Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το πρόβλημα των νοικοκυριών χωρίς ρεύμα
  • [02] Ανησυχία βουλευτών για την πρώτη κατοικία και τη φορολογία στα ακίνητα
  • [03] Συνελήφθησαν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη
  • [04] Καλά στην υγεία του ο πεντάχρονος που κινδύνεψε από πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του ΕΚΠΑ για παρατυπίες στις λίστες διαθεσιμότητας
  • [06] Στις 23 Δεκεμβρίου 2013 η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους του Δημοσίου
  • [07] Εισαγγελική παρέμβαση για το «Πηνελόπη Α», στο οποίο μένουν 56 απλήρωτοι ναυτικοί
  • [08] Κέρδη 260 εκατ. ευρώ είχαν τα ταμεία διάσωσης της ευρωζώνης
  • [09] Β. Σόιμπλε: Δεν προκάλεσαν τα κράτη την κρίση, αλλά οι τράπεζες
  • [10] Επέστρεψε στην Πορτογαλία η τρόικα
  • [11] «Ζωή και θάνατος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου», μια μυθική ιστορία του μεγάλου τραγικού της Πόλης
  • [12] Στην κινεζική αγορά εισέρχεται η Apple

  • [01] Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το πρόβλημα των νοικοκυριών χωρίς ρεύμα

    Τα θέματα της ενέργειας εξετάστηκαν σήμερα σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες, των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

    Η συνάντηση για τα ενεργειακά πραγματοποιήθηκε εν όψει και της αυριανής επίσκεψης στη χώρα μας του αρμόδιο επιτρόπου Γκίντερ 'Ετινγκερ. Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.

    Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και ΓΚΑΖΠΡΟΜ για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνων για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.

    [02] Ανησυχία βουλευτών για την πρώτη κατοικία και τη φορολογία στα ακίνητα

    Η προστασία της πρώτης κατοικίας και η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας βρίσκεται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βουλευτών της συμπολίτευσης, που γίνονται στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού. Αν και δεν διαπιστώνονται διαφοροποιήσεις ως προς την ψήφιση του προϋπολογισμού, στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί μη υπερφορολόγησης.

    Στο κλίμα αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, να δοθεί νέα παράταση από έξι έως δώδεκα μήνες και στο διάστημα αυτό να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Και ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι δεν είναι νοητή η απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Είπε ακόμη ότι «αναμένει απαντήσεις, έως το τέλος της συζήτησης, από τον κ. Στουρνάρα και τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω στάδια φορολόγησης» -και αυτό διότι η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα υπερφορολογείται και διότι δεν είναι νοητή περαιτέρω φορολόγηση των πολιτών ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά ούτε κοινωνικά και νομικά.

    Ένα τολμηρότερο βήμα έκανε με την ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος είπε ότι πρέπει να εξεταστεί, σε μια λογική προσέγγιση, από την κυβέρνηση, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση ενός ακόμη έτους στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο κ. Ντόλιος είπε ακόμη ότι είναι θετική η πρόβλεψη της τροπολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια να μην περάσουν σε distress funds.

    Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δερμεντζόπουλος είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει υπερφορολόγηση διότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής των πολιτών, και αυτό φαίνεται με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις εφορίες, και διότι η υπερφορολόγηση υπονομεύει την ανάπτυξη.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Καράμπελας επεσήμανε ότι οι προσδοκίες του προϋπολογισμού από το ΤΑΙΠΕΔ είναι μεγάλες.

    Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Σοφία Σακοράφα είπε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί πριν από το τέλος του χρόνου να φέρει στη Βουλή, όπως έχει παραγγείλει η τρόικα, μέτρα που θα ακυρώνουν τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. Κατήγγειλε επίσης ότι ο προϋπολογισμός εξυπηρετεί τους πατρόνες της κυβέρνησης, τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές. Αλλά και ο Δημήτρης Στρατούλης κατήγγειλε ότι όλα τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν ήταν για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς, προς όφελος των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και βιομηχάνων, για να διασφαλιστούν οι πολυεθνικές με εργασιακές σχέσεις Ουγκάντας. Ο κ. Στρατούλης προέβλεψε νέα μείωση στις κύριες συντάξεις και υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η διαγραφή του χρέους για την επιβίωση του λαού και της χώρας.

    [03] Συνελήφθησαν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη

    Συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς -πρόεδρος Πρωτοδικών Χρ. Παπακώστας, που ερευνά την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια- η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του προσωρινά κρατούμενου και καταδικασμένου επιχειρηματία και επικεφαλής του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη.

    Τα εντάλματα που εξέδωσε ο κ. Παπακώστας αφορούν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, απιστίας, υπεξαίρεσης, νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

    [04] Καλά στην υγεία του ο πεντάχρονος που κινδύνεψε από πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη

    Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται το 5χρονο αγοράκι που κινδύνευσε τα ξημερώματα, όταν ξέσπασε φωτιά στη μονοκατοικία, όπου ζει με την οικογένειά του, στην περιοχή Ελευθέριο-Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι, το οποίο διαμένει στη μονοκατοικία μαζί με τους γονείς του και τη γιαγιά του (και όχι με τον παππού, τη γιαγιά και τον μπαμπά του, όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες), είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο νοσηλευτικό ίδρυμα για προληπτικούς λόγους.

    Η δε γιαγιά του ανήλικου μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αφού εξετάστηκε από γιατρούς, πήρε εξιτήριο και αποχώρησε, επιστρέφοντας στο σημείο όπου λίγες ώρες νωρίτερα αποφεύχθηκε ένα οικογενειακό δράμα. Στο μεταξύ, λίγο πριν από τις 10 το πρωί, εκτυλίχθηκε επεισόδιο μεταξύ του πατέρα του ανηλίκου και του ιδιοκτήτη του ακινήτου, όταν ύστερα από μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο, ο πρώτος αποπειράθηκε να τον τραυματίσει με μαχαίρι. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ο άντρας ακινητοποιήθηκε, ενώ το επεισόδιο καταγράφηκε από τηλεοπτικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο.

    [05] Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του ΕΚΠΑ για παρατυπίες στις λίστες διαθεσιμότητας

    Aντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσουν καταγγελίες διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, σχετικά με παρατυπίες στις λίστες διαθεσιμότητας που κατήρτισε το υπουργείο Παιδείας.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ -κατά την οποία έλαβαν απόφαση συνέχισης της απεργίας τους- καταγγέλθηκε ότι συνάδελφοί τους παράτυπα εντάχθηκαν στις λίστες διαθεσιμότητας μετά από ψευδείς δηλώσεις άλλων συναδέλφων τους.

    Η κ. Παναγιώτα Φάκου ανέθεσε την έρευνα σε εισαγγελέα Πρωτοδικών με εντολή να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων.

    [06] Στις 23 Δεκεμβρίου 2013 η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους του Δημοσίου

    Στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται, θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2014, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, «η σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται. Η ρύθμιση αυτή γίνεται λόγω των εορτών».

    [07] Εισαγγελική παρέμβαση για το «Πηνελόπη Α», στο οποίο μένουν 56 απλήρωτοι ναυτικοί

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με την παραμονή στο λιμάνι της Ραφήνας του πλοίου «Πηνελόπη Α», του οποίου την απομάκρυνση έχει ζητήσει το Λιμεναρχείο Ραφήνας για λόγους ασφάλειας του πληρώματος αλλά και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

