κυριακές του Δεκεμβρίου τα καταστήματα σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο. Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου στα καταστήματα της Αττικής, και ειδικότερα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή προτείνεται λειτουργία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τα Σάββατα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (εκτός από το Σάββατο 14/12 που προτείνεται λειτουργία μέχρι τις 4 το απόγευμα) και τις τρεις τελευταίες Κυριακές από τις 11 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    Το εορταστικό ωράριο για την Τρίτη 24 (Παραμονή Χριστουγέννων) και την Τρίτη 31 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    [10] Κοινή αντιμετώπιση ανεργίας και «μαύρης» εργασίας από Ελλάδα και Κύπρο

    «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συντονίζουμε τα βήματά μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου.

    Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εργασίας των δυο χωρών, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, και την εναρμόνιση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για τον εξορθολογισμό των κοινωνικών επιδομάτων.

    [11] Επιταχύνονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις προαπαιτούμενες δράσεις για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του επιτρόπου Όλι Ρεν, της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το κλίμα της συζήτησης ήταν καλό, αν και δεν έλειψαν και στιγμές έντασης και διαφωνιών για επί μέρους θέματα της διαπραγμάτευσης.

    Αλλά, κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις. Όμως, αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, με τα έως τώρα δεδομένα (το βαρύ πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της ψήφισης του προϋπολογισμού και της κατάθεσης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου), υπάρχει το ενδεχόμενο να αναβληθεί έως και κατά μία εβδομάδα η έλευση στην Αθήνα των επικεφαλής της τρόικας.

    [12] Στις ελπίδες για ανάκαμψη το 2014, αναφέρεται για την Ελλάδα η Handelsblatt

    «Οι επιτυχίες της Ελλάδας στη δημοσιονομική σταθεροποίηση εντυπωσίασαν και την ίδια την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ», επισημαίνεται σε ανταπόκριση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt». Στο δημοσίευμα αναδεικνύεται ωστόσο ο κίνδυνος ενίσχυσης των λαϊκιστών εξτρεμιστών, αλλά και το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης εάν η αντιπολίτευση επιτύχει ξεκάθαρη νίκη στις εκλογές του Μαΐου.

    «Οι διεθνείς πιστωτές, στο μεταξύ, παραμένουν επιφυλακτικοί. Υπενθυμίζουν, ότι χρειάζεται ταχύτερος ρυθμός στις διαρθρωτικές αλλαγές», τονίζει ο ανταποκριτής, αλλά αναγνωρίζει και ότι εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών προχωρά με γρηγορότερους ρυθμούς απ' ότι αναμενόταν.Ο Άνχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, έκανε λόγο αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για μια θεαματική αλλαγή», γράφει η Handelsblatt. «Αυτό βέβαια δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν οι περισσότεροι Έλληνες», συνεχίζει το δημοσίευμα και τονίζει τη μείωση του ΑΕΠ και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

    [13] Ξεκίνησε η δίκη των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός βρετανού στρατιώτη

    Έπειτα από εννέα ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων επιλύθηκαν διαδικαστικά θέματα και έγινε η επιλογή των ενόρκων, που αποτελείται από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, σήμερα ξεκίνησε η δίκη με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου εναντίον του Μάικλ Αντεμπολάτζο, 28 ετών, και του Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών, για τη δολοφονία στις 22 Μαΐου σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου και υπό το φως της ημέρας, του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, 25 ετών, και για την απόπειρα δολοφονίας δύο αστυνομικών.

    Ο στρατιώτης Λι Ρίγκμπι, η δολοφονία του οποίου σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου είναι προκαλέσει σοκ στη Βρετανία, «ουσιαστικά αποκεφαλίστηκε με μαχαίρι», όπως αναφέρθηκε σήμερα στην έναρξη της δίκης των δύο κατηγορούμενων για το φόνο του σε δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι της βρετανικής πρωτεύουσας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 November 2013 - 13:30:23 UTC