Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Κασσάνδρα και ο ΟΟΣΑ;
  • [02] Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Νυκτερινή Αστραπή» στον Έβρο
  • [03] Κλειστοί αύριο από τις 15:00 τρεις σταθμοί του μετρό
  • [04] Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν επιβάλλει λιτότητα. Τηρεί μόνο τα συμφωνηθέντα
  • [05] Κατεπείγουσα έρευνα για διαδικτυακή ανάρτηση περί επικείμενου «κουρέματος» καταθέσεων
  • [06] Β.Γιανουκόβιτς: Σταθερή πρόθεση η προσέγγιση με την ΕΕ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Κασσάνδρα και ο ΟΟΣΑ;

    «Κασσάνδρα και ο ΟΟΣΑ;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημείωμά του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενος στοιχεία από την έκθεση του διεθνούς οργανισμού, προκειμένου να καταδείξει ότι «δεν είναι οι αντιπολιτευτικές ανάγκες που επιβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίζει τη θέση του από τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, αλλά η ίδια η πραγματικότητα».

    Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η φορολόγηση στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι τα στατιστικά δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, γιατί στη χώρα μας «τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα υπερφορολογούνται, ενώ οι ζάπλουτοι φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι».

    Με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο διεθνής οργανισμός ήρθε να διαψεύσει κι αυτός τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, μολονότι είναι ακραιφνής υπέρμαχος των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και συμφωνεί με την πολιτική των μνημονίων.

    Στην έκθεσή του για την Ελλάδα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΟΟΣΑ επιμένει στην ανάγκη συνέχισης αυτών των πολιτικών, αλλά παράλληλα προειδοποιεί για τις ενδεχόμενες αποκλίσεις του προγράμματος και επισημαίνει ότι η ελληνική κρίση αφήνει τέσσερις μεγάλες κληρονομιές: χαμηλή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, κοινωνικές ανισότητες, κρίση εμπιστοσύνης (ομιλία προέδρου ΟΟΣΑ Α. Γκουρία).

    [02] Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Νυκτερινή Αστραπή» στον Έβρο

    Την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που διέπει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης της άσκησης «Νυκτερινή Αστραπή» που διεξήχθη στο πεδίο βολής «Αετός» στον νομό Έβρου. «Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η «Νυκτερινή Αστραπή» είναι άσκηση του Στρατού Ξηράς, στην οποία συμμετέχουν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Το σενάριο της άσκησης ήταν η υπέρβαση- αντεπίθεση από συγκρότημα ίλης μέσων αρμάτων μάχης. Στην άσκηση συμμετείχαν συγκρότημα ίλης μέσων αρμάτων μάχης της 23ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας που έσπευσε προς ενίσχυση της άμυνας μηχανοκίνητου λόχου πεζικού της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

    [03] Κλειστοί αύριο από τις 15:00 τρεις σταθμοί του μετρό

    Κλειστοί θα είναι αύριο, Σάββατο, από τις 15:00, οι σταθμοί του μετρό, «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε Προπύλαια, Σύνταγμα και Μοναστηράκι.

    Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν με νεότερη οδηγία.

    [04] Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν επιβάλλει λιτότητα. Τηρεί μόνο τα συμφωνηθέντα

    «Η Γερμανία δεν έχει επιβάλει τίποτα στις άλλες χώρες. Υποστηρίζουμε μόνο την τήρηση των συμφωνηθέντων κανόνων από όλους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας την κριτική ότι το Βερολίνο επιβάλλει πολιτικές λιτότητας στους άλλους, ενώ το ίδιο αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες.

    «Η Ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση. Η Ισπανία αναπτύσσεται πολύ θετικά. Έχει ζητηθεί από τη Γερμανία η ενίσχυση των επενδύσεων. Και αυτό κάνουμε τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοκίμασε ήδη το σχέδιό μας για τον προϋπολογισμό. Όποιος θέλει βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει να ασκεί σταθερή δημοσιονομική πολιτική», τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt.

    [05] Κατεπείγουσα έρευνα για διαδικτυακή ανάρτηση περί επικείμενου «κουρέματος» καταθέσεων

    Tη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου σχετικά με ανάρτηση ιστολογίου για επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων. Η εισαγγελική παρέμβαση είχε ως αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα μετά από σημερινή ανάρτηση σε γνωστό blog, στην οποία ανέφερε ότι επίκειται «κούρεμα» των καταθέσεων ακόμα και κάτω των 100.000 ευρώ.

    Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται να διωχθεί κάθε υπεύθυνος που θα εντοπιστεί για τα αδικήματα του κλονισμού πίστης στο νόμισμα, της χειραγώγησης κεφαλαιαγοράς με διασπορά ψευδών ειδήσεων καθώς και της απόπειρας απάτης.

    [06] Β.Γιανουκόβιτς: Σταθερή πρόθεση η προσέγγιση με την ΕΕ

    Δεν έχουν αλλάξει οι προθέσεις της Ουκρανίας όσον αφορά την επιδίωξη της σύναψης στενότερων σχέσεων με την ΕΕ, επέμεινε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την Ανατολική Σύμπραξη που διεξήχθη στο Βίλνιους.

    "Τα σχέδιά μας δεν έχουν αλλάξει. Οι τακτικές έχουν αλλάξει ελαφρώς", σημείωσε, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του μετά την διήμερη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 November 2013 - 15:30:27 UTC