    Η εφημερίδα δημοσιεύει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), στην οποία επισημαίνεται ότι, την περασμένη Κυριακή αλλά και την Δευτέρα, λόγω των ανέμων, έσπασαν κάβοι του εγκαταλελειμμένου πλοίου, ενώ καταλογίζονται ευθύνες τόσο στην πλοιοκτήτρια εταιρία όσο και στο αρμόδιο υπουργείο. Τονίζεται επίσης ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει στο Λιμεναρχείο τα οφειλόμενα χρήματα, από λιμενικά τέλη, τέλη περισυλλογής απορριμμάτων κ.α, που φθάνουν περίπου τις 122.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 56 ναυτικοί του «Πηνελόπη Α» παραμένουν απλήρωτοι από έξι έως δέκα μήνες και μένουν σε αυτό χωρίς νερό και ρεύμα.

    [08] Κέρδη 260 εκατ. ευρώ είχαν τα ταμεία διάσωσης της ευρωζώνης

    &Tau;&alpha; &delta;ύ&omicron; &tau;&alpha;&mu;&epsilon;ί&alpha; &delta;&iota;ά&sigma;&omega;&sigma;&eta;&sigmaf; &tau;&eta;&sigmaf; &Epsilon;&upsilon;&rho;&omega;&zeta;ώ&nu;&eta;&sigmaf;, &omicron; &Epsilon;&upsilon;&rho;&omega;&pi;&alpha;ϊ&kappa;ό&sigmaf; &Mu;&eta;&chi;&alpha;&nu;&iota;&sigma;&mu;ό&sigmaf; &Sigma;&tau;&alpha;&theta;&epsilon;&rho;ό&tau;&eta;&tau;&alpha;&sigmaf; (&Epsilon;&Mu;&Sigma;) &kappa;&alpha;&iota; &tau;&omicron; &Epsilon;&upsilon;&rho;&omega;&pi;&alpha;ϊ&kappa;ό &Tau;&alpha;&mu;&epsilon;ί&omicron; &Chi;&rho;&eta;&mu;&alpha;&tau;&omicron;&pi;&iota;&sigma;&tau;&omega;&tau;&iota;&kappa;ή&sigmaf; &Sigma;&tau;&alpha;&theta;&epsilon;&rho;ό&tau;&eta;&tau;&alpha;&sigmaf; (&Epsilon;&Tau;&Chi;&Sigma;), &pi;&omicron;&upsilon; &theta;&epsilon;&omega;&rho;&omicron;ύ&nu;&tau;&alpha;&iota; &sigma;&upsilon;&chi;&nu;ά &omega;&sigmaf; &pi;&iota;&theta;ά&rho;&iota;&alpha; &chi;&omega;&rho;ί&sigmaf; &pi;ά&tau;&omicron; &gamma;&iota;&alpha; &tau;&alpha; &chi;&rho;ή&mu;&alpha;&tau;&alpha; &tau;&omega;&nu; &phi;&omicron;&rho;&omicron;&lambda;&omicron;&gamma;&omicron;&upsilon;&mu;έ&nu;&omega;&nu;, &sigma;&tau;&eta;&nu; &pi;&rho;&alpha;&gamma;&mu;&alpha;&tau;&iota;&kappa;ό&tau;&eta;&tau;&alpha; &kappa;&alpha;&tau;&alpha;&gamma;&rho;ά&phi;&omicron;&upsilon;&nu; &kappa;έ&rho;&delta;&eta;, ό&pi;&omega;&sigmaf; έ&delta;&epsilon;&iota;&xi;&alpha;&nu; &omicron;&iota; &omicron;&iota;&kappa;&omicron;&nu;&omicron;&mu;&iota;&kappa;έ&sigmaf; &kappa;&alpha;&tau;&alpha;&sigma;&tau;ά&sigma;&epsilon;&iota;&sigmaf; &tau;&omicron;&upsilon;&sigmaf; &gamma;&iota;&alpha; &tau;&omicron; 9&mu;&eta;&nu;&omicron; &tau;&omicron;&upsilon; 2013.

