Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Προσκλητήριο για διαμόρφωση του προγράμματος της μεταμνημονιακής Ελλάδας
  • [02] Σε περιπολία για παράνομη αλιεία έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών στη Φλώρινα
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αφιδνών
  • [04] Στην Αθήνα επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι της τρόικας
  • [05] Χ. Θεοχάρης: Θα ξεπεράσουμε τον στόχο των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής
  • [06] Οι Νοτιοαφρικανοί προσεύχονται για τον Μαντέλα
  • [07] Μετά την Κίνα και η Ν. Κορέα επεκτείνει τη ζώνη εναερίου ελέγχου της

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Προσκλητήριο για διαμόρφωση του προγράμματος της μεταμνημονιακής Ελλάδας

    Σε έντονα προεκλογικό τόνο, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας» προκειμένου να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το πρόγραμμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας μέσα από έναν ευρύ διάλογο.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου, για να υπογραμμίσει ότι στην κυβέρνηση «μέσα στο πανικό τους για την επερχόμενη συντριπτική τους ήττα, μαγειρεύουν διάφορα εκλογικά συστήματα και εκλογικά σενάρια, με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014».

    [02] Σε περιπολία για παράνομη αλιεία έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών στη Φλώρινα

    Περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες, διενεργούσε η ομάδα των τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας όταν δέχθηκε τα πυρά κακοποιών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού και δύο Αλβανών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν, αντέδρασαν και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών. Ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα ασφαλείας Φλώρινας.

    Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας εκφράζει «τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη του για την απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη». «Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους» αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργού.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αφιδνών

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον σταθμό των διοδίων Αφιδνών, κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, από τον δήμο Κηφισιάς, μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" και άλλων οργανώσεων.

    Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν καταλάβει συμβολικά τα διόδια Αφιδνών, ενώ τα αυτοκίνητα διέρχονται χωρίς πρόβλημα.

    [04] Στην Αθήνα επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι της τρόικας

    'Εκπροσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπης διευκρίνισε σήμερα απο τις Βρυξέλλες ότι τελικώς οι επικεφαλής της τρόικας θα έλθουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να διαβουλευτουν με τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα όμως με τον ίδιο εκπρόσωπο, το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου δεν φαίνεται στην παρούσα φάση πιθανό.

    Την ίδια ώρα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι εφικτή η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, από τα τέσσερα προαπαιτούμενα απομένει μόνον η συμφωνία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία- που αγγίζει τη βεβαιότητα- ότι το ζήτημα θα επιλυθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Στην περίπτωση συμφωνίας για τα ΕΑΣ (τα άλλα τρία προαπαιτούμενα αφορούν στον Κώδικα των Δικηγόρων, το πρόγραμμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ), η δόση θα «απελευθερωθεί» αυτομάτως, με συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των δανειστών της χώρας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής την μεθεπόμενη εβδομάδα. Η εκταμίευση αυτή θα καλύπτει το περίπου 60% των αναγκών εξυπηρέτησης των ομολόγων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου.

    [05] Χ. Θεοχάρης: Θα ξεπεράσουμε τον στόχο των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής

    Το τέλος των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από μια πηγή προαναγγέλλει ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης με συνέντευξή του στην «Καθημερινή». «Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε, δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» αναφέρει και εξαγγέλλει, μεταξύ άλλων, τεχνικές βελτιώσεις στις δύο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, χωρίς, όπως διευκρινίζει, να υπάρχουν αλλαγές στη φιλοσοφία των ρυθμίσεων.

    Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με την εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποί της. «Είναι σίγουρο ότι το ποσό από τη φοροδιαφυγή θα είναι μεγαλύτερο από τα 350 εκατ. ευρώ, που εκτιμά η τρόικα για το 2014. Θεωρώ ότι ο στόχος να ξεπεράσουμε τα 500 εκατ. ευρώ δεν είναι φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστικός» επισημαίνει.

    Αναφερόμενος, στις εκτιμήσεις των πιστωτών για την πορεία των εσόδων, τονίζει ότι «έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε καλύτερη εικόνα». Τονίζει, τέλος, ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί ότι «αν δεν πετύχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δεν θα πετύχει ούτε η ίδια η κυβέρνηση, ούτε η χώρα».

    [06] Οι Νοτιοαφρικανοί προσεύχονται για τον Μαντέλα

    Νοτιοαφρικανοί όλων των θρησκευμάτων ενώθηκαν τη σημερινή ημέρα προσευχής και περισυλλογής, καθώς εκατοντάδες λειτουργίες τελούνται σε όλη τη χώρα στη μνήμη του εθνικού ήρωα Ν. Μαντέλα. Η κυβέρνηση όρισε τη σημερινή ημέρα προσευχής για να σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη του πένθους που θα κορυφωθεί στην κηδεία του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου.

    Την ίδια ώρα ο αριθμός των αρχηγών κρατών και των ξένων αξιωματούχων, εστεμμένων, προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο που αναμένονται στη Νότια Αφρική αυξάνεται συνεχώς και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους. Μεταξύ τους ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους και Τζίμι Κάρτερ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

    [07] Μετά την Κίνα και η Ν. Κορέα επεκτείνει τη ζώνη εναερίου ελέγχου της

    Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει τη ζώνη εναέριου ελέγχου της, η οποία επικαλύπτει μέρος αντίστοιχης ζώνης εναερίου ελέγχου που επέβαλε η Κίνα πριν από δύο εβδομάδες προκαλώντας ένταση στη βορειοανατολική Ασία.

    Η νέα νοτιοκορεατική ζώνη εναερίου ελέγχου καλύπτει στο εξής τον ύφαλο Ιεόντο, ο οποίος διεκδικείται από το Πεκίνο και τη Σεούλ. Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη ζώνη αυτή για να περιλάβει δύο νησιά στο νότο της χώρας και τον ύφαλο Ιεόντο τονίζοντας ότι έχει εξηγήσει πλήρως τη θέση του στις ενδιαφερόμενες χώρες και ότι η απόφασή του δεν παραβιάζει την κυριαρχία των γειτονικών χωρών.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 December 2013 - 11:30:26 UTC