Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Αρβανιτόπουλος σε Θ. Πελεγρίνη: Άνοιξε το πανεπιστήμιο
  • [02] Πλειστηριασμοί και απολύσεις, τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [03] Έξι σχήματα στη β΄ φάση του διαγωνισμού για τη μαρίνα Χίου
  • [04] Ι. Στουρνάρας: Μετά τις 9 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει η τρόικα

  • [01] Κ. Αρβανιτόπουλος σε Θ. Πελεγρίνη: Άνοιξε το πανεπιστήμιο

    Κάλεσμα προς τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών για να ανοίξει το Ίδρυμα απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος συνεδριάζουν τη Δευτέρα για να λάβουν αποφάσεις.

    «Σήμερα διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια μικρή μειοψηφία επέβαλε το χάος και τις αποφάσεις δια βοής» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

    «Επικοινώνησα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη και του ζήτησα να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσα άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε».

    [02] Πλειστηριασμοί και απολύσεις, τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Δύο μεγάλα «αγκάθια» βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, η οποία, πλέον επανέρχεται στην Αθήνα μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τα δύο «αγκάθια» αφορούν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

    Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας - ο οποίος, αμέσως μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι «δεν τα βρήκαμε» και στόχος, πλέον, είναι «τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου»-, θα μεταβεί στη συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς συμφωνία με την τρόικα στις αποσκευές του. Η κυβέρνηση επιδιώκει τώρα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις πριν από την 1η Ιανουαρίου 2014, ώστε να μην υπάρχουν ανοικτά μέτωπα με τους δανειστές κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

    Το ζήτημα είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η θετική αξιολόγηση (review) της τρόικας θα οδεύσει προς έγκριση στο Eurogroup του Ιανουαρίου το νωρίτερο. Στη συνέχεια, θα καθοριστεί πότε ακριβώς θα εκταμιευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ (εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο και πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τα τέσσερα προαπαιτούμενα) αλλά και το πώς θα δοθεί η δόση των 4,4 δισ. ευρώ για το δ΄ τρίμηνο εφέτος.

    [03] Έξι σχήματα στη β΄ φάση του διαγωνισμού για τη μαρίνα Χίου

    Έξι σχήματα θα συνεχίσουν τελικά στη β΄φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχήματα:

    1. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, με έδρα στην Αθήνα

    2. MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE, με έδρα στη Fujairah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    3. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έδρα στην Αθήνα

    4. Σύμπραξη των εταιρειών ARCHIRODON GROUP N.V. με έδρα στο Dordrecht, στην Ολλανδία, Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έδρα στη Ρόδο, και ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με έδρα στη Ρόδο

    5. SETUR SERVIS TURISTIK ANOMIM ?IRKETI, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη

    6. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έδρα στην Κάρπαθο.

    [04] Ι. Στουρνάρας: Μετά τις 9 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει η τρόικα

    Μετά τις 9 Δεκεμβρίου και τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έρθει στην Αθήνα η τρόικα με «σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου», όπως ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως τόνισε σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του, υπάρχουν ακόμα ζητήματα που δεν έχουν κλείσει με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επέλθει συμφωνία.

    Όσον αφορά το θέμα της εκταμίευσης της δόσης ο υπουργός Οικονομικών δεν φάνηκε να ανησυχεί και δήλωσε πως αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί τμηματικά.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τα δύο «αγκάθια» στις διαπραγματεύσειςείναι η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων και οι απολύσεις στο Δημόσιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 November 2013 - 19:30:28 UTC