    &Tau;&omicron; &Epsilon;&Tau;&Chi;&Sigma;, &tau;&omicron; &pi;&rho;ώ&tau;&omicron; &tau;&alpha;&mu;&epsilon;ί&omicron; &pi;&omicron;&upsilon; &sigma;&upsilon;&sigma;&tau;ή&theta;&eta;&kappa;&epsilon; &gamma;&iota;&alpha; &nu;&alpha; &chi;&rho;&eta;&mu;&alpha;&tau;&omicron;&delta;&omicron;&tau;ή&sigma;&epsilon;&iota; &tau;&iota;&sigmaf; &delta;&iota;&alpha;&sigma;ώ&sigma;&epsilon;&iota;&sigmaf; &tau;&eta;&sigmaf; &Epsilon;&lambda;&lambda;ά&delta;&alpha;&sigmaf;, &tau;&eta;&sigmaf; &Iota;&rho;&lambda;&alpha;&nu;&delta;ί&alpha;&sigmaf; &kappa;&alpha;&iota; &tau;&eta;&sigmaf; &Pi;&omicron;&rho;&tau;&omicron;&gamma;&alpha;&lambda;ί&alpha;&sigmaf;, &kappa;&alpha;&tau;έ&gamma;&rho;&alpha;&psi;&epsilon; &kappa;έ&rho;&delta;&eta; &sigma;&chi;&epsilon;&delta;ό&nu; 74 &epsilon;&kappa;&alpha;&tau;. &epsilon;&upsilon;&rho;ώ &sigma;&tau;&eta;&nu; &pi;&epsilon;&rho;ί&omicron;&delta;&omicron; &Iota;&alpha;&nu;&omicron;&upsilon;&alpha;&rho;ί&omicron;&upsilon;- &Sigma;&epsilon;&pi;&tau;&epsilon;&mu;&beta;&rho;ί&omicron;&upsilon;, &alpha;&upsilon;&xi;&eta;&mu;έ&nu;&alpha; &kappa;&alpha;&tau;ά 8,3% &alpha;&pi;ό &tau;&eta;&nu; &alpha;&nu;&tau;ί&sigma;&tau;&omicron;&iota;&chi;&eta; &pi;&epsilon;&rho;ί&omicron;&delta;&omicron; &tau;&omicron;&upsilon; 2012. &Omicron;&iota; &tau;ό&kappa;&omicron;&iota; &pi;&omicron;&upsilon; &epsilon;&iota;&sigma;έ&pi;&rho;&alpha;&xi;&epsilon; &tau;&omicron; &Epsilon;&Tau;&Chi;&Sigma; &alpha;&pi;ό &tau;&alpha; &delta;ά&nu;&epsilon;&iota;ά &tau;&omicron;&upsilon; &sigma;&tau;&eta;&nu; &Epsilon;&lambda;&lambda;ά&delta;&alpha;, &tau;&eta;&nu; &Iota;&rho;&lambda;&alpha;&nu;&delta;ί&alpha; &kappa;&alpha;&iota; &tau;&eta;&nu; &Pi;&omicron;&rho;&tau;&omicron;&gamma;&alpha;&lambda;ί&alpha;, &alpha;&upsilon;&xi;ή&theta;&eta;&kappa;&alpha;&nu; &kappa;&alpha;&tau;ά 72% &sigma;&tau;&omicron; 9&mu;&eta;&nu;&omicron; &tau;&omicron;&upsilon; 2013 &sigma;&epsilon; &sigma;ύ&gamma;&kappa;&rho;&iota;&sigma;&eta; &mu;&epsilon; &tau;&eta;&nu; &alpha;&nu;&tau;ί&sigma;&tau;&omicron;&iota;&chi;&eta; &pi;&epsilon;&rho;&sigma;&iota;&nu;ή &pi;&epsilon;&rho;ί&omicron;&delta;&omicron;, &epsilon;&nu;ώ &omicron;&iota; &tau;ό&kappa;&omicron;&iota; &pi;&omicron;&upsilon; &pi;&lambda;ή&rho;&omega;&sigma;&epsilon; &tau;&omicron; &Tau;&alpha;&mu;&epsilon;ί&omicron; &gamma;&iota;&alpha; &nu;&alpha; &alpha;&nu;&tau;&lambda;ή&sigma;&epsilon;&iota; &tau;&alpha; &kappa;&epsilon;&phi;ά&lambda;&alpha;&iota;&alpha; &gamma;&iota;&alpha; &tau;&iota;&sigmaf; &delta;&iota;&alpha;&sigma;ώ&sigma;&epsilon;&iota;&sigmaf; &alpha;&upsilon;&xi;ή&theta;&eta;&kappa;&alpha;&nu; 57%.

