Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στην τιμολόγηση και τους ελέγχους των φαρμάκων προαναγγέλλει ο Δ. Λιντζέρης
  • [02] Αγωνιώδεις προσπάθειες για να ανοίξει το ΕΚΠΑ
  • [03] Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων
  • [04] Βελτιωμένες προσφορές για τον "Αστέρα", ζητεί το ΤΑΙΠΕΔ
  • [05] Σύσκεψη για τις έρευνες υδρογονανθράκων
  • [06] Συνομιλίες για την πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

  • [01] Αλλαγές στην τιμολόγηση και τους ελέγχους των φαρμάκων προαναγγέλλει ο Δ. Λιντζέρης

    Αλλαγές στη διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων, καθώς και των ελέγχων στα φαρμακευτικά σκευάσματα, προαναγγέλλει με τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης. Όλα τα προϊόντα, που πρέπει να τιμολογηθούν με πλήρη διαφανή τρόπο, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, προκειμένου να«ελαχιστοποιηθεί το "συγγνώμη, λάθος"» αναφέρει ο κ. Λιντζέρης.Αλλαγές επέρχονται και στους ελέγχους του ΕΟΦ, καθώς πολύ σύντομα εκτός από τα επιστημονικά κριτήρια, τα σκευάσματα θα ελέγχονται και με βάση τον όγκο κυκλοφορίας τους. Έτσι, σύντομα αναμένεται να ελεγχθούν τα πρώτα 100 σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, ελληνικά και εισαγόμενα.

    «Καλό, ασφαλές, εύστοχο και φθηνό φάρμακο, είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί» υπογραμμίζει κ. Λιντζέρης, ενώ σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων, που πρόσφατα ψηφίσθηκε στη Βουλή, υπογραμμίζει ότι αυτή θα επιφέρει μειώσεις σε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, προς όφελος των ασφαλισμένων.

    ΣΣ:Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Λιντζέρη «φιλοξενείται» στηWebTvτου ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [02] Αγωνιώδεις προσπάθειες για να ανοίξει το ΕΚΠΑ

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, κατά την οποία του ζήτησε να καλέσει με δημόσια δήλωσή του τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, ώστε να λειτουργήσει το ίδρυμα και να μην χαθεί το εξάμηνο.

    Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε ακόμη από τον κ. Πελεγρίνη να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διασφάλιση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, «όπως έχουν κάνει οι πρυτάνεις των υπόλοιπων επτά πανεπιστημίων που έχουν υπαχθεί στο μέτρο της διαθεσιμότητας».

    [03] Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

    Οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, τα οποία έχουν «παγώσει» από το 2010 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή το αργότερο έως τις 10 Δεκεμβρίου, κοινοποίησε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Από τις αναθεωρημένες συμβάσεις προβλέπεται αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες.

    Για παράδειγμα, στα διόδια Αφιδνών, το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα.

    Μεγάλες αυξήσεις θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων.

    Παράλληλα, στο τμήμα Μεταμόρφωση- Μαλιακός θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν από τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.

    [04] Βελτιωμένες προσφορές για τον "Αστέρα", ζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

    Τρεις ενδιαφερόμενοι προχωράνε τελικά στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του Αστέρα. Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., έγινε σήμερα η αποσφράγιση των τεσσάρων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.»

    Σύμφωνα με τη διαδικασία, αποκλείσθηκε η προσφορά με το χαμηλότερο τίμημα και θα κληθούν οι υπόλοιποι τρεις ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν βελτιωμένη προσφορά, εντός της επόμενης εβδομάδας.

    [05] Σύσκεψη για τις έρευνες υδρογονανθράκων

    Η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να υπογραφούν ως το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Α. Παπαγεωργίου και τον γεν. γραμματέα Ενέργειας Κ. Μαθιουδάκη.

    Η βασική εκκρεμότητα για την υπογραφή των συμβάσεων είναι η οριστικοποίηση του φορολογικού καθεστώτος που θα ισχύει κατά τη διάρκεια των ερευνών και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στις συμβάσεις αυτές το «μοντέλο» που εφαρμόστηκε για τον αγωγό TAP, δηλαδή αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών ανά δεκαετία αλλά με «πλαφόν» στο περιθώριο αύξησης ή μείωσής τους.

    [06] Συνομιλίες για την πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

    Σε σχέση με όσα ανέφερε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος.

    Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων που δεν κατονομάζει, είχε αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι η επίσκεψη της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου ακυρώθηκε διότι η Ελλάδα έχει αποτύχει να εφαρμόσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα βοήθειάς της.

    Διαβάστε επίσης

    Τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα, Ρεν, Λαγκάρντ και Τόμσεν χθες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 November 2013 - 17:30:42 UTC