    [09] Β. Σόιμπλε: Δεν προκάλεσαν τα κράτη την κρίση, αλλά οι τράπεζες

    &laquo;&Delta;&epsilon;&nu; ή&tau;&alpha;&nu; &tau;&alpha; &kappa;&rho;ά&tau;&eta; &pi;&omicron;&upsilon; &pi;&rho;&omicron;&kappa;ά&lambda;&epsilon;&sigma;&alpha;&nu; &tau;&eta;&nu; &kappa;&rho;ί&sigma;&eta;, &alpha;&lambda;&lambda;ά &omicron; &chi;&rho;&eta;&mu;&alpha;&tau;&omicron;&pi;&iota;&sigma;&tau;&omega;&tau;&iota;&kappa;ό&sigmaf; &tau;&omicron;&mu;έ&alpha;&sigmaf;&raquo;, &delta;&eta;&lambda;ώ&nu;&epsilon;&iota; &omicron; &upsilon;&pi;&eta;&rho;&epsilon;&sigma;&iota;&alpha;&kappa;ό&sigmaf; &upsilon;&pi;&omicron;&upsilon;&rho;&gamma;ό&sigmaf; &Omicron;&iota;&kappa;&omicron;&nu;&omicron;&mu;&iota;&kappa;ώ&nu; &tau;&eta;&sigmaf; &Gamma;&epsilon;&rho;&mu;&alpha;&nu;ί&alpha;&sigmaf; &Beta;ό&lambda;&phi;&gamma;&kappa;&alpha;&nu;&gamma;&kappa; &Sigma;ό&iota;&mu;&pi;&lambda;&epsilon; &kappa;&alpha;&iota; &tau;&omicron;&nu;ί&zeta;&epsilon;&iota; ό&tau;&iota; &eta; &rho;ύ&theta;&mu;&iota;&sigma;&eta; &tau;&omicron;&upsilon; &tau;&rho;&alpha;&pi;&epsilon;&zeta;&iota;&kappa;&omicron;ύ &tau;&omicron;&mu;έ&alpha; &delta;&epsilon;&nu; &theta;&alpha; &chi;&alpha;&lambda;&alpha;&rho;ώ&sigma;&epsilon;&iota;. &Epsilon;&kappa;&phi;&rho;ά&zeta;&epsilon;&iota; &pi;ά&nu;&tau;&omega;&sigmaf; &tau;&iota;&sigmaf; &epsilon;&pi;&iota;&phi;&upsilon;&lambda;ά&xi;&epsilon;&iota;&sigmaf; &tau;&omicron;&upsilon; &gamma;&iota;&alpha; &tau;&eta;&nu; &mu;&alpha;&kappa;&rho;&omicron;&pi;&rho;ό&theta;&epsilon;&sigma;&mu;&eta; &alpha;&pi;&omicron;&tau;&epsilon;&lambda;&epsilon;&sigma;&mu;&alpha;&tau;&iota;&kappa;ό&tau;&eta;&tau;&alpha; &tau;&omicron;&upsilon; &phi;ό&rho;&omicron;&upsilon; &chi;&rho;&eta;&mu;&alpha;&tau;&omicron;&pi;&iota;&sigma;&tau;&omega;&tau;&iota;&kappa;ώ&nu; &sigma;&upsilon;&nu;&alpha;&lambda;&lambda;&alpha;&gamma;ώ&nu; &sigma;&tau;&eta;&nu; &Epsilon;&upsilon;&rho;ώ&pi;&eta;, &epsilon;&nu;ώ &delta;&eta;&lambda;ώ&nu;&epsilon;&iota; ό&tau;&iota; &epsilon;&pi;&iota;&theta;&upsilon;&mu;&epsilon;ί &nu;&alpha; &pi;&alpha;&rho;&alpha;&mu;&epsilon;ί&nu;&epsilon;&iota; &sigma;&tau;&eta;&nu; &theta;έ&sigma;&eta; &tau;&omicron;&upsilon; &kappa;&alpha;&iota; &sigma;&tau;&eta; &nu;έ&alpha; &kappa;&upsilon;&beta;έ&rho;&nu;&eta;&sigma;&eta;.

    &laquo;&Eta; &delta;&eta;&mu;&iota;&omicron;&upsilon;&rho;&gamma;&iota;&kappa;ό&tau;&eta;&tau;&alpha; &tau;&omega;&nu; &tau;&rho;&alpha;&pi;&epsilon;&zeta;ώ&nu; &pi;&rho;&omicron;&kappa;&epsilon;&iota;&mu;έ&nu;&omicron;&upsilon; &nu;&alpha; &xi;&epsilon;&gamma;&lambda;&iota;&sigma;&tau;&rho;ή&sigma;&omicron;&upsilon;&nu; &alpha;&pi;ό &tau;&omicron;&upsilon;&sigmaf; &kappa;&alpha;&nu;ό&nu;&epsilon;&sigmaf; &epsilon;&xi;&alpha;&kappa;&omicron;&lambda;&omicron;&upsilon;&theta;&epsilon;ί &nu;&alpha; &epsilon;ί&nu;&alpha;&iota; &mu;&epsilon;&gamma;ά&lambda;&eta;&raquo;, &delta;&eta;&lambda;ώ&nu;&epsilon;&iota; &omicron; &kappa;. &Sigma;ό&iota;&mu;&pi;&lambda;&epsilon; &sigma;&tau;&eta;&nu; &omicron;&iota;&kappa;&omicron;&nu;&omicron;&mu;&iota;&kappa;ή &epsilon;&phi;&eta;&mu;&epsilon;&rho;ί&delta;&alpha; "Der Handelsblatt" &kappa;&alpha;&iota; &pi;&rho;&omicron;&epsilon;&iota;&delta;&omicron;&pi;&omicron;&iota;&epsilon;ί &gamma;&iota;&alpha; &tau;&omicron;&upsilon;&sigmaf; &kappa;&iota;&nu;&delta;ύ&nu;&omicron;&upsilon;&sigmaf; &alpha;&pi;ό &epsilon;&nu;&delta;&epsilon;&chi;ό&mu;&epsilon;&nu;&eta; &chi;&alpha;&lambda;ά&rho;&omega;&sigma;&eta; &tau;&omega;&nu; &pi;&rho;&omicron;&sigma;&pi;&alpha;&theta;&epsilon;&iota;ώ&nu; &nu;&alpha; &tau;&epsilon;&theta;&omicron;ύ&nu; &kappa;&alpha;&nu;ό&nu;&epsilon;&sigmaf; &sigma;&tau;&eta;&nu; &lambda;&epsilon;&iota;&tau;&omicron;&upsilon;&rho;&gamma;ί&alpha; &tau;&omega;&nu; &tau;&rho;&alpha;&pi;&epsilon;&zeta;ώ&nu;. &Alpha;&nu;&alpha;&phi;&epsilon;&rho;ό&mu;&epsilon;&nu;&omicron;&sigmaf; &sigma;&tau;&eta;&nu; &epsilon;&iota;&sigma;&alpha;&gamma;&omega;&gamma;ή &tau;&omicron;&upsilon; &phi;ό&rho;&omicron;&upsilon; &chi;&rho;&eta;&mu;&alpha;&tau;&omicron;&pi;&iota;&sigma;&tau;&omega;&tau;&iota;&kappa;ώ&nu; &sigma;&upsilon;&nu;&alpha;&lambda;&lambda;&alpha;&gamma;ώ&nu; &gamma;&iota;&alpha; &tau;&eta;&nu; &Epsilon;&upsilon;&rho;ώ&pi;&eta;, &omicron; &Beta;ό&lambda;&phi;&gamma;&kappa;&alpha;&nu;&gamma;&kappa; &Sigma;ό&iota;&mu;&pi;&lambda;&epsilon; &epsilon;&mu;&phi;&alpha;&nu;ί&zeta;&epsilon;&tau;&alpha;&iota; &epsilon;&pi;&iota;&phi;&upsilon;&lambda;&alpha;&kappa;&tau;&iota;&kappa;ό&sigmaf; &sigma;&epsilon; ό,&tau;&iota; &alpha;&phi;&omicron;&rho;ά &tau;&eta;&nu; &epsilon;&pi;ί&sigma;&pi;&epsilon;&upsilon;&sigma;&eta; &upsilon;&iota;&omicron;&theta;έ&tau;&eta;&sigma;ή&sigmaf; &tau;&omicron;&upsilon;.

    [10] Επέστρεψε στην Πορτογαλία η τρόικα

    Οι διεθνείς πιστωτές της Πορτογαλίας άρχισαν χθες μια νέα εξέταση του δημοσιονομικού της προγράμματος, την ώρα που εργοδότες και συνδικάτα της χώρας καταδικάζουν ομόφωνα τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται.

    Η επιστροφή της τρόικας των διεθνών πιστωτών (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) της Πορτογαλίας γίνεται μία εβδομάδα μετά την υιοθέτηση από το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενός προϋπολογισμού αυστηρής λιτότητας για το 2014, το οποίο πυροδότησε ένα κύμα απεργιών και διαδηλώσεων των δημόσιων υπαλλήλων, που αποτελούν κύριο στόχο των μέτρων. Ωστόσο και ο ιδιωτικός τομέας εξέφρασε ανησυχία για την οικονομία που εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανακάμψει και για ένα ποσοστό ανεργίας που παραμένει πολύ υψηλό (15,6%).

    [11] «Ζωή και θάνατος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου», μια μυθική ιστορία του μεγάλου τραγικού της Πόλης

    Παρ' ότι πρόκειται για ένα ακόμη πόνημα με επίκεντρο αυτήν την μεγάλη τραγική προσωπικότητα, η έκδοση αποτελεί συμβολή στην ιστοριογραφία του θέματος καθώς δίνει έμφαση όχι μόνο στα προσωπικά χαρακτηριστικά του βιογραφούμενου - και μάλιστα στον ερωτικό του βίο - αλλά φωτίζει το γενικότερο κλίμα αποσύνθεσης στην «Πολιτεία των Ρωμαίων» , αποδεικνύοντας ότι ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε μια πόλη ήδη παραδομένη στη διχόνοια Ενωτικών και Ανθενωτικών.

    Το βιβλίο «Ζωή και θάνατος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου», του Φίλιππα Φιλίππου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

    [12] Στην κινεζική αγορά εισέρχεται η Apple

    Σε συμφωνία με την κινεζική China Mobile κατέληξε η αμερικανική εταιρεία Apple προκειμένου να εισάχθουν στην Κίνα τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα iPhone, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Wall Street Journal (WSJ).

    Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο τέλος Δεκεμβρίου με δεδομένο ότι στις 18 του μήνα διεξάγεται η έκθεση κινητής τηλεφωνίας στην πόλη Γκουαντζού.

    Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 December 2013 - 11:30:29 